Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nema me tamo wrote:Dobro igramo i mi taj tvoj nogomet pitam tebe licno kakav si ides li u biblioteku i to?
Pa normalni ljudi ne smiju sa djecom da odu na tekmu, jer postojite vi..
ja ne znam, jeste li vi slicni Torcidasima ili BBB, koji imaju jezgro od propalica i
narkomana, i kao takvi se nazivaju navijacima..
nema me tamo wrote:Nemoj te maloumne price sto citas po raznoraznim forumima slušat..
Ljudi opcenito nece da idu na utakmice jer im je draze kuci gledati Real, Barsu..
Jesi li svjestan da se na prste jedne ruke poslije rata moze nabrojati da se nesto eto nesto desilo na tribini gdje stariji ljudi sjede poput zapada i istoka..Svi navijaci na svijetu su ti isti nema tu slicni ovim ili onima..
I ovo sto se dopisujem s tobom trebaš da gledas kao cast jer ti kao da zivis u mišijoj rupi pa pricas neke nebuloze..
nema me tamo wrote:Pa nigdje drugo ti niko nece reci kako je mislim toliko si mal da te nece niko ni pogledati, dođi na utakmicu pa se uvjeri sam kako je..
Da gledam Sarajevo, koje ne moze pobijediti ni nekoga iz Luxemburga..
pa nisam toliko lud...
a tebi bi bilo bolje da se ponosis sa pamecu, a ne sa snagom
shbc wrote:
Nisu. Dva potpuno odvojena slucaja. U jednom (na Kosevu) krive Horde, u drugom krivi zitelji Listice i policija. Ali to je takvim kao ti previse tesko shvatiti. Ne ide ti u percepciju koju ti ostavi poskok u glavi.
2 odvojena slucaja al akteri u oba su horde sto znaci samo potvrda kakvih navijaca ima medju hordama
Naravno da od 5000 hordi nisu svi huligani klosari i sl
Al medju 5000 dovoljno je njih 20 da naprave ogorman belaj za svih 4980 navijaca ostalih koji mogu biti svi akademici
Takvih pretpostavljam nema u Listici pa s toga na osnovu Koseva, mozemo zakljuciti da su Horde krive i za ono dole. Bravo
shbc wrote:
Nisu. Dva potpuno odvojena slucaja. U jednom (na Kosevu) krive Horde, u drugom krivi zitelji Listice i policija. Ali to je takvim kao ti previse tesko shvatiti. Ne ide ti u percepciju koju ti ostavi poskok u glavi.
2 odvojena slucaja al akteri u oba su horde sto znaci samo potvrda kakvih navijaca ima medju hordama
Al medju 5000 dovoljno je njih 20 da naprave ogorman belaj za svih 4980 navijaca ostalih koji mogu biti svi akademici
Takvih pretpostavljam nema u Listici pa s toga na osnovu Koseva, mozemo zakljuciti da su Horde krive i za ono dole. Bravo
E pretpostavka je majka svih zajeba
Ovo se odnosi na sve navijacke grupe u svijetu a ne samo na horde
Posto ne govorimo o torcidi navijacima arsenala i sl pricamo o hordama koje su bile dole i ganjaju palicama neke sto ih pozdravljaju za dom spremni i sl
Znaci ako neko osprica vic na moj racun ja ga trebam prebiti jer sam se nasao uvrijedjen
Ovi klosari koje pominjem su profil onih sta me gledas hos batina i sl
Samo sto to ne smiju pojedinacno pa se u grupi ohrabre i prave belaj a onda najebes ti peti deseti koji je otisao gledati utakmicu a on se u puno slucajeva izvuce od batinjanja i sl
Sukobi sa policijom i samo sa policijom su nesto drugo i tu ima situacija i kad policija bude kriva za belaj al opet ne u tolikom broju kako navijaci zele predstaviti
supercali wrote:
E pretpostavka je majka svih zajeba
Ovo se odnosi na sve navijacke grupe u svijetu a ne samo na horde
Posto ne govorimo o torcidi navijacima arsenala i sl pricamo o hordama koje su bile dole i ganjaju palicama neke sto ih pozdravljaju za dom spremni i sl
Znaci ako neko osprica vic na moj racun ja ga trebam prebiti jer sam se nasao uvrijedjen
Ovi klosari koje pominjem su profil onih sta me gledas hos batina i sl
Samo sto to ne smiju pojedinacno pa se u grupi ohrabre i prave belaj a onda najebes ti peti deseti koji je otisao gledati utakmicu a on se u puno slucajeva izvuce od batinjanja i sl
Sukobi sa policijom i samo sa policijom su nesto drugo i tu ima situacija i kad policija bude kriva za belaj al opet ne u tolikom broju kako navijaci zele predstaviti
Ne znam za tebe, ali meni nacisticki pozdravi i prijetnje klanjem nisu ekvivalentni salom na tudji racun. Niti mi je za smijanja, niti je puko gledanje u nekog pa da bude ono "sta je, sta gledas". Niti su za njima potrcali sa palicama u rukama vec goloruki. Obzirom da to prvo implicira da je neko dosao spreman. A nije.
Reci cu i tebi sto i onom detektivu hrasnom, mani me se ostalih belaja i slucajeva. Ja o tome ne pricam. Ja pricam o ovome. Izvoli i pogledaj moje upise. Prvi priznam kada su Horde zajebale i krive za belaj. Prvi osudim kada napadnu nekoga cisto "rejtinga radi". U Listici nisu/nismo bili krivi.
Nisi bio kriv kad pokusavas da zavedes red tamo negdje jer te onaj proziva sa dom spremni
Sjecas li se ti tekbiranja po tribinama a da ne pominjem van tribina sta su raja dobacivala navijavima drugih klubova?
Zamisli da lesinari skripari ultrasi pa onda van tih nacionalistickih robijasi rodjeni fukare zbog tih prozivanja pocnu da uvode red po kosevu skenderiji i sl?
Ili sjecas se utakmice sa hrvatskom kad je u ferhadiji nastao belaj kad su hrvati "uvodili" red i pjevali manje vise ustaske pjesme?
E vidis ko god hoce da uvodi red tamo negdje dobije po ledjima na ovaj ili onaj nacin
To dole u sirokom znaci da ste budale bili pa vas isprovocirali da na sranje odgovarate vecim sranjem pa se onda desi puljic
Kao sto rece hrasno nisu krive horde za smrt njegovu al uzrok tome jesu horde jer zele da pokazu ko su oni da nama govore zds i sl
Jedno je kada to neko radi sa tribine na tribinu, a drugo kada ti neko pridje na 3 metra pa to uradi.
Kada vec spominjes Ferhadiju i Hrvate, tamo uopste nije bilo nikakvog orgijanja sa njihove strane, vec su cisto napadnuti upravo zbog tog nekog rejtinga. Cisti huliganski obracun izmedju Armade i Hordi za koji ne postoji opravdanje. Ovo ti pricam da skontas i ti i svi ostali da ne mozete nikada suditi na osnovu onoga sto citate po portalima.
Ili ljudi lazu (kao sto su nasi lagali da su nas kamenovali dole cim smo usli u grad ili kao sto njihovi lazu da smo to mi uradili) ili se izvadi iz konteksta, ostane nedorecen itd. Kao npr ovo provociranje koje se desavalo bukvalno pred nasim nosom, a da policija nije apsolutno nista uradila po tom pitanju.
I nije to ni problem, desi nam se svima da zaboravimo neki bitan detalj u svemu tome, pogotovo nakon svih ovih godina, ali tada se pita ako ti nesto nije jasno. Ali jok, tebi, hrasnom i ostalim je bitnije da donosite svoje zakljucke na osnovu nepotpunih ili laznih informacija koje imate i jos nas ubjedjujete u nesto. Nas koji smo bili dole i to sve gledali.
Najlakse je reci, Horde otjerale likove, oni su uzrok. Sto nisu uzrok ti sto su prisli na par metara, provocirali i prijetili? Sto nije uzrok policija koja nista nije uradila po tom pitanju? Dva jako bitna faktora su se desila prije reakcije Hordi, dva faktora koja su dovela do te reakcije.
shbc wrote:Jedno je kada to neko radi sa tribine na tribinu, a drugo kada ti neko pridje na 3 metra pa to uradi.
Kada vec spominjes Ferhadiju i Hrvate, tamo uopste nije bilo nikakvog orgijanja sa njihove strane, vec su cisto napadnuti upravo zbog tog nekog rejtinga. Cisti huliganski obracun izmedju Armade i Hordi za koji ne postoji opravdanje. Ovo ti pricam da skontas i ti i svi ostali da ne mozete nikada suditi na osnovu onoga sto citate po portalima.
Ili ljudi lazu (kao sto su nasi lagali da su nas kamenovali dole cim smo usli u grad ili kao sto njihovi lazu da smo to mi uradili) ili se izvadi iz konteksta, ostane nedorecen itd. Kao npr ovo provociranje koje se desavalo bukvalno pred nasim nosom, a da policija nije apsolutno nista uradila po tom pitanju.
I nije to ni problem, desi nam se svima da zaboravimo neki bitan detalj u svemu tome, pogotovo nakon svih ovih godina, ali tada se pita ako ti nesto nije jasno. Ali jok, tebi, hrasnom i ostalim je bitnije da donosite svoje zakljucke na osnovu nepotpunih ili laznih informacija koje imate i jos nas ubjedjujete u nesto. Nas koji smo bili dole i to sve gledali.
Najlakse je reci, Horde otjerale likove, oni su uzrok. Sto nisu uzrok ti sto su prisli na par metara, provocirali i prijetili? Sto nije uzrok policija koja nista nije uradila po tom pitanju? Dva jako bitna faktora su se desila prije reakcije Hordi, dva faktora koja su dovela do te reakcije.
Pa normalno, svugdje kad odes u goste , ako taj klub ima nekakve navijacke horde,
dese se provociranja i uvrede..
ne provociraju obicni navijaci..vec klipani, kao sto su i ovi iz HZ..
I onda opet se vracamo na jebenu scenu gdje je u tom momentu bilo 20tak drotova taj takozvani kordon o kojem govorim ..I shbc znamo i ja i ti da i nisu baš nesto provocirali jer sam bukvalno bio u prvom redu..
Prolazilo je njih 10tak mozda i samo su ono dizali ruke ma standardno i tu je trebala policija naravno drzati liniju samo..
Međutim cim su nasi malo krenuli policija se povukla i cim je par likova probilo i oni se razbježali tu je i bio kraj i pocetak svega..
I naravno da su ta dva faktora dovela do reakcije, al' opet nisu dovela do toga da se razbijaju kao što sam spomenuo objekti u sklopu stadiona i da se gore upadne u restoran..
To je to eto u suštini na kraju dana su obje strane krivci i da nije bilo onog drota koji je dao utoku ne bi bilo ništa vise osim tih nekih malih scena..
Ma ustvari kad skontaš morala je mrtva glava pasti kad ovi nisu ni imali dovoljan broj drotova da smire, neredi su trajali preko sat vremena..
Kolike god da su bile, one su uzrok, a ne "divljacki pohod hordi" - izraz koji implicira da smo mi uletili tamo i iz cistog hira napali ljude i objekte.
Razbijanje i ono jedno ulijetanje u kafic nije pocelo nakon toga. Tu se probio kordon, ovi su se razbjezali i stalo se nakon par koraka. Ljudi su krenuli nazad kada su vidjeli da ovi bjeze i tada su nas sa onog kraja ulice zasuli kamenjem, flasama i pepeljarama. Dakle dok su se ovi sto su se zaletili vracali nazad bez namjere da idu dalje, u neki rusilacki pogon. Nakon toga, nakon sto je palo tih stvari na nasu stranu i krenulo se prema njima krenulo je i razbijanje. Bitno je stvari poredati hronoloski, jer ce se ovdje odmah krenuti sa novim teorijama. Razbijanje izloga se u tom prvom zaletu odmah zaustavilo, sa jednim ili dva razbijena izloga jer je nas nekoliko iste sekunde zagalamilo da se to ne radi. Onom ulijetanju nisam prisustvovao, vidio sam samo snimak. Tako da o tome ne mogu pricati. Ne znam zbog cega je doslo do njega, je li bilo povoda ili ne.
Svo razbijanje i paljenje poslije se desavalo nakon sto su vec pistolji povadjeni i stvar eskalirala na nesto sto ja u svom zivotu nisam vidio do tada. Barem na utakmicama.
Kako nije...
Da napisao si ono kako i jeste kad su se razbjezali prvo su stala vecina među njima i ja..
I mozda 20 sekundi odma poslije toga se krenulo trcat prema restoranu i u tom momentu ovi bacaju case i sve i onda su se i oni razbježali..
U povratku vamo na pocetno mjesto znas i sam da su se usput razvaljivala stakla..
Eh poslije toga pola sata u belaj se desilo paljenje auta i naš pokušaj i pumpu da dignemo u zrak..
Al' to je sve poslije toga kad smo Vedrana u kombi stavili i kad je vecinu bolio kurac da li ce primit metak ili ne..
shbc wrote:Kolike god da su bile, one su uzrok, a ne "divljacki pohod hordi" - izraz koji implicira da smo mi uletili tamo i iz cistog hira napali ljude i objekte.
Razbijanje i ono jedno ulijetanje u kafic nije pocelo nakon toga. Tu se probio kordon, ovi su se razbjezali i stalo se nakon par koraka. Ljudi su krenuli nazad kada su vidjeli da ovi bjeze i tada su nas sa onog kraja ulice zasuli kamenjem, flasama i pepeljarama. Dakle dok su se ovi sto su se zaletili vracali nazad bez namjere da idu dalje, u neki rusilacki pogon. Nakon toga, nakon sto je palo tih stvari na nasu stranu i krenulo se prema njima krenulo je i razbijanje. Bitno je stvari poredati hronoloski, jer ce se ovdje odmah krenuti sa novim teorijama. Razbijanje izloga se u tom prvom zaletu odmah zaustavilo, sa jednim ili dva razbijena izloga jer je nas nekoliko iste sekunde zagalamilo da se to ne radi. Onom ulijetanju nisam prisustvovao, vidio sam samo snimak. Tako da o tome ne mogu pricati. Ne znam zbog cega je doslo do njega, je li bilo povoda ili ne.
Svo razbijanje i paljenje poslije se desavalo nakon sto su vec pistolji povadjeni i stvar eskalirala na nesto sto ja u svom zivotu nisam vidio do tada. Barem na utakmicama.
Znaci po tvojoj logici kad neka navijacka grupa dodje u Sarajevo i recimo ti mu zatekbiras i pokazes rukom da ces ga zaklati treba da uleti i da te olesi od batina i sve one koji su oko tebe a nakon toga da devastira sta stigne!!! Logika u picku lijepu materinu!!! Ja sam te lijepo pitao i jos jednom cu "DA LI JE POLICIJA NA STADIONU KOSEVO KADA STE ULETILI U TEREN I POCELI TUCI ISTU TREBALA DA PUCA PO VAMA?" Pravilo sluzbe kaze DA jer je bio ugrozen zivot policajca koga je udaralo na zemlji jedno 10-15 pari nogu......Je li tebi covjece jasno da kad ides na gostovanja moras neke stari i istrpiti izuzev ako nije u pitanju fizicki napad. Ko si ti da odes negdje i djelis pravdu? Oni su dole rodjeni kao ustase i ljube sliku poglavnika svako jutro i sta bi ti da odes dole i da im jebes majku radi toga.
Ja cu ti reci tacno sta je bilo.....doslo je do situacije kada je policija imala sve moguce ovlasti da puca prema vama ali nije i tu zbunjenost je iskoristio kriminalac Knezovic oteo pistolj i pucao. Ili nebitno mozda mu je ovaj i dao pistolj jer selo je selo i svako svakoga zna.
Umjesto da ste na te provokacije odgovorili Tekbirom pa neka onda oni napadaju vas i imali bi potpuni alibi ovako ste uradili glupost od koje je sve pocelo. Pusti bolan meni te vase navijacke price i tih navijackih preseravanja.....rtadi jebene nebitne u zivotu utakmice otiso je jedan mladi zivot....nebitno je uopste da li je bio ovakav ili onakav ali nije mu bilo vrijeme. Kada ce te u tim svojim praznim glavama shavtiti da je sport sporedna stvar u zivotu i da nije stvoren da bi neko ginuo radi njega nego za zabavu sirokih masa.
Ma kome to objasnjavati.......
Drugo je hrasno ulica, a drugo stadion...
Na stadionu se zna da covjek nema ništa osim eventualno baklje, a baklja nikad nije upotrebljena kako treba na nasim stadionima..
https://www.youtube.com/watch?v=ssJy19XSoK0
Dakle pricam da nije upotrebljena na ovaj nacin...
Tako da naravno da nije bilo potrebe za pucanjem na koševu uostalom ja ne znam stvarno o cemu ti pricas kad kazes da je 10-15 pari nogu gazilo policajca...
Pa samo je 1 drot koliko ja znam udaren i to mu je drugi lik pomogao da se skloni...
Osiguranje isto par udaraca i to je to ništa posebno realno..
Taj dan kad smo uletili pukla ona skela ja iskreno nogu..
nema me tamo wrote:Drugo je hrasno ulica, a drugo stadion...
Na stadionu se zna da covjek nema ništa osim eventualno baklje, a baklja nikad nije upotrebljena kako treba na nasim stadionima..
https://www.youtube.com/watch?v=ssJy19XSoK0
Dakle pricam da nije upotrebljena na ovaj nacin...
Tako da naravno da nije bilo potrebe za pucanjem na koševu uostalom ja ne znam stvarno o cemu ti pricas kad kazes da je 10-15 pari nogu gazilo policajca...
Pa samo je 1 drot koliko ja znam udaren i to mu je drugi lik pomogao da se skloni...
Osiguranje isto par udaraca i to je to ništa posebno realno..
Taj dan kad smo uletili pukla ona skela ja iskreno nogu..
Ovaj policajac je imao moralno pravo da puca..
i da ih smakne koliko ima metaka..
Nije brate, ovaj policajac na marakani uopšte nije imao šta da trazi na sjeveru njihovom s pištoljem u ruci..
On je prvo udario nekog ranije i onda ga ovi na tribini provalili i tako ga je Uroš i napao..
Ovdje znaci baš mogu reci da koliko god je Uroš kriv toliko je i on...
nema me tamo wrote:Nije brate, ovaj policajac na marakani uopšte nije imao šta da trazi na sjeveru njihovom s pištoljem u ruci..
On je prvo udario nekog ranije i onda ga ovi na tribini provalili i tako ga je Uroš i napao..
Ma da..inace su te delije fini i kulturni ljudi..
a ne najveca bagra, od kojih je bilo i ratni zlocinaca podosta..
nema me tamo wrote:Nije brate, ovaj policajac na marakani uopšte nije imao šta da trazi na sjeveru njihovom s pištoljem u ruci..
Ma da..inace su te delije fini i kulturni ljudi..
a ne najveca bagra, od kojih je bilo i ratni zlocinaca podosta..
Nema šta u suštini i jesi u pravu, ja iskljucivo govorim za ovaj incident..
Ili zamisli recimo da je ispao pistolj neko pokupio i jedan od te bagre upuca nekog sutra..
Reci mi da li je krivica obostrana ili samo na tom što je pucao?
shbc wrote:Kolike god da su bile, one su uzrok, a ne "divljacki pohod hordi" - izraz koji implicira da smo mi uletili tamo i iz cistog hira napali ljude i objekte.
Znaci po tvojoj logici kad neka navijacka grupa dodje u Sarajevo i recimo ti mu zatekbiras i pokazes rukom da ces ga zaklati treba da uleti i da te olesi od batina i sve one koji su oko tebe a nakon toga da devastira sta stigne!!! Logika u picku lijepu materinu!!! Ja sam te lijepo pitao i jos jednom cu "DA LI JE POLICIJA NA STADIONU KOSEVO KADA STE ULETILI U TEREN I POCELI TUCI ISTU TREBALA DA PUCA PO VAMA?" Pravilo sluzbe kaze DA jer je bio ugrozen zivot policajca koga je udaralo na zemlji jedno 10-15 pari nogu......Je li tebi covjece jasno da kad ides na gostovanja moras neke stari i istrpiti izuzev ako nije u pitanju fizicki napad. Ko si ti da odes negdje i djelis pravdu? Oni su dole rodjeni kao ustase i ljube sliku poglavnika svako jutro i sta bi ti da odes dole i da im jebes majku radi toga.
Ja cu ti reci tacno sta je bilo.....doslo je do situacije kada je policija imala sve moguce ovlasti da puca prema vama ali nije i tu zbunjenost je iskoristio kriminalac Knezovic oteo pistolj i pucao. Ili nebitno mozda mu je ovaj i dao pistolj jer selo je selo i svako svakoga zna.
Umjesto da ste na te provokacije odgovorili Tekbirom pa neka onda oni napadaju vas i imali bi potpuni alibi ovako ste uradili glupost od koje je sve pocelo. Pusti bolan meni te vase navijacke price i tih navijackih preseravanja.....rtadi jebene nebitne u zivotu utakmice otiso je jedan mladi zivot....nebitno je uopste da li je bio ovakav ili onakav ali nije mu bilo vrijeme. Kada ce te u tim svojim praznim glavama shavtiti da je sport sporedna stvar u zivotu i da nije stvoren da bi neko ginuo radi njega nego za zabavu sirokih masa.
Ma kome to objasnjavati.......
Gdje ba da uleti? O cemu ti? Gubis se.
Ako sam mu prisao na par metara, provociram ga i prijetim i treba da me olesi ako to vec murija ne radi.
Neces mi ti govoriti sta je bilo. Ni ti ni bilo ko drugi ko nije bio tamo.
Kad si vec toliko zapeo za Kosevo... Gdje su ti drotovi koje gaza 15 ljudi? Opet pricas napamet a pojma nemas sta se desavalo.