Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
-
sumirprimus
#976 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
seln,daj go..
rukooooooooooooooooooooom...
rukooooooooooooooooooooom...
- shibonja
#977 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Pusenje na radnom mjestu ,naravno da sa za,ali samo u ovome dole obliku!

-
todd_smith
#978 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
seln wrote:To @seln opet nesto kriv?Eurosa wrote:ZAKON O OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANSKIH PRERAĐEVINA
I OSNOVNE ODREDBE
Član 1.
Ovim zakonom uređuje se ograničena upotreba duhanskih prerađevina, obaveze
proizvodjača, zabrana reklamiranja i prodaje duhanskih prerađevina i druga pitanja u cilju
zaštite i unapređenja zdravlja građana od štetnog djelovanja duhanskih preradjevina.
Član 2.
Duhanskim prerađevinama, u smislu ovog zakona, smatraju se:
1. cigarete,
2. cigare,
3. cigarilosi,
4. duhan za lulu i duhan za pušenje,
5. duhan za šmrkanje i žvakanje, i
6. druge duhanske prerađevine.
II ZABRANA UPOTREBE DUHANSKIH PRERAĐEVINA
Član 3.
Upotreba duhanskih prerađevina (u daljem tekstu: pušenje) zabranjuje se u:
1. odgojnoobrazovnim ustanovama,
2. ustanovama za smještaj i boravak djece i studenata,
3. zdravstvenim ustanovama,
4. socijalnim ustanovama,
5. drugim javnim ustanovama.
Zabrana pušenja iz stava 1., ovog člana odnosi se na sve federalne, kantonalne,
gradske i općinske organe i institucije. Zabrana pušenja iz stava 1. ovog člana odnosi se i
na preduzeća i druga pravna lica gdje se obavlja proizvodni proces. Zabrana pušenja
odnosi se i na radne prostorije preduzeća i drugog pravnog lica u kojima se odvija rad sa
strankama, odnosno u kojima rade dva ili vise radnika od kojih je najmanje jedan
nepušač. U ustanovama, preduzećima i drugim pravnim licima iz st. 1, 2. i 3. ovog člana
pušenje je dozvoljeno u posebno određenim prostorijama za pušenje.
by Ministarstvo Zdravlja KS.
Sta cemo sad? Gdje nam je Seln,on je zagovarao zakonske odredbe,koje evo imamo i? Nistaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postoji i zakon da mali firauni ne smiju zapaliti penzionerku na ulici...i zapalili je.
vrh argumenta
recimo evo i pedofilija je protiv zakona, ali hajde sta fali krse se zakoni svaki dan, je li?
e gluho bilo sta sve neces procitati na ovom forumu
-
sumirprimus
#979 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
ovo ko u vrticu kad djecu posalju u kaznu...shibonja wrote:Pusenje na radnom mjestu ,naravno da sa za,ali samo u ovome dole obliku!
- šatirana_ljubičica
#980 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
todd_smith wrote:seln wrote:To @seln opet nesto kriv?Eurosa wrote:ZAKON O OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANSKIH PRERAĐEVINA
I OSNOVNE ODREDBE
Član 1.
Ovim zakonom uređuje se ograničena upotreba duhanskih prerađevina, obaveze
proizvodjača, zabrana reklamiranja i prodaje duhanskih prerađevina i druga pitanja u cilju
zaštite i unapređenja zdravlja građana od štetnog djelovanja duhanskih preradjevina.
Član 2.
Duhanskim prerađevinama, u smislu ovog zakona, smatraju se:
1. cigarete,
2. cigare,
3. cigarilosi,
4. duhan za lulu i duhan za pušenje,
5. duhan za šmrkanje i žvakanje, i
6. druge duhanske prerađevine.
II ZABRANA UPOTREBE DUHANSKIH PRERAĐEVINA
Član 3.
Upotreba duhanskih prerađevina (u daljem tekstu: pušenje) zabranjuje se u:
1. odgojnoobrazovnim ustanovama,
2. ustanovama za smještaj i boravak djece i studenata,
3. zdravstvenim ustanovama,
4. socijalnim ustanovama,
5. drugim javnim ustanovama.
Zabrana pušenja iz stava 1., ovog člana odnosi se na sve federalne, kantonalne,
gradske i općinske organe i institucije. Zabrana pušenja iz stava 1. ovog člana odnosi se i
na preduzeća i druga pravna lica gdje se obavlja proizvodni proces. Zabrana pušenja
odnosi se i na radne prostorije preduzeća i drugog pravnog lica u kojima se odvija rad sa
strankama, odnosno u kojima rade dva ili vise radnika od kojih je najmanje jedan
nepušač. U ustanovama, preduzećima i drugim pravnim licima iz st. 1, 2. i 3. ovog člana
pušenje je dozvoljeno u posebno određenim prostorijama za pušenje.
by Ministarstvo Zdravlja KS.
Sta cemo sad? Gdje nam je Seln,on je zagovarao zakonske odredbe,koje evo imamo i? Nistaaaaaaaaaaaaaaaa.
Postoji i zakon da mali firauni ne smiju zapaliti penzionerku na ulici...i zapalili je.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vrh argumenta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
recimo evo i pedofilija je protiv zakona, ali hajde sta fali krse se zakoni svaki dan, je li?
nije njemu dobro
- seln
#981 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Ja jesam zagovarao zakonska rjesenja, jer je osnov svake civilizacije zakon. To sto bosanska drzava nije u stanju da egzekutira postojece zakone (bilo da se radi o slobodno setajucim ubicama, babinim sinovima koji iz zabave gaze ljude...ili bezobzirnim pusacima, za to je kriv...seln?Eurosa wrote:seln wrote:
To @seln opet nesto kriv?
Postoji i zakon da mali firauni ne smiju zapaliti penzionerku na ulici...i zapalili je.
Ti si zagovarao zakonska rjesenja i restrikcije,koliko se sjecam.Evo zakon imamo, restrikcije nemamo,ili se ne postuju...znaci? Zakon =0. Sta preostaje? Kucni odgoj,nista osim toga.
Ili mozda isti onaj koji dozvoljava defiliranje cetnika u RS?
Da, ja zagovaram red i zakon, jer to je osnova od koje ce neka vlast morati krenuti.
Sta zagovarate svi vi koji ste @selnu nagovorili stvari koje ni psi s maslom ne bi pojeli?
- šatirana_ljubičica
#982 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
seln,
moj dobronamjerni savjet tebi je da se udaljiš sa ove teme...
NIJE PRIJETNJA
jer si sujetan pa da pojasnim
nego jednostavno, ne troši živce i svoje i naše
moj dobronamjerni savjet tebi je da se udaljiš sa ove teme...
NIJE PRIJETNJA
jer si sujetan pa da pojasnim
nego jednostavno, ne troši živce i svoje i naše
- seln
#983 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Prodji me se, ziv bio.todd_smith wrote:seln wrote:
Postoji i zakon da mali firauni ne smiju zapaliti penzionerku na ulici...i zapalili je.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vrh argumenta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imas li ti jos neki objekt za tvoju mrznju? Nije valjda da sam ti ja najveci dusman.
Eto, dokazao si da sam glup, jesi li sretan?
- seln
#984 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Evo, upravo u ovom postu si to ucinila. Nisam imenovao nikoga, post je otvoren, svi ga citaju, nije PP. Ili mislis da me niko nije uvrijedio?Eurosa wrote:seln wrote:Ja jesam zagovarao zakonska rjesenja, jer je osnov svake civilizacije zakon. To sto bosanska drzava nije u stanju da egzekutira postojece zakone (bilo da se radi o slobodno setajucim ubicama, babinim sinovima koji iz zabave gaze ljude...ili bezobzirnim pusacima, za to je kriv...seln?Eurosa wrote:
Ti si zagovarao zakonska rjesenja i restrikcije,koliko se sjecam.Evo zakon imamo, restrikcije nemamo,ili se ne postuju...znaci? Zakon =0. Sta preostaje? Kucni odgoj,nista osim toga.
Ili mozda isti onaj koji dozvoljava defiliranje cetnika u RS?
Da, ja zagovaram red i zakon, jer to je osnova od koje ce neka vlast morati krenuti.
Sta zagovarate svi vi koji ste @selnu nagovorili stvari koje ni psi s maslom ne bi pojeli?
Evo da budem fina necu ti reci da lazes za ovo boldirano,znaci ne govoris istinu blago receno.Nadji post u koje sam ti ja rekla nesto ruzno, i ja ti se izvinim javno.Moze?
Ti se mozes potruditi da me ne vrijedjas (u smislu psovki ili ruznih rijeci), ali jasna je tvoja antipatija, koja pociva samo na jednoj cinjenici: da sam pusac.Zato moje rijeci stavljas na apotekarsku vagu, a uvrede tvojih istomisljenika blagonaklono previdjas.
-
todd_smith
#985 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
majke mi kao da zivis u RSu koliko trubis o nekoj ugrozenostiseln wrote:Prodji me se, ziv bio.todd_smith wrote:seln wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vrh argumenta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Imas li ti jos neki objekt za tvoju mrznju? Nije valjda da sam ti ja najveci dusman.
sto bih te mrzio? i ne poznajem te
ovo je forum, forum je za diskusiju, da si do sada jedan arugment razvio i rekao to i to je moje misljenje zbog toga i toga, a da je to bilo fkt logicno ja bih prvi rekao super, hvala ti za taj argument, vidim zasto tako mislis ili mozes li mi dalje pojasniti, i onda bih u skladu sa tim postom tebi odgovorio kako treba
ali ti i dalje na argument cure iznad, koja ti fino da konstruisan argument i jos ti da primjer zakona, ti krenes ismijavati ili zajebanciju neku, i kada te neko ismijava ili prozove za to ti izvrnes i pravis se ugrozenom vrstom
ili daj normalan argument za misljenje ili suti, jednostavno
- seln
#986 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Problem je u tome da ti moje argumente ne posmatras kao takve, vec kao izjave jednog pusaca, ciji stavovi su suprotni tvojima. Dakle, mogu ja uzeti misljenje najveceg strucnjaka za bilo sta, postaviti ga kao moje i ti ces reci da je argument za govana.todd_smith wrote:majke mi kao da zivis u RSu koliko trubis o nekoj ugrozenostiseln wrote:Prodji me se, ziv bio.todd_smith wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vrh argumenta![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto bih te mrzio? i ne poznajem te
ovo je forum, forum je za diskusiju, da si do sada jedan arugment razvio i rekao to i to je moje misljenje zbog toga i toga, a da je to bilo fkt logicno ja bih prvi rekao super, hvala ti za taj argument, vidim zasto tako mislis ili mozes li mi dalje pojasniti, i onda bih u skladu sa tim postom tebi odgovorio kako treba
ali ti i dalje na argument cure iznad, koja ti fino da konstruisan argument i jos ti da primjer zakona, ti krenes ismijavati ili zajebanciju neku, i kada te neko ismijava ili prozove za to ti izvrnes i pravis se ugrozenom vrstom
ili daj normalan argument za misljenje ili suti, jednostavno
To sa zakonom...smatras li mene maloumnim ili ti nisi shvatio ironiju? Naravno da postoje zakoni i naravno da su krivi oni koji ih ne provode. Od sada cu pisati "paznja, ironija".
A sta je normalan argument, to jos uvijek (srecom) ne odredjujes ti.
-
todd_smith
#987 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
ne, nego ne smatram tvoje argumente argumentima kada se svaki post vadis na to da si pusac i kao da se prema tebi drugacije ponasa jer si pusacseln wrote:
Problem je u tome da ti moje argumente ne posmatras kao takve, vec kao izjave jednog pusaca, ciji stavovi su suprotni tvojima. Dakle, mogu ja uzeti misljenje najveceg strucnjaka za bilo sta, postaviti ga kao moje i ti ces reci da je argument za govana.
To sa zakonom...smatras li mene maloumnim ili ti nisi shvatio ironiju? Naravno da postoje zakoni i naravno da su krivi oni koji ih ne provode. Od sada cu pisati "paznja, ironija".
jucer ti kazem da je zdravlje jedne osobe, nebitno je li ta osoba pusac ili ne, njihovo zdravlje je bitnije nego neciji ceif, ti si rekao sta me boli briga ti ne znas kako je sjesti sa cigarom i piti kafu
eto logike
-
sumirprimus
#988 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
kme kme buu hu huu...
- seln
#989 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Moj odnos prema zenama? Ili moj odgovor onoj koja mi se od juce natakarila na ledja, iz nekih samo njoj jasnih razloga?Eurosa wrote:seln wrote: Evo, upravo u ovom postu si to ucinila. Nisam imenovao nikoga, post je otvoren, svi ga citaju, nije PP. Ili mislis da me niko nije uvrijedio?
Ti se mozes potruditi da me ne vrijedjas (u smislu psovki ili ruznih rijeci), ali jasna je tvoja antipatija, koja pociva samo na jednoj cinjenici: da sam pusac.Zato moje rijeci stavljas na apotekarsku vagu, a uvrede tvojih istomisljenika blagonaklono previdjas.
![]()
![]()
netacno, ti si najsipmaticnijih od svih nesimpaticnih pusaca,vjeruj mi. Ukoliko i ima antipatije ima je spram tvog odnosa prema zenama, tacnije izjavi onoj od juce, da se ne ponavljamo.
-
sumirprimus
#990 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
doping sestro doping...Eurosa wrote:sumirprimus wrote:kme kme buu hu huu...
ti imas najjace argumente ovdje
-
sumirprimus
#991 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
jok na andriji,al nisam gej...Eurosa wrote:
na tik-taku si? baci dva
- seln
#992 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Nije tacno, kontekst si naveo pogresno. Slazem se da je zdravlje jedne osobe vaznije od cejfa. To se bez daljnjeg odnosi na radno mjesto, javne prostorije itd.todd_smith wrote:ne, nego ne smatram tvoje argumente argumentima kada se svaki post vadis na to da si pusac i kao da se prema tebi drugacije ponasa jer si pusacseln wrote:
Problem je u tome da ti moje argumente ne posmatras kao takve, vec kao izjave jednog pusaca, ciji stavovi su suprotni tvojima. Dakle, mogu ja uzeti misljenje najveceg strucnjaka za bilo sta, postaviti ga kao moje i ti ces reci da je argument za govana.
jucer ti kazem da je zdravlje jedne osobe, nebitno je li ta osoba pusac ili ne, njihovo zdravlje je bitnije nego neciji ceif, ti si rekao sta me boli briga ti ne znas kako je sjesti sa cigarom i piti kafu
eto logike
No, ako postoji kafic, koji jasno kaze da je za pusace, u cemu je stvar? Ja nemam nikakav problem da se neki kafic deklarise kao kafic za nepusace, ne idem tamo i kapak.
Evo, ti se izjasni: jesi li za odvojene prostorije ili lokale za pusace i nepusace?
- seln
#993 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Slobodno me citiraj gdje sam uvrijedio zene.Eurosa wrote:Hej,znas sta? Sve si u pravu, izvini, do mene je.seln wrote:Moj odnos prema zenama? Ili moj odgovor onoj koja mi se od juce natakarila na ledja, iz nekih samo njoj jasnih razloga?Eurosa wrote:
![]()
![]()
netacno, ti si najsipmaticnijih od svih nesimpaticnih pusaca,vjeruj mi. Ukoliko i ima antipatije ima je spram tvog odnosa prema zenama, tacnije izjavi onoj od juce, da se ne ponavljamo.
![]()
-
sumirprimus
#994 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Eurosa wrote:
e ne vadi se sad,izdao si se
rauhen geferdet di gezundhajt..tako nekako jele....
-
todd_smith
#995 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
nisam, jer vrlo lahko se pokazalo na zapadu da izuzetno odlicno funkcionise zabrana za pusenje u javim prostorijama kao i na radnom mjestuseln wrote: Nije tacno, kontekst si naveo pogresno. Slazem se da je zdravlje jedne osobe vaznije od cejfa. To se bez daljnjeg odnosi na radno mjesto, javne prostorije itd.
No, ako postoji kafic, koji jasno kaze da je za pusace, u cemu je stvar? Ja nemam nikakav problem da se neki kafic deklarise kao kafic za nepusace, ne idem tamo i kapak.
Evo, ti se izjasni: jesi li za odvojene prostorije ili lokale za pusace i nepusace?
tako da postoji nacin, ima primjer, i to primjer koji je ucinkovit, vidjeli smo u New Yorku, Londonu, Berlinu, Madridu, Parizu...to su velike metropole u kojima taj sistem zabrane funkcionise kako treba i savrseno, ali jok samo eto u Sarajevu to ne moze, `ta ostatak svijeta zna sta je cigara
-
sumirprimus
#996 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
i ćeka se odgovor,sa ljeve strane,seln se priprema da nabaci kontra kontra kontra agrument,al bez da se ljuti...
- seln
#997 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Quod erat demonstrandum: ti ne zelis zastitu zdravlja, vec mrzis pusenje i pusace. Ne radi se o tvojoj mogucnosti da imas kafic za nepusace, vec zelis da pusacima oduzmes mogucnost da puse u kaficu.todd_smith wrote:nisam, jer vrlo lahko se pokazalo na zapadu da izuzetno odlicno funkcionise zabrana za pusenje u javim prostorijama kao i na radnom mjestuseln wrote: Nije tacno, kontekst si naveo pogresno. Slazem se da je zdravlje jedne osobe vaznije od cejfa. To se bez daljnjeg odnosi na radno mjesto, javne prostorije itd.
tako da postoji nacin, ima primjer, i to primjer koji je ucinkovit, vidjeli smo u New Yorku, Londonu, Berlinu, Madridu, Parizu...to su velike metropole u kojima taj sistem zabrane funkcionise kako treba i savrseno, ali jok samo eto u Sarajevu to ne moze, `ta ostatak svijeta zna sta je cigara
Mozes li bar na trenutak zamisliti da je pusacu kafic u kojem ne moze pusiti isto toliko mrzak kao tebi kafic u kojem se pusi?
- seln
#998 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Nemoj zamjeriti, ali stvarno nam ne treba komentator. Ako imas sta da napises o temi, bujrum.sumirprimus wrote:i ćeka se odgovor,sa ljeve strane,seln se priprema da nabaci kontra kontra kontra agrument,al bez da se ljuti...
-
todd_smith
#999 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Argument ti je opet a nivou dijeteta, ono "znam da si, ali sta sam ja njanjanja" taj nivoseln wrote:Quod erat demonstrandum: ti ne zelis zastitu zdravlja, vec mrzis pusenje i pusace. Ne radi se o tvojoj mogucnosti da imas kafic za nepusace, vec zelis da pusacima oduzmes mogucnost da puse u kaficu.todd_smith wrote:nisam, jer vrlo lahko se pokazalo na zapadu da izuzetno odlicno funkcionise zabrana za pusenje u javim prostorijama kao i na radnom mjestuseln wrote: Nije tacno, kontekst si naveo pogresno. Slazem se da je zdravlje jedne osobe vaznije od cejfa. To se bez daljnjeg odnosi na radno mjesto, javne prostorije itd.
Mozes li bar na trenutak zamisliti da je pusacu kafic u kojem ne moze pusiti isto toliko mrzak kao tebi kafic u kojem se pusi?
imas prostor u koji mozes otici i ispusiti cigaru i onda se vratiti medju ostali narod, pase li ti to?
-
sumirprimus
#1000 Re: Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-
Izvini molim te,nemoj sta zamjerit..evo necu vise...seln wrote:Nemoj zamjeriti, ali stvarno nam ne treba komentator. Ako imas sta da napises o temi, bujrum.sumirprimus wrote:i ćeka se odgovor,sa ljeve strane,seln se priprema da nabaci kontra kontra kontra agrument,al bez da se ljuti...