Nikad nije kasno za kapitulaciju...megaman4 wrote:najveća greška na ovim prostorima, pa i u BH napravljena je 1945. godine, nakon II sv. rata, kada je nuđeno da se priključimo zapadnoj alijansi,i demokratskim društvima...ali mi kao mi...krenusmo skroz naopako, i zato danas plaćamo visoku cijenu, jer svi ovi političari su proizvod SFRJ...znači živimo u nekakvoj demokratiji, a u stvarnosti, ispod demokratije je ostao komunizam...mi nemamo uopšte nikakvih demokratskih manira, da sami odlučujemo o svojoj sudbini, nego kao ovce slušamo političare, a oni rade šta hoće, jer znaju da nema jakog sistema, i da narod ih ne poziva na odgovornost...pa jednoj NJEMAČKOJ je trebalo 150 godina da prepozna demokratske manire, a i dana danas usavršavaju taj društveni sistem, a koliko će tek nama trebati da zavlada prava demokratija, kuku nam se, možda 1000 godina?
Zar stvarno mislite da su njemački političari, kao i političari širom svijeta pošteni? malo sutra, ali zato oni imaju jak sistem, i jaku demokratsku tradiciju, koja ih stalno prati, u slučaju da je zloupotrijebe, jer zna se šta će se desiti, slijedi napuštanje političke funkcije bez velike pompe, jer oni barem malo imaju obraza, a ovi ne znaju šta je to...
Demokratska fronta Željko Komšić
- nosara
#976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- MuaDib
#977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova narandžasta boja loga stranke, me na ideju političkog humanizma, koje promoviše Internacionalna partija humanista, poznata i kao Humanistička internacionala:
http://www.internationalhumanistparty.org/en
http://en.wikipedia.org/wiki/Humanist_Movement
Čiji principi po mom mišljenju su vrlo bliski razmišljanju Komšića, a koji se neophodni bh društvu.
Čiji principi po mom mišljenju su vrlo bliski razmišljanju Komšića, a koji se neophodni bh društvu.
- didžej
#978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
izgleda da se on ufur'o kako nije "dosadasnji politicar".
sto rece jedna moja drugarica "ako nam je komsic vadiona, onda smo bas pusiona".
izgleda da se on ufur'o kako nije "dosadasnji politicar".
sto rece jedna moja drugarica "ako nam je komsic vadiona, onda smo bas pusiona".
-
kox
#979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta da se radi, Gandi je umro a ni Mendeli nešto nije dobro...didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
izgleda da se on ufur'o kako nije "dosadasnji politicar".![]()
-
pemanapemani
#980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izrazito mi se sviđaju ideje kolege @nosare, samo, mi nismo zreli za tako nešto, na veliku žalost.
U državi u kojoj je prema procjenama 95% populacije religiozno i gdje se Boga uvlači u svaku jebenu poru, izrazito socijalistička partija ne bi imala prolaz. Prosječnom građaninu BiH je utuvljeno u glavu da nas je socijalizam doveo u ovakvu situaciju, a prosječni građanin više voli mentalno silovanje "bogobojaznih" političkih vođa, nego vlastiti um i razum.
Tako dolazimo do stanja stvari u kojem je veliki broj građana halalio vlastiti život nadajući se da će bar njihovim potomcima biti bolje. Apsurd apsurda, nada je utemeljena na zraku, havi, božijoj providnosti...
Volio bih da DF bude ta nada. Vrijeme će pokazati.
U državi u kojoj je prema procjenama 95% populacije religiozno i gdje se Boga uvlači u svaku jebenu poru, izrazito socijalistička partija ne bi imala prolaz. Prosječnom građaninu BiH je utuvljeno u glavu da nas je socijalizam doveo u ovakvu situaciju, a prosječni građanin više voli mentalno silovanje "bogobojaznih" političkih vođa, nego vlastiti um i razum.
Tako dolazimo do stanja stvari u kojem je veliki broj građana halalio vlastiti život nadajući se da će bar njihovim potomcima biti bolje. Apsurd apsurda, nada je utemeljena na zraku, havi, božijoj providnosti...
Volio bih da DF bude ta nada. Vrijeme će pokazati.
- vedra nebesa
- Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.
#981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije li narandžasta boja bila i boja Naše stranke?MuaDib wrote:Ova narandžasta boja loga stranke, me na ideju političkog humanizma, koje promoviše Internacionalna partija humanista, poznata i kao Humanistička internacionala:

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao sto napisah vec, narandzasta boja je boja koju najcesce koriste stranke lijevoga centra i socijalno-liberalne stranke.
- cyprus
#983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iako bih volio da konačno neko konačno nešto u ovoj državi preokrene (a Željko se čini kao glavni kandidat za to), još jednom moram istać da mi se čini kako od toga nema ništa i kako bi mi bilo drago da budem u krivu... Ponajprije zato što znam da u ovoj državi jedan čovjek i jedna stranka ne mogu ništa krupno napraviti... Čitavo društvo se mora mijenjati za to... Bez toga, izbori nam se svode na biranje manjeg zla...
A sada ću malo gledat u kristalnu kuglu pa proreć ovo: ovaj početni glasački potencijal DF-a (sviđa mi se skraćenica
) koji trenutno postoji će se lagano do sljedećih izbora osipati... Najprije će otpadati ovi koji traže dlaku u jajetu: te ne sviđa im se logo, te ne sviđa im se naziv, te ne sviđa im se onaj član stranke, te ne sviđa im se ova izjava, te ne sviđa im se ovaj stav itd. Naši ljudi imaju izuzetno nerealna očekivanja, a oni koji u tome prednjače najranije će biti razočarani Komšićevom strankom, još i prije izbora... Te ljude dijelim u dvije grupe: ona manja (poput nosare) kojoj će smetati manjak socijalističke ideologije i ona veća, kojoj stranka neće djelovati dovoljno čvrsta i patriotski orijentisana (npr. Haretovi svingeri)...
Ipak, vjerujem da će na izborima stranka ostvariti solidan rezultat, sa recimo nekih 4-5 članova državnog parlamenta...
Međutim, tek tada će uslijediti pravo razočarenje, zbog onoga što se kod nas vrlo rado zanemaruje dok može: realnosti! Uvidjeće se da je DF gotovo potpuno nemoćan da išta bitno promjeni na kantonalnim nivoima zbog SDA, na federalnom zbog HDZ-a, a na državnom zbog SDS-a... Izbor će biti ili ''neprincipijelna''' koalicija ili odlazak u opozciju... Odlaskom u opoziciju razočarenje će valjda biti manje, ali mogućnost konstruktivnog djelovanja ravna nuli... S druge strane, ulazak u vlast podrazumjeva i ublažavanje nekih ''probosankih'' stavova, što će značajan dio Komšićevih fanova shvatiti kao izdaju... Sve ovo govorim pod uslovom da stranaka i njeni lideri zadrže maksimalnu dobru namjeru, međutim, sigurno je da će i ova stranka imati priličnog kukolja, koji će uništavat ugled i smanjivati šansu za dobar rezultata stranke na narednim izborima... U suštini mislim da će već do lokalnih izbora stranka biti prilično desetkovana...
Al haj da vidimo...
A sada ću malo gledat u kristalnu kuglu pa proreć ovo: ovaj početni glasački potencijal DF-a (sviđa mi se skraćenica
Ipak, vjerujem da će na izborima stranka ostvariti solidan rezultat, sa recimo nekih 4-5 članova državnog parlamenta...
Međutim, tek tada će uslijediti pravo razočarenje, zbog onoga što se kod nas vrlo rado zanemaruje dok može: realnosti! Uvidjeće se da je DF gotovo potpuno nemoćan da išta bitno promjeni na kantonalnim nivoima zbog SDA, na federalnom zbog HDZ-a, a na državnom zbog SDS-a... Izbor će biti ili ''neprincipijelna''' koalicija ili odlazak u opozciju... Odlaskom u opoziciju razočarenje će valjda biti manje, ali mogućnost konstruktivnog djelovanja ravna nuli... S druge strane, ulazak u vlast podrazumjeva i ublažavanje nekih ''probosankih'' stavova, što će značajan dio Komšićevih fanova shvatiti kao izdaju... Sve ovo govorim pod uslovom da stranaka i njeni lideri zadrže maksimalnu dobru namjeru, međutim, sigurno je da će i ova stranka imati priličnog kukolja, koji će uništavat ugled i smanjivati šansu za dobar rezultata stranke na narednim izborima... U suštini mislim da će već do lokalnih izbora stranka biti prilično desetkovana...
Al haj da vidimo...
- vee-jay
#984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hmmm, pa zar Komsic sam nije nekih 1000 puta ponovio da je i on "dosadasnji politicar"didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
fakat ima komentara na ovoj temi
-
MMM1977
#985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mozes ti pisati sta hoces kada niko od padobranaca ne cita. ali dobro je kada su najvece zamjerke do sada suncane naocale, skijanje, izgled i boja logotipa i sl. iako sam ocekivao najvece izljeve "ljubavi" od strane Sdp ipak budzetlije prednjace, izgleda kao da im je to sada u opisu "posla" a svakako i nemaju sta da rade jer su tu dovedeni samo da bi se zbrinula jos jedna porodica iz reda svebosnjacke partije. ali njihova nervoza je i objektivna i ocekivana.-LIBERO- wrote:Kao sto napisah vec, narandzasta boja je boja koju najcesce koriste stranke lijevoga centra i socijalno-liberalne stranke.
- didžej
#986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa gdje je tu logika da se kandiduje za bilo sta ako je rekao da dosadasnji politicari, medju kojima je i on sam, nista ne mogu napraviti?vee-jay wrote:hmmm, pa zar Komsic sam nije nekih 1000 puta ponovio da je i on "dosadasnji politicar"didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
sto rece jedna moja drugarica "ako nam je komsic vadiona, onda smo bas pusiona".![]()
-
MMM1977
#987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Objektivan komentar. Naravno da ce biti porodjajnih muka, naravno da nece sve tako glatko ici kako neki misle, pogotovo ovi neki sto ocekuju da je Komsic Mesija i da ce vec na prvim izborima osvojiti 90% glasova ali Zeljko i ekipa oko njega su puno realniji ali i spremni za rad. Tezak rad u korist drustva a ne pojedinaca.cyprus wrote:Iako bih volio da konačno neko konačno nešto u ovoj državi preokrene (a Željko se čini kao glavni kandidat za to), još jednom moram istać da mi se čini kako od toga nema ništa i kako bi mi bilo drago da budem u krivu... Ponajprije zato što znam da u ovoj državi jedan čovjek i jedna stranka ne mogu ništa krupno napraviti... Čitavo društvo se mora mijenjati za to... Bez toga, izbori nam se svode na biranje manjeg zla...
A sada ću malo gledat u kristalnu kuglu pa proreć ovo: ovaj početni glasački potencijal DF-a (sviđa mi se skraćenica) koji trenutno postoji će se lagano do sljedećih izbora osipati... Najprije će otpadati ovi koji traže dlaku u jajetu: te ne sviđa im se logo, te ne sviđa im se naziv, te ne sviđa im se onaj član stranke, te ne sviđa im se ova izjava, te ne sviđa im se ovaj stav itd. Naši ljudi imaju izuzetno nerealna očekivanja, a oni koji u tome prednjače najranije će biti razočarani Komšićevom strankom, još i prije izbora... Te ljude dijelim u dvije grupe: ona manja (poput nosare) kojoj će smetati manjak socijalističke ideologije i ona veća, kojoj stranka neće djelovati dovoljno čvrsta i patriotski orijentisana (npr. Haretovi svingeri)...
Al haj da vidimo...
Probosanski stavovi se nece ublazavati a da li ce to znaciti da ce se morati ici u opoziciju zbog toga to cemo vidjeti. Principijelnost je vaznija od vlasti.
- Co0l
#988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Citam ovo i kao da citam komentare ogrezlih SDP-ovaca prije dvije-tri godine kad bi neko bilo sta prigovorio SDP-u ili Velikom VodjiMMM1977 wrote:mozes ti pisati sta hoces kada niko od padobranaca ne cita. ali dobro je kada su najvece zamjerke do sada suncane naocale, skijanje, izgled i boja logotipa i sl. iako sam ocekivao najvece izljeve "ljubavi" od strane Sdp ipak budzetlije prednjace, izgleda kao da im je to sada u opisu "posla" a svakako i nemaju sta da rade jer su tu dovedeni samo da bi se zbrinula jos jedna porodica iz reda svebosnjacke partije. ali njihova nervoza je i objektivna i ocekivana.-LIBERO- wrote:Kao sto napisah vec, narandzasta boja je boja koju najcesce koriste stranke lijevoga centra i socijalno-liberalne stranke.
Hajd nek je na hajr i na dobro al kako je krenulo sa etiketiranjem,i prije samog pocetka rada stranke,dabogda...
- vee-jay
#989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa vidjet cemo da li on moze ista napraviti.... i btw. kakve veze ima logika sa Bosnom?didžej wrote:pa gdje je tu logika da se kandiduje za bilo sta ako je rekao da dosadasnji politicari, medju kojima je i on sam, nista ne mogu napraviti?vee-jay wrote:hmmm, pa zar Komsic sam nije nekih 1000 puta ponovio da je i on "dosadasnji politicar"didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
sto rece jedna moja drugarica "ako nam je komsic vadiona, onda smo bas pusiona".![]()
- didžej
#990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vee-jay wrote:
pa vidjet cemo da li on moze ista napraviti.... i btw. kakve veze ima logika sa Bosnom?
-
MMM1977
#991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
takav osjecaj imam, mozda je i pogresan. o sda ne zelim nesto posebno da pisem jer znam i previse o njima ali o tome cemo kad bude vrijeme za to i to ne samo ovdje. mada, to ce biti veoma tezak zadatak jer su infiltrirani u svaku poru drustva. a sdp mi se nikad nije svidjao osim sto sam uvijek glasao za zeljka i sto su uvijek imali dobre ideje ali je problem bila realizacija.
-
MMM1977
#992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko te tjera da gledas? zmiri, kako si i naucio.didžej wrote:vee-jay wrote:
pa vidjet cemo da li on moze ista napraviti.... i btw. kakve veze ima logika sa Bosnom?sta imam vidjeti kad je sam rekao da ne moze.
- vee-jay
#993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
uspavljujes me...didžej wrote:vee-jay wrote:
pa vidjet cemo da li on moze ista napraviti.... i btw. kakve veze ima logika sa Bosnom?sta imam vidjeti kad je sam rekao da ne moze.
- didžej
#994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Krushna mrva
#995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mescini da ce biti kukanja.....didžej wrote:vrijeme ce pokazati kome je mrena bila na ocima.
-
pemanapemani
#996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
didžej wrote:pa gdje je tu logika da se kandiduje za bilo sta ako je rekao da dosadasnji politicari, medju kojima je i on sam, nista ne mogu napraviti?vee-jay wrote:hmmm, pa zar Komsic sam nije nekih 1000 puta ponovio da je i on "dosadasnji politicar"didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
Ponovio je nekoliko puta da je jedan od glavnih zadataka DF da profilira novu političku snagu, te da će on i ostali "dosadašnji političari" biti tu da im pomognu koliko mogu.
U zadnjih mjesec dana sam ovo pročitao bar pet puta. Uostalom, to je objasnio i prilikom gostovanja na FACE TV, čini mi se.
- didžej
#997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
na prvom najjednostavnijem pitanju nemaju odgovora nego pocnu sa nekim djecijim doskocicama niti mogu iz dvije premise da izvedu konkluziju.Krushna mrva wrote:mescini da ce biti kukanja.....didžej wrote:vrijeme ce pokazati kome je mrena bila na ocima.
doduse od pristalica zeljka komsica drugacije i ne ocekujem.
-
Krushna mrva
#998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislio sam na vas zelenedidžej wrote:na prvom najjednostavnijem pitanju nemaju odgovora nego pocnu sa nekim djecijim doskocicama niti mogu iz dvije premise da izvedu konkluziju.Krushna mrva wrote: mescini da ce biti kukanja.....![]()
doduse od pristalica zeljka komsica drugacije i ne ocekujem.
- biske
#999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pozdravi jaranicu i reci joj da je to svojevremeno bila fora s fahrom. ima ih još nekoliko, ali se trenutno mogu sjetiti samo jedne: "ako nam je fahro alternativa onda smo najebali".didžej wrote:komsic poziva casne i postene, kaze da dosadasnji politicari nisu u stanju da donesu boljitak.
- didžej
#1000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nisam zeleni nego razocarani simpatizer sdp-a. i to razocaran jos iz vremena prije alijanse, izbliza sam imao priliku da se uvjerim u to ko je komsic. ali ne samo komsic nego i lagumdzija i ostala vrhuska.Krushna mrva wrote:Mislio sam na vas zelenedidžej wrote:na prvom najjednostavnijem pitanju nemaju odgovora nego pocnu sa nekim djecijim doskocicama niti mogu iz dvije premise da izvedu konkluziju.Krushna mrva wrote: mescini da ce biti kukanja.....![]()
doduse od pristalica zeljka komsica drugacije i ne ocekujem.valjda cete priznat rezultate, samo da vam kazem nema drugog kruga