crnivrag wrote:Na dvije lokacije:kakavdanakneiskustvu wrote:
kako to pronaci?
1. C:\Users\tvojusername\AppData\Local\Temp
2. C:\Windows\Temp
sve sto je u temp obrišem?
Moderator: Benq
crnivrag wrote:Na dvije lokacije:kakavdanakneiskustvu wrote:
kako to pronaci?
1. C:\Users\tvojusername\AppData\Local\Temp
2. C:\Windows\Temp
Naravno, tu se skladište stvari koje su samo za privremeno upotrebu, kao i "smeće" koje iza sebe ostavljaju razne aplikacije.kakavdanakneiskustvu wrote:
Filter wrote:disk cleanup... tipkaj u search (pored puljke start) disk cleanup, clean up sistem files... cekiraj sve sto hoces da obrises, bude tu podosta win djubretakakavdanakneiskustvu wrote:poslije skeniranja antivirusnog programa pojavi mi se poruka da izbrisem privremene datotekei jos nestoe sad,gdje i kako to pronaci,npr. pise win downloads files,win restore points,win setup files,win dump files,win log files,app backup files,ima ih jos nekoliko,da ne nabrajam sve?
i za tempove si vec dobio objasnjenje
restore points ne bih brisao
hvalacrnivrag wrote:Naravno, tu se skladište stvari koje su samo za privremeno upotrebu, kao i "smeće" koje iza sebe ostavljaju razne aplikacije.kakavdanakneiskustvu wrote:
iPad 3 polovan.djama wrote:Potrebna preporuka za tablet do 300 KM, svakodnevna upotreba, uglavnom ce se koristit za drustvene mreze i surfanje , nista pretjerano
Extender? Ne mora se busiti nista?Officer Crabtree wrote:Pozdrav.
Koje bi bilo najbolje rješenje za sljedeće:
Potrebno mi je iz jedne kuce hvatati wifi signal iz druge. U drugoj je 60MBps i router standarni bez antene od providera... Vazdušu liniju imam bez prepreka između kuća... Trenutno signal na wifi analizeru je oko -85dbm u kuci gdje primam signal i brzini mjeri oko 5MBps...Kakve su šanse da podignem barem na 15MBps a da u kući kojoj primam signal ništa eksterno ne postavljam (ne mogu busiti nista)... U ovoj koja šalje mogu...
Primjetio sam ako stavim tplink stariji router u bridge mode čak i router do routera on polovi brzinu tako da trazim neko rješenje.. u toj kuci koja prima ne mora po cijeloj kuci biti signal samo na najbližem mjestu..
Jel extender u praksi jači od routera koji daje signal, ako bi bio u kuci odakle se dalje internet? Ili da ga postavljam u kuci koja prima signal?diablobih wrote: Extender? Ne mora se busiti nista?
On ti samo siri signal, znaci stavis ga gdje ce barem pola signala primati od originalnog routera.Officer Crabtree wrote:Jel extender u praksi jači od routera koji daje signal, ako bi bio u kuci odakle se dalje internet? Ili da ga postavljam u kuci koja prima signal?diablobih wrote: Extender? Ne mora se busiti nista?
Ovo je podforum "Računari i tehnologija", da si pitao/la o blockchainu, crypto money, Bitcoinovima možda ba i znali nešto da ubodemo, ovako ...mishic wrote:Zanima me jeli iko živ u toku kakva je sudbina CERTIFIKATA dobijenih za učešće u ratu a koji su završili u PIF-ovima?
Prvo može li se danas za njih dobiti išta? Ako može gdje i kod koga? A ako ne, ima li ikakve nade da će to nešto vrijediti?
Hvala unaprijed za svaku vrstu pomoći i odgovora na ova pitanja koja mnoge zanimaju.
ma haj kad smo vec tujdi barem neki putokaz cojku da damoTAFKAP wrote:Ovo je podforum "Računari i tehnologija", da si pitao/la o blockchainu, crypto money, Bitcoinovima možda ba i znali nešto da ubodemo, ovako ...mishic wrote:Zanima me jeli iko živ u toku kakva je sudbina CERTIFIKATA dobijenih za učešće u ratu a koji su završili u PIF-ovima?
Prvo može li se danas za njih dobiti išta? Ako može gdje i kod koga? A ako ne, ima li ikakve nade da će to nešto vrijediti?
Hvala unaprijed za svaku vrstu pomoći i odgovora na ova pitanja koja mnoge zanimaju.
U idealnim uslovima oko 1 MB/sOptimus09 wrote:Speed test mi pokazuje brzinu interneta oko 10 Mbps.Koji bi trebao biti max download ?
Trenutno je oko 0.5 mb,zar ne bi trebao biti veci ?
Tako je oduvijek.Internet ide na dva racunara i dva rutera.diablobih wrote:U idealnim uslovima oko 1 MB/sOptimus09 wrote:Speed test mi pokazuje brzinu interneta oko 10 Mbps.Koji bi trebao biti max download ?
Trenutno je oko 0.5 mb,zar ne bi trebao biti veci ?
udji u disk management (upisi u search disk management, ides tamo direktno, da ne tipkam stablo)made_in_sarajevo wrote:uzeo sam SSD za komp na poslu i kontao sam da win 10 ostavim na HDD,a na SSD da stavim autocad,corel,office,chrome i da mi SSD bude kao drugi disk. moze i varijanta win + par programa jos na SSD,a da HDD ostane kao drugi disk gdje cu spasavati fajlove. sad mene zanima sljedece, stavio sam disk umjesto DVD i prikopco ga ali ga na my computers ne prikazuje. u BIOS kad udjem pise sata - 1 ssd. jel sad ja nesto trebam instalirati,driver, inace se ssd ne vidi na my computers i jos milion pitanja koja bi 'postavila osoba koja bas prvi put ima dodir sa SSD-om?![]()
jos sta me zanima, ako autocad npr. stavim na SSD, a fajlove koje spasavam su na HDD jel dobijam sta na brzini pokretanja tih fajlova ili mi ostaje isto kao sada?