Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
em11r

#976 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Ne znam kakva je situacija u ostalim servisima ali meni je kod Pavica najpovoljnije ulje. Po prodavnicama Total 5w30/40 je oko 19 Km a kod Pavica oko 13+PDV pa vjerujem da je i ovo za mjenjac povoljno a 100% odgovara Aisinu.
em11r

#977 Re: Citroen C5 All About

Post by em11r »

Da li je ko sa NaMigacijom pokusao pustiti video preko onog auxa u "kaseti"??? Valjal sta ja konto kakvu rikverc kameru skopcat
hladan.preminger

#978 Re: Citroen C5 All About

Post by hladan.preminger »

mali_milojica wrote:
hladan.preminger wrote:
mali_milojica wrote: Otidji na google vidi na sta izgleda Mitsubishi L300 sa 2.0 motorom iz 91 god.
Bez km autoputa,jer tada nije postojao,iz Sarajeva do Izacica za 3.5 h.
Sad,je li do mene ili do tebe ne znam,slobodno reci.
Ti jos bolji. Ti uspio, izmedju ostalog, kroz kruzni tok u bihacu, kroz Repusine i Kamenicu preko stoje konstantno drzati. Alal ti vera.

Vas dvojica ko iz onog vica:"Haj pitaj mog brata lazova". :lol:
Znas li ti uopste sta je prosjecna brzina? Ozbiljno te pitam?
Ejs. :lol:
hladan.preminger

#979 Re: Citroen C5 All About

bitanga_sa_otesa wrote:
hladan.preminger wrote:
Normalno da lazes kad tvrdis da mozes doci za 3:15 iz sarajeva u bihac.
ja dodjem iz sarajeva do hotel sedre za 4h sa mrtvim dizelom od 1700 kg i 118 ks,tegleci 1000 kg- prikolicu na kojoj je trkaci auto,ne mogu ici brze od 120km/h
i da ja sam poznati lazov i čiras iz sarajeva ....
Problem i jeste sto vecim djelom puta i ne mozes voziti vise od 120 jer vozim doslovno kroz gradove, imas semafore itd. Ali sreca pa mi imamo vozackih talenata samo ih jos svijet nije prepoznao.

Sta vozis uz ostrozac, svake godine sam tamo?
Last edited by hladan.preminger on 14/12/2014 09:09, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#980 Re: Citroen C5 All About

Bakir1 wrote:Sve je u velicini treba da naraste jos zato nije bitno vozis li prava kola nego kako ih vozis...
Vidis da su to strasni problemi izgaraju osiguraci u glavama kao onomad 2006 kad je frisko proizvedene golfove 5 zuljao stole na tim pravcima od petrovca.
Po toj logici ti se nikad ne bi mogao popeti od sedre do na vrh za koliko se popnes jer je to nemoguce i nisu prava kola.
Kako staz za volanom izbija na ovoj temi ko cir...
Jedino sto ovdje izbija je laganje iz meni nepoznatog razloga.
hladan.preminger

#981 Re: Citroen C5 All About

bitanga_sa_otesa wrote:znam ja to odavno ,nisam jucer polozio vec prije 20 godina....al ne mozes ti to objasniti pojedincima ovdje, koji ne znaju sta znaci prosjecna brzina i vrijeme u koje se vozis kad nema saobracaja na cesti ...
Kakve veze ima kad si polozio? Ja sam polozio prije 15, ako to nesto predstavlja.
_mufljuz_

#982 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

hladan.preminger wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:znam ja to odavno ,nisam jucer polozio vec prije 20 godina....al ne mozes ti to objasniti pojedincima ovdje, koji ne znaju sta znaci prosjecna brzina i vrijeme u koje se vozis kad nema saobracaja na cesti ...
Kakve veze ima kad si polozio? Ja sam polozio prije 15, ako to nesto predstavlja.
dzaba tebi da si polozio prije 115 kad si ogranicen ko brzina
hladan.preminger

#983 Re: Citroen C5 All About

_mufljuz_ wrote:
hladan.preminger wrote:
dzaba tebi da si polozio prije 115 kad si ogranicen ko brzina
Ali do 300.000 m/s. :D
hladan.preminger

#984 Re: Citroen C5 All About

Sliver wrote:nego pusti oftopicare,

zna li nko gdje da kupim ulje za automatika AM6, prije nego se uputim u citroenov servis, kao krajnja opcija. radije bih sam zamijenio.
Nije se s tim zajebavati, jer se uz ulje mijenja i filter i dihtunzi i evetulano jos par stvarcica.
hladan.preminger

#985 Re: Citroen C5 All About

Sliver wrote:hvala svima na savjetima. Na AM6 nema filtera, samo se ispusta ulje iz par puta i umanji brojac istrosenosti ulja. Alil mozda se ipak odlucim na servis, vidjet cu, kakvo ce jutro sutra biti :D malo vise vama vjerujem nego sebi ;)
Obavezno ako ti budes ispuštao staro ulje, istpusti ga u neku posudu sa mjeracem da onda isto toliko ulja vratis.
citro

#986 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

hladan.preminger wrote:
Bakir1 wrote:Sve je u velicini treba da naraste jos zato nije bitno vozis li prava kola nego kako ih vozis...
Vidis da su to strasni problemi izgaraju osiguraci u glavama kao onomad 2006 kad je frisko proizvedene golfove 5 zuljao stole na tim pravcima od petrovca.
Po toj logici ti se nikad ne bi mogao popeti od sedre do na vrh za koliko se popnes jer je to nemoguce i nisu prava kola.

Haj ti razligu loma, postao si naporan. Pet ljudi ti tvrdi jedno ti uporan ko mazga. I svi lazu jedino si ti u pravu.
Vozdrica.
hladan.preminger

#987 Re: Citroen C5 All About

citro wrote:
hladan.preminger wrote:

Haj ti razligu loma, postao si naporan. Pet ljudi ti tvrdi jedno ti uporan ko mazga. I svi lazu jedino si ti u pravu.
Vozdrica.
Calm down your vagina.
citro

#988 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:hvala svima na savjetima. Na AM6 nema filtera, samo se ispusta ulje iz par puta i umanji brojac istrosenosti ulja. Alil mozda se ipak odlucim na servis, vidjet cu, kakvo ce jutro sutra biti :D malo vise vama vjerujem nego sebi ;)
nego jos jedno pitanje vezano za servis. ABC ili Berlijeta? Berlijeta mi je haman pred kucom, a novi su pa ne znam.
ABC obavezno, ne sali se.
Ima valjan razlog kojeg ne zelim javno iznijeti da nekoga ne vrijedjam, ali ako te bas zanima javi se na pp.
citro

#989 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

hladan.preminger wrote:
citro wrote:
hladan.preminger wrote:

Vozdrica.
Calm down your vagina.
O intelektualac, izvini ne prepoznah te na prvu. Da sam kojim slucajem znao da si ti u pitanju ne bih se usudio nista prokomentarisati.
Odoh ja u svoju misju rupu sanjati da mogu do Bihaca stici za 5 sati, i to mi je puno. Ovako se nalagah bezveze intelektualno superiornijem balkanskom spijunu koji sve zna bolje od drugih.
Sorry jos jednom, necu vise nikada. :roll:
citro

#990 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:
citro wrote:
nego jos jedno pitanje vezano za servis. ABC ili Berlijeta? Berlijeta mi je haman pred kucom, a novi su pa ne znam.
ABC obavezno, ne sali se.
Ima valjan razlog kojeg ne zelim javno iznijeti da nekoga ne vrijedjam, ali ako te bas zanima javi se na pp.
Posteno, povjeri mi se na PP slobodno, olaksaj dusu :D
Ok, popodne, odoh sada na brdo malo, cekaju me...
Akibh

#991 Re: Citroen C5 All About

Post by Akibh »

Sarajevo - Bihac 03:15? :D
Cestitam, hvala sto mi uljepsaste jutro...
Sta ima veze sto je ogranicenje cijelom duzinom 50,60,80, sta ima veze sto ima 6-7 fiksnih kamera, sta ima veze sto budu 2-3 pol patrole sa mobilnim radarima, sta ima veze sto se prolazi kroz 6-7 gradskih zona,...

Vozis dionicu od 250 kilometara cekajuci hoces li poslije prve ili druge krivine ostati bez vozacke?

Koliko ste najbrze vozili do Tuzle, Mostara, dajte molim vas i to?
O, Boze,... :D
citroen xm

#992 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Ajd nek dođe još neki, recimo petnesti po redu i počne ponavljati istu stvar i iščuđavati se. Smorili ste.
Akibh

#993 Re: Citroen C5 All About

Post by Akibh »

Smijurija...
Nisam nista jace procito mjesecima.
Nagazis 120 kroz cijelu lasvansku dolinu, 120 kroz travnik, 120 turbe, komar, 100 kroz donji vakuf, vinac, jajce - ono da odmoris malo, 120 jezero, mrkonjic, kljuc, petrovac, i na kraju laganini 100 ripac i pritoka i to je to... Cilj.
Bosko buha tema...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#994 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Akibh wrote:Smijurija...
Nagazis 120 kroz cijelu lasvansku dolinu, 120 kroz travnik, 120 turbe, komar, 100 kroz donji vakuf, vinac, jajce - ono da odmoris malo, 120 jezero, mrkonjic, kljuc, petrovac, i na kraju laganini 100 ripac i pritoka i to je to... Cilj.
Bosko buha tema...
Ko jos vozi 120 od Kljuca do Bihaca :izet:
Akibh

#995 Re: Citroen C5 All About

Post by Akibh »

mali_milojica wrote:
Akibh wrote:Smijurija...
Bosko buha tema...
Ko jos vozi 120 od Kljuca do Bihaca :izet:
Da, fakat, izvinjavam se na offu, sretno svima...
Sodom1

#996 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

Kroz Ripac i Pritoku moze komotno i preko stoje bez da ugrozavas ikog, sve ravnica. :D
hladan.preminger

#997 Re: Citroen C5 All About

Sodom1 wrote:Kroz Ripac i Pritoku moze komotno i preko stoje bez da ugrozavas ikog, sve ravnica. :D
A kraj EP benzinske pumpe u Ripcu treba sto brze proci. Dobijes bonus poene i sliku kao dokaz. :-D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#998 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

hladan.preminger wrote:
Problem i jeste sto vecim djelom puta i ne mozes voziti vise od 120 jer vozim doslovno kroz gradove, imas semafore itd. Ali sreca pa mi imamo vozackih talenata samo ih jos svijet nije prepoznao.

nemam bas volje da se natezem oko toga,ja sam ti rekao za koliko dodjem .krenem u 3 ujutro u 7-7:10 sam tamo...nemam razlog da lazem..

a uz ostrozac vozim pezejca 2.0 turbo kvatro
hladan.preminger

#999 Re: Citroen C5 All About

bitanga_sa_otesa wrote:
hladan.preminger wrote:

nemam bas volje da se natezem oko toga,ja sam ti rekao za koliko dodjem .krenem u 3 ujutro u 7-7:10 sam tamo...nemam razlog da lazem..

a uz ostrozac vozim pezejca 2.0 turbo kvatro
Ja sam govorio o 3:15 minuta.
Preko cetri sata je ok.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1000 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

ja ti garantujem da se moze doci za to vrijeme s brzim autom i bez prikolice u doba kad nema saobracaja .
Post Reply