Zivot u Austriji
-
rio5
-
GaRGa
#978 Re: Zivot u Austriji
pirmin wrote:Fasisti dolaze
Jeste spremni na progon?
jorg haider zaposljavao bosnjake na svom imanju, pola fudbalskog tima mu bili bosanci
oni hoce samo tamnopute da protjeraju
- 512MB
#979 Re: Zivot u Austriji
Prvo procitaj text... Kronländerpirmin wrote:Fasisti dolaze
Jeste spremni na progon?
- pirmin
#980 Re: Zivot u Austriji
Vi se momci bas tjesite da ste posebna sorta za ove iz faschistische partei österreichs, da bi vas postedili kad bi
bilo stani-pa`ni. Ocito da ne poznate mentalitet Gesind`la.
-
rio5
#981 Re: Zivot u Austriji
Treba mi jedan hitan odgovor..imam probleme sa koljenom, u srijedu idem na magnetnu rezonancu vidjeti sta se desilo s koljenom i koliko je osteceno. Ako bi doslo do operacije zanima me da li je moguce u bolnici raditi operaciju i da li sta kosta ako imam e-card. Ili je to moguce samo kod privatnika radit?
- kandelabar
#982 Re: Zivot u Austriji
Tesko je skroz u Austriji naci zaposlenje ako niste drzavljanin EU ja sam ganjao preko RWR vize 2 i po mjeseca tamo boravio za gradj.inzinjera i ostavio sam papire u nekoliko firmi pa ce mi javiti ali inace morate imati ili dobru vezu ili ludu srecu..Neka firma se bas mora zauzeti za vas da bi vam izganjala papire..
Najlaksi nacin je studentska viza i studenten job..
Najlaksi nacin je studentska viza i studenten job..
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#983 Re: Zivot u Austriji
Da li bi me neko mogao uputiti povodom jedne situacije. Naime, djevojka mi ima RwR plus kartu i sad bi mi planirali brak. Medjutim zanima me kakvu bi ja vizu dobio na osnovu nje i kakvu bi vizu onda imao kad bi, ne daj Boze, se razveli? Kakva bi orava imao. Trazio sam na netu ali nista konkretno.
- hellhammer
#984 Re: Zivot u Austriji
imao bi famelijarnu sa kojom nebi imao prava rada godinu danaanthraxQ wrote:Da li bi me neko mogao uputiti povodom jedne situacije. Naime, djevojka mi ima RwR plus kartu i sad bi mi planirali brak. Medjutim zanima me kakvu bi ja vizu dobio na osnovu nje i kakvu bi vizu onda imao kad bi, ne daj Boze, se razveli? Kakva bi orava imao. Trazio sam na netu ali nista konkretno.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#985 Re: Zivot u Austriji
bas dok sam ovo napisao malo sam gledao na internetu i pise da i supruznici dobijaju RwR plus.https://www.wien.gv.at/verwaltung/perso ... te-bks.pdf
evo ovdje pise.
evo ovdje pise.
-
rio5
-
Pirija
#987 Re: Zivot u Austriji
pirmin wrote:Vi se momci bas tjesite da ste posebna sorta za ove iz faschistische partei österreichs, da bi vas postedili kad bi
haj mi reci sta ti mislis da gore pise ? bas me interesuje tvoj prevod
-
rio5
#988 Re: Zivot u Austriji
ima li neko ovaj rechtsschutz u austriji? kakva su vasa iskustva s tim?
- adda_sa
#989 Re: Zivot u Austriji
jeli neko radio povrat poreza u austriji??
-
rio5
#990 Re: Zivot u Austriji
imam dva pitanja i trebam dva hitna odgovora bosanci
potpisao sam ugovor o nekom osiguranju, medjutim sad tu stoji malo vise para za placat svaki mjesec nego smo se mi dogovorili, da li postoji sansa da brzo intervenisem i da taj ugovor prekinem jer sam se predomislio i ne zelim to osiguranje..sve je jos frisko, nekih 10 ak dana pa me zanima ima li neka sansa da se sve to ponisti?
u slucaju zenidbe bosanca i svabice, koji papiri su potrebni bosancu za sklapanje braka i da li ih mora sve prevesti...i na koji jezik, internacionalni ili njemacki?
potpisao sam ugovor o nekom osiguranju, medjutim sad tu stoji malo vise para za placat svaki mjesec nego smo se mi dogovorili, da li postoji sansa da brzo intervenisem i da taj ugovor prekinem jer sam se predomislio i ne zelim to osiguranje..sve je jos frisko, nekih 10 ak dana pa me zanima ima li neka sansa da se sve to ponisti?
u slucaju zenidbe bosanca i svabice, koji papiri su potrebni bosancu za sklapanje braka i da li ih mora sve prevesti...i na koji jezik, internacionalni ili njemacki?
- Troll_Happens
#991 Re: Zivot u Austriji
pa najbolje ih prevedi na kineski ako planiras ici u kinu, ipak kinez ne razumije nas ili ti njemacki jezik. Igraj malo vise [youtube]www.youtube.com/watch?v=YREHtNnb7tE[/youtube] i bice ti jasno kad trebas i kod koga da intervenisesrio5 wrote:imam dva pitanja i trebam dva hitna odgovora bosanci![]()
-
rio5
#992 Re: Zivot u Austriji
gdje mogu prevesti papire u becu na njemacki jezik i koliko bi me to kostalo? 
- pirmin
#993 Re: Zivot u Austriji
Glasa li ko u nedelju?
- pirmin
#995 Re: Zivot u Austriji
5korpus wrote:idemo SPÖ
Samo ne onog plavog papka i njegove luzere.
-
akcija007
#997 Re: Zivot u Austriji
Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim
Zna li neko kako I na koji nacin da obavim nostrifikaciju sve se u krug vrtim ?
- hellhammer
#998 Re: Zivot u Austriji
Najlakse i najbrze ti je otici u waff i popricati sa njima. Tu ces dobiti prave info i pravi savjetakcija007 wrote:Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim
- Sodom1
#999 Re: Zivot u Austriji
Receno je da Svabo priznaje sve zivo ,bilo sta da se zavrsi u BiH ,
-
didzej1602
#1000 Re: Zivot u Austriji
akcija007 wrote:Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim
http://wissenschaft.bmwfw.gv.at/bmwfw/s ... c-austria/