Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#976 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

nema Cornholia, nema ni teme izgleda...Cornholio, ima da napravis sutlijas za sve...i za zdrave :)
Great Cornholio

#977 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

bizet wrote:nema Cornholia, nema ni teme izgleda...Cornholio, ima da napravis sutlijas za sve...i za zdrave :)
Izgleda da su se ostali "predali" životu. Ja se još uvijek "odupirem" 8-) :D

Sad "pokupih" ovo sa fb, nasmijah se grohotom, pa da i vas podvrgnem "eksperimentu" :D

ŽIVOT

Rodiš se, završiš školu, prijaviš se na biro, udaš se, ukiseliš kupus 30 - 40 puta i umreš...hahahhaa... :lol:
n4rod zn4

#978 Re: Za predane Životu

Post by n4rod zn4 »

bizet wrote:pa dobro misa mu nije valjda da se nema vise o cemu palamudit
Izgleda da nam je sve jasno.

Ma nema svađe bez religije :evil: :lol:
Great Cornholio

#979 Re: Za predane Životu

n4rod zn4 wrote:

Čiji si ti :D
pussysmoke

#980 Re: Za predane Životu

Post by pussysmoke »

Great Cornholio wrote:Rodiš se, završiš školu, prijaviš se na biro, udaš se, ukiseliš kupus 30 - 40 puta i umreš...hahahhaa... :lol:
Znači kiseli kupus je smisao života. :mrgreen:

Image
Great Cornholio

#981 Re: Za predane Životu

pussysmoke wrote:
Great Cornholio wrote:Rodiš se, završiš školu, prijaviš se na biro, udaš se, ukiseliš kupus 30 - 40 puta i umreš...hahahhaa... :lol:

Image
Je l' se treba nasmijat' :? :lol:
bizet

#982 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

n4rod zn4 wrote:

ama zar je poenta u svadji :? ...ja sam onda totalno profulala temu :-?
---------

i nisam raspolozena za palamudjenje oko religije...ovih dana se svasta nesto cudno izdesavalo...meni sve u mislima kako je Almond previse ostavio utisak svojim postom pa sam izgleda totalno skrenula...juce ujutro pijem kafu i razmisljam o dnevnim obavezama, zivotu, filozofiji...zenski mozak...kad mali pauk na stolu...vrzma se...gledam ga i mislim u sebi."kud si ti zalutao malisa, hajde skloni se, nemam zelju da te ubijem"...a onda se uhvatim kako razmisljam o tome kako je on bozije stvorenje i kako je bozije carstvo veliko :-) ...i danas se cijeli dan cupam od slicnih misli...tipa da sve ima svoje zasto, da nam je svima odredjen unaprijed nas put...da bla bla bla
eto nista posebno se ne desava kod mene, proci ce ova groznica...to sve krenu od one malodusnosti prema Mozartu, misa mu...uhvatih se u svoju zamku oko duse i postojanja iste, te sta to meni fali da opet imam dusu...sto jest jest, iskreno sam je pozeljela nazad...sad treba poraditi na mirenju istoka i zapada i vratiti dusu
bizet

#983 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

pussysmoke wrote:

Image
kiseli kupus je fora....sarmaaaaaaa :D

vjesto si to primjetio....ma sve ti je pussysmoke u kiselini...kiselost vazduha, kiselost ovog - onog, kiseli ljudi...jos kad kupus 30-40 puta ukiselis, tek ti onda postaje pravo bitan
bizet

#984 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
bizet wrote:nema Cornholia, nema ni teme izgleda...Cornholio, ima da napravis sutlijas za sve...i za zdrave :)
Izgleda da su se ostali "predali" životu. Ja se još uvijek "odupirem" 8-) :D
samo hrabro naprijed :lol:
Great Cornholio

#985 Re: Za predane Životu

@bizet, ovo što ti napisa ( danas se cijeli dan cupam od slicnih misli...tipa da sve ima svoje zasto, da nam je svima odredjen unaprijed nas put...da bla bla bla), me ponuka da ti predložim da poslušaš ovu pjesmu.

Svima nam ponekad treba da budemo malo nafurani, pa iako to nije istina, da sebe "ubjedimo" da smo najbolji i da sve možemo, sami 8-) :)
bizet

#986 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, ovo što ti napisa ( danas se cijeli dan cupam od slicnih misli...tipa da sve ima svoje zasto, da nam je svima odredjen unaprijed nas put...da bla bla bla), me ponuka da ti predložim da poslušaš ovu pjesmu.

Svima nam ponekad treba da budemo malo nafurani, pa iako to nije istina, da sebe "ubjedimo" da smo najbolji i da sve možemo, sami 8-) :)
Cornholio, nisam te shvatila...opet kao amerikanac i englez?

nafuranost, o kojoj vjerujem da pricas, je prisutna kod svih nas, u manjoj ili vecoj dozi, ovisno kako nam fercera kroz zivot...ja bi to nazvala vrstom motivacije
na temu sve mozemo sami bi se dala raspricati, ali nisam raspolozena da toliko palamudim...tacnije, dobro sam raspolozena

caprkam, majke mi, sta bi se moglo vrzmati po tvojim mislima, ali nisam ni blizu vjerujem, a i ne moram pa mi nesto mrsko :lol:
Great Cornholio

#987 Re: Za predane Životu

Pa eto to, razumjeli smo se, valja se čovjek motivisati sam, sam sebe hvaliti, kad drugi neće.

A ovo što se tiče povremene neshvatljivosti onoga što napišem, to nemoj da te čudi, ponekad, kad pročitam nešto što sam napisao, ja pomislim da se čak i Bog "krsti" kad pročita napisano :-) :lol:
bizet

#988 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Pa eto to, razumjeli smo se, valja se čovjek motivisati sam, sam sebe hvaliti, kad drugi neće.

A ovo što se tiče povremene neshvatljivosti onoga što napišem, to nemoj da te čudi, ponekad, kad pročitam nešto što sam napisao, ja pomislim da se čak i Bog "krsti" kad pročita napisano :-) :lol:
:lol: hej, nema se On sta krstiti, On te stvorio bas takvog kakav si, a ti znas da se On nema radi cega kajati

laku noc i lijepe snove vam svima zelim

ps. lako se hvaliti, ali sa tim i prelako uzoholiti...zelim biti bolja od tog...zelim biti covjek i imati dusu, da opet mogu uzivati u Mozartu, iskreno, bez filozofije, bez trazenja smisla, jer cu ga dozivjeti, bez velicanja neceg cemu velicina nije potrebna jer ono jeste istinski veliko...no bude to sve doslo na svoje, nemaj brige...mora, prije ili kasnije :)
Great Cornholio

#989 Re: Za predane Životu

laku noć i od mene :)
fatamorgana

#990 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote: A ovo što se tiče povremene neshvatljivosti onoga što napišem, to nemoj da te čudi, ponekad, kad pročitam nešto što sam napisao, ja pomislim da se čak i Bog "krsti" kad pročita napisano :-) :lol:
Sve pod kontrolom, navikli smo, :D
bizet

#991 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote: Sve pod kontrolom, navikli smo, :D
jest bas fatamorgana, navikli smo :)

-------------------
nego evo jutarnjih misli....baby steps do Mozarta

dobar i ugodan dan zelim :)
Great Cornholio

#992 Re: Za predane Životu

@bizet, teška srca moram priznati , ali ovo što si nam ti pustila bolje je od Kemala :sad: :D :)

Ima i pozitivnih muzičkih numera, nije sve kuknjava :shock: :? :)

Obećah ja da ću nam dovest "pevaljku" u "kafanu" 8-)

Nadam se da ne zamjerite što ova pjesma nije skroz "sekularna" :)

znalac

#993 Re: Za predane Životu

Post by znalac »

miki.ba wrote:
odr0n wrote:Helou. :lol:

Iako sam ateista, sto se tice vjere, nemam nista protiv onih koji samo vjeruju u boga (deizam/spinoizam), ali ne praktikuju religiju jer takvi ljudi jednako kao i ja ateista, smatraju religiju necim primitivnim na osnovu tvrdnji punih gresaka, nelogicnosti, kontradiktornosti koje su se trebale prevazici. Dok u danasnjem 21. vijeku praktikovanje religije kroz rituale smatram ekstremizmom, znaci ektremnim oblikom iskazivanja vjerovanja koje je totalno nepotrebno, kao i prihvatanje smijesnih, pogresnih, nelogicnih tvrdnji kojima je prosao rok, te pokusaje uklapanja istih u zivot i razmisljanje pojedinca, drustva i sto je najgore nauke, sto takodjer predstavlja ekstremizam. Svakom psihicki stabilnom covjeku nije potreban nikakav imaginarni autoritet koji je naredio i savjetovao sta je dobro, a sta lose zarad toga i toga jer svako sam vlastitom logikom i razumom moze prosuditi sta je dobro, a sta lose, da to nije tako, onda bi svako ko nije vjernik trebao da unistava i sebe i druge u bilo kojem segmentu i na najgori nacin, sto je naravno cista glupost. Najbolji primjer o cemu govorim je Einstein koji vjeruje u boga kao visu silu, ali religiju smatra djetinastom, takodjer svoje vjerovanje ne mjesa u nauku i vlastiti zivot. Tako da nemam nista protiv bilo koga u sta god on vjerovo, njegova privatna stvar, ali sam izricito protiv kada dodje do praktikovanja odnosno stvaranje religije od tog vjerovanja.
Zanci mogu i ja :D
Mada mislim da vecina koji se izjašnjavaju kao ateisti to ustvari nisu, nego su ovo boldirano.
Mali broj ljudi može sebi priznati da ne vjeruje u neku višu silu. Meni je dovoljno bilo vidjeti uživo istjerivanje đina da sebi priznam da ima nešto.
nema ''nista'', a narocito kad je u pitanju to istjerivanje ''necega'' iz ljudi, to samo pokazuje jacinu ljudskog uma da od ''nicega'' stvori ''nesto''
bizet

#994 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, teška srca moram priznati , ali ovo što si nam ti pustila bolje je od Kemala :sad: :D :)

Ima i pozitivnih muzičkih numera, nije sve kuknjava :shock: :? :)

Obećah ja da ću nam dovest "pevaljku" u "kafanu" 8-)

Nadam se da ne zamjerite što ova pjesma nije skroz "sekularna" :)

ova tvoja je bolja od moje koja je bolja od Kemala

odlicna izvedba, odlicna...hvala ti na ovoj divnoj muzici Cornholio
Great Cornholio

#995 Re: Za predane Životu

bizet wrote:
ova tvoja je bolja od moje koja je bolja od Kemala

odlicna izvedba, odlicna...hvala ti na ovoj divnoj muzici Cornholio
Molim :)

Vjerujem da će ti se i ova svidjeti. Iako u tekstu nema ničega lošeg, inspirativan je i za ovozemaljski život, oni koji ne vjeruju da postoji život poslije ovog mogu uživati samo u muzici.

laku noć svima :)

bizet

#996 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

da, svidjela mi se, iako nisam citala tekst
zivot poslije smrti velis...a nije ti dosta ovaj sto imas? :x :lol:

laku noc i hvala i za ovu drugu pjesmu, sjela je odlicno :)
fatamorgana

#997 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

:)
bizet

#998 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@morgi, iako ti je ova pjesmica sa pozitivnim tekstom nekako je tugaljiva misa mu...slusas li ti sta veselije inace?
Great Cornholio

#999 Re: Za predane Životu

@bizet, u pravu si, al pusti ga ba, @fata je pjesnička duša, ne mogu oni bit' veseli :D

Nego, evo jedno kolo, za veseljenje i za relaksaciju. Zamislite Tiosava kako vozi traktor, a u prikolici sjedi Živkica, na ćurtama, oboje veseli, predvečerje, ljeto, zrikavci zriču :-D :lol:

Great Cornholio

#1000 Re: Za predane Životu

Samo da ka'em da je u Bosni zrikavac ćopak :lol:
Post Reply