Nino Raspudić

Post Reply
hizo ramidovic

#976 Re: Nino Raspudić

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:Šta fali. Bolje i kamenjarac (evo šta meni fali - ne mogu me se oba oka nagledati, a još gospodin čovjek :) ) nego paćenik za Turskom. Još da barem ti paćenici imaju tursko državljanstvo (pasoš im baš i nije in) ili nekave bliže rodbine, nekretninu, bilo što, nego nigdje ništa.
Hizo, Hercegovina te voli :thumbup:
neka, hercegovino, hvala ti, meni je ipak draze bosansko zelenilo...
ni ti a ni kolega gore ne shvatate da u bih postoje porodice koje vuku korijene iz turske (osobno ih poznajem, a malo bolji poznavaoci ih mogu prepoznati po prezimenu). oni se vec decenijama izjasnjavaju kao muslimani/Muslimani/Bosnjaci, domovina im je bosna i hercegovina, ali razumijem i to da ti ljudi smatraju tursku svojom majkom. shodno tome, mozda je i cericeva porodica medju njima, pa covjek smatra tursku svojom majkom, a to cete ipak morati pitati njega...
oakville

#977 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:Šta fali. Bolje i kamenjarac (evo šta meni fali - ne mogu me se oba oka nagledati, a još gospodin čovjek :) ) nego paćenik za Turskom. Još da barem ti paćenici imaju tursko državljanstvo (pasoš im baš i nije in) ili nekave bliže rodbine, nekretninu, bilo što, nego nigdje ništa.
Hizo, Hercegovina te voli :thumbup:
neka, hercegovino, hvala ti, meni je ipak draze bosansko zelenilo...
ni ti a ni kolega gore ne shvatate da u bih postoje porodice koje vuku korijene iz turske (osobno ih poznajem, a malo bolji poznavaoci ih mogu prepoznati po prezimenu). oni se vec decenijama izjasnjavaju kao muslimani/Muslimani/Bosnjaci, domovina im je bosna i hercegovina, ali razumijem i to da ti ljudi smatraju tursku svojom majkom. shodno tome, mozda je i cericeva porodica medju njima, pa covjek smatra tursku svojom majkom, a to cete ipak morati pitati njega...
Hafis ti nije među tim ljubiteljima turske, on je pripadnik hrvatske dijaspore.
Stoner

#978 Re: Nino Raspudić

Post by Stoner »

Ja sam Bošnjački nacionalist i mrzim Tursku jer je izvršila agresiju na moju zemlju
Josip321

#979 Re: Nino Raspudić

Post by Josip321 »

Ninin gost u emisiji Reflex OBN televizije bio je hrvatski premijer Zoran Milanović.

stiv33

#980 Re: Nino Raspudić

Post by stiv33 »

Josip321 wrote:Ninin gost u emisiji Reflex OBN televizije bio je hrvatski premijer Zoran Milanović.
Turska demokracija ipak nije na hrvatsko nivou. Lol. :lol: :lol: :lol:

p.s.
zna li Zoki otkad je u Hrvatskoj demokracija- od '45 ili 90? :D
Hafis

#981 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Ako ništa ne mlate svoje demostrante i imaju neograničen internet
Alfons Kauders

#982 Re: Nino Raspudić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Ako ništa ne mlate svoje demostrante i imaju neograničen internet
jah, neogranicen i cetiri puta sporiji od naseg u osnovnom paketu... plus skuplji... :)
Hafis

#983 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
jah, neogranicen i cetiri puta sporiji od naseg u osnovnom paketu... plus skuplji... :)
Da je bogdo i u nas četiri puta skuplji.
stiv33

#984 Re: Nino Raspudić

Post by stiv33 »

Bar ne zaprašuju svoj narod. :D
ex-Efendija

#985 Re: Nino Raspudić

Post by ex-Efendija »

Shahab wrote:http://www.zurnal.info/novost/17360/nin ... i-titoisti

Dok moderni i progresivni zapadni svijet, haškom presudom hercegbosanskoj šestorci ratnih zločinaca, šalje jasdnu poruku da u modernoj Evropi nema mjesta recikliranom turboustaštvu, u kojem je muslimanima namjenjena sudbina konc logora, mi u centru Sarajeva imamo medijski teror i hipnozu HDZ propagande, bez presedana. Zaista je tužno i jadno gledati emisiju Reflex na antibošnjačkoj televiziji OBN. U ambijentu lažnog intelektualizma i kosmopolitizma javnost je izložena javnoj demonstraciji ponižavanja pozicije BiH i bošnjačkog naroda. Organizuje se navodno ležerni razgovor srpskih, bošnjačkih i hrvatskih intelektualaca, novinara i javnih djelatnika, gdje se gosti biraju, i emisija vodi , na takav način da uvijek dominiraju stavovi hercegbosanskog ustaše Nine Raspudića, koji se svode na jednu provincijsku propagandu klerofašističkog apartheid projekta trećeg entiteta. Ko učestvuje u toj emisiji a ko navodno predstavlja probosanske stavove. Pjandura Senad Avdić i lažno objektivni Esad Hečimović koji su ideološki i karakterno niko i ništa, jeftine novinarske prostitutke koje se kao i sve prostitutke na svijetu, prodaju jeftino i naivno. Oni i ne kriju da se ne osjećaju Bošnjacima. Nino Raspudić je sa svojim stavovima opasniji i prefriganiji od one četničke sirovine Gutala... jer je u odnosu na provincijske sagovornike koji djeluju prema lokalnim standardima za nekoliko stupanja obrazovaniji i elokventniji. Zašto TV OBN u studio ne dovede nekog stvarnog reprezenta bošnjačkog intelektualnog miljea pa da on sučeli stavove sa turboustašom Raspudićem i četnikom Gutalom, nego dovode Avdića i Hečimovića čija kurvanjska šutnja na Raspudićeve fašističke teze u konačnici ostavlja utisak verifikacije i neupitnosti. Navedena emisija je samo medijski nus proizvod saveza Dodik-čović i na jasan način simbolizira trenutne pozicije u BiH...Prefrigani hercegbosanci i sirovi i bahati četnici u međusobnom antibosanskom savezu i sa druge strane bošnjaci kao meso za klanje. Ova emisija je namjenjena za nametanje hercegbosanskih stavova i hipnotisanje dezorijentisane bošnjačke gradske fukare
Nino Raspudic je stvarno najobrazovaniji i najelokventni (ne)politicar iz BiH, covjek koji se i ne bavi politkom profesionalno nego onako, ih hobija.

Ako Avdic i Hecimovic nisu dorasli istom (Raspudicu), koga bi ti poslao ? Zeljka, ex-Efendiju, Zlaju, Bakira,Harisa, ... ? KOGA ? Prvo da rijesimo to pitanje a ona da vidimo sa kojim argumentima bi oni nastupili?
ex-Efendija

#986 Re: Nino Raspudić

Post by ex-Efendija »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Da je bogdo i u nas četiri puta skuplji.
Da i ti ne radis u Deutsche Telekomu, narodni izdajice, kolaboracionisto, itd itd ... :D ?!
tandmand

#987 Re: Nino Raspudić

Post by tandmand »

Večernji list 7.7.2014
NINO RASPUDIĆ:

'Ne mogu navijati za BiH zato što uskraćuje prava mojim roditeljima, sestrama i bratu'

Jeste li navijali za Bosnu i Hercegovinu na ovome Svjetskom prvenstvu?

Ne.Zašto?

Nemam emocija prema državnom sklopu koji trenutačno simbolizira ta reprezentacija, a unutar kojeg mi najbliža rodbina živi bez političkih prava, kao građani drugog reda kojima drugi biraju političke predstavnike. Da je to eksplicitno bošnjačka reprezentacija, imao bih simpatije prema njima kao prema susjedima. To je nešto što moji prijatelji Bošnjaci vole i naravno da ću je podržavati. Puno više poznajem i imam prijatelja Bošnjaka nego Nigerijaca. Međutim, u ovoj situaciji u kojoj se prodaje priča da je u BiH ustvari sve divno i krasno, da je to jedinstvena država i da oni predstavljaju sve ljude u njoj, tu fikciju ne mogu emotivno podržavati. Istina je da se za nju navija samo na trećini teritorija BiH i da pola stanovništva, odnosno pripadnici jednog naroda navijaju za nju i većinom igraju za nju. U Hercegovini je kružio štos koji je istinit. Kako ćemo navijati za BiH reprezentaciju kada više Brazilaca igra za Hrvatsku nego Hrvata u BiH reprezentaciji. Pozvan je jedan jedini.

Bojite li se da će vas sada usporediti s Dodigom koji je, koliko se sjećam, također izjavio da neće navijati za BiH?

Ne. Kako ja mogu navijati za nešto što se gura kao simbol države koja uskraćuje politička prava mojim roditeljima, sestrama i bratu. Nekome u Zagrebu koga posebno ne dira stanje u BiH to može simbolizirati raju, šegu i ćevape, i pobuđivati pozitivne emocije i to je legitimno. Ali što meni simbolizira žuto-plava zastava koju je skrojila međunarodna zajednica, kao što je i skladala himnu bez teksta? Nedavno sam se našalio u jednom tekstu da bi logičan nasljednik Safeta Sušića na klupi BiH bio visoki predstavnik Valentin Inzko. Budući da je međunarodna zajednica sklepala i državu i zastavu i himnu, onda neka preuzmu odgovornost i za vođenje nogometne reprezentacije i ravnopravnu nacionalnu zastupljenost, u skladu s igračkom kvalitetom, u njoj.
JohnnyS

#988 Re: Nino Raspudić

Post by JohnnyS »

Ajde, pola Katalonije (ako ne i više) ne da ne navija za Španjolsku, već navija protiv pa nitko ne drami zbog toga...
Danguba

#989 Re: Nino Raspudić

Post by Danguba »

tandmand wrote:
Večernji list 7.7.2014
NINO RASPUDIĆ:

'Ne mogu navijati za BiH zato što uskraćuje prava mojim roditeljima, sestrama i bratu'

Ne.Zašto?

Nemam emocija prema državnom sklopu koji trenutačno simbolizira ta reprezentacija, a unutar kojeg mi najbliža rodbina živi bez političkih prava, kao građani drugog reda kojima drugi biraju političke predstavnike. Da je to eksplicitno bošnjačka reprezentacija, imao bih simpatije prema njima kao prema susjedima. To je nešto što moji prijatelji Bošnjaci vole i naravno da ću je podržavati. Puno više poznajem i imam prijatelja Bošnjaka nego Nigerijaca. Međutim, u ovoj situaciji u kojoj se prodaje priča da je u BiH ustvari sve divno i krasno, da je to jedinstvena država i da oni predstavljaju sve ljude u njoj, tu fikciju ne mogu emotivno podržavati. Istina je da se za nju navija samo na trećini teritorija BiH i da pola stanovništva, odnosno pripadnici jednog naroda navijaju za nju i većinom igraju za nju. U Hercegovini je kružio štos koji je istinit. Kako ćemo navijati za BiH reprezentaciju kada više Brazilaca igra za Hrvatsku nego Hrvata u BiH reprezentaciji. Pozvan je jedan jedini.

Bojite li se da će vas sada usporediti s Dodigom koji je, koliko se sjećam, također izjavio da neće navijati za BiH?

Ne. Kako ja mogu navijati za nešto što se gura kao simbol države koja uskraćuje politička prava mojim roditeljima, sestrama i bratu. Nekome u Zagrebu koga posebno ne dira stanje u BiH to može simbolizirati raju, šegu i ćevape, i pobuđivati pozitivne emocije i to je legitimno. Ali što meni simbolizira žuto-plava zastava koju je skrojila međunarodna zajednica, kao što je i skladala himnu bez teksta? Nedavno sam se našalio u jednom tekstu da bi logičan nasljednik Safeta Sušića na klupi BiH bio visoki predstavnik Valentin Inzko. Budući da je međunarodna zajednica sklepala i državu i zastavu i himnu, onda neka preuzmu odgovornost i za vođenje nogometne reprezentacije i ravnopravnu nacionalnu zastupljenost, u skladu s igračkom kvalitetom, u njoj.
Novo otkrice, poslije ''treceg'' svi bi navijali za Bosnu. Na sve strane vijorile bi se :bih:

:D

nista, ostaje vam rahat patnja. :kiss:
tandmand

#990 Re: Nino Raspudić

Post by tandmand »

JohnnyS wrote:Ajde, pola Katalonije (ako ne i više) ne da ne navija za Španjolsku, već navija protiv pa nitko ne drami zbog toga...
Ma nikakav problem, niko ne drami. Svjesni smo da Nino Raspudic nikad i pod nikakvim hipotetickim uvjetima nece navijati za reprezentaciju BiH. On bi rado navijao za bosnjacku reprezentaciju iz "susjedstva":
Da je to eksplicitno bošnjačka reprezentacija, imao bih simpatije prema njima kao prema susjedima.
Sve dok je "susjedstvo" sastavni dio BiH on ce imati takve osjecaje. Kao da je to nesto novo, cega nismo svjesni. Naviklo se, niko se ne sekira radi toga.
Ako bi bili zlonamjerni kao on, mogli bi reci "neka svako navija za svoju drzavu" :mrgreen:
On je uvijek dobro dosao da izrazi podrsku reprezentaciji BiH, mada se to nikada nece desiti, da se ne lazemo.
It_is_a_Leclerc

#991 Re: Nino Raspudić

Post by It_is_a_Leclerc »

Jao. Da vi znate koliko se ja zamaram hoće li familija Raspudića navijati za BiH... Ono, jutrom jutrim, a samo mi misli o tom naočitom kamenitom profesorčiću plutaju glavom.
sanjin_1

#992 Re: Nino Raspudić

Post by sanjin_1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jao. Da vi znate koliko se ja zamaram hoće li familija Raspudića navijati za BiH... Ono, jutrom jutrim, a samo mi misli o tom naočitom kamenitom profesorčiću plutaju glavom.
:thumbup:
Covjek predstavlja sprdnju citavom gradu. Kad se krene sprdat na racun Nine- THE Bruce Lee-a, nastupa nezamislivo jedistvo izmedju Bosnjaka i Hrvata.

I ja bih se sad trebao zamarati pitanjem da li neki marginalac tipa Raspudic navija za repku ili ne. :-)
Nomo

#993 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

tandmand wrote:
Večernji list 7.7.2014
NINO RASPUDIĆ:

Ne.Zašto?

Ne. Kako ja mogu navijati za nešto što se gura kao simbol države koja uskraćuje politička prava mojim roditeljima, sestrama i bratu. Nekome u Zagrebu koga posebno ne dira stanje u BiH to može simbolizirati raju, šegu i ćevape, i pobuđivati pozitivne emocije i to je legitimno. Ali što meni simbolizira žuto-plava zastava koju je skrojila međunarodna zajednica, kao što je i skladala himnu bez teksta? Nedavno sam se našalio u jednom tekstu da bi logičan nasljednik Safeta Sušića na klupi BiH bio visoki predstavnik Valentin Inzko. Budući da je međunarodna zajednica sklepala i državu i zastavu i himnu, onda neka preuzmu odgovornost i za vođenje nogometne reprezentacije
i ravnopravnu nacionalnu zastupljenost, u skladu s igračkom kvalitetom, u njoj
.
koji bezobrazluk i idiotizam majko moja . Evo ja pozivam u strucni stab Sukera Bobana Blazevica , Mamica , Markovica i sve koji su rodjeni u bosni a u reprezantaciju pozivam Corluku iz Orasja i sve nogometase i kosarkase i tenisere i knjizevnike i lingiviste i slikare i muzicare i balerine i glumice i operne pjevacice i Ladana i Brozovica i stotine hiljada drugih . smijesno . Poslije rata cak su i Barbarezu prijetili da ne smije zaigraiti za BiH a ovaj smecar Raspudic prica ovakve gluposti . Hrvati i Srbi u vecini slucajeva ne samo da ne zele igrati za BiH nego konobarica iz Zivinica( hrvatica ) u Frankfurtu kaze da iz je Hrvatske . Ja je slusao kako odgovara ne pitanje gostu ,, odakle si ,, Onu iz Sirokog Brijega ne treba ni slusati odakle je . Znam da ce reci ,, iz Rvakce krvi ti isssu,ove :lol:
stiv33

#994 Re: Nino Raspudić

Post by stiv33 »

Nomo wrote:
koji bezobrazluk i idiotizam majko moja . Evo ja pozivam u strucni stab Sukera Bobana Blazevica , Mamica , Markovica i sve koji su rodjeni u bosni a u reprezantaciju pozivam Corluku iz Orasja i sve nogometase i kosarkase i tenisere i knjizevnike i lingiviste i slikare i muzicare i balerine i glumice i operne pjevacice i Ladana i Brozovica i stotine hiljada drugih . smijesno . Poslije rata cak su i Barbarezu prijetili da ne smije zaigraiti za BiH a ovaj smecar Raspudic prica ovakve gluposti . Hrvati i Srbi u vecini slucajeva ne samo da ne zele igrati za BiH nego konobarica iz Zivinica( hrvatica ) u Frankfurtu kaze da iz je Hrvatske . Ja je slusao kako odgovara ne pitanje gostu ,, odakle si ,, Onu iz Sirokog Brijega ne treba ni slusati odakle je . Znam da ce reci ,, iz Rvakce krvi ti isssu,ove :lol:
Pa kad ovi iz Banje Luke kažu da su iz Srpske a što ne bi raja iz Širokog bila iz Hrvatske? :D
mO k3

#995 Re: Nino Raspudić

Post by mO k3 »

bas me potrefilo sto nece nino za bih navijati ,a pa od muke neznam kuda udaram :mrgreen:

Nino neka te tamo gdje si :) medju "svojima" na svome
mirsek

#996 Re: Nino Raspudić

Post by mirsek »

tandmand wrote:
Večernji list 7.7.2014
NINO RASPUDIĆ:

Ne.Zašto?

Kako je ovu logicku vratolomiju zamislio ni on sam ne zna.
oakville

#997 Re: Nino Raspudić

Post by oakville »

Nema Nino emocija za BiH, pridržite me slabo mi je, neka mi neko doda maramice dok plačem iz dubine duše. :sad: :lol:
Od danas više ništa neće biti isto, sutra slijedi referendum i osnivanje republike Hrvatske jer se Ninina familija zdravstveno ne osjeća dobro. :D
Hafis

#998 Re: Nino Raspudić

Post by Hafis »

Nino Raspudić !!? ?
Hrak, hrak....pljuc.

Ja završio, slijedeći.
Altsa

#999 Re: Nino Raspudić

Post by Altsa »

nino raspudic jel to onaj sto se povlaci po catrnjama :D
Nomo

#1000 Re: Nino Raspudić

Post by Nomo »

mirsek wrote:
tandmand wrote:
Večernji list 7.7.2014
NINO RASPUDIĆ:

Ne.Zašto?

Kako je ovu logicku vratolomiju zamislio ni on sam ne zna.
najmladji doktorant na ovim prostorima . Seselj i prlic su se zakitili slicnim epitetom i atributom . Nadam se da nas Nino ipak nece krenuti bas u svemu njihovim stopama i zavrsiti u Hagu . :lol: ovo treba jos jednom citirati
ravnopravnu nacionalnu zastupljenost, u skladu s igračkom kvalitetom, u njoj
:lol:
Post Reply