Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Fidel_Sa

#976 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Fidel_Sa »

HM 2011 wrote:Pitanje za sve učesnike u raspravi:

Meni nije jasno sljedeće - a to je, da na osnovu informacija koje čitam ovdje i inače - vidim da navodno, ponavljam navodno - Saudija podržava potiskivanje (suppresion) Muslimanskog bratstva u Egiptu, a na drugu stranu, zvanično ili nezvanično podržavaju pobunjenike protiv Assada u Siriji....

Ja, lično ja - samo zbog f....ing međunarodnog pravnog poredka i poštivanja nekih osnovnih normi, podržavam Muslimansko bratstvo u Egiptu jer traže da se vrati Egipatski predsjednik, a ne podržavam pobunjenike u Siriji jer puškama grade politički legitimitet - i to samo radi poštivanja pravde, poštenja i tako tih nekih normi - normalnog društva - barem kako ja to vidim ( a u svakom slučaju bih želio Mir - Selam )....

Svoj stav ne gradim napamet nego na osnovu prikupljenih informacija - a posebno uzimajući u obzir najbolje interese ljudi koji žive na tom teritoriju....

Moje pitanje koje želim postaviti:

Jesam li ja nenormalan, lud, zaostao, glup, idiot retardirani, kreten jer smatram da je gore navedeno ispravno a ovo što se dešava da je neispravno i da to ne treba podržavati.... konkretnije - JESAM LI NA POGREŠNOJ STRANI, ZAŠTO I KAKO - ? Đe fulam ????????

Molim Vas - normalan čovjek bi se zapitao za svoju "normalnost" u svemu ovome - a ja izgelda već odavno nisam normalan....

Ako nisam - ako je sve ovo što ja kažem ok - kako je moguće da se takvo što uopšte dešava ? Fakat - šta je ovo....

Jel problem prevlast nad Kanalom, u čemu je stvar ?
Kratko i jasno: Nece ljudi da im se drzava pretvori u Islamisticku drzavu ( Muslimanska braca tj. Mosri ) 8-)
Objektivni navijac

#977 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Objektivni navijac »

Meni nije jasno sljedeće - a to je, da na osnovu informacija koje čitam ovdje i inače - vidim da navodno, ponavljam navodno - Saudija podržava potiskivanje (suppresion) Muslimanskog bratstva u Egiptu, a na drugu stranu, zvanično ili nezvanično podržavaju pobunjenike protiv Assada u Siriji....

Ja, lično ja - samo zbog f....ing međunarodnog pravnog poredka i poštivanja nekih osnovnih normi, podržavam Muslimansko bratstvo u Egiptu jer traže da se vrati Egipatski predsjednik, a ne podržavam pobunjenike u Siriji jer puškama grade politički legitimitet - i to samo radi poštivanja pravde, poštenja i tako tih nekih normi - normalnog društva - barem kako ja to vidim ( a u svakom slučaju bih želio Mir - Selam )....

Svoj stav ne gradim napamet nego na osnovu prikupljenih informacija - a posebno uzimajući u obzir najbolje interese ljudi koji žive na tom teritoriju....

Jesam li ja nenormalan, lud, zaostao, glup, idiot retardirani, kreten jer smatram da je gore navedeno ispravno a ovo što se dešava da je neispravno i da to ne treba podržavati.... konkretnije - JESAM LI NA POGREŠNOJ STRANI, ZAŠTO I KAKO - ? Đe fulam ????????

Molim Vas - normalan čovjek bi se zapitao za svoju "normalnost" u svemu ovome - a ja izgelda već odavno nisam normalan....

Ako nisam - ako je sve ovo što ja kažem ok - kako je moguće da se takvo što uopšte dešava ? Fakat - šta je ovo....

Ako si normalan,nemoj podrzavati Arape ni u kojem pogledu,podrzavaj : EU,US,NATO ako njih podrzavas,podrzavas i BiH. Nasi interesi su isti i zajednicki. Ne gledaj pravdu i postenje,samo interes. :mrgreen:
Tako i ovo u Egiptu,ja podrzavam da US ,NATO ili barem UN uleti tamo pa da 30-40 hiljada Bosanaca dobije posao :bih: a za ostalo mi ..... ali ono pravo :run:
sarajevoxxxx

#978 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Ja, lično ja - samo zbog f....ing međunarodnog pravnog poredka i poštivanja nekih osnovnih normi, podržavam Muslimansko bratstvo u Egiptu jer traže da se vrati Egipatski predsjednik, a ne podržavam pobunjenike u Siriji - i to samo radi poštivanja pravde, poštenja i tako tih nekih normi....

- KSA ne podržava pobunjenike u Siriji već je samo zainteresovana za svoj dio kolača nakon što ode Asadov režim. Zapravo žele nametnuti svog igrača, i oni su zapravo ono što se podmeće Iranu, tj žele da imaju uticaja, nisu glupi znaju da poslije sirije na red dolaze i ostale arapske zemlje.

- Niti oni podržavaju pobunjenike a još manje pobunjenici u njoj vide pomagača. Zapravo svojim koketiranjem sa sirijskom opozicijom istoj su samo otežali njen položaj i situaciju. Također, mirno je KSA posmatrala širenje sektaške mržnje u Siriji, mirno su posmatrali izmišljanje neprijateljstva između šiita i sunija, likovali su kada je buknuo sektaški rat.

- Umjesto da žale klimali su glavom na Kardavijeve izjave kako je saudijska ulema bila u pravu a on nije, kada se radi o šiitima. Čitav svijet vuku za nos svojom bolesnom teorijom zavjere o tome kako je Iran za njih prijetnja, kako isti ima osvajačke aspiracija.

- Sirijcima su zaljevske zemlje kao zla mačeha. Pogledaj samo kako se odnose prema sirijskim izbjeglicama. Samo da se jedan mali i neznati dio iz gradskog budžeta grada Rijada ili Dubaija odvoji za izbjeglice u jordanskom kampu Zateriju koji je par koraka od zaljevskih gradskih centara, te izbjeglcie bi živjele dostojanstveno. I sve što izbjeglice ili FSA do sada dobija, uglavnom je to zbog naroda, preko dobrovoljnih priloga itd.

- Bio sam sa ljudima iz Kuvajta, Sirijcima koji su po dvadeset ili trideset godina u Kuvajtu, vlada im ne dozvoljava da svoje porodice dovedu u Kuvajt. Znači čovjek ima ženu i djecu u Deri, u logoru, ne smije ih dovesti, ili je nemoguće izganjati vizu da iste dovede u Kuvajt.

- A da ne govorimo o tome da ne primaju druge sirijske izbjeglice, i na sve to ljudi u Kuvajtu normalno reaguju, ne bune se, jer su svi kupljeni, jer svi imaju dobre plate. dobar standard, i čute. Kada sa njima o tome probaš razgovarati, samo ti kaže nećemo o politici.
AleksoMKD

#979 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

Navodno ima sukoga i u Ismailiji, barem 15 mrtvih, vecinom demonstranata ali ima i nekoliko policajaca.
HM 2011

#980 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Ama ljudi osnovni postulat i USA i EU i NATO-a i Rusije i Kine i svih na ovom svijetu koji imaju imalo napredka - je poštivanje nekakvih standarda - uzusa ponašanja.....

I USA i EU i NATO i Rusija i Kina i bilo ko bi - izložen raspravama o događanjima u njihovoj državi - državama trebao imati, ako ne objektivan, onda barem pravičan tretman -

Ne djele se šećerlame nego ljudi ginu............

NATO ima veze sa tim kao sa lanjskim snijegom, i sve što može na kraju biti je da budu neki vid stabilizacijskih snaga, nakon velikih krvoprolića, genocida, preseljenja i etničkih čišćenja....

Zašto - ne ubija ih ni NATO ni Britanija nego se ubijaju - jedni druge - a sve zbog nepoštivanja osnovnih pravila ponašanja koja su prihvatili....

Najlakše se isključiti iz svega i praviti se glup - nije problem - Međutim - ja opet ne kontam - jesam li na krivoj strani - jer sam previše osamljen u svojim stavovima ???????

Zvanična Sirija je arapski vid građanske države ?

-

Zvanični Egipat bi uvodio neke faktičke pravne promjene u sve to ?

Ne može biti zvaničnije i ispravnije od zvaničnog šta god mi pričali o tome.....

MENI NIŠTA NIJE JASNO ! Ne likujem - napominjem - ljudi ginu i trebaju podršku - samo kome uputiti podršku ? KOja je strana ispravna ?
Jesam li ja na valjan kao individua što podržavam legalni sistem dok god isti na legitiman način ne bude promjenjen ?

Ako ja jesam valjan a u manjini sam - WTF - šta je ovo onda sa većinom - ko Vam mozak pomuti - jel se nadate nekoj nagradi, ne kontam ?

Ne možeš se nadati dobru ako stojiš na pogrešnoj strani -

Ako podržavam pogrešnu stranu - recite mi i obrazložite pa da pređem na pravu stranu ?
Last edited by HM 2011 on 14/08/2013 19:22, edited 3 times in total.
sarajevoxxxx

#981 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Uhapšen dopisnik Al Jazeree Abdullah Al Šami na kairskom trgu Rebial Adevije
AleksoMKD

#982 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

DEMOCRACY IN THE MIDDLE EAST
http://www.foreignpolicy.com/files/war- ... -paper.pdf
By Brigadier General Abdelfatah Said Sisi :-)
2006
Objektivni navijac

#983 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Objektivni navijac »

HM 2011 wrote:Ama ljudi osnovni postulat i USA i EU i NATO-a i Rusije i Kine i svih na ovom svijetu koji imaju imalo napredka - je poštivanje nekakvih standarda - uzusa ponašanja.....

I USA i EU i NATO i Rusija i Kina i bilo ko bi - izložen raspravama o događanjima u njihovoj državi - državama trebao imati, ako ne objektivan, onda barem pravičan tretman -

NATO ima veze sa tim kao sa lanjskim snijegom, i sve što može na kraju biti je da budu neki vid stabilizacijskih snaga, nakon velikih krvoprolića, genocida, preseljenja i etničkih čišćenja....

Zašto - ne ubija ih ni NATO ni Britanija nego se ubijaju - jedni druge - a sve zbog nepoštivanja osnovnih pravila ponašanja koja su prihvatili....

Najlakše se isključiti iz svega i praviti se glup - nije problem - Međutim - ja opet ne kontam - jesam li na krivoj strani - jer sam previše osamljen u svojim stavovima ???????

-

Ne može biti zvaničnije i ispravnije od zvaničnog šta god mi pričali o tome.....
Nije bas tako idealno. Ja sam uvijek uz US i EU,naravno i uz NATO ali oni nisu cvjecke,sve gledaju iskljucivo kroz interes. Veoma su neprincipijelni posebno US i UK ,ne moze se u politici gledati principe i etiku,politika je prljava i nemilosrdna. Kina i Rusija su po tome pitanju mnogo,mnogo gore od zapada. Imamo rusku politiku u Checheniji,pa u Azerbejdzanu,Moldaviji,Gruziji,koje su potpuno nepincipijelne. Kina se je extremno krvavo obracunala sa demonstracijama na Tienanmenu,u krvi gushe svaki pokusaj bilo kakvih prava za Tibet ili muslimane Uzbeke.
Mi smo mala zemlja,nashe misljenje i stav je nevazan. Nas niko nista ne pita ,zato se ne treba opterechivati time. Ako Arapi,Egipcani ne cijene svoje zivote,zasto bi ih mi cijenili. Arapski zivot je 10x jeftiniji od evropskoga ali to je cijena koju su oni sami postavili i odredili i niko im neche pomochi,dok ne budu u stanju sami da se pomognu. Isto kao i mi u Bosni.
HM 2011

#984 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Objektivni navijac wrote:
HM 2011 wrote:Ama ljudi osnovni postulat i USA i EU i NATO-a i Rusije i Kine i svih na ovom svijetu koji imaju imalo napredka - je poštivanje nekakvih standarda - uzusa ponašanja.....

-

Nije bas tako idealno. Ja sam uvijek uz US i EU,naravno i uz NATO ali oni nisu cvjecke,sve gledaju iskljucivo kroz interes. Veoma su neprincipijelni posebno US i UK ,ne moze se u politici gledati principe i etiku,politika je prljava i nemilosrdna. Kina i Rusija su po tome pitanju mnogo,mnogo gore od zapada. Imamo rusku politiku u Checheniji,pa u Azerbejdzanu,Moldaviji,Gruziji,koje su potpuno nepincipijelne. Kina se je extremno krvavo obracunala sa demonstracijama na Tienanmenu,u krvi gushe svaki pokusaj bilo kakvih prava za Tibet ili muslimane Uzbeke.
Mi smo mala zemlja,nashe misljenje i stav je nevazan. Nas niko nista ne pita ,zato se ne treba opterechivati time. Ako Arapi,Egipcani ne cijene svoje zivote,zasto bi ih mi cijenili. Arapski zivot je 10x jeftiniji od evropskoga ali to je cijena koju su oni sami postavili i odredili i niko im neche pomochi,dok ne budu u stanju sami da se pomognu. Isto kao i mi u Bosni.
Koja je strana ispravna - ovo je nezvanični forum - gradimo stavove - tabirimo politiku ?

Beskičmenjaka je masa - ne suprotstavljam se ni NATO-u ni EU ni USA - čak šta više ovo je legitimna rasprava u takvim društvima !

I Knesset se pita šta dobija od svega ovoga - hoće li biti u boljoj poziciji ili goroj - jer ovo je bućkuriš - ovo nema neke smislene linije kretanja osim rata i koflikta a to je opasno i za njih bez obzira na visinu zidina kojim se okružuju....

I ne boli me briga šta se dešava tamo kod njih - jer i njih nije bolila briga šta se dešava kod mene - nikoga od svih spomenutih !
Last edited by HM 2011 on 14/08/2013 19:34, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#985 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Šehid Esma Al Baltadži

Image

- Danas je na demonstracijama u Kairu poginula kćerka Muhameda Al Baltadžija koji je jedan od vođa Muslimanskog bratstva.

- Al Jazeera je također negirala informaciju da je ubijena kćerka Hajrata Šatira.
mmaar

#986 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mmaar »

HM 2011 wrote:
MENI NIŠTA NIJE JASNO ! Ne likujem - napominjem - ljudi ginu i trebaju podršku - samo kome uputiti podršku ?
Ne znas sta je vece zlo, ovaj monstrum Sisi ili MB. Indikativno je da je s padom Mursija, istih dana po zapovjedi onih koji su ga doveli na vlast i kojima gotovo pa odano sluzio, uklonjen i katarski diktaror, kako bi se stvorio jos veci prostor za satanisticki Rijad i saudijsko krvavo pljezanje po arapskom i islamskom svijetu.

Nazalost, njih nema vise i sada izlazi na vidjelo sva istinitost rijeci Rose Luxemburg - socijalizam ili barbarizam. I mi i Arapi smo odabrali barbarizam i sad zanjemo plodove svog izbora.

Image
AleksoMKD

#987 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by AleksoMKD »

A joj pozera, sta im je? Ko su ovi?

http://www.youtube.com/watch?v=fYbW_ukhfjQ#at=18

Jel poziraju za slikanje? Pogledajte ceo klip.
Herr Flick

#988 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

Pozivam sve Egipćane koji su zadovoljni islamom kao vjerom, Poslanikom vođom, Kur'anom svojim putem, pozivam ulemu Azhara, pozivam sve ljude i sve slojeve u Egiptu da izađu na ulice sa svojim porodicama, ženama, djecom, unucima, da svi izađu! Niko neće umrijeti prije nego to Allah odredi, dani su izbrojani i zapisani! Nikome smrt neće nastupiti ranije nego što je određeno! Izađite i pokažite vojsci da ste sa svojom braćom. Farz svakom Egipćaninu koji vjeruje u Allaha je da izađe iz kuće!

Šejh dr. Jusuf el-Karadavi
:shock: :shock:
mmaar

#989 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mmaar »

Herr Flick wrote:
Pozivam sve Egipćane koji su zadovoljni islamom kao vjerom, Poslanikom vođom, Kur'anom svojim putem, pozivam ulemu Azhara, pozivam sve ljude i sve slojeve u Egiptu da izađu na ulice sa svojim porodicama, ženama, djecom, unucima, da svi izađu! Niko neće umrijeti prije nego to Allah odredi, dani su izbrojani i zapisani! Nikome smrt neće nastupiti ranije nego što je određeno! Izađite i pokažite vojsci da ste sa svojom braćom. Farz svakom Egipćaninu koji vjeruje u Allaha je da izađe iz kuće!

Šejh dr. Jusuf el-Karadavi
:shock: :shock:

Sta kaze Al Lazira, je li sejh-kozojeb ostao kuci ili je izasao iz kuce?
Herr Flick

#990 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

mmaar wrote:

Da Bog dragi sacuva,cuj sa djecom i unucima.
Avetinho

#991 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Eto do cega je dovelo "sprovodjenje volje egipatskog naroda" vodje vojne hunte sluge rusko-kineskog imperijalizma Sisija. Ode Egipat u kanalizaciju.
sarajevoxxxx

#992 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Herr Flick wrote:
mmaar wrote:

- U cijelom ovom haosu tebe je pogodila Kardavijev poziv na demonstracije. U čemu je problem ? Zabranjeno pozivati da se ljudi okupljaju na ulicama ? Kakve veze Kardavi ima sa smrću bilo kojeg demonstranta.

- Čovječe, halo, stotine ljdui je ubijeno, jesi li ti slijep, jesi li svijestan situacije, je li te imalo pogodila činjenica da je u samo nekoliko sati na ulicama ubijeno stotine NENAORUŽANIH CIVILA imaš li bar trun savijesti u svome srcu da bar na trenutak zaboraviš na vehabiska i ina prepucavanja, i da osudiš ovu monstruoznu akciju egipatske policije i vojske.

- U ovakvoj teškoj situaciji nekima je prioritet istresti još malo žuči po Kardaviju. Hej Kardavi kriv što je stotine ljudi ubijeno. Ovdje su mnogi zreli za psihijatrije.

- Ovaj forum je pun bolesnika i idiota, kojima su srca ispunjena mržnjom zlobom, koji nisu u stanju sastaviti ni jednu rečenicu na forumu a da iz nje ne izbija mržnja i zloba.
muzicar_iz_parka

#993 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by muzicar_iz_parka »

Ja Sam Odavle wrote:Eto do cega je dovelo "sprovodjenje volje egipatskog naroda" vodje vojne hunte sluge rusko-kineskog imperijalizma Sisija. Ode Egipat u kanalizaciju.
Kakvi Rusi i Kinezi, kad jedino Egipat tj. egipatska vojska od Amerikanaca dobijaju vojnu pomoć u iznosu oko 2 milijarde $$$$.
Nebi valjda Amerikanci sponzorisali "komuniste". :roll:
Herr Flick

#994 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

Pogadja me.On kao autoritet bi trebao pozvati na smirivanje situacije a on jos dodatno pogorsava i poziva,halo pazi ti to da porodice sa zenama,djecom i unucima izlaze na ulice.Koji to jos mozak moze smisliti pa reci??? Patoloski bolesnik...
Kikibombona

#995 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Podrska egipatskom narodu i vojsci.

Pristalice Mursija trebaju prihvatiti cinjenicu da je isti svojom neodgovornom politikom zasluzio biti zbacen sa vlasti. Neka se klone, neka ne stoje uz naoruzane ekstremiste koji vojsku primoravaju na upotrebu sile. Svaka ce vojska otvoriti vatru ako se iz mase puca na njih.

Neka se Egipcani ugledaju na Siriju, neka ne dozvole da ih zavade igraci sa strane.

Vojska je snazna i zna sta radi. Na strani su naroda, na strani jednakopravnosti. Uvjeren sam da ce smiriti situaciju i eliminisati naoruzane ekstremiste.

Volio bih kada bi Kardavi licno stao uz ekstremiste koji pucaju na vojsku. To se ipak nece desiti. Njegov zadatak je da lozi lakovjerne.
mmaar

#996 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mmaar »

sarajevoxxxx wrote:
Herr Flick wrote:
mmaar wrote:

- U cijelom ovom haosu tebe je pogodila Kardavijev poziv na demonstracije. U čemu je problem ? Zabranjeno pozivati da se ljudi okupljaju na ulicama ? Kakve veze Kardavi ima sa smrću bilo kojeg demonstranta.

- Čovječe, halo, stotine ljdui je ubijeno, jesi li ti slijep, jesi li svijestan situacije, je li te imalo pogodila činjenica da je u samo nekoliko sati na ulicama ubijeno stotine NENAORUŽANIH CIVILA imaš li bar trun savijesti u svome srcu da bar na trenutak zaboraviš na vehabiska i ina prepucavanja, i da osudiš ovu monstruoznu akciju egipatske policije i vojske.

- U ovakvoj teškoj situaciji nekima je prioritet istresti još malo žuči po Kardaviju. Hej Kardavi kriv što je stotine ljudi ubijeno. Ovdje su mnogi zreli za psihijatrije.

- Ovaj forum je pun bolesnika i idiota, kojima su srca ispunjena mržnjom zlobom, koji nisu u stanju sastaviti ni jednu rečenicu na forumu a da iz nje ne izbija mržnja i sloba.
Taj Kardavi je jedan od glavnih ideoloskih nosliaca cionistickog projekta nazvanog Arapsko proljece, cije plodove pored Libijaca, Sirijaca, Tunizana, sada beru i Egipcani. Taj huskac, zlocinac i licemjer je licno odgovoran za hiljade i hiljade mrtvih, kako onih koje je pozivao u smrt, tako i onih koji su stradali od tih koji su se odazvali Kardavijevom pozivu. Ako se komentarise svo to bescutno zlocinacko licemjerje, svo to tako olako huskanje i pozivanje na dalje krvoprolice, pozivanje tudjih zena, djece, dok su njegova guzica i guzice njegovih bliznjih na sigurnom, a ne osuda nasilja i pozivanje na arapski nacionalni dijalog i jedinstvo, ne znaci da se nema sucuti za sve zrtve pokolja koji se planski vode uz pomoc upravo takvih kao Kardavi protiv Arapa.

Tako je bilo i kod nas isto, psi svoju guzicu u mehko i djecu na sigurno, a tudju u smrt
U Goraždu došao hodža pa objašnjava

borcima da se ne treba bojati pogibije
jer uživacija na ovom svijetu nije ništa
prema uživaciji na onome gdje im sljeduje
sto meraka sve jedan veći od drugoga
Dočarava džennetske bašče kroz koje teku vode
milion puta od Une smaragdnije
opisuje kao pouzdan očevidac banane
narandže hurme što tamo spremne čekaju
da ih mrtvim rukama beru Ma jebeš hurme
ima li tamo deset u pola? pita ga Crni
Hodža se pravi nečuo i nastavlja sa detaljnim opisom
milina džennetskih prosto mi dođe krivo što sam
još na dunjaluku a ne već davno na ahiretu
i ovaj život ovdje pričini mi se ko gubljenje vremena
Zavazda svatih: do ovog svijeta
drži jedino osoba koja ne drži do sebe
A je li neko hodža ( opet ce Crni ) iz tvoje familije u ovam ratu poginuo? Nije šućur Alahu
hAZNADAR

#997 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by hAZNADAR »

Objektivni navijac wrote:Ako imaju poginula 3 novinara,od kojih 1 Evropljanin,onda cifre od 60-70 poginulih sigurno nisu realne. MB je isao po rubu,da vidi dokle moze ici,no nije daleko doshao. Ovo su prijelomni trenuci ako vojska uspostavi red i mir u iducih nekoliko dana,situacija ce dochi pod kontrolu. A ako islamisti kao u Siriji,uspiju da se organizuju i uvuku zemlju u rat,to ce biti krvoproliche epskih razmjera. A isto tako mosemo ochekivati intervenciju US,NATO i Izraela,najmanje u osiguranju Sueckoga kanala ako nista drugo.
Islamisti imaju podrsku Amerika, NATA,.. kao u Siriji, a vehabijska internacionala organizovan prijevoz i municiju za krvoprolice epskih razmjera. Izraelu takodjer odgovara apsolutna kontrola i blokada granice prema Gazi, i da Egipat izbija u prve udarne vijesti a sve ostale kongtrolisane i organizovane nepravde po svijetu prodju nezapazeno.
semirizsvemira

#998 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by semirizsvemira »

Ja o kojih nenzlaica i zaludjenika ima . Cuj podrzava USA i NATO najvece zloconce poslije ww2 . Gdje oni dodju tu je nered kaos i siromastvo . Da pocnem nabrajati : BiH , Kosovo , Libija , Irak Afganistan .. treba li jos ? Na<gradili srbe za genocid nad Bosnjacima bombama otimaju tudju naftu i onda pricamo o pravu i pravdi . Daju zidovima 2,4 bld dolara a Detroit rikno . U Siriji za jos neupucune , vlada manjina od nekih 20 posto diktaturom i represalijama vec 50 godina , Narodu , vecinskom narodu , suni muslimanima dojadilo da budu gradjani drugog reda i da ih se terorise iz godine u godinu . Pobijeda ce doci to je barem sigurno . U Egiptu prvi demokratski izbori pobjedjuju stranke sa islamskim predznakom u muslimanskoj zemlji ( scenarijo isti kao u Alziru) , sto je zaista cudno a kad krscanske stranke uzmu vlast u krscanskimzemljama to je ok :lol: Nijednim dekretom nije se Ustav donio bez vecine dakle sve je uradjeno na najvecim demokratskim principima gdje su zagarantovane slobode i prava svih pa i krscana Kopta koji su åpsolutna manjina ( a da vidim u kojoj drzavi u svijetu manjina ima ista prava ko u Egiptu a da je ta manjina msulimani ) i ne valja . Hodali su Kopti zadnjih mjeseci po Zapadu i skupljali planove i novac za svoje ciljeve i da naprave kaos . Cak im je obecana enklava u Egiptu a dobrovoljaca na demosntracije kao u Istanbulu je doslo sa svih strana krscanske Evrope . Ali nece moci . Nek bude belaj , nek bude rat jer muslimanima nije dozvoljeno da ostvare svoja demokratska prava demokratskim putem vec samo borbom , pravednom i postenom . I bit ce inshallah tako . I pobjeda ce biti . Allah nam je obecao i pobjeda ce biti . Koliko su puta amnje skupine pobjedile vece a koje su se uzdale samo u Allaha i pobijedile . Allahu Ekber
sarajevoxxxx

#999 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Podrska egipatskom narodu i vojsci.

Pristalice Mursija trebaju prihvatiti cinjenicu da je isti svojom neodgovornom politikom zasluzio biti zbacen sa vlasti. Neka se klone, neka ne stoje uz naoruzane ekstremiste koji vojsku primoravaju na upotrebu sile. Svaka ce vojska otvoriti vatru ako se iz mase puca na njih.

Neka se Egipcani ugledaju na Siriju, neka ne dozvole da ih zavade igraci sa strane.

Vojska je snazna i zna sta radi. Na strani su naroda, na strani jednakopravnosti. Uvjeren sam da ce smiriti situaciju i eliminisati naoruzane ekstremiste.

Volio bih kada bi Kardavi licno stao uz ekstremiste koji pucaju na vojsku. To se ipak nece desiti. Njegov zadatak je da lozi lakovjerne.
- Egipat je dokaz da sila poznaje samo silu. Da se cijeli svijet sakupio da se mirnim putem rijese problemi u Siriji kasapin Besar bi i dalje ratovao. Podrska i sirijskom i egipatskom narodu
Last edited by sarajevoxxxx on 14/08/2013 20:29, edited 1 time in total.
basicm

#1000 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by basicm »

Mursi je skinut jer je se mazio sa Iranom, i htio im je dozvoliti veci uticaj u Egiptu. Automatski ga skidaju svi koji stezu obruc oko Irana i sija. Dakle, Sirija i sad Egipat je obracun protiv sija i Irana, samo je malo zbunjujuce za ljude. MB imaju simpatije prema siitima.
Npr. Evo cime MB sluze kao propagandom: Dzibril a.s. se spustio klanjacima u Rabia Al Adawija za podrsku Mursiju :).
http://youtu.be/3oOaAbsqVcg
Post Reply