BiH vs USA [14. 08. 2013]
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#976 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Inace ranije sam imao dojam da Pape mnogo ne riskira u prijateljskim. Ne sjecam se da je ikad napravio 3 izmjene odmah na poluvremenu, pogotovo ne da je izbacio Spahica i Ibisevica odjednom i ovako rano.
Ponovo se ponavlja smijesna desna strana sa Avdijom na beku. Mislim koliko puta nam to treba?
Znao sam da ce Ameri prEtisnut jer su takva ekipa, trubili smo danima da igraju svih 90 minuta. Nisu Latvija da skinu gace nakon jednog gola. I eto bas tako ispade.
Da nije Amerika u pitanju , bilo bi mi manje krivo , ali u sustini nije da sad nesto trebamo kosu cupat.
Imam mozda 13-14 igraca da valjaju, ovo ostalo je katastrofa. (Vrsajevic, Sunjic i Zahirovic ne mogu igrati za nas).
Ponovo se ponavlja smijesna desna strana sa Avdijom na beku. Mislim koliko puta nam to treba?
Znao sam da ce Ameri prEtisnut jer su takva ekipa, trubili smo danima da igraju svih 90 minuta. Nisu Latvija da skinu gace nakon jednog gola. I eto bas tako ispade.
Da nije Amerika u pitanju , bilo bi mi manje krivo , ali u sustini nije da sad nesto trebamo kosu cupat.
Imam mozda 13-14 igraca da valjaju, ovo ostalo je katastrofa. (Vrsajevic, Sunjic i Zahirovic ne mogu igrati za nas).
- Point.
#977 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Nakon ovog poraza zahvaliti se Sunjicu, Zahirovicu i Vrsajevicu i to je to.....dok smo bili standardni ubili smo kauboje. Nema razloga za paniku. A misevi koji jedva cekaju da izgubimo da lijece svoje komplekse mrs stoko.
- It_is_a_Leclerc
#978 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Safet je ovo uradio taktički katastrofalno. Pred 30 000 domaćih navijača čovjek uvodi igrače iz nižerazrednih evropskih pričica tipa Hajduk... Ovako lošu taktiku nisam vidio ni na Bajramskom turniru.
Poraz zaslužen. Čestitam boljima !
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#979 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pa dijaspora, odu kad zagustijasko_ba wrote:Sta se ovo isprazni stadion, tesko izdrzati jos 5 minuta ccccc
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#980 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Jesam li ja gur'o Zahirovića u prvih 11?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Donedavno je bila priča kako je Zahirović među tih 11 ; To si zaboravio ?leet wrote:Poprilično je jasno da imamo prvih 11 i to je to, ne daj Bože povreda nekih.
Nije tačno da imamo samo 11 igrača
Begović
Mujdža, Spahić, Zukanović, Bičakčić
Salihović, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović
Džeko, Ibišević
Višća, Stevanović za klupe. Ako dođe Kolašinac, solidnih 16 igrača. Pa nismo Švabe
Imaš Rahimića koji ide uskoro u penziju, Miske i Spaha neće igrati još dugo također, Višća i Stevo su mrtvi prosjek za ovih ostalih 11 što nas dovodi do onog ne d'o Bog povreda nekih. A i Edhem je 'nedokazan', polahko dok ga vidimo u 'pravim' tekmama.
Last edited by Velkoski on 14/08/2013 22:42, edited 2 times in total.
- Sezam
#981 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Sjajno otrijeznjenje pred utakmice sa Slovacima, koji veceras nisu izgubili na strani od Rumuna.
Daleko smo mi jos uvijek od Brazila, sto prije to shvatimo bolje ce biti.
Daleko smo mi jos uvijek od Brazila, sto prije to shvatimo bolje ce biti.
- Herr Flick
#982 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Zadnji vezni je najveci problem.Rahimiic ne igra u cska i kao takav moze odigrat 45 minuta,mozda vise.Ali opet je i kao takav bolji od Zahirovica
-
sumirprimus
#983 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
sustina sustine je koja je nasa idealna zadnja linija od ovog sto imamo?
- area51
#984 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pape riskira i kombinuje kada to treba raditi(prijateljske) a isto tako i dobija kada to treba raditi(prijateljske)jeza u ledja wrote:Inace ranije sam imao dojam da Pape mnogo ne riskira u prijateljskim. Ne sjecam se da je ikad napravio 3 izmjene odmah na poluvremenu, pogotovo ne da je izbacio Spahica i Ibisevica odjednom i ovako rano.
-
SundanceKid
#985 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Picajzla wrote:Pa dijaspora, odu kad zagustijasko_ba wrote:Sta se ovo isprazni stadion, tesko izdrzati jos 5 minuta ccccc![]()
- kamen spoticanja
#986 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Fakat sto gospoda ne ostade na stadionu do kraja. ..
- Maverick78
#987 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Znaci zaista sam se totalno zacudio kad je Susic izmjenio pola tima na poluvremenu.... cijenim ga zaista, ali ne znam zasto je to moralo bez obzira sto je prijateljski mec. Jebiga od gotove pobjede zijanimo. I ko je onaj Sunjic? Katastrofa, ali totalna katastrofa od igraca.
Tako jeftino izgubljen mec da nemam rijeci. Bez obzira sto je prijateljski, nije fer prema onolikoj publici ovako jeftino zijaniti. Potpuno bespotrebno... mogao je cekati do sedamdesete pa mjenjati i eksperimentisati.
Tako jeftino izgubljen mec da nemam rijeci. Bez obzira sto je prijateljski, nije fer prema onolikoj publici ovako jeftino zijaniti. Potpuno bespotrebno... mogao je cekati do sedamdesete pa mjenjati i eksperimentisati.
- agnostic_front
#988 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Meni je iskreno drago što je ovako završilo.
BiĆakĆić
Zahirović je stvarno loš, i Avdija isto. Kao i Šunjić, sve je napisano.
Stevanović mi nije bio nešto također, ali je Višća odigrao dobro.
Tako da, sa Hajrovićem, Kolašincem, mislim da ćemo imati vrlo dobru ekipu.
BiĆakĆić
Zahirović je stvarno loš, i Avdija isto. Kao i Šunjić, sve je napisano.
Stevanović mi nije bio nešto također, ali je Višća odigrao dobro.
Tako da, sa Hajrovićem, Kolašincem, mislim da ćemo imati vrlo dobru ekipu.
-
LSD
#989 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Kolašinca i Hajrovića što prije zvati da srede te yebene papire konacno....prvih 11 su razbili amere u prvom poluvremenu, ali dalje nemamo kvlaitetnu klupu.
Ja razumijem Papeta, želio je da isproba sve i neka je....yebo poraz, zato i služe prijateljske tekme....nadam se da je vidio da nemamo kvalitet na klupi ( izuzetak su Višća, Stevanović, pa i ozljeđeni Vranješ koji nisu loši) a to je jako bitno ako hocemo u Brazil.
Ja razumijem Papeta, želio je da isproba sve i neka je....yebo poraz, zato i služe prijateljske tekme....nadam se da je vidio da nemamo kvalitet na klupi ( izuzetak su Višća, Stevanović, pa i ozljeđeni Vranješ koji nisu loši) a to je jako bitno ako hocemo u Brazil.
- luckylaka
#990 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Mi smo od pocetka igrali tacno onako kako bi trebali igrati protiv Slovaka u gostima sto je izgledalo vrlo dobro.Drugo poluvrijeme za zaboraviti i kotarisati se nekih rezervnih rezerviŠibicar wrote:Mi od početka utakmice nismo igrali onako kako uvijek igramo,sa posjedom lopte i konstantnim presingom gdje se protivnik gubi.Neko će reći "igraš onoliko koliko ti protivnik dopusti",ali mislim da ta teza ne stoji za večerašnjeg protivnika i da smo morali pobijediti večeras pojeli bi ih na terenu.LSD wrote:Nisu loši jenkiji uopšte, ali bolji smo od njih sigurno....dobar je ovo poraz za nas, ako ce Pape nogirati ove rezerviste....eto, dao im je šansu, citavo poluvrijeme protiv solidne USA (nije da smo igrali proti Španije sad), vidjeli smo kako su primili 4 komada za poluvrijeme, kako su ti isti rezervisti prokockali prednosti od 2-0 i to je jasan znak da ih treba nogirati....oni nemaju šta više tražiti u selekciji, a posebno da budu putnici za Brazil (gdje ce biti daleko jace utakmice).Šibicar wrote:Samo da ponovim,da je ovo bila kvalifikaciona utakmica mi bi Amere razvalili 3-4 razlike,da se ne lažemo.
- jeza u ledja
#991 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Meni se iskreno nedostatak Spahica uvijek cini kao najveci problem. Cim on izadje to je frka panika.Herr Flick wrote:Zadnji vezni je najveci problem.Rahimiic ne igra u cska i kao takav moze odigrat 45 minuta,mozda vise.Ali opet je i kao takav bolji od Zahirovica
- area51
#992 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pa zato prijateljske utakmice i služe,da se proba,da se vidi...It_is_a_Leclerc wrote:Safet je ovo uradio taktički katastrofalno. Pred 30 000 domaćih navijača čovjek uvodi igrače iz nižerazrednih evropskih pričica tipa Hajduk... Ovako lošu taktiku nisam vidio ni na Bajramskom turniru.
Jbale vas prijateljske šta se odmah ložite
-
Mustang1
#993 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Zao mi je samo sto nismo Hajrovica probali veceras da vidimo i sa njim gdje smo .. Sa Bicakcicem smo dobili odlicnu zamjenu Mujdze a mislim da bi mogao on zamijeniti i Rahimica .. Nasi se nece dignuti .. Nadam se da se zene nece nafurati pred sljedecu utakmicu nakon ovog poraza .. Ako tako bude onda je ovo nasa najveca pobjeda 
-
north
#994 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ovo treba uokviriti, dečko se iznervirao, možda je pao na tiketuOligarh wrote:Pape, Pape... Samo ds znaš, tebi na dušu. Dao si krila Slovacima da znaju da se protiv nas može igrati. Eto ti Sunjica. Kocakas se sa jedinom svetinjom koju imamo. Možda ti iz svoje pariške perspektive to i ne kontas. Hvala ti sto nas sjebao. Vidjet ces poslije dvomeca sa Slovacima koliko nas je tvoj nadobudnost u poluvremenu kostala
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Hajmo sad ozbiljno, moja tetka bi večeras zaključila nešto što je očigledno, a to je da igrači tipa Vršajević, Šunjić, Zahirović su kalibar za naše lige, a i tu ne bi bili sigurni među ovim vodećim ekipama iz naše sjajne lige...zbog rezultata, Sušić je pogriješio sa preranim izmjenama, ali s druge strane, možda i nije, da ih je ubacio zadnjih 15 minuta mislio bi možda da na njih može računati, kao i mi pored malih ekrana....nije valjda toliko ogranićen da ne skonta da je klupa poprilično kriminalna i da se na nju osim možda Višće i Stevanovića , te eventualno Medunjanina nema na koga više računati...
Ovo je po meni dobro pred Slovačku, biti ćemo puni oprezniji pred Slovačku i jasno je ko može ući sa klupe a ko ni pod razno...ne do bog da se povrijedi Spahić, Džeko ili Pjanić, pu pu...
- Oligarh
#995 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ti to kažeš meni, čovjeku koji je sa reprezentacij prošao tri kontinenta i koji je organizovao putovanje na Marakanu. Ali ok, neću dalje. Mene ubi svaki poraz BiH,za koju sam i krv proljevao po cukama bosanskim,dok si ti u vrtić išao. Neću više pisati da ne bi ispao manji patriota od vas forumasa
- Šibicar
#996 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
laky,Igrali smo prijateljsku sa tim Slovacima i ubili smo ih posjedom lopte i kombinatorikom,tako da ne vidim razloga da im prepuštamo inicijativu u bilo kojem slučaju.
Last edited by Šibicar on 14/08/2013 22:45, edited 1 time in total.
- Sezam
#997 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
To je odavno nas najveci problem. U Parizu su nas Francuzi potpuno preuzeli kad je Rahimic izisao iz igre.Herr Flick wrote:Zadnji vezni je najveci problem.Rahimiic ne igra u cska i kao takav moze odigrat 45 minuta,mozda vise.Ali opet je i kao takav bolji od Zahirovica
Onaj mladji Hajrovic igra tu poziciju, ali niko nije blizu Generala
- cvrčak_na_hedonizmu
#998 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Kolašinac je strašan na poziciji zadnjeg veznog igrača, gledao sam Šalke - Galata, Drogba se odbijao od njega u drugom poluvremenu. Nisam bezveze spominjao Cocalića. Pravi ihrač za nas, na poziciji gdje smo šuplji, al jebiga, Zahirović je dobijao priliku da se "dokaže"leet wrote:Jesam li ja gur'o Zahirovića u prvih 11?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Donedavno je bila priča kako je Zahirović među tih 11 ; To si zaboravio ?leet wrote:Poprilično je jasno da imamo prvih 11 i to je to, ne daj Bože povreda nekih.
Nije tačno da imamo samo 11 igrača
Begović
Mujdža, Spahić, Zukanović, Bičakčić
Salihović, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović
Džeko, Ibišević
Višća, Stevanović za klupe. Ako dođe Kolašinac, solidnih 16 igrača. Pa nismo Švabe![]()
Imaš Rahimića koji ide uskoro u penziju, Miske i Spaha neće igrati još dugo također, Višća i Stevo su mrtvi prosjek za ovih ostalih 11 što nas dovodi do onog ne d'o Bog povreda nekih. A i Edhem je 'nedokazan', polahko dok ga vidimo u 'pravim' tekmama.
Rahimić u kolicima je profesor sa Zahirovića.
- KPNCTNJAH
#999 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Bar ce se prestati pricati o fifa rang listi, zene u granapu spominjale da smo 13. na svijetu.
Isto tako se nadam da ovaj teferic nece dolaziti u Sarajevo nakon ove utakmice.
Isto tako se nadam da ovaj teferic nece dolaziti u Sarajevo nakon ove utakmice.
-
Peryton_
#1000 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Fakat, sta je sa Vranjesom ?