Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
izgrebano

#976 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

biske wrote:hoće li mi neko pojasniti šta tačno znači sintagma "zloupotreba zakona"?

primjer lijevi: motornim vozilom može upravljati lice sa položenim vozačkim ispitom. jel zloupotreba zakona ako taj ispit položim :?
Ima milion primjera zloupotrebe zakona. Većina se svodi na to da se zakon selektivno koristi. Konkretno u ovom slučaju. Dakle, mene će kaznit ako se prijavim da živim u Zenici, a ono živim u Sarajevu. Ali pošto je ovo osjetljiva oblast radi srebreničke tragedije, onda je kao ok prijavit se da živim u Srebrenici, bez obzira što je to nelegalno.
Ili možda ovo kad policija kažnjava ljude zbog remećenja javnog reda i mira, ne znam kad se neko napije i počne urlat, a neće otić u crkvu i utrnut joj zvono koje pravi 2 miliona decibela ili ukinut zvučnik na munari koji je pojačan do besvjesti iz čiste pakosti.
Dakle vaga se kao, a ne sprovodi se zakon za sviju.
biske

#977 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by biske »

izgrebano wrote:
biske wrote:hoće li mi neko pojasniti šta tačno znači sintagma "zloupotreba zakona"?

primjer lijevi: motornim vozilom može upravljati lice sa položenim vozačkim ispitom. jel zloupotreba zakona ako taj ispit položim :?
Ima milion primjera zloupotrebe zakona. Većina se svodi na to da se zakon selektivno koristi. Konkretno u ovom slučaju. Dakle, mene će kaznit ako se prijavim da živim u Zenici, a ono živim u Sarajevu. Ali pošto je ovo osjetljiva oblast radi srebreničke tragedije, onda je kao ok prijavit se da živim u Srebrenici, bez obzira što je to nelegalno.
Ili možda ovo kad policija kažnjava ljude zbog remećenja javnog reda i mira, ne znam kad se neko napije i počne urlat, a neće otić u crkvu i utrnut joj zvono koje pravi 2 miliona decibela ili ukinut zvučnik na munari koji je pojačan do besvjesti iz čiste pakosti.
zakon važi za sve podjednako, a provodi se po procedurama koje su u njemu propisane. znam bruku raje u sarajevu koji su se preselili iz jedne opštine u drugu a nikad nisu promijenili prvobitno mjesto prebivališta. ali u tim slučajevima niko ne "provodi" zakon, jer nema načina da to uradi.
zloupotreba zakona o prebivalištu ogleda se u tome da mup eresa radi ono za šta nema uporište. sarajevski mup nema apsolutno nikakvu nadležnost niti osnov (sami tim to i ne radi) da provjeri da li moj jaran stanuje na adresi na koju mu glasi prijava ili je preselio kod trebe, a u stari stan/kuću nije zavirio godinama.

da li je "politički korektno" glasati tamo gdje ne živiš (ne svojom voljom), to je već drugi dio teme u koji ne ulazim jer ne spadam u kategoriju izbjeglica. podržavam pravo svakog pojedinca da u svoje ime odluči šta će uraditi po tom pitanju.
izgrebano

#978 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

biske wrote:
izgrebano wrote:

zakon važi za sve podjednako, a provodi se po procedurama koje su u njemu propisane. znam bruku raje u sarajevu koji su se preselili iz jedne opštine u drugu a nikad nisu promijenili prvobitno mjesto prebivališta. ali u tim slučajevima niko ne "provodi" zakon, jer nema načina da to uradi.
zloupotreba zakona o prebivalištu ogleda se u tome da mup eresa radi ono za šta nema uporište. sarajevski mup nema apsolutno nikakvu nadležnost niti osnov (sami tim to i ne radi) da provjeri da li moj jaran stanuje na adresi na koju mu glasi prijava ili je preselio kod trebe, a u stari stan/kuću nije zavirio godinama.

da li je "politički korektno" glasati tamo gdje ne živiš (ne svojom voljom), to je već drugi dio teme u koji ne ulazim jer ne spadam u kategoriju izbjeglica. podržavam pravo svakog pojedinca da u svoje ime odluči šta će uraditi po tom pitanju.
Može se to regulisati vrlo jednostavno. Kada ti se pošalje poziv sa suda, imaš zakonski rok na koji moraš odgovoriti. On kada isteče, jebo si ježa. Može te neko tužit na milion km, ti ako ne odgovoriš na vrijeme, ti si prizno krivicu/optužbu. Tako da to sve ima i te kako razloga, a postoje i metode kako se to ako se želi i može provjeriti. To što ćeš ti reći da si se lažno tu prijavio, da nisi primio poziv itd., to nikog ne zanima poslije određenog roka.
Nego je fol što sud poziva 0.001% ljudi, i onda naravno da nema neke drame. Isto kao što za sklapanje bilo kakvog ozbiljnog ugovora ti treba cipsova prijavnica.
Dakle, mjesto boravka tj. prebivališta ima čisto pravne konotacije i služi samo u tu svrhu. To što usput se to koristi za izbore i slično je pravno nebitno.
Na zapadu je to debelo regulisano i nema zajebancije...
Zamisli ti sad imaš kuću na toj i toj adresi i na tu adresu je prijavljeno 10 000 ljudi lažno. Eto čisto onako, merak im da se prijave na tvoju adresu. Ti dobivaš raznu poštu i gluposti... I šta po toj tvojoj logici to je sasvim ok. Svako ima pravo da se prijavi gdje hoće...
Kod nas postoje rupe u zakonu, a jedna od tih je i ta da se možeš prijavit gdje hoćeš bez dozvole vlasnika objekta (što naravno postoji još samo kod nas i nigdje više u civilizovanom svijetu). Ali se tu očekuje naravno da ako te uhvate da si slagao, da i odgovaraš.
biske

#979 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by biske »

izgrebano wrote:
biske wrote: zakon važi za sve podjednako, a provodi se po procedurama koje su u njemu propisane. znam bruku raje u sarajevu koji su se preselili iz jedne opštine u drugu a nikad nisu promijenili prvobitno mjesto prebivališta. ali u tim slučajevima niko ne "provodi" zakon, jer nema načina da to uradi.

Može se to regulisati vrlo jednostavno. Kada ti se pošalje poziv sa suda, imaš zakonski rok na koji moraš odgovoriti. On kada isteče, jebo si ježa. Može te neko tužit na milion km, ti ako ne odgovoriš na vrijeme, ti si prizno krivicu/optužbu. Tako da to sve ima i te kako razloga, a postoje i metode kako se to ako se želi i može provjeriti. To što ćeš ti reći da si se lažno tu prijavio, da nisi primio poziv itd., to nikog ne zanima poslije određenog roka.
Nego je fol što sud poziva 0.001% ljudi, i onda naravno da nema neke drame. Isto kao što za sklapanje bilo kakvog ozbiljnog ugovora ti treba cipsova prijavnica.
Dakle, mjesto boravka tj. prebivališta ima čisto pravne konotacije i služi samo u tu svrhu. To što usput se to koristi za izbore i slično je pravno nebitno.
Na zapadu je to debelo regulisano i nema zajebancije...
Zamisli ti sad imaš kuću na toj i toj adresi i na tu adresu je prijavljeno 10 000 ljudi lažno. Eto čisto onako, merak im da se prijave na tvoju adresu. Ti dobivaš raznu poštu i gluposti... I šta po toj tvojoj logici to je sasvim ok. Svako ima pravo da se prijavi gdje hoće...
Kod nas postoje rupe u zakonu, a jedna od tih je i ta da se možeš prijavit gdje hoćeš bez dozvole vlasnika objekta (što naravno postoji još samo kod nas i nigdje više u civilizovanom svijetu). Ali se tu očekuje naravno da ako te uhvate da si slagao, da i odgovaraš.
Može, ali nije. To je bila moja poenta.
izgrebano

#980 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

biske wrote: Može, ali nije. To je bila moja poenta.
Mislio sam praktično, a i treba povećati kazne u slučaju prevare. Sadašnje su mizerne.
biske

#981 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by biske »

izgrebano wrote:
biske wrote: Može, ali nije. To je bila moja poenta.
Mislio sam praktično, a i treba povećati kazne u slučaju prevare. Sadašnje su mizerne.
to je u redu za lažnjake tipa kad se neko prijavi na adresu predsjedništva. :D
madner

#982 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by madner »

Ukratko, kada sam prije dvije godine rekao da ne postoji apsolutno nista sto moze sprijeciti ovo akciju ljudi su mislili da je naucna fantastika.

Nego me zanima gdje mogu traziti naknadu za autorska prava?

I ovog sto ne poznaje zakone drzave bi zamolio da zuc izljeva negdje drugo.
LipeCvat

#983 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LipeCvat »

madner wrote:Ukratko, kada sam prije dvije godine rekao da ne postoji apsolutno nista sto moze sprijeciti ovo akciju ljudi su mislili da je naucna fantastika.

Nego me zanima gdje mogu traziti naknadu za autorska prava?

I ovog sto ne poznaje zakone drzave bi zamolio da zuc izljeva negdje drugo.
Ja svog jarana iz Prijepolja već desetak godina nagovaram da se prijavi kod mene a imam i svjedoka ihaha koji to mogu potvrditi.Znači da bih se i ja mogao pozvati na svoja autorska prava :D
madner

#984 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by madner »

Ako si prvi rekao da treba 5 glasova iz RS-a onda prihvatam i predlazem podjelu 90-10 :D
LipeCvat

#985 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LipeCvat »

madner wrote:Ako si prvi rekao da treba 5 glasova iz RS-a onda prihvatam i predlazem podjelu 90-10 :D
Nisam priznajem,po meni je opštinski nivo bio puno važniji i još uvijek tako mslim .Eto nek bude lopa lopa, nisam neki oblaporan :D
udrch

#986 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

Postao/la izgrebano
Ne znam šta se tu ima miješati. "Glasaću za Srebrenicu" je djelo "Prvog marta". Ovo prvo je na prošlim izborima napravljeno tačno onako kako sam ja napisao, dakle nelegalno i prevarantski.
znači ti si trolčina i odbi više sa ove teme..ponavljaš ko papagaj..

jer ovaj slučaj je bio i pred CIK-om i pred Sudom BiH:
CIK potvrdio: Ćamil Duraković načelnik Srebrenice

Nakon dva mjeseca sporenja i apelacija pred Sudom BiH, Centralna izborna komisija potvrdila je rezultate izbora za načelnika i Skupštinu opštine u Srebrenici.

Odluka je donešena prostom većinom (četiri za i dva protiv). Za ovu odluku glasali su članovi CIK-a Irena Hadžiabdić, Suad Arnautović, Stjepan Mikić i Ahmed Šantić, dok su protiv ove odluke glasali predsjednik Centralne izborne komisije Branko Petrić i član CIK-a Novak Božičković.

Nakon što je Sud BiH riješio po žalbama Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Koalicije za RS koje se odnose na odbijanje zahtjeva za poništenje izbora u Srebrenici, stekli su se uvjeti za potvrđivanje izbornih rezultata za ovu općinu.

Članica CIK-a Irena Hadžiabdić ocijenila je da je dobro što se čekalo da članovi CIK-a daju odobrenje za odgovor po nalogu Suda BiH u slučaju ovih žalbi dodajući da je iz obrazloženja Suda BiH po ovim žalbama vidljivo da nije bilo namjernog odugovlačenja sa odlukama i odgovorima na žalbe.

"Ovi izbori su se pretjerano dugo odužili, a zbog toga se ne bi trebali događati propusti", zaključila je Hadžiabdić.

Podsjetimo, u Srebrenici je na izborima pobijedio nezavisni kandidat Ćamil Duraković, zahvaljujući glasovima nanovo prijavljenih Srebreničana, nakon promjene Izbornog zakona, po kojem osobe koje ne žive u Srebrenici ne mogu tamo glasati, iako su tamo imali prebivalište 1991. Inicijativa Glasaću za Srebrenicu uspjela je animirati dovoljan broj Srebreničana koji tamo žive, a koji zbog pogodnosti imaju formalno prebivalište u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba
unix

#987 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

u prilog polemici o legalnosti "glasaću za srebrenicu", odnosno prvog marta" dostavljamo na uvid nekoliko iz niza sudskih rješenja koje je opštinski sud u srebrenici donio danas, kojim se obustavlja prekršajni postupak protiv naših sugrađana zbog nepostojećeg djela "fiktivne prijave". s poštovanjem.

Možete pogledati na ovom linku http://www.prvimart.ba/srebrenica-sud
heckler

#988 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

unix wrote:u prilog polemici o legalnosti "glasaću za srebrenicu", odnosno prvog marta" dostavljamo na uvid nekoliko iz niza sudskih rješenja koje je opštinski sud u srebrenici donio danas, kojim se obustavlja prekršajni postupak protiv naših sugrađana zbog nepostojećeg djela "fiktivne prijave". s poštovanjem.

Možete pogledati na ovom linku http://www.prvimart.ba/srebrenica-sud
Osnovni sud u Srebrenici donio je danas rješenja kojim se obustavlja prekšajni postupak pokrenut od strane Policijske stanice u Srebrenici i MUP-a RS zbog navodnog kršenja člana 8. i 8a. Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH. Riječ je, naime, o lažnom prijavljivanju za nepostojeći prekršaj “fiktivnog prijavljivanje”, koji je izmišljen i instruiran iz vrha MUP-a RS sa ciljem podrivanja povratka, odnosno zastrašivanja povratnika nacionalnosti u istočnu Bosnu.

Opštinski sud u Srebrenici je ovim odlukama i sudski utvrdio da Policijska stanica u Srebrenici i MUP RS-a vrše ograničavanje slobode izbora mjesta prebivališta/boravišta, podrivanje Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine, a samim tim i
ograničavanje slobode kretanja i kršenje osnovih ljudskih prava. Građanska koalicija “Prvi mart” pružila je pravnu pomoć desetinama građanima kojima su Policijska stanica u Srebrenici i MUP RS-a poništili prebivalište i lične dokumente na osnovu izražene sumnje da su prekršili Zakona o prebivalištu i boravištu u BiH i ovim putem želi poručiti svim građanima da će to nastaviti da radi i u ovakvim, ali i u svim drugim slučajevima u kojima su ugrožena osnovna ljudska prava nesrba povratnika u RS.

Gdje ste sad forumski "pravnici" da nam objasnite kako sud ne zna citati zakon poput vas :lol:
udrch

#989 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

:thumbup: :bih:
svaka čast momci..vidim Džemail se aktivirao, to je dobro, dugo godina je advokat i zna svoj posao, a inače je iz Bratunca..još im samo treba da se čovjek vrati dole i premjesti kancelariju..
najbolje od svega jeste da je sudija Srbin..ali zakon je jasan i precizan..
heckler

#990 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Gromoglasna tisina forumskih "pravnika" :lol:
heckler

#991 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Pravo na slobodu kretanja i prebivališta ne može ograničavati niko, pa ni Dodik

Rješenja Suda u Srebrenici, kojim su jučer obustavljeni prekršajni postupci koje je pokrenuo MUP RS-a zbog navodnog kršenja Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, predstavljaju krah pokušaja kriminalizacije slobode kretanja u BiH – izjavio je za agenciju FENA koordinator Građanske inicijative “Prvi mart” Emir Suljagić.

On je naglasio da je MUP RS-a vođenjem ovih postupaka kršio Ustav BiH i Zakon o prebivalištu i boravištu građana BiH.

- To je rađeno po direktnim instrukcijama iz vrha tog entiteta, od predsjednika RS-a Milorada Dodika i tadašnjeg ministra MUP-a RS-a Stanislava Čađe do funkcionera na nižim nivoima vlasti – kazao je Suljagić.

Dodao je da su ova sudska rješenja dokazala da su dva prava u Bosni i Hercegovini nenarušiva i sveta, a to su pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu izbora prebivališta.

- Ta dva prava ne mogu i neće biti predmet bilo čije individualne volje, pa makar taj neko bio Milorad Dodik, Rajsko Vasić, Stanislav Čađo ili bilo ko drugi – potcrtao je Suljagić.

Koordinator za pitanja ljudskih prava u Građanskoj inicijativi “Prvi mart” Nedim Jahić istakao je da su jučerašnja sudska rješenja pokazala da su službenici Policijske stanice Srebrenica koji su do sada povratnicima u taj grad poništavali potvrde o prebivalištu to radili isključivo iz političkih motiva i etničke diskriminacije.

- To je jasno vidljivo iz činjenie da su svi građani kojima su poništene potvrde bili bošnjačke nacionalnosti, iako u Srebrenici ima veliki broj građana srpske nacionalnosti koji su pred izbore došli iz Srbije i registrovali se u Srebrenici, a da nikad nisu bili predmet nikakve istrage – tvrdi Jahić.

Najavio je da će Inicijativa podnijeti krivične prijave i tražiti da bude utvrđeno ko je zloupotrijebio službeni položaj u političke svrhe, kao i da u skladu sa Zakonom o prebivalištu i boravištu građana BiH bude utvrđeno koje su osobe prijavljene u Srebrenici i drugim gradovima Podrinja, a trenutno žive u Srbiji.

- Svi kojima su poništene potvrde imaju pravo da ponovo prijave prebivalište u Srebrenici ili bilo gdje drugo gdje žive, odnosno odakle vode porijeklo – rekao je Jahić.

izgrebano

#992 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

udrch wrote:
Postao/la izgrebano
Ne znam šta se tu ima miješati. "Glasaću za Srebrenicu" je djelo "Prvog marta". Ovo prvo je na prošlim izborima napravljeno tačno onako kako sam ja napisao, dakle nelegalno i prevarantski.
znači ti si trolčina i odbi više sa ove teme..ponavljaš ko papagaj..

jer ovaj slučaj je bio i pred CIK-om i pred Sudom BiH:
CIK potvrdio: Ćamil Duraković načelnik Srebrenice

Nakon dva mjeseca sporenja i apelacija pred Sudom BiH, Centralna izborna komisija potvrdila je rezultate izbora za načelnika i Skupštinu opštine u Srebrenici.

Odluka je donešena prostom većinom (četiri za i dva protiv). Za ovu odluku glasali su članovi CIK-a Irena Hadžiabdić, Suad Arnautović, Stjepan Mikić i Ahmed Šantić, dok su protiv ove odluke glasali predsjednik Centralne izborne komisije Branko Petrić i član CIK-a Novak Božičković.

Nakon što je Sud BiH riješio po žalbama Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Koalicije za RS koje se odnose na odbijanje zahtjeva za poništenje izbora u Srebrenici, stekli su se uvjeti za potvrđivanje izbornih rezultata za ovu općinu.

Članica CIK-a Irena Hadžiabdić ocijenila je da je dobro što se čekalo da članovi CIK-a daju odobrenje za odgovor po nalogu Suda BiH u slučaju ovih žalbi dodajući da je iz obrazloženja Suda BiH po ovim žalbama vidljivo da nije bilo namjernog odugovlačenja sa odlukama i odgovorima na žalbe.

"Ovi izbori su se pretjerano dugo odužili, a zbog toga se ne bi trebali događati propusti", zaključila je Hadžiabdić.

Podsjetimo, u Srebrenici je na izborima pobijedio nezavisni kandidat Ćamil Duraković, zahvaljujući glasovima nanovo prijavljenih Srebreničana, nakon promjene Izbornog zakona, po kojem osobe koje ne žive u Srebrenici ne mogu tamo glasati, iako su tamo imali prebivalište 1991. Inicijativa Glasaću za Srebrenicu uspjela je animirati dovoljan broj Srebreničana koji tamo žive, a koji zbog pogodnosti imaju formalno prebivalište u Federaciji BiH.

--- NO LINKS ---
Ma nema, glasanje je bilo baš onako po pravu, a ne po nacionalnom ključu. Ovo sa pravom ima veze ko i sa nuklearnom fizikom. Čista zloupotreba nacionalne većine (Bošnjaci+Hrvati-Srbi).
izgrebano

#993 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

heckler wrote:Gromoglasna tisina forumskih "pravnika" :lol:
Smiješno je to što vi ovdje radite i promovišete. Ko biva vi našli rupu u zakonu i logici i na taj način ćete napraviti nešto dobro nekome, a usput za dokazivanje te smijurije se koristi Ustani sud i nacionalno preglasavanje.
Ništa od tog nema. Znamo mi jako dobro kakva je briga o Srebreničanima tih istih koji vode ovakve operacije. Znamo i kako su im uzeli sve moguće donacije i sve ostalo što im je bilo namjenjeno. Ali eto, pravićemo se Kinezi i sve svalit na Dodika.
Vidjeli smo i ko je Suljagić i kako se brine za najbliže, a da ne pričam ostalo...
Ovim metodama se ništa ne dobiva, osim što se nacionalizam na obje strane produbljuje. Tako da će i jedni i drugi da planiraju nove budalaštine za iduće izbore. Vjerujem da će se i Srbi organizovat u istom smislu i na isti način i to je to. Čisto da pokažu da mogu, a sigurno mogu.
Ukratko, možda vam se čini da ste nekom "tuđem" napakostili i da ste nekom "svom" pomogli, i da ste odnijeli nekakvu pobjedu za BiH, ali suštinski vi rušite logiku, rušite državu, a bez logike neće ništa postojati. Klasični paradox na bošnjačkoj strani.
heckler

#994 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

izgrebano wrote:
Smiješno je to što vi ovdje radite i promovišete. Ko biva vi našli rupu u zakonu i logici i na taj način ćete napraviti nešto dobro nekome, a usput za dokazivanje te smijurije se koristi Ustani sud i nacionalno preglasavanje.
Ništa od tog nema. Znamo mi jako dobro kakva je briga o Srebreničanima tih istih koji vode ovakve operacije. Znamo i kako su im uzeli sve moguće donacije i sve ostalo što im je bilo namjenjeno. Ali eto, pravićemo se Kinezi i sve svalit na Dodika.
Vidjeli smo i ko je Suljagić i kako se brine za najbliže, a da ne pričam ostalo...
Ovim metodama se ništa ne dobiva, osim što se nacionalizam na obje strane produbljuje. Tako da će i jedni i drugi da planiraju nove budalaštine za iduće izbore. Vjerujem da će se i Srbi organizovat u istom smislu i na isti način i to je to. Čisto da pokažu da mogu, a sigurno mogu.
Ukratko, možda vam se čini da ste nekom "tuđem" napakostili i da ste nekom "svom" pomogli, i da ste odnijeli nekakvu pobjedu za BiH, ali suštinski vi rušite logiku, rušite državu, a bez logike neće ništa postojati. Klasični paradox na bošnjačkoj strani.

Organizujte se kako hocete ko vas jebe ;-) Sta se ima dalje reci kad najobicniju savrseno legalnu politicku borbu za mrvicu ljudskih prava i povratak onih ne pobijenih na svoja ognjista nazivate "rupom u zakonu", "rusnjem logike", "rusenjem drzave" i "paradoxom".

Sta drugo osim reci, nabijem vas na neku stvar i vidimo se na izborima ;)

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
izgrebano

#995 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by izgrebano »

heckler wrote:
Organizujte se kako hocete ko vas jebe ;-) Sta se ima dalje reci kad najobicniju savrseno legalnu politicku borbu za mrvicu ljudskih prava i povratak onih ne pobijenih na svoja ognjista nazivate "rupom u zakonu", "rusnjem logike", "rusenjem drzave" i "paradoxom".

Sta drugo osim reci, nabijem vas na neku stvar i vidimo se na izborima ;)

Image

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Hoće to tako, rušiš državu, a kontaš da je dižeš. Smiješno krajnje... Ko biva ti jeben... Jadan si i smiješan.
udrch

#996 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by udrch »

prema popisu stanovništva 1991. godine na području opština Zvornik, Bratunac, Srebrenica i Vlasenica je živjelo 115.936 Bošnjaka..
prema nepotpunim podacima IDC-a u toku rata 1992-1995. godine na području ove četiri opštine je ubijeno 18.376 stasnovnika, od ovog broja treba odbiti oko 3.000 Srba poginulih u rejonu Birča, koji osim ovih općina uključuje i Šekoviće i Osmake (Kalesija)..znači preko 15.000 Bošnjaka..
to je svaki OSMI stanovnik ovih opština..
i vi još o nekim pravima govorite..još bi Dodika trebali pitati hoćemo li biti prijavljeni u etnički očišćenim opštinama ili negdje gdje nikad nismo pripadali u Federaciji..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#997 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

smiješno je krajnje da danas, kada se u jednom danu stiže na kraj svijeta, nekoga tako boli sloboda kretanja.

Bez obzira na internet, nov TV i moderni, zapadnjački auto mjesto Moskvića drug Ilija Čvorović još ćiri iza zavjese i s paranojom posmatra jel mu se pomjerio "objekat", podstanar. Samo do kada će ljudi u svojim kućama biti tretirani kao podstanari?

ušće

#998 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by ušće »

Čitam postove ovih protivnika incijative 1 Mart pa htjedoh ih upitati :
-Kako nazivate to što je nekome pobijeno 90% familije sve popaljeno i porušeno -ima li pravo prijaviti se na onu cukinu kućicu što mu je ostala ili na one zidine kuće što mu je otac napraviše ---Ili je to zlouptreba
-Ako hoću da se prijavim u Foči , a da za hljeb zarađujem u Mostaru ---Što to nekog boli qurac ili je i to zlouptreba...
-Ako sam protjeran, sve mi pobijeno , sve popaljeno i nalazim se u Francuskoj, a nisam nikad niti ja niti moja djeca koja su sad punoljetna mjenjao adresu prebivališta u BiH ,a usto nisam nikad do sad izlazio na izbore , a sad iz inata hoću i to je zloupotreba ...

Ili je i to produbljivanje nacionalizma--ako jeste neka je ... zajebite više povijanja koljena ...
A_A_AKCIJA

#999 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by A_A_AKCIJA »

izgrebano wrote:
Malo prelistah tvoje postove, čisto da se "upoznamo" i naiđem na tipično licemjerstvo, only in Baznia.
Bombarduješ ljude kvazi pričom o ljudskim pravima gay zajednice, sve pršti od pregalaštva, reko bi čovjek humanista godine.
Kad ne lezi vraže na drugoj temi, uskratio bi osnovna ljudska prava zajednici u kojoj 90% ljudi ima mrtve u bližoj porodici. Gdje je tvoj sentiment za prava ugroženih u ovom slučaju? Ljudi ti pod nos stavljaju dokaze o legalnosti, a ti opet po svom sviraš.
Kako te bolan nije stid? Ne znam odakle bih te prije spuco. Što si "moderan" pa ti je ko hljeba se najest to da pređeš preko desetina hiljada mrtvih (osnovno ljudsko pravo na život, da te podsjetim) i nešta popuješ, prozivaš, omalovažavaš, a sa druge strane se zalažeš za prava koja su in i posh za branjenje.
Sve sami liberali i humaniste dok nije neki od njihovih interesa ugrožen, a onda se može i zažmiriti i na mrtve, silovane protjerane... Ko vas ne zna, skupo bi vas platio.
Lug

#1000 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Lug »

izgrebano wrote:Ovim metodama se ništa ne dobiva, osim što se nacionalizam na obje strane produbljuje.

zar moze dublje..?!

Post Reply