POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
M10A4EVER

#976 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by M10A4EVER »

Samo da znate da su rezultati testa vec poznati, jer su se ispravljali i bodovali odmah po izlasku zadnjeg kandidata za popisivaca iz prostorije u kojoj se test obavljao (bar ne podrucju grada Doboja je taj slucaj bio). Dakle, mozda vec veceras i zvanicno da budu objavljeni, s obzirom na to da su uredno i tabelarno ti rezultati ODMAH prosljedjeni Agenciji za statistiku...
Huremika

#977 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Danas na sastanku u Opštini Novo Sarajevo rečeno je da bi neki instruktori mogli imati po 4 popisivača :/ Ovo zaista više nema smisla!!

KAKVA JE SITUACIJA U DRUGIM OPŠTINAMA?
snaga_znanja

#978 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Huremika wrote:Danas na sastanku u Opštini Novo Sarajevo rečeno je da bi neki instruktori mogli imati po 4 popisivača :/ Ovo zaista više nema smisla!!

KAKVA JE SITUACIJA U DRUGIM OPŠTINAMA?
Nidje veze. Zna se tacan broj popisivaca i instruktora po kvotama. Novo Sarajevo 341 popisivac i 48 instruktora ili ti ga 7,41 popisivaca po instruktoru. :D
idana_85

#979 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by idana_85 »

Nama na opstini centar rekose da ce rezultati biti poznati veceras,vjerovatno ujutro objavljeni na stranici, ali ne rekose kojoj nisu sigurni.
Ima li na ovom forumu onog instruktora slatkisa,neka mi se javi u pp :lol: :lol: :lol:
anonimus03

#981 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by anonimus03 »

Joj znaju li ovi ikad ista na stranicu staviti? :-)
Solarija

#982 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

Jos da su online postavili listu... ali valjda je to puno za ocekivati
uglavnom valjda c zvati u ponedeljak ili kad vec ne pada mi napamet da se setam da vidim listu
Cherry-Cherry

#983 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Cherry-Cherry »

novi grad nije ništa objavio
snaga_znanja

#984 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Manje opstine vec objavljuju rezultate...
i_ja_na_forumu

#985 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

perfect_guy

#986 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

i_ja_na_forumu wrote:
jel rade sutra ??
na ulaznim vratima opštine je lista, ne treba brinuti da li opština radi
i_ja_na_forumu

#987 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

perfect_guy wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
jel rade sutra ??
na ulaznim vratima opštine je lista, ne treba brinuti da li opština radi
hajd onda idem sutra da vidim.. uslikacu pa cu staviti ovdje da ne idete svi :D
snaga_znanja

#988 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Ima li neko informaciju za Zenicu kad ce biti rezultati?
irmaaa1

#989 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by irmaaa1 »

Slusam maloprije koliko je raje odustalo od rada na popisu..koji klinac su se prijavljivali,oni mislili malo ce se bez puno muke zezati I vucarati po kafama I repa u padze. I onda kazu mladi hoce da rade, e pa ocigledno nece svi. Svaka cast onoj raji koja je odustala iz opravdanih razloga, ali ovi "lezi hljebu da te jedem" fujjjj...
midnight23

#990 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by midnight23 »

snaga_znanja wrote:Ima li neko informaciju za Zenicu kad ce biti rezultati?
Rekli su da rezultati trebaju biti objavljeni na Opštini, navodno dva ili tri sata po završetku testa, što bi značilo naaajdalje do 16:00 sati. Međutim, nema nikakve obavijesti.
Pratim stranicu zenica.ba, tu bi trebali biti online objavljeni (naravno, kada se neko smiluje da objavi)...

Ako dođete do informacije o rezultatima, bila bih zahvalna kada bi podijelili ovdje sa nama :)
Finka

#991 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Finka »

i_ja_na_forumu wrote:
jel rade sutra ??
Postavljeno na ulazu, ja večeras vidjela
idana_85

#992 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by idana_85 »

Zna li iko ista za opstinu Centar?
Afanasi_94

#994 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

tufahija18 wrote:

Vama je u cilju da zaradite, a ne njima, logično. :lol:
perfect_guy

#995 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Afanasi_94 wrote:
tufahija18 wrote:

Vama je u cilju da zaradite, a ne njima, logično. :lol:
nije poenta to, već što su izrod tokom čitavog procesa. svi regularno postavljaju, oni se jedini prenemažu
lavorpunvode

#996 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

irmaaa1 wrote:Slusam maloprije koliko je raje odustalo od rada na popisu..koji klinac su se prijavljivali,oni mislili malo ce se bez puno muke zezati I vucarati po kafama I repa u padze. I onda kazu mladi hoce da rade, e pa ocigledno nece svi. Svaka cast onoj raji koja je odustala iz opravdanih razloga, ali ovi "lezi hljebu da te jedem" fujjjj...
ma vecinom su odustali babini sinovi koji su primljeni u nadi da ce olako zgrnuti "brdo para" :D onda se proculo da to nije bas tako jednostavno i da ce se naraditi ko veliki.. da te pare nece onako past s neba...
tuzno mi je kad se sjetim koliko srece u ocima vidjeh neki dan djevojci koja zbog ovakvih gore nije upala na konacni spisak, a sad je pozvase da uskoci.
tek tako vidis koliko ima onih kojima stvarno znaci ta prilika da posteno zarade koji dinar.
Nikola Testa

#997 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

lavorpunvode wrote:
irmaaa1 wrote:Slusam maloprije koliko je raje odustalo od rada na popisu..koji klinac su se prijavljivali,oni mislili malo ce se bez puno muke zezati I vucarati po kafama I repa u padze. I onda kazu mladi hoce da rade, e pa ocigledno nece svi. Svaka cast onoj raji koja je odustala iz opravdanih razloga, ali ovi "lezi hljebu da te jedem" fujjjj...
ma vecinom su odustali babini sinovi koji su primljeni u nadi da ce olako zgrnuti "brdo para" :D onda se proculo da to nije bas tako jednostavno i da ce se naraditi ko veliki.. da te pare nece onako past s neba...
tuzno mi je kad se sjetim koliko srece u ocima vidjeh neki dan djevojci koja zbog ovakvih gore nije upala na konacni spisak, a sad je pozvase da uskoci.
tek tako vidis koliko ima onih kojima stvarno znaci ta prilika da posteno zarade koji dinar.
Bilo je djevojaka koje su odustajale zbog straha od ulaska u tuđe stanove ili nekih drugih zbog ljenosti. Međutim dok je trajala obuka za instruktore svi koji su odustali bilo je zbog toga sto su skontali da ne mogu biti na dva posla u isto vrijeme. Zinula guzica, s tim da je raja mislila to će sipat lova na sve strane, kad ono ni 550 za instuktore ali eto sreća povećase. Instruktori kontaju da će sav posao uvaliti popisivačima dok popisivači misle obrnuto, samo da je kako svoj poso prebacit drugome. :-D
mostarka_90

#998 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mostarka_90 »

Nama su rekli da će zvati sutra one koje su prošli.. mada cisto sumljam, ko da ce oni pojedinacno svakoga obavjestavati :roll:
Nikola Testa

#999 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

mostarka_90 wrote:Nama su rekli da će zvati sutra one koje su prošli.. mada cisto sumljam, ko da ce oni pojedinacno svakoga obavjestavati :roll:
Ako si prošla moraju te nazvati da ti kažu gdje ćeš tačno biti raspoređena i koji instruktor je zadužen za tvoj popisni krug. Svakako to na rezultatima neće pisati.
lavorpunvode

#1000 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lavorpunvode »

mostarka_90 wrote:Nama su rekli da će zvati sutra one koje su prošli.. mada cisto sumljam, ko da ce oni pojedinacno svakoga obavjestavati :roll:
hoce sigurno.. u mojoj opstini su zvali sve pojedinacno sa onog konacnog spiska... a sad ce vas biti znatno manje.
Post Reply