iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zubi

#976 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

marseljeza wrote:Ah, 9,5KM? Što toliko zaboga?
I ja se sokirah, kazu poslano je kao paket a otvaranje paketa nije 3,5 vec 9,5 KM... mah
ema_

#977 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

zubi wrote:
I ja se sokirah, kazu poslano je kao paket a otvaranje paketa nije 3,5 vec 9,5 KM... mah
WTH?!?! Jesi siguran da te neko nije zeznuo? :?
BIONA

#978 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BIONA »

Cuj 9,5KM :-) :shock:

Meni nedavno paket dosao, otvoren je bio, platila 3,5 KM :roll:
zubi

#979 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

ema_ wrote:
zubi wrote:
WTH?!?! Jesi siguran da te neko nije zeznuo? :?
Jesam, sigurna sam... na zutom papiricu je bio zaokruzen "paket" i placa se na sasvim drugom salteru u posti...
ema_

#980 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ema_ »

Šta drugo reći nego FUJ! Kako ih nije stid na nečijih 10 dolara narudžbe naplatiti toliko? :roll: :roll:
BIONA

#981 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BIONA »

jel sad ovo znaci da nas za naredne pakete mogu ovako oderati? :shock:
zubi

#982 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

BIONA wrote:jel sad ovo znaci da nas za naredne pakete mogu ovako oderati? :shock:
samo ako narucite citrat :D
BIONA

#983 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by BIONA »

E nece citrat u moj paket :lol: :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#984 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Nema smisla, osim ako se citrat ne nalazi na nekoj listi posebnoj. Ali mislim da ne bi trebao :?
Lunetina

#985 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

zubi wrote:
BIONA wrote:jel sad ovo znaci da nas za naredne pakete mogu ovako oderati? :shock:
Joj kretena, majko mila! A ja planirala mami redovno naručivati preko njih, ali dobro opet dođe za nekih 10-tak KM jeftinije nego kod nas, ali uzeti 9,5 KM stvarno previše...

Nisi naručila ništa drugo osim citrata u tom 'paketu'?
zubi

#986 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Lunetina wrote:
zubi wrote:
Joj kretena, majko mila! A ja planirala mami redovno naručivati preko njih, ali dobro opet dođe za nekih 10-tak KM jeftinije nego kod nas, ali uzeti 9,5 KM stvarno previše...

Nisi naručila ništa drugo osim citrata u tom 'paketu'?
Samo onaj kaladont, dok je jos bio freebie...
Lunetina

#987 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Stvarno mi nije jasno zašto su to dvoje tretirali kao 'paket'?! :shock:

Ukoliko si uzela citrat od Life Time-a, to uopšte nije velika flaša da bi se moralo pakovati u neku veću kutiju. Baš ću danas kada dođem kući uporediti teglicu Spiruline sa ovom flašom, jer mi se čini da su po pitanju veličine tu negdje...

Meni je jedna narudžba bila spakovana u malo veću kutiju nego obično i to kada sam naručila set ELF četkica za šminku koji je bio u posebnom pakovanju, ali su mi naplatili samo 3,5 KM kao u većini slučajeva. I to pored četkica bilo još svašta, kutijica aplikatora protiv krpelja i buha za cuke, krema za lice, krema za ruke i kutijica neke maske za lice.

Stvarno ne kontam! :?
zubi

#988 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

Lunetina wrote:Stvarno mi nije jasno zašto su to dvoje tretirali kao 'paket'?! :shock:

Ukoliko si uzela citrat od Life Time-a, to uopšte nije velika flaša da bi se moralo pakovati u neku veću kutiju. Baš ću danas kada dođem kući uporediti teglicu Spiruline sa ovom flašom, jer mi se čini da su po pitanju veličine tu negdje...

Meni je jedna narudžba bila spakovana u malo veću kutiju nego obično i to kada sam naručila set ELF četkica za šminku koji je bio u posebnom pakovanju, ali su mi naplatili samo 3,5 KM kao u većini slučajeva. I to pored četkica bilo još svašta, kutijica aplikatora protiv krpelja i buha za cuke, krema za lice, krema za ruke i kutijica neke maske za lice.

Stvarno ne kontam! :?
Da, bila je veca kutija nego inace, pa sam i ja upitala na salteru sta je kriterij da nesto bude paket, je li velicina i tezina presudna, ciko na salteru je rekao da nije, da je do nacina slanja... e pa sad, haj ga znaj... helem, samo sam htjela da vas upozorim da 3,5 KM nije sve cemu se mozete obradovati kad dodje paket, moze to jos bolje :P :D
Fauja Singh

#989 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

Ja sam uzimao Solgarov Magnesium Citrat i nisu mi nikad naplatili tih 9.5 KM, tako da to nema veze sa citratom...
zubi

#990 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

stroga normala wrote:Ja sam uzimao Solgarov Magnesium Citrat i nisu mi nikad naplatili tih 9.5 KM, tako da to nema veze sa citratom...
cuuuj? :D
Fauja Singh

#991 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Fauja Singh »

ziva istina :D
Inace odlican proizvod, pio sam i Twinlabow Magnesium oxid ali bolji je Solgarov citrat, pijem ga da radi opustanja misica i radi boljeg sna.
ladyblue18

#992 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Cuj do nacina slanja, pa kako je bilo poslano majku mu :-?
Sad mene strah narucitivati :|
Lunetina

#993 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

Mene sada zanima da li je iHerb promijenio način slanja, a ako jeste, po čemu se razlikuje od dosadašnjeg ili su naši odlučili (a prije će biti da je to) da zgrnu 'malo' više parica preko naših leđa?! :evil:
ladyblue18

#994 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ja sam jedino primjetila da DHL global mail preko kojeg smo mi dobivali se sad zove international airmail pa da nije zbog toga.
Lunetina

#995 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by Lunetina »

ladyblue18 wrote:Ja sam jedino primjetila da DHL global mail preko kojeg smo mi dobivali se sad zove international airmail pa da nije zbog toga.
Ne bi trebalo da bude do toga, ali bi u svakom slučaju iHerb morao promijeniti iznos shipment-a tako da je isti vidljiv kada zaključuješ narudžbu, jer ovaj iznos zavisi upravo od načina slanja. Platiš više - dobiješ brže, možeš upratiti pošiljku ukoliko je negdje zaglavila i još svašta nešto... Pošto sam posljednju narudžbu napravila 11.04. mogu potvrditi da je tada još uvijek stajao iznos od 4$. Eh sada, da li je to u međuvremenu promijenjeno, to bi nam mogao reći neko ko je posljednjih dana nešto naručivao.
Ukoliko iHerb nije ništa mijenjao po tom pitanju, do naših je...

U svakom slučaju, treba malo sačekati da vidimo da li će još neko imati isto iskustvo vezano za aktuelnu pljačku. Ja čekam dva paketića, a prema DHL-u, jedan je napustio USA 04.04, a drugi 14.04.
ladyblue18

#996 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ja narucujem veceras pa cu javiti ali sam gledala jucer i bio je 4$.
ladyblue18

#997 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Milloni wrote:Ja sam u ponedjeljak podigla dva paketa i nisam platila nista, pitala sam koliko sam duzna covjek mi rekao nisi nista, ovo je sve obicna posta nije paket.
Cuj, pa sto inace naplate ako je obicna posta :-) sad bih opsovala :oops:
zubi

#998 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

ladyblue18 wrote:
Milloni wrote:Ja sam u ponedjeljak podigla dva paketa i nisam platila nista, pitala sam koliko sam duzna covjek mi rekao nisi nista, ovo je sve obicna posta nije paket.
Cuj, pa sto inace naplate ako je obicna posta :-) sad bih opsovala :oops:
Placa se otvaranje paketa, tj. carinski pregled, nema to veze sa postarinom, carina otvara paket da vidi sta je unutra, ima li ista sto bi mogli cariniti... otvore, utvrde da nema i naplate pregled, tj. otvaranje... za obicnu posiljku taj pregled je 3,5 KM, za paket 9,5 KM...
ladyblue18

#999 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by ladyblue18 »

Ma znam ja to ali mi nisu jasni njihovi dvostruki arsini, nekad naplate nekad ne.
Ako treba platit 3,5 daj onda da platim svaki put, ako ne treba onda neka bude tako uvijek, a ne da ja kontam hoce li mi ovaj put naplatiti ili nece.
zubi

#1000 Re: iHerb.com iskustva, preporuke, savjeti

Post by zubi »

ladyblue18 wrote:Ma znam ja to ali mi nisu jasni njihovi dvostruki arsini, nekad naplate nekad ne.
Ako treba platit 3,5 daj onda da platim svaki put, ako ne treba onda neka bude tako uvijek, a ne da ja kontam hoce li mi ovaj put naplatiti ili nece.
E to sve zavisi od carinika, ako mu je mrsko nece ti otvarati paket i nista neces platiti, ako mu se paket ucini sumnjiv, otvorice ga i platices pregled... zato se nekad plati, nekad ne
Post Reply