SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali_balon

#976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

KPNCTNJAH wrote:Kao i u svakoj drugoj profesiji imas ljubaznih i kulturnih ljudi, a i idiota, pa tako i medju policajcima... ti idioti se nazalost najvise isticu upravo kad je policija u pitanju, kao i u zdravstvu... pa tako prasinar ili medicinska sestra vole da se ponasaju kao da su bitniji od "obicnih" gradjana i gledaju ih s visine, kao da ti cine ogromnu uslugu samo zato sto rade svoj posao, za koji dobijaju platu... upravo zbog takvih su na losem glasu, malo ko ce spomenuti nekog ljubaznog policajca, doktora, a svi znamo za bar desetak ovih idiota sto vam u par minuta pokvare dan... to opet nije razlog da se neko raduje sto je stradao policajac, covjek je vjerovatno imao porodicu, kako je njima trenutno... koliko god me neko iznervirao, ne zelim mu smrt i ne mogu da vjerujem kakvi se sve bolesni komentari pisu...
Ja bi u svoj ovoj prici "podvukao" ovo boldirano, prije svega izgubljen je jedan zivot, pa tek bi onda rekao da je nastradao neciji otac, muz, brat i sin, pa tek na trecem mjestu bi rekao da je nastradao policajac na duznoznosti.
Vec sam rekao garant nije po nagradi dobio da cuva crkvu u vukojebini u nocnoj smjeni, mozda je on bio jedan od onih rijetkih koji se ne vide od vecine idiota u njegovj porfesiji. Mozda da je uzimao pare od obicnog svijeta, mozda bi bio ziv, jer bi bio neciji igrac....
O'zone
Globalni moderator

#977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

:shock: :shock: :shock:
Nakon pljačke kladionice "Millenium" na Grbavici
Benjamin Delalić savladao pljačkaša i predao ga policiji
Delalić: Nije želio komentirati svoj hrabri čin

Sarajevska policija obavijestila je javnost da su u nedjelju u 15.30 sati dvojica muškaraca, prijeteći radnici nožem, opljačkala sportsku kladionicu "Millenium" u sarajevskoj ulici Kemala Kapetanovića u naselju Grbavica. Zbog sumnje da je saučesnik u razbojništvu, policija je uhapsila V. R. (29), dok je, kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, druga osoba u bijegu.

Sjedio u kafiću

No, zanimljivo je da je u hapšenju razbojnika policiji pomogao Benjamin Delalić, sin ubijenog Ramiza Delalića Ćele.

Naime, kako smo saznali na mjestu događaja, nakon što su dvojica razbojnika iz kladionice otela novac, radnica je utrčala u obližnji kafić, gdje je s društvom sjedio Delalić, koji je upitao šta se događa. Kada mu je kazala da su opljačkani, potrčao je za razbojnicima.

Ukrali novac iz kladionice "Millenium"

Stigao je 29-godišnjeg V. R. te ga uspio savladati i zadržao do dolaska policije, koja ga je uhapsila.

Kontaktirali smo Delalića, koji je kratko potvrdio naša saznanja te kazao da je učinio ono što bi i svaki savjestan građanin, ne želeći dalje komentirati ovaj svoj hrabri čin.

Ispitan i pušten

Policija je, nakon kriminalističke obrade po naredbi dežurnog tužioca, pustila na slobodu 29-godišnjaka, dok se za drugim razbojnikom traga.

Podsjećamo, Delalić je u ranijim izjavama za "Avaz" tvrdio da je, dok je bio mlađi, bio nepromišljen i činio krivična djela, ali da sada samo želi voditi miran život, a posljednjim primjerom pokazao je da je očigledno ozbiljan u svojim namjerama.
Reglan

#978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:
saabsa

#979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Podsjećamo, Delalić je u ranijim izjavama za "Avaz" tvrdio da je, dok je bio mlađi, bio nepromišljen i činio krivična djela, ali da sada samo želi voditi miran život, a posljednjim primjerom pokazao je da je očigledno ozbiljan u svojim namjerama.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kokuz_sa

#980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

otvori se zemljo :lol: :lol: :lol:
JThomas

#981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

duša slatka :D
Logovan

#982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Ne vjerujem šta sam pročitao. :shock: :-)
Čuj Delalić uhvatio pljačkaša. :? Čuj Delalić želi voditi "miran život". :shock: :shock: Hajde da i ovo čudo vidimo....
saabsa

#983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Slijedeci naslov "Delalic savjetnik ministru sigurnosti" ili "Benjamin Delalic kandidat za sestoaprilsku nagradu"
:D
Reglan

#984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

saabsa wrote:Slijedeci naslov "Delalic savjetnik ministru sigurnosti" ili "Benjamin Delalic kandidat za sestoaprilsku nagradu"
:lol: :lol:
zambaklija

#985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zambaklija »

ja stvareno nerazumijem da se pljačkaš pusti kući poslije izvršenog djela??? :shock: :shock: :shock: ja to nisam nikada čuo da je u drugim bilo kojim,zemljama tako :shock: :shock: to samo u nas :-) :-)
kokuz_sa

#986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

zambaklija wrote:ja stvareno nerazumijem da se pljačkaš pusti kući poslije izvršenog djela??? :shock: :shock: :shock: ja to nisam nikada čuo da je u drugim bilo kojim,zemljama tako :shock: :shock: to samo u nas :-) :-)
pa u Mostaru ona zena nozem ubila muza u njegovom preduzecu
i pustili je da se brani sa slobode :roll:

cudo mi samo kako Mevlida zadrzase u zatvoru
adnansax

#987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

Jos ga fahro stavi na naslovnu stranu havaza..dobro poce ova godina aaa :-D :-D :-D
matsuda

#988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by matsuda »

O'zone wrote::shock: :shock: :shock:
Nakon pljačke kladionice "Millenium" na Grbavici
Benjamin Delalić savladao pljačkaša i predao ga policiji
/quote]

Evo zašto volim ovaj grad :lol: :lol: :lol: :lol:
adnansax

#989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

zambaklija wrote:ja stvareno nerazumijem da se pljačkaš pusti kući poslije izvršenog djela??? :shock: :shock: :shock: ja to nisam nikada čuo da je u drugim bilo kojim,zemljama tako :shock: :shock: to samo u nas :-) :-)
Kako ce biti zanimljivo ovoj radnici kad dodje taj lola ponovo da uplati listic.. jbm ti pravosudje
Troll_Happens

#990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

burekdzijabezmesa wrote:Image
sta mjesecaru znaci ova torba dole? jel on noci ispred zgrade i docekuje goste ili sta? valjda se povecao broj kriminalnih djela u zadnjih par dana pa mu se vise i ne isplati ici kuci, valja za kifle zaradit dok ima musterija. hahaha
lici vise na kampera nego na advokata
Last edited by Troll_Happens on 02/01/2013 14:34, edited 1 time in total.
memić memo

#991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by memić memo »

zlo87 wrote:Ne vjerujem šta sam pročitao. :shock: :-)
Čuj Delalić uhvatio pljačkaša. :? Čuj Delalić želi voditi "miran život". :shock: :shock: Hajde da i ovo čudo vidimo....

Zašto ne vjerovati u rehabilitaciju sopstvenog ponašanja i odnosa prema drugim ljudima? :?

Delalić je dosta mlad, možda je shvatio da kriminalni put nije rješenje, možda je zaključio da bi u životu mnogo više dobio ako bude imao korektan i uredan odnos prema društvu i sebi.

U svakom slučaju treba mu čestitati na ovoj radnji, i momka treba podržati u svojoj odluci, možda stvarno i nešto bude od njega :oops:
uglavnomja

#992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

kokuz_sa wrote:

nemoj to dvoje mijesati :|

u njenom slucaju su u pitanju licni odnosi izmedju (samo) njih dvoje, nije opasna po okolinu i ostale ljude, nece ponoviti to sto je uradila, ima malu djecu, nije kaznjavana, nije problematrina... (ne kazem da su je trebali pustiti, ali kakav je socijalni sitem i sta bi bilo sa djecom :roll: )

a ovo ostalo su lopovi, povratnici, koji ce nastaviti ovo sto rade i sada. fakat ne znam kako i zasto ih pustaju. lijepa amerika - 3 djela = dugotrajni zatvor.
kokuz_sa

#993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

uglavnomja wrote:
kokuz_sa wrote:

nemoj to dvoje mijesati :|

u njenom slucaju su u pitanju licni odnosi izmedju (samo) njih dvoje, nije opasna po okolinu i ostale ljude, nece ponoviti to sto je uradila, ima malu djecu, nije kaznjavana, nije problematrina... (ne kazem da su je trebali pustiti, ali kakav je socijalni sitem i sta bi bilo sa djecom :roll: )

a ovo ostalo su lopovi, povratnici, koji ce nastaviti ovo sto rade i sada. fakat ne znam kako i zasto ih pustaju. lijepa amerika - 3 djela = dugotrajni zatvor.
po ovom tvom
znaci 2 lika imaju razmirnice..ovaj jedan ubije drugog
i ne treba ga nikako niti slati uzatvor niti pritvarat
jer nije opasan po okolinu..on je imao problems tim likom ubio ga je i nema vise problema :-)

sto se djece tice
imaju tetke, nane socijallni rad..itd itd
bachje

#994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bachje »

doso i benjo pameti, bravo benjo :dance:
Baltazar_khan

#995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Baltazar_khan »

metropolis ima supermena, gotham ima betmana a sarajevo ima benju :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

saabsa wrote:Slijedeci naslov "Delalic savjetnik ministru sigurnosti" ili "Benjamin Delalic kandidat za sestoaprilsku nagradu"
:lol: :lol: :lol: :lol: oj sudbo kleta čemu se ja smijem :lol: :lol: :lol:
anonimnaosoba

#997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by anonimnaosoba »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Delalić, heroj a ne zločinac !

inače, kad je rek'o to da hoće da vodi miran život, odradio je još jedno krivično djelo nedugo iza toga ;-) a garant je im'o neke veze s tim pljačkašem, pa mu se htio osvetit' :D
julisiz es grant

#998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Hoće Fahro da pripazi zemljaka, da se razbiju stereotipi o Sandžaklijama, šta vam je čudno :D
zateznistub

#999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

NIkad nisam bio fan ni jednog od Delalića, niti bilo kojeg od slicnih...ali postavlja mi se pitanje ko je jos spreman potrcati za nekim ko je opljackao neku radnju? Ja ne bih bio, vi?
kokuz_sa

#1000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kokuz_sa »

zateznistub wrote:NIkad nisam bio fan ni jednog od Delalića, niti bilo kojeg od slicnih...ali postavlja mi se pitanje ko je jos spreman potrcati za nekim ko je opljackao neku radnju? Ja ne bih bio, vi?
hajd da je neko opljackao panzionera, neku radnju ili tako sta, onda bi i pricuvao i pripomogao da se lik uhapsi
al kladionica kad je u pitanjune bi ni prstom mrdnuo
Locked