Pitanja tipa RAZNA!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#976 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kako to pronaci?
Na dvije lokacije:

1. C:\Users\tvojusername\AppData\Local\Temp

2. C:\Windows\Temp

sve sto je u temp obrišem?
crnivrag

#977 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by crnivrag »

Naravno, tu se skladište stvari koje su samo za privremeno upotrebu, kao i "smeće" koje iza sebe ostavljaju razne aplikacije.
kakavdanakneiskustvu

#978 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Filter wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:poslije skeniranja antivirusnog programa pojavi mi se poruka da izbrisem privremene datotekei jos nestoe sad,gdje i kako to pronaci,npr. pise win downloads files,win restore points,win setup files,win dump files,win log files,app backup files,ima ih jos nekoliko,da ne nabrajam sve?
disk cleanup... tipkaj u search (pored puljke start) disk cleanup, clean up sistem files... cekiraj sve sto hoces da obrises, bude tu podosta win djubreta
i za tempove si vec dobio objasnjenje
restore points ne bih brisao

uradio,hvala
kakavdanakneiskustvu

#979 Re: Pitanja tipa RAZNA!

crnivrag wrote:
Naravno, tu se skladište stvari koje su samo za privremeno upotrebu, kao i "smeće" koje iza sebe ostavljaju razne aplikacije.
hvala
djama

#980 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by djama »

Potrebna preporuka za tablet do 300 KM, svakodnevna upotreba, uglavnom ce se koristit za drustvene mreze i surfanje , nista pretjerano
Officer Crabtree

#981 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Officer Crabtree »

.
Last edited by Officer Crabtree on 22/05/2019 21:50, edited 1 time in total.
Boateng

#982 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Boateng »

djama wrote:Potrebna preporuka za tablet do 300 KM, svakodnevna upotreba, uglavnom ce se koristit za drustvene mreze i surfanje , nista pretjerano
iPad 3 polovan.
diablobih

#983 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

Officer Crabtree wrote:Pozdrav.

Koje bi bilo najbolje rješenje za sljedeće:

Potrebno mi je iz jedne kuce hvatati wifi signal iz druge. U drugoj je 60MBps i router standarni bez antene od providera... Vazdušu liniju imam bez prepreka između kuća... Trenutno signal na wifi analizeru je oko -85dbm u kuci gdje primam signal i brzini mjeri oko 5MBps...Kakve su šanse da podignem barem na 15MBps a da u kući kojoj primam signal ništa eksterno ne postavljam (ne mogu busiti nista)... U ovoj koja šalje mogu...

Primjetio sam ako stavim tplink stariji router u bridge mode čak i router do routera on polovi brzinu tako da trazim neko rješenje.. u toj kuci koja prima ne mora po cijeloj kuci biti signal samo na najbližem mjestu..
Extender? Ne mora se busiti nista?
Officer Crabtree

#984 Re: Pitanja tipa RAZNA!

diablobih wrote: Extender? Ne mora se busiti nista?
Jel extender u praksi jači od routera koji daje signal, ako bi bio u kuci odakle se dalje internet? Ili da ga postavljam u kuci koja prima signal?
diablobih

#985 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

Officer Crabtree wrote:
diablobih wrote: Extender? Ne mora se busiti nista?
Jel extender u praksi jači od routera koji daje signal, ako bi bio u kuci odakle se dalje internet? Ili da ga postavljam u kuci koja prima signal?
On ti samo siri signal, znaci stavis ga gdje ce barem pola signala primati od originalnog routera.
febo_acm

#986 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by febo_acm »

Moze se postaviti i AP. Kolika je udaljenost izmedju kuca?

Problem je sto extender ne moze staviti izmedju kuca.
Officer Crabtree

#987 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Do 10m
mishic

#988 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by mishic »

Zanima me jeli iko živ u toku kakva je sudbina CERTIFIKATA dobijenih za učešće u ratu a koji su završili u PIF-ovima?
Prvo može li se danas za njih dobiti išta? Ako može gdje i kod koga? A ako ne, ima li ikakve nade da će to nešto vrijediti?
Hvala unaprijed za svaku vrstu pomoći i odgovora na ova pitanja koja mnoge zanimaju.
TAFKAP

#989 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by TAFKAP »

mishic wrote:Zanima me jeli iko živ u toku kakva je sudbina CERTIFIKATA dobijenih za učešće u ratu a koji su završili u PIF-ovima?
Prvo može li se danas za njih dobiti išta? Ako može gdje i kod koga? A ako ne, ima li ikakve nade da će to nešto vrijediti?
Hvala unaprijed za svaku vrstu pomoći i odgovora na ova pitanja koja mnoge zanimaju.
Ovo je podforum "Računari i tehnologija", da si pitao/la o blockchainu, crypto money, Bitcoinovima možda ba i znali nešto da ubodemo, ovako ... :-)
Kralj Tvrtko I.

#990 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Kralj Tvrtko I. »

Sve što valja ili prestane s radom ili se sjebe nešto....
Edopuna extra stvar bila.
Ima li kakva alternativa za dopunu kredita online?
mishic

#991 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by mishic »

Hvala TAHVKAP, kasno skuzio...
semirsar

#992 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by semirsar »

TAFKAP wrote:
mishic wrote:Zanima me jeli iko živ u toku kakva je sudbina CERTIFIKATA dobijenih za učešće u ratu a koji su završili u PIF-ovima?
Ovo je podforum "Računari i tehnologija", da si pitao/la o blockchainu, crypto money, Bitcoinovima možda ba i znali nešto da ubodemo, ovako ... :-)
ma haj kad smo vec tujdi barem neki putokaz cojku da damo :mrgreen:
https://forum.klix.ba/pitanja-u-vezi-ce ... 07835.html
http://www.rvp.ba/
http://www.sase.ba/v1
Optimus09

#993 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Optimus09 »

Speed test mi pokazuje brzinu interneta oko 10 Mbps.Koji bi trebao biti max download ?
Trenutno je oko 0.5 mb,zar ne bi trebao biti veci ?
diablobih

#994 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

Optimus09 wrote:Speed test mi pokazuje brzinu interneta oko 10 Mbps.Koji bi trebao biti max download ?
U idealnim uslovima oko 1 MB/s
Optimus09

#995 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Optimus09 »

diablobih wrote:
Optimus09 wrote:Speed test mi pokazuje brzinu interneta oko 10 Mbps.Koji bi trebao biti max download ?
U idealnim uslovima oko 1 MB/s
Tako je oduvijek.Internet ide na dva racunara i dva rutera.
made_in_sarajevo

#996 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by made_in_sarajevo »

uzeo sam SSD za komp na poslu i kontao sam da win 10 ostavim na HDD,a na SSD da stavim autocad,corel,office,chrome i da mi SSD bude kao drugi disk. moze i varijanta win + par programa jos na SSD,a da HDD ostane kao drugi disk gdje cu spasavati fajlove. sad mene zanima sljedece, stavio sam disk umjesto DVD i prikopco ga ali ga na my computers ne prikazuje. u BIOS kad udjem pise sata - 1 ssd. jel sad ja nesto trebam instalirati,driver, inace se ssd ne vidi na my computers i jos milion pitanja koja bi 'postavila osoba koja bas prvi put ima dodir sa SSD-om? :mrgreen:

jos sta me zanima, ako autocad npr. stavim na SSD, a fajlove koje spasavam su na HDD jel dobijam sta na brzini pokretanja tih fajlova ili mi ostaje isto kao sada?
diablobih

#997 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by diablobih »

Windows na SSD, pa tek onda programi.
Filter

#998 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Filter »

made_in_sarajevo wrote:uzeo sam SSD za komp na poslu i kontao sam da win 10 ostavim na HDD,a na SSD da stavim autocad,corel,office,chrome i da mi SSD bude kao drugi disk. moze i varijanta win + par programa jos na SSD,a da HDD ostane kao drugi disk gdje cu spasavati fajlove. sad mene zanima sljedece, stavio sam disk umjesto DVD i prikopco ga ali ga na my computers ne prikazuje. u BIOS kad udjem pise sata - 1 ssd. jel sad ja nesto trebam instalirati,driver, inace se ssd ne vidi na my computers i jos milion pitanja koja bi 'postavila osoba koja bas prvi put ima dodir sa SSD-om? :mrgreen:

jos sta me zanima, ako autocad npr. stavim na SSD, a fajlove koje spasavam su na HDD jel dobijam sta na brzini pokretanja tih fajlova ili mi ostaje isto kao sada?
udji u disk management (upisi u search disk management, ides tamo direktno, da ne tipkam stablo)
provjeri vidi li windows disk, vjerovatno se treba formatirati da bi bio vidljiv u my computeru.
ssd je najbolje postaviti kao sistemski i za programe.
svaki disk vozi svojom brzinom... sto je na ssd-u brze radi... i naravno kolicina ram-a igra ulogu :D
Filter

#999 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by Filter »

pozdrav,
zapeh i ja na bezze problemu.
imam PDF koji bi da smanjim, nekako mi truba da je tezak 65MB, ne moze se poslati mailom.
knjiga je u pitanju, 520 stranica teksta + par kolor stranica, nista narocito...
pokusao sam sa foxit printerom, totalno smrljavi bilo resize bilo da prckam po dpi, pokusao sam sa online alatima isti klinac.
ako ima neko koju pametnu nek nabaci, fakat sam talasika sa pdfovima...

hvala
spreca

#1000 Re: Pitanja tipa RAZNA!

Post by spreca »

Na laptopu mi nerade neke tipke...sta bi moglo biti i kako da to otklonim?
Hvala :D
Post Reply