Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

It_is_a_Leclerc

#976 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako Zukanović misli igrati kao što je "igrao" protiv Slovenije, uljudno mu se zahvaliti, i ostaviti ga na klupi. Ako i to.
luckylaka

#977 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by luckylaka »

[imgImage

ABD . :bih:
Last edited by luckylaka on 12/03/2013 17:44, edited 1 time in total.
samo_ti

#978 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by samo_ti »

Zukanovic je bolji od Vranjesa,
...al` u qurcu :)
stam

#979 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by stam »

prodajem karte,2 istoka?
Unitedforever

#980 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Unitedforever »

Ja već imam nekakvu tremu, a 10 dana do tekme. Nikad nisam više čekao jednu utakmicu. Ovo je najveća šansa u historiji ove zemlje da ugleda neko svjetlo. Ne mogu da zamislim šta bi se desilo kad bi se plasirali u Brazil. Ta zima i proljeće, iščekujući ljeto. Plan za odlazak, panini sličice, "zlatna" Bosne, dupli Džeko, trodupli Begović. :D Izvlačenje grupa; grupa C: BiH, Engleska, Japan i Kolumbija. Bože pomozi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#981 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako Zukanović misli igrati kao što je "igrao" protiv Slovenije, uljudno mu se zahvaliti, i ostaviti ga na klupi. Ako i to.
:thumbup:

kako su krenuli Zukanovića gurat došlo mi je da idem dioptriju provjeravati
Artest

#982 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Artest »

Poplava novopridoslih experata.

Salihovic je prespor za beka i bice silovan od Torosidisa. Misimovic na krilu je igrac manje. Zahirovic je plac majke bozje.

I tako to.

Ocito vise ne treba zalazit na ovu temu, sve dok se ne okonca tekma. Padobranci su zaposjeli temu.
It_is_a_Leclerc

#983 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

Unitedforever wrote:Ja već imam nekakvu tremu, a 10 dana do tekme. Nikad nisam više čekao jednu utakmicu. Ovo je najveća šansa u historiji ove zemlje da ugleda neko svjetlo. Ne mogu da zamislim šta bi se desilo kad bi se plasirali u Brazil. Ta zima i proljeće, iščekujući ljeto. Plan za odlazak, panini sličice, "zlatna" Bosne, dupli Džeko, trodupli Begović. :D Izvlačenje grupa; grupa C: BiH, Engleska, Japan i Kolumbija. Bože pomozi.
Jel opet "utakmica stoljeća" ?! Po šesti put u zadnje tri godine ?! :D
zakonpera

#984 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zakonpera »

Ko god statitcnog Misketa salje na krilo veze nema o fudbalu, ko god gura Zukanovica na mjeesto VVranjesa i Zahirovica na mjesto Sesara ili Rahimica, Salihovica na lijevi bek itd.. Salihovic se za ove repke ubio za zadnjeg veznog uz trenutno uigranog Sesara ili iskusnog Rahimica. Miske na poluspica uz jednog napadaca a zelja mi je da Pape jednom ima muda i takticki nadjebe Grke.. sto ce Dzeku ostaviti na klupi sve do 60 te minute, Vedo da pocne. Ko god prati Dzeku u City-u vidi da je najaci kada udje sa klupe negdje oko 60 min .. da odlicno do tada prati i analizira protivnika i kaoo najbolji strateg nadje rupu po kojoj ce ih tuci. Do te 60 te minute treba se nadigrat i u sredini unistiti grke sa 5 veznih igraca, 3 u srednjem bloku koji ce ih rasturiti visokim presingom i tako povuci njihove brze spiceve nazad, odbrana da ne stoji plitko jer bi nas ubili prekid igrom.
Mikady

#985 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mikady »

It_is_a_Leclerc wrote:
Unitedforever wrote:Ja već imam nekakvu tremu, a 10 dana do tekme. Nikad nisam više čekao jednu utakmicu. Ovo je najveća šansa u historiji ove zemlje da ugleda neko svjetlo. Ne mogu da zamislim šta bi se desilo kad bi se plasirali u Brazil. Ta zima i proljeće, iščekujući ljeto. Plan za odlazak, panini sličice, "zlatna" Bosne, dupli Džeko, trodupli Begović. :D Izvlačenje grupa; grupa C: BiH, Engleska, Japan i Kolumbija. Bože pomozi.
Zato sto nikad nismo pobjedili ni jednu "najbitniju utakmicu" nismo nikad ni igrali na EP ili SP.
ja71

#986 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

@zakonpera
ja sam nesto slicno vec predlagao, do 60min igratio 4-5-1 (znaci sa Dzekom)
i zamarati ih a od 60-te ubaciti Vedu i Stevu i preci na 4-4-2.

ako nedaj boze mi prvi primimo go imamo mogucnost da pojacamo napad mada je manja vjerovatnoca primiti go
sa 4-5-1 ne sa 4-4-2

Medjutim frka je sto npr. jedan Rahimic ne moze izdrati 90 min. a bojim se da je i Miske po pitanju kondicije problematican. Dok su recimo Vedo i Stevo tipovi igraca koji mogu 90minuta bez problema istrcati pa je za ocekivati da budu u pocetnih 11.

Zasto niko ne predlaze koga i kada zamijeniti kad vec dajete prijedloge za prvih jedanaest
Logovan

#987 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:
Nama su sve utakmice historijske, utakmice stoljeća, ovakve, onakve. Na sve utakmice isto gledamo. :D :lol:
noiserr

#988 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by noiserr »

zakonpera wrote:Ko god statitcnog Misketa salje na krilo veze nema o fudbalu, ko god gura Zukanovica na mjeesto VVranjesa i Zahirovica na mjesto Sesara ili Rahimica, Salihovica na lijevi bek itd.. Salihovic se za ove repke ubio za zadnjeg veznog uz trenutno uigranog Sesara ili iskusnog Rahimica. Miske na poluspica uz jednog napadaca a zelja mi je da Pape jednom ima muda i takticki nadjebe Grke.. sto ce Dzeku ostaviti na klupi sve do 60 te minute, Vedo da pocne. Ko god prati Dzeku u City-u vidi da je najaci kada udje sa klupe negdje oko 60 min .. da odlicno do tada prati i analizira protivnika i kaoo najbolji strateg nadje rupu po kojoj ce ih tuci. Do te 60 te minute treba se nadigrat i u sredini unistiti grke sa 5 veznih igraca, 3 u srednjem bloku koji ce ih rasturiti visokim presingom i tako povuci njihove brze spiceve nazad, odbrana da ne stoji plitko jer bi nas ubili prekid igrom.
Dzeko nama treba punih 90 minuta. On ima plejmejkerskih kvaliteta. A u ostalom, nemamo mi Aguera ili Teveza da ih izmara trkom 60-70 minuta.
Sandokan Schiavone

#989 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Sandokan Schiavone »

jedan Rahimic ne moze izdrati 90 min
To ne možeš znati, sve ovisi o dinamici utakmice, a činjenica je da se Rahimić zna postavljati, odigrati racionalno, a može i 180 minuta igrati, on je u trenažnom procesu i niti jedan klub ga ne bi plaćao da ne vjeruje u njega. On je igrač za rotaciju, pa neće se on sa svojim godinama nametati, to bi bilo glupo od njega, al' da ima pošten odnos prema radu, ima.
MOSALJOZE

#990 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Sandokan Schiavone wrote:
jedan Rahimic ne moze izdrati 90 min
To ne možeš znati, sve ovisi o dinamici utakmice, a činjenica je da se Rahimić zna postavljati, odigrati racionalno, a može i 180 minuta igrati, on je u trenažnom procesu i niti jedan klub ga ne bi plaćao da ne vjeruje u njega. On je igrač za rotaciju, pa neće se on sa svojim godinama nametati, to bi bilo glupo od njega, al' da ima pošten odnos prema radu, ima.
Ma njemu jedini zadatak treba da bude ako krene kontra slomi ga
Korisničkoime

#991 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

cindrlimindrli wrote:Dobro, tebi sve sto nasa reprezentacija ima i sva zbivanja oko nje ne valja. Eto, recimo da uvazavam to tvoje
misljenje, al me `ebe jedna stvar da te u potpunosti razumijem. Koji qrac onda pratis sve ovo?
Zato što volim a ono što se voli ono se prati i voli i kad ide dobro i kad ide loše.
Sad se ne može reći da je sve loše ali je daleko od idealnog kako nekad mi sami sebi to želimo prikazati.
Korisničkoime

#992 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

zakonpera wrote:Ko god statitcnog Misketa salje na krilo veze nema o fudbalu, ko god gura Zukanovica na mjeesto VVranjesa i Zahirovica na mjesto Sesara ili Rahimica, Salihovica na lijevi bek itd.. Salihovic se za ove repke ubio za zadnjeg veznog uz trenutno uigranog Sesara ili iskusnog Rahimica. Miske na poluspica uz jednog napadaca a zelja mi je da Pape jednom ima muda i takticki nadjebe Grke.. sto ce Dzeku ostaviti na klupi sve do 60 te minute, Vedo da pocne. Ko god prati Dzeku u City-u vidi da je najaci kada udje sa klupe negdje oko 60 min .. da odlicno do tada prati i analizira protivnika i kaoo najbolji strateg nadje rupu po kojoj ce ih tuci. Do te 60 te minute treba se nadigrat i u sredini unistiti grke sa 5 veznih igraca, 3 u srednjem bloku koji ce ih rasturiti visokim presingom i tako povuci njihove brze spiceve nazad, odbrana da ne stoji plitko jer bi nas ubili prekid igrom.
Jbg. šta sada reći prvo nariba ljude kako nemaju veze o fudbalu a onda stavi Misketa na polušpica a sam reče da je Miske statičan, ne znam od kada to statičan igrač može odigrati na polušpicu iako si u pravu samo bi gori bio na krilu zatim hoćeš da Pape taktički nadjebe Grke tako što ostavi najboljeg igrača na klupi i ostavi mu zadnjih 30-tak minuta, može al jedino ako hoćeš da Pape sam sebe taktički nadjebe što usput ne bi bilo prvi put (prije nego što dežurni navale sjetite se Francuske kod kuće i Rumunije u gostima). Također ne znam od kada je to zadatak igrača a pogotovo najboljeg da sjedi na klupi sat vremena kako bi analizirao i prostudirao protivnički tim i da se to onda uvrsti kao nenadjebivi taktički potez trenera, valjda je Messi trebao večeras ostati na klupi 60 minuta.
Svaka čast Vedi naklon do poda ali Džeko je za dvije klase bolji od njega, imaš pravo da bi Rahimiću bilo mjesto u prvih 11 ako mu je Sesar i Zahirović konkurencija ali samo ako može, džabe znanje ako ne može i igraču koji je 10 godina mlađi od njega bi trebalo više vremena nego što je Rahimić imao da uđe u formu nakon tako dugog odsustva. Zukanović ili Vranješ valjda se kod nas igrača odriče ili stavlja na podest samo nakon jedne tekme, zanimljivo je da se tog istog Vranješa koji je sada nakon jedne tekme nezamjenjiv odricalo isto tako nakon samo jedne tekme. Hvala Bogu pa je Sušić momka nakon Grčke opet postavio u prvih 11 pa čak ako ništa od njega i ne bude to je bio pametan potez. Suština je da ni jedan nisu kako treba isprobani prije svega jer se i jedan i drugi mogu postaviti na više pozicija ako je suditi po prošloj sezoni u klubovima onda su im pozicije desnog beka i stopera najprikladnije ali u repki bi trebali igrati stopera i lijevog beka kako to funkcioniše pogotovo u slučaju Zukanovića mislim da je za konačan sud trebalo više vremena ali eto probat ćemo sada u najvažnijoj tekmi umjesto u prijateljskim. Za Salihovića se slažem ako je spreman onda on i Rahimić ili Sesar na mjestu zadnjeg veznog bi dali veći doprinos od Medunjanina i Zahirovića na tim mjestima.
Aethaercyn

#993 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Aethaercyn »

luckylaka wrote:[imgImage

ABD . :bih:

Bolja je ova xaxaxa :D

Image

:bih:
MOSALJOZE

#994 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Image
kako volim ovakve slike.samo da malo podgrijemo atmosferu
pezzar

#995 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by pezzar »

MOSALJOZE wrote:Image
kako volim ovakve slike.samo da malo podgrijemo atmosferu
Znao sam da željezara dimi, al' da ovoliko dimi... :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#996 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Joj slika Bože sačuvaj, isto zmaj na galskog pijetla, isto zmaj na šišmiša protiv Rumuna. Pa znamo kako smo prošli u tim mečevima. Isto Cristiano Ronaldo koji plače. Od svega najviše mrzim to uzdizanje.
north

#997 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by north »

Holanđanin sudi.....
zdici1

#998 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zdici1 »

Björn Kuipers :D

A Čakir sudi Hrvatska-Srbija.. :-D
oglo

#999 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by oglo »

Sarajevo1946 wrote:Joj slika Bože sačuvaj, isto zmaj na galskog pijetla, isto zmaj na šišmiša protiv Rumuna. Pa znamo kako smo prošli u tim mečevima. Isto Cristiano Ronaldo koji plače. Od svega najviše mrzim to uzdizanje.
hajd razumijem glaski pjetao,pa lik grcke mitlogije.al kako mi dodjosmo do zmaja samo bog,zna osim ako nema veze sa ovim iz sipova
AbU_JamaL_MovE

#1000 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by AbU_JamaL_MovE »

Mozda ima veze sa njim

http://en.wikipedia.org/wiki/Husein_Gra ... Devi%C4%87

Husein - kapetan Gradascevic aka Zmaj od Bosne :D
Locked