Zivot u Austriji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
rio5

#976 Re: Zivot u Austriji

Post by rio5 »

2 puta po godinu dana.
GaRGa

#978 Re: Zivot u Austriji

Post by GaRGa »

pirmin wrote:Fasisti dolaze

Image

Jeste spremni na progon? :)

jorg haider zaposljavao bosnjake na svom imanju, pola fudbalskog tima mu bili bosanci :)
oni hoce samo tamnopute da protjeraju :)
512MB

#979 Re: Zivot u Austriji

Post by 512MB »

pirmin wrote:Fasisti dolaze

Image

Jeste spremni na progon? :)
Prvo procitaj text... Kronländer ;)
pirmin

#980 Re: Zivot u Austriji

Post by pirmin »

Vi se momci bas tjesite da ste posebna sorta za ove iz faschistische partei österreichs, da bi vas postedili kad bi
bilo stani-pa`ni. Ocito da ne poznate mentalitet Gesind`la. :wink:
rio5

#981 Re: Zivot u Austriji

Post by rio5 »

Treba mi jedan hitan odgovor..imam probleme sa koljenom, u srijedu idem na magnetnu rezonancu vidjeti sta se desilo s koljenom i koliko je osteceno. Ako bi doslo do operacije zanima me da li je moguce u bolnici raditi operaciju i da li sta kosta ako imam e-card. Ili je to moguce samo kod privatnika radit?
kandelabar

#982 Re: Zivot u Austriji

Post by kandelabar »

Tesko je skroz u Austriji naci zaposlenje ako niste drzavljanin EU ja sam ganjao preko RWR vize 2 i po mjeseca tamo boravio za gradj.inzinjera i ostavio sam papire u nekoliko firmi pa ce mi javiti ali inace morate imati ili dobru vezu ili ludu srecu..Neka firma se bas mora zauzeti za vas da bi vam izganjala papire..
Najlaksi nacin je studentska viza i studenten job..
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#983 Re: Zivot u Austriji

Post by anthraxQ »

Da li bi me neko mogao uputiti povodom jedne situacije. Naime, djevojka mi ima RwR plus kartu i sad bi mi planirali brak. Medjutim zanima me kakvu bi ja vizu dobio na osnovu nje i kakvu bi vizu onda imao kad bi, ne daj Boze, se razveli? Kakva bi orava imao. Trazio sam na netu ali nista konkretno.
hellhammer

#984 Re: Zivot u Austriji

Post by hellhammer »

anthraxQ wrote:Da li bi me neko mogao uputiti povodom jedne situacije. Naime, djevojka mi ima RwR plus kartu i sad bi mi planirali brak. Medjutim zanima me kakvu bi ja vizu dobio na osnovu nje i kakvu bi vizu onda imao kad bi, ne daj Boze, se razveli? Kakva bi orava imao. Trazio sam na netu ali nista konkretno.
imao bi famelijarnu sa kojom nebi imao prava rada godinu dana
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#985 Re: Zivot u Austriji

Post by anthraxQ »

bas dok sam ovo napisao malo sam gledao na internetu i pise da i supruznici dobijaju RwR plus.https://www.wien.gv.at/verwaltung/perso ... te-bks.pdf

evo ovdje pise.
Pirija

#987 Re: Zivot u Austriji

Post by Pirija »

pirmin wrote:Vi se momci bas tjesite da ste posebna sorta za ove iz faschistische partei österreichs, da bi vas postedili kad bi
bilo stani-pa`ni. Ocito da ne poznate mentalitet Gesind`la. :wink:

haj mi reci sta ti mislis da gore pise ? bas me interesuje tvoj prevod :)
rio5

#988 Re: Zivot u Austriji

Post by rio5 »

ima li neko ovaj rechtsschutz u austriji? kakva su vasa iskustva s tim?
adda_sa

#989 Re: Zivot u Austriji

Post by adda_sa »

jeli neko radio povrat poreza u austriji??
rio5

#990 Re: Zivot u Austriji

Post by rio5 »

imam dva pitanja i trebam dva hitna odgovora bosanci :-D

potpisao sam ugovor o nekom osiguranju, medjutim sad tu stoji malo vise para za placat svaki mjesec nego smo se mi dogovorili, da li postoji sansa da brzo intervenisem i da taj ugovor prekinem jer sam se predomislio i ne zelim to osiguranje..sve je jos frisko, nekih 10 ak dana pa me zanima ima li neka sansa da se sve to ponisti?

u slucaju zenidbe bosanca i svabice, koji papiri su potrebni bosancu za sklapanje braka i da li ih mora sve prevesti...i na koji jezik, internacionalni ili njemacki?
Troll_Happens

#991 Re: Zivot u Austriji

Post by Troll_Happens »

rio5 wrote:imam dva pitanja i trebam dva hitna odgovora bosanci :-D

potpisao sam ugovor o nekom osiguranju, medjutim sad tu stoji malo vise para za placat svaki mjesec nego smo se mi dogovorili, da li postoji sansa da brzo intervenisem i da taj ugovor prekinem jer sam se predomislio i ne zelim to osiguranje..sve je jos frisko, nekih 10 ak dana pa me zanima ima li neka sansa da se sve to ponisti?

u slucaju zenidbe bosanca i svabice, koji papiri su potrebni bosancu za sklapanje braka i da li ih mora sve prevesti...i na koji jezik, internacionalni ili njemacki?
pa najbolje ih prevedi na kineski ako planiras ici u kinu, ipak kinez ne razumije nas ili ti njemacki jezik. Igraj malo vise [youtube]www.youtube.com/watch?v=YREHtNnb7tE[/youtube] i bice ti jasno kad trebas i kod koga da intervenises :-)
rio5

#992 Re: Zivot u Austriji

Post by rio5 »

gdje mogu prevesti papire u becu na njemacki jezik i koliko bi me to kostalo? :?
pirmin

#993 Re: Zivot u Austriji

Post by pirmin »

Glasa li ko u nedelju?
5korpus

#994 Re: Zivot u Austriji

Post by 5korpus »

idemo SPÖ :D
pirmin

#995 Re: Zivot u Austriji

Post by pirmin »

5korpus wrote:idemo SPÖ :D
:thumbup:

Samo ne onog plavog papka i njegove luzere.
_dreamer_

#996 Re: Zivot u Austriji

Post by _dreamer_ »

edit
akcija007

#997 Re: Zivot u Austriji

Post by akcija007 »

Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim
Zna li neko kako I na koji nacin da obavim nostrifikaciju sve se u krug vrtim ?
hellhammer

#998 Re: Zivot u Austriji

Post by hellhammer »

akcija007 wrote:Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim
Najlakse i najbrze ti je otici u waff i popricati sa njima. Tu ces dobiti prave info i pravi savjet
Sodom1

#999 Re: Zivot u Austriji

Post by Sodom1 »

Receno je da Svabo priznaje sve zivo ,bilo sta da se zavrsi u BiH ,
didzej1602

#1000 Re: Zivot u Austriji

Post by didzej1602 »

akcija007 wrote:Zivim u Austriji vec godinu dana. Zavrsio sam Farmaceustki fakultet u Sarajevu (5 god) I imam zvanje magistar farmacije (mr.ph). Dok ne zavsrim u potpunosti proces nostrifikacije priznali su mi da radim u struci kao farmaceutski tehnicar-PKA .I radim u apoteci . Imam problema s tom nostrifikacijom sve se u krug vrtim

http://wissenschaft.bmwfw.gv.at/bmwfw/s ... c-austria/
Post Reply