RUSIJA
-
udrch
#976 Re: RUSIJA
ja njih nikad i ne zovem drugačije osim da su ološ..svako ko ubije nevinog čovjeka, pa bio kršćanin, jevrej, musliman ili nevjernik je ološ i mjesto mu je u džehenemu..
ali u tom trouglu postoji i šitska ološ koja radi iste stvari..
i ti se nađeš meni nešto spočitavati, a braniš takovg degena kakav je Muqtada Sadr..
srami se..
edit: na ovim debilnim linkovima kojima pokušavaš da ga opravdaš nisi uspio naći nijedan koji pominje vrijeme kada se invazija na Irak i desila, već postavljaš vijesti iz 2007. godine..kao da smo mi zaboravili njegove javne nastupe na TV-u i prijetnje osvetama..
i ti se nađeš meni nešto spočitavati, a braniš takovg degena kakav je Muqtada Sadr..
srami se..
edit: na ovim debilnim linkovima kojima pokušavaš da ga opravdaš nisi uspio naći nijedan koji pominje vrijeme kada se invazija na Irak i desila, već postavljaš vijesti iz 2007. godine..kao da smo mi zaboravili njegove javne nastupe na TV-u i prijetnje osvetama..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#977 Re: RUSIJA
udrch wrote:ja njih nikad i ne zovem drugačije osim da su ološ..svako ko ubije nevinog čovjeka, pa bio kršćanin, jevrej, musliman ili nevjernik je ološ i mjesto mu je u džehenemu..
srami se..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#978 Re: RUSIJA
bek tu tema
teorija nova: da se nije kadirov malo oturio od tate vladimira ... možda ga jaran nije ispoštovao nešto nisu se rastalili kako je ramzan htio pa mu čečenac složio kontru
moguće je da doku i ramzan igraju dvostruku igru lafo neprijatelji a ovamo lagano ruku pod ruku
teorija nova: da se nije kadirov malo oturio od tate vladimira ... možda ga jaran nije ispoštovao nešto nisu se rastalili kako je ramzan htio pa mu čečenac složio kontru
moguće je da doku i ramzan igraju dvostruku igru lafo neprijatelji a ovamo lagano ruku pod ruku
- Kikibombona
#979 Re: RUSIJA
Nije rijec o Bosnjacima vec o muslimanima. Tek sam na ovom forumu uhvatio poneku razliku izmedju sija, sunija, sufija, alevija. ovih - onih... Za mene su tu sve muslimani. Do rata u Iraku nisam znao da ova podjela uopste postoji a zivim sa muslimanima.udrch wrote:vidim opet došlo vrijeme da se određuje ko je dobar Bošnjak, a ko nije..svi ovi koje si spomenuo su šije, osim @tesnja koji se uostalom nije ni javljao na ovoj temi nikako, nije nigdje zadnjih dana..ovi što si ih spomenuo nemaju ništa protiv ovakvih napada kada su žrtve sunije, neki od njih pozivaju na ravnjanje KSA po mogućnosti atomskim udarom da sljedećih 2000 godina niko ne može živjeti..
teroristički napad jedne Dagestanke i jednog Rusa niko nije opravdavao, ni sa podrškom ni sa ali..
koliko god je nazadna ideologija tekfirija, toliko je i šija-rafidija..da si spomenuo samo neke od njih, pa hajde da ti vjerujemo kako si mudar i pronicljiv, ali čim je ovdje Basar vide se tvoji motivi..
terorističke napade na civilne ciljeve širih razmjera prvi su započeli Palestinci, bez vjerskog određenja..
sva sunitska ulema je to osudila, osim selefijskih i šijskih šejhova koji su izdali fetve da to opravdaju..čak i ti često govoriš kako Iran od početka podržava hezbolah i Palestince..
terorističke samubilačke napade na civile protiv muslimana drugog pravca prvi je otpočeo i zagovarao Muqtada al-Sadr, šitski šejh iz Iraka..dok su se pojedine sunitske grupe još uvijek borile protiv američke okupacije u isto vrijeme njegova Mehdijeva milicija započinje napade na sunitske civile..nije se dugo čekalo na odgovor..
trenutno bombaški napadi u Iraku se događaju po principu jednom tekfirije, jednom rafidije..namjerno ih svrstavam u ove dvije rigidne sekte, da ne bih govorio šije i sunije..to što ti ne znaš ili ne želiš znati je tvoj problem, ali ne činjenično stanje..
nekoliko puta sam govorio, pa ponavljam tebi još jednom: nemoj trpati sve bosanske muslimane u vehabije kako vi volite reći, jer je njihov procenat među vjernicima do 0,5%, a među ukupnim brojem Bošnjaka do 0,02%..što se tiče Bošnjaka-muslimana oni ne podržavaju nikako ovaj vid borbe, posebno ne ubijanje civila..prema IZBiH, samoubilački napad je haram za počinioca, makar stradali vojnici, jer nije dozvoljeno sam sebi oduzeti život, pa ni na ovaj način..napadi na civile IZ niti bilo ko ko pripada njoj uopće nema potrebe da osuđuje zasebno, jer je stav više nego jasan..osuđivanje i komentarisanje svakog zločina pojedinačno veže i određenu odgovornost, jer zašto bi se neko ograđivao od nečega što mu je strano i što je samo po sebi jasno..
slažem se da je Rusija griješila i griješi sa Čečenima, ali trenutno je situacija uglavnom dobra..ove pojedince koji ordiniraju po Kavkazu sigurno jedna ovakva sila može riješiti ako joj je to cilj..toliki sateliti, dronovi, helikopteri, specijalci i šta sve ne, a dopuštaju se ovakve stvari..
ne vjerujem u teorije zavjera i ovo nije nikakvo povezivanje sa takvim stvarima, ali se pitam kako ova naša nesposobna vlast uspije da drži stvari pod kontrolom, uhapsi i osudi svakog koji je počinio zločin, a primjera je mnogo, a moćna Rusija ne uspijeva riješiti par stotina Čečena i Dagestanaca..
Valjda si mogao upratiti da nisam pristalica vjerskih fanatika bili oni krscani, budisti, suniti, siiti... naprotiv. Postujem nenasilne vjernike, koji bez oklijevanja osudjuju i nazivaju pravim imenima radikalne vjernike koji drugim ljudima cine stetu. Ako sam dobro upratio, sufije su miroljubivi ljudi, operisani od nasilja i agresivnog pristupa neostomisljenicima (osim ako nisu bolesnici poput bombasa samoubica).
Nikada nisam trpao bosanske muslimane medju vehabije. Nikada nisam napisao da bosanski muslimani podrzavaju ovaj vid borbe. Boze oslobodi. Cak smatram da veliki broj muslimana radikalnijih stavova po pitanju vjere ne podrzava ovakav vid borbe, ali iz nekog razloga pokusavaju pronaci razumjevanje ili ublaziti samoubilacke akcije. To podsjeca na Srbe cija se priroda suprostavlja zlocinima, ali iz nekog razloga opet sa ALI pokusavaju umanjiti ili pronaci opravdanje. Ono, strasno je to sto se desilo, osudjujem zlocine i zlocince, ali, treba sagledati siru sliku, znate sta su ustase '45 uradile Srbima u toj oblasti... Razumijes sta hocu reci. Kada se zlocin osudjuje ne smije biti ali.
- asurbanipal
#980 Re: RUSIJA
Evo, čitam i Rusi su smakli petoricu terorista na Kavkazu. Izgleda da ih svugdje "praše"...
- Challenger__
#981 Re: RUSIJA
- Bavljenje trećerazrednim izvršiocima je sporedna, tehnička stvar. Bavljenje organizatorima i inspiratorima je real fight. Ko poznaje kastinski sistem može da shvati težinu imenice parija, a ko shvata politiku i međunarodne odnose može da shvati težinu ocjene u kome se saudijsko rukovodsvo i država naziva "nacijom parija".*asurbanipal wrote:Evo, čitam i Rusi su smakli petoricu terorista na Kavkazu. Izgleda da ih svugdje "praše"...

- U memorandumu direktora FSB Aleksandra Borotnjikova (na fotografiji desno), a povodom terorističkih napada u Volgogradu, saudijska država se upravo tako naziva - "nacijom parija", što za većinu čovječanstva, što za Rusiju ponaosob. Šta to praktično znači? To znači da se nad Saudima polako spušta duga, polarna noć...
* (Pariah state, a country whose behavior is out of line with international norms)
- dječak sa šibicama
#982 Re: RUSIJA
30. decembra sam ovo napisao...dječak sa šibicama wrote:Samo me zanima koliko Doku Umarov jos dana zivota ima, i kad ce se pridruziti ahbabima Dudajevu, Basajevu i ostalim rahmetli liderima.
A danas, 17 januara...
http://www.cbsnews.com/news/doku-umarov ... ly-killed/
Ucinkoviti ovi Rusi, u pm.
- Challenger__
#983 Re: RUSIJA
A ako su u posjedu dokaza da Bandar stoji iza njega, ni njemu nema života.
I tako dalje...
I tako dalje...
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#984 Re: RUSIJA
BogOmi ovi su čačkali pogrešnu mečku
tražili ste, uživajte 
- no_mani=no_fjučr
#985 Re: RUSIJA
NOVI ISPAD PRED SOČI
'Homoseksualci, pustite djecu na miru!'

'Homoseksualci, pustite djecu na miru!'

"Ne zabranjujemo ništa i ne zatvaramo nikoga, pa možete biti mirni i opušteni"...
"Ali pustite djecu na miru, molim vas."
"Nema zabrane za netradicionalne seksualne veze među ljudima"
- Co0l
#986 Re: RUSIJA
Slobodarska Rusija.Konvertiti – moćno oružje islamskih terorista
Iza terorističkog napada u Volgogradu vjerovatno stoje islamisti ruskog porijekla. Stručnjaci kažu da su konvertiti važni za teroriste, jer su neupadljivi, a ni službama sigurnosti oni nisu sumnjivi.
Ruske službe još ne saopštavaju rezultate istrage o osobi koja je 29. decembra ušetala u hol željezničke stanice u Volgogradu, a onda raznijela bližu okolinu eksplozivom. Mediji imaju svoje informacije i pretpostavlja se da je radikalni islamski bombaš-samoubica zapravo slovenskih korijena, odnosno konvertit. „Slučaj Volgograda nas primorava da pričamo o napadačima koji su Sloveni“, kaže za DW Ahmed Jarlikapov sa Instituta za etnologiju ruske Akademije nauka.
On vjeruje da teroristi pridobijaju Ruse za svoju stvar i tako se sarkastično svete za rastuću islamofobiju i kavkazofobiju među Rusima. „Teroristi znaju da su građani koji nisu Sloveni pod prismotrom. Sloveni, nasuprot tome, ne odgovaraju stereotipnoj slici sumnjivih,“ kaže Jarlikapov.
Građani, ali i bezbjednosni aparat reaguju histerično i pogrešno, smatra naš sagovornik. Naime, nakon bombaških napada su muslimani u Rusiji potpali pod još oštriju kontrolu. „Jedna od reakcija bila je provjera svih muslimana u regionu Nižnjeg Novgoroda. Ispitivani su i primorani da ostave otiske prstiju“, kaže Jarlikapov. A to teško da doprinosi integraciji. Na društvenim mrežama se raspravlja o ovom potezu vlasti. Građani se prije svega pitaju odakle službama lista muslimana.Također, pojedinačno se pretresaju i putnici vozova koji iz Mahačkale, glavnog grada provincije Dagestana, stižu u Moskvu. Tako se ništa ne postiže, kritikuje Jarlikapov, terorista bez problema može najprije doći do nekog drugog mjesta, a odatle u Moskvu.
Teroristi nude „smisao života“
Poznavaoci prilika nemaju konkretne brojke, ali procjenjuju da je posljednjih godina porastao broj islamističkih napada u kojima učestvuju konvertiti. Najpoznatiji primjer je ubistvo Saida Atsajeva, vođe umjerenih dagestanskih muslimana, koji su često na meti kritika radikalnih salafista. Atsajeva i sedmoricu njegovih pristalica je u samoubilačkom napadu ubila Ruskinja Alja Saprikina, bivša glumica teatra u Mahačkali. Ni Saprikina nije bila upadljiva niti sumnjiva. Baš zbog toga su konvertiti moćno oružje terorista, kaže Jekatarina Sokirjanskaja, koja vodi rusko odjeljenje Međunarodne krizne grupe. „Oni se lakše koriste u operacijama u velikim masama ljudi. Osim toga, njihovo učešće izaziva još jači efekat straha“, izjavila je ona za DW. Građani, propagandom istrenirani da napadače zamišljaju kao bradate muslimane ili kosooke Kavkasce, sada više ne znaju od koga im sve prijeti opasnost.
Stručnjak za islam Rais Sulejmanov sa ruskog Instituta za strateške studije ukazuje da su konvertiti mnogo skloniji ekstremizmu nego izvorni muslimani. On vjeruje da ima oko 7.000 muslimana ruskog porijekla. „Njihov broj je dakle mali, ali je od njih proporcionalno nastao mnogo veći broj terorista nego, recimo, od pet miliona ruskih Tatara, koji su tradicionalno muslimani“, kaže Sulejmanov. Konvertiti u islamu vide neku vrstu „protestne religije“, pa lako potpadaju pod džihadističku propagandu, kaže novinarka Marina Ahmedova, koja je napisala nekoliko knjiga o teroristima-samoubicama. „Konvertiti su ljudi koji ne vide smisao života, a teroristi im upravo nude viši smisao“, kaže ona za DW. Pod uticaj ekstremista dolaze i obrazovani pojedinci iz dobrostojećih porodica, dodaje ona. Upravo zato je veoma teško navesti samo jedan razlog za radikalizaciju.
Autori: Mihail Bušuev / Markijan Ostapčuk / nr
Odgovorni urednik: Faruk Šabanović
http://www.dw.de/konvertiti-mo%C4%87no- ... 87-html-cb
- dječak sa šibicama
#987 Re: RUSIJA
FSB u akciji... cackali su pogresnu mecku.
-
udar 99
#988 Re: RUSIJA
da osvjezimo temu dok pratimo ludnicu oko Ukrajine , Rusije i zapada
koliko daleko je spreman ici Putin u vezi ove krize a koliko zapadne sile
mozda je najveca prijetnja ; Ruski nacionalisti , ako je Putin Premekan za njih pa kreteni nesto ucine na svoju ruku ( pogotovo su extremni , kako pisu neki mediji "Speznac" trupe )
nadajmo se da ce se sve zavsiti uz prepucavanje i dilove oko gasovoda
( sto je i poenta cijele price , interesi i pare krupna kapitala , ostali nisu tu bitni ! sukob Gazproma i Shell i ostalih korporacija )
a Rusi imaju cime da se biju , ( poslije iskustva sa Gruzijom znatno su poboljsali svoje zracne snage ) trenutno ih stancaju u solidnome broju , Ka-52 , namijenjen bas za podrsku "specijalcima" i za duboke prodore u neprijateljsku pozadinu , opremljem vrhunskom elektronikom i navodjenim oruzjima ;
koliko daleko je spreman ici Putin u vezi ove krize a koliko zapadne sile
mozda je najveca prijetnja ; Ruski nacionalisti , ako je Putin Premekan za njih pa kreteni nesto ucine na svoju ruku ( pogotovo su extremni , kako pisu neki mediji "Speznac" trupe )
nadajmo se da ce se sve zavsiti uz prepucavanje i dilove oko gasovoda
( sto je i poenta cijele price , interesi i pare krupna kapitala , ostali nisu tu bitni ! sukob Gazproma i Shell i ostalih korporacija )
a Rusi imaju cime da se biju , ( poslije iskustva sa Gruzijom znatno su poboljsali svoje zracne snage ) trenutno ih stancaju u solidnome broju , Ka-52 , namijenjen bas za podrsku "specijalcima" i za duboke prodore u neprijateljsku pozadinu , opremljem vrhunskom elektronikom i navodjenim oruzjima ;
- Klavikula
#989 Re: RUSIJA
Nakon što je Martin iznijela svoj stav, stigla je i službena reakcija iz RT-a u kojoj se ističe:
izgleda da je ipak RT slobodarska novina, a ne zapadna smeca."Poštujemo njene stavove, kao i stavove svih naših novinara, voditelja i spikera. Apsolutno nikakvi ukori neće biti podnijeti protiv gospođice Martin".
ionako su najbolji, al ovo im je jebeno dobra reklama
- Co0l
#990 Re: RUSIJA
A tek ova reklama:

-
udar 99
#991 Re: RUSIJA
posto je po zapadnim medijima Rusija trenutno krivac i negativac i zlocinacka imperija koju treba komplet zbrisati sa svih 150 miliona ljudi sa planete
za promjenu , ove godine se obiljezava 80 Godina od rodjenja prvoga kosmonauta , Jurija Gagarina i jedan dokumentarac , o sinu stolara koji je dosegao svemir , malo poznata prica o Gagarinu kroz ljudsku prizmu ;
za promjenu , ove godine se obiljezava 80 Godina od rodjenja prvoga kosmonauta , Jurija Gagarina i jedan dokumentarac , o sinu stolara koji je dosegao svemir , malo poznata prica o Gagarinu kroz ljudsku prizmu ;
- Co0l
#992 Re: RUSIJA
Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Fantassin
#993 Re: RUSIJA
Khm jel se salis iliCo0l wrote:Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Co0l
#994 Re: RUSIJA
Ne salim se.Ocito je da nisi cuo za Vladimira Iljusina.Fantassin wrote:Khm jel se salis iliCo0l wrote:Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Cyrax
#995 Re: RUSIJA
Ne prozivaj onda one sto spominju gustere, belosvetske zavere etc.Co0l wrote:Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Fantassin
#996 Re: RUSIJA
Sta projektant Aviona koliko znam jele ? Elaboriraj malo sta da naucimCo0l wrote:Ne salim se.Ocito je da nisi cuo za Vladimira Iljusina.Fantassin wrote:Khm jel se salis iliCo0l wrote:Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Co0l
#997 Re: RUSIJA
Ni blizu.Cyrax wrote:Ne prozivaj onda one sto spominju gustere, belosvetske zavere etc.Co0l wrote:Gagarin nije uopste bio prvi kosmonaut,to je izmisljotina sovjetske propagande.
- Co0l
#998 Re: RUSIJA
Nije,otac mu je bio projektant,on je bio testni pilot a kasnije kosmonaut.Prije Gagarina je poslan u svemir ali je tokom povratka na Zemlju izgubio svijest sto je bilo neprihvatljivo za tadasnje sovjetske cenzore jer je time rusio sliku o nekakvoj sovjetskoj superiornosti,sta li,pa su cijeli dogadjaj zataskali da bi tek nakon toga poslali Gagarina.Fantassin wrote: Sta projektant Aviona koliko znam jele ? Elaboriraj malo sta da naucim
Zanimljivo je za njega da je,ako se dobro sjecam,zbog neke svadje sa ocem otisao da radi kao tesnti pilot kod ocevih ljutih rivala u Suhoj.
- Fantassin
#999 Re: RUSIJA
Hvala mnogo na objasnjenju,Co0l wrote:Nije,otac mu je bio projektant,on je bio testni pilot a kasnije kosmonaut.Prije Gagarina je poslan u svemir ali je tokom povratka na Zemlju izgubio svijest sto je bilo neprihvatljivo za tadasnje sovjetske cenzore jer je time rusio sliku o nekakvoj sovjetskoj superiornosti,sta li,pa su cijeli dogadjaj zataskali da bi tek nakon toga poslali Gagarina.Fantassin wrote: Sta projektant Aviona koliko znam jele ? Elaboriraj malo sta da naucim
Zanimljivo je za njega da je,ako se dobro sjecam,zbog neke svadje sa ocem otisao da radi kao tesnti pilot kod ocevih ljutih rivala u Suhoj.
opet jesu Rusi malo suknuli Amerima jer ce ostati do kraja civilizacije u knjigama da su Rusi prvi uspjeli otici u svemir hh.
- Co0l
#1000 Re: RUSIJA
Jesu,mada bi im tada bilo pametnije da su trosili pare u nesto korisnije nego da ih spickaju u takmicenje sa Amerima ko ima veceg.