BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
amoninan

#976 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

Baltazar_khan wrote:nešto kontam... ne sumnjam u plasman naših na eurobasket... i taman imamo priliku bodriti naše tamo, blizu je slovenija. očekujem povoljne aranžmane naših turističkih agencija.
I vesele susrete bivših bratstvo-jedinstvenih naroda ex-Yu :D
Tkd

#977 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

amoninan wrote:
Baltazar_khan wrote:nešto kontam... ne sumnjam u plasman naših na eurobasket... i taman imamo priliku bodriti naše tamo, blizu je slovenija. očekujem povoljne aranžmane naših turističkih agencija.

Hej Slaveni kad se počne oriti tamo, s tim da smo Iliri, Goti itd :lol: :lol: :lol:
denimb

#978 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

Prelistah teletext BHT1, i jos 3-4 stranice sa pregledom programa...haman necemo gledati utakmicu iz Latvije.
It_is_a_Leclerc

#979 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

denimb wrote:Prelistah teletext BHT1, i jos 3-4 stranice sa pregledom programa...haman necemo gledati utakmicu iz Latvije.
Hoćemo.

Ima na tvprofilu najavljeno. Utakmica je u četvrtak u 19h, na BHT-u !
Tkd

#980 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Samo da uđemo aBd dobro u utakmicu. Onakva crna rupa se ne smije dogoditi na početku utakmice. Slično se desilo s Rumunima u 4\4. Pad je tada bio po meni iskljućivo radi preumorenosti ključnih trenutaka i pomalo nerezonskih šuteva pojedinaca.

Ruku na srce, Latvija je dobra, no ono šta sam gledao u 1 kolu ako se ne varam je s njihove strane tanko. Imali su dosta otvorenih šuteva, a i veoma lahku su nam izbacivali odbranu. Mislim da će to ako Bog da Aco posložiti, možda je i to jedno iznenađenje.
denimb

#981 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

It_is_a_Leclerc wrote:
denimb wrote:Prelistah teletext BHT1, i jos 3-4 stranice sa pregledom programa...haman necemo gledati utakmicu iz Latvije.
Hoćemo.

Ima na tvprofilu najavljeno. Utakmica je u četvrtak u 19h, na BHT-u !
Hvala, hvala sad si me obradovao, bio sam tamo ali sam izgleda zaboravio prebaciti na BHT1 :D
smijesni_ste

#982 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by smijesni_ste »

Malo me post "amonimnog" :D ponukao da proguglam tog Šalića....iako sam branio Mašića i zlo mi je više od stalnog spominjanja njegovih tih izjava i šta li već....ovo sa Šalićem jest jadno moram priznati...pa razvio se faktički koliko skontah u Sparsima i još je pod ugovorom sa njima....a za Srbiju igra uveliko...e to je puno veći problem od nekih navodnih izjava...štancanje igrača koji će zaigrati za druge.... :-)
pOZz

#983 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by pOZz »

A odakle je inače Šalić i ko mu je stari?
smijesni_ste

#984 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by smijesni_ste »

Ma sa Sokoca.... :D
amoninan

#985 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

Ma mali je fakat talenat, prate ag skauti sa svih strana i lijepa karijera mu se predviđa. Naši su ga na vrijeme "saletili", ali nema šanse.

nek' igra za kog hoće na koncu, ali mislim da se trebaju neki koraci napraviti da se zaštite naši momci. Tipa da se uvede pravilo u omladinskim ligama da ne mogu igrati mladi reprezentativci drugih zemalja, i u seniorskoj konkurenciji da na partketu max mogu biti 2 stranca itsl.
phillie

#986 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

sta sve covjek na ovom forumu nece procitati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

al i to je Bosna i Hercegovina :bih: :bih: :sax:
shake69

#987 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

Zna li neko sta odlucuje ukoliko se 'zatvori krug' dvije ili tri reprezentacije s isto bodova: medjusobni omjer i kos razlika ako je 1:1 ili ukupni zbir kos razlike?
Comrad

#988 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ma koga nema bez njega se moze i mora.

Kako sad hoda kod nas sa državljanstvima. Mislim i taj Šalić, je li on drzavljanin BiH i Srbije. Laik sam sto se tice tih drzavljanstava. Je li se mogu poukidati ta dvojna drzavljanstva? Kako to hoda. A ne da hrvati i srbi imaju po dvije domovine, pa da vagaju gdje im je bolje tamo ce. Odaberi jednu i kraj price. Kad bi to imali, sigurno bi se broj odlazaka smanjio.
phillie

#989 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by phillie »

shake69 wrote:Zna li neko sta odlucuje ukoliko se 'zatvori krug' dvije ili tri reprezentacije s isto bodova: medjusobni omjer i kos razlika ako je 1:1 ili ukupni zbir kos razlike?
Mislim da ide ovako:
a) ako dvije ekipe (druga i treca) imaju isti broj bodova, gleda se medjusobni omjer. Ako je i on isti, gleda se kos-razlika u medjusobnim duelima. Ako je i to isto, onda ukupna kos-razlika. Ako je i to isto, onda ce gledati koji je komentator bolje prenosio utakmice :D :D

b)ako tri ekipe imaju isti broj bodova. Formira se mini-tabela od medjusobnih susreta. Ako je i tu odnos isti (svi imaju 2-2) gleda se kos-razlika, pa tek onda kos razlika i od svih utakmica u grupi. Ako je i to isto, onda igraju "hokosh-bokosh, prde kokosh" i to samo kapiteni.
Bodkin

#990 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Comrad wrote:Ma koga nema bez njega se moze i mora.

Kako sad hoda kod nas sa državljanstvima. Mislim i taj Šalić, je li on drzavljanin BiH i Srbije. Laik sam sto se tice tih drzavljanstava. Je li se mogu poukidati ta dvojna drzavljanstva? Kako to hoda. A ne da hrvati i srbi imaju po dvije domovine, pa da vagaju gdje im je bolje tamo ce. Odaberi jednu i kraj price. Kad bi to imali, sigurno bi se broj odlazaka smanjio.

preldžić nije imao ni slovenačko državljanstvo pa se sam odlučio igrati za njih a ni tursko državljanstvo pa igra za turke,sam odlučio
a i pored toga nije dvojno zabrana parkinga u gradu pa da se ukine i od danas slobodno parkiranje :D na kraju treba biti sretan i sto taj mali od ostalih igraca sparsa pravi bolje igrace. vjerujte da je jako protiv koga treniras i sa kim igras utakmice. sparsi inace rade izgleda strasan posao sa mladim igracima. sa malim vrabcem sam igrao malo i mali ce biti strasan igrac. svaka im cast i neka samo tako nastave :thumbup:
Comrad

#991 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ma ja donekle i razumijem te mlade ljude i njihove roditelje. Uloze ljudi zivce, novce, sve, a drzava nijemo gleda. E onda kad drzavi treba, hodi ovamo. Znam jednog atleticara koji je molio ovdje ljude da mu pomognu, nema gdje nije isao i nista, skupio mozda 600-700 maraka, sto mu nije moglo pokriti ni patike kako treba da kupi, i nije ni otisao na takmicenje. Hrvatska ga je zvala 5 puta da nastupa za njih. On nije htio, roditelji mu nisu htjeli i naravno lik se presto bavit atletikom.

Tako da ja stvarno skidam kapu ovima koji su uspjeli tipa Djedovic, Teletovic jer budite sigurni da im drzava dinara nije dala. Sve sto su uspjeli uspjeli su zahvaljujuci talentu i roditeljima. Drzava tu nema nikakvih zasluga, te samim tim nema sta da se buni kad im ode neki mladi talenat u kojeg nije nista ni ulozeno.
Jokericious

#992 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Glupost. Ko hoce igrat ce za BiH kakvi god da su mu uslovi. Ko nece, nece igrati i da ima najbolje moguce.
Baltazar_khan

#993 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Baltazar_khan »

amoninan wrote:
srbija nije baš sigurna podero ih izrael :mrgreen:

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... _id=638364
Infaze Studio

#994 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Infaze Studio »

Tkd wrote:Ruku na srce, Latvija je dobra, no ono šta sam gledao u 1 kolu ako se ne varam je s njihove strane tanko. Imali su dosta otvorenih šuteva, a i veoma lahku su nam izbacivali odbranu. Mislim da će to ako Bog da Aco posložiti, možda je i to jedno iznenađenje.
Upravo to..Nije bas rekao da imaju iznenadjenje, nego da postoje 3 stvari koje cemo dosta drugacije uraditi nego u prvoj utakmici, a jedna od njih je sigurno mnogobrojni otvoreni sutevi na trici itd..kao sto si rekao.
taxi_driver

#995 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by taxi_driver »

CollegeGunner wrote:Glupost. Ko hoce igrat ce za BiH kakvi god da su mu uslovi. Ko nece, nece igrati i da ima najbolje moguce.

sto rece neko prije mene , bi li ti isao u finsku raditi za nokiu ili za biru u bihacu?
MasHe

#996 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by MasHe »

da li se mogu naci snimke ovih do sada odigranih utakmica nase reprezentacije ... nekad su na najnovije.net mogle naci sve utakmice nasih repki i nasih klubova...
It_is_a_Leclerc

#997 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Sutra - Latvija. Pobjedimo li ih u Rigi, naši mogu već pakovati stvari za Sloveniju. Mada, i sa porazom smo gotovo sigurno tamo, ali kako bi izbjegli sekiracije, proračune i slično, trebalo bi mlatnuti Latvijce. To neće biti lako. Vidjeli smo kakve su nam probleme pravili u Sarajevu, pa čak su i Latviju imali na pladnju u Rigi, što znači da će ovo biti vrlo, vrlo teška utakmica. To nam, naravno, ne ide u prilog iz svima dobroznanih problema sa kratkim rosterom, ali se nadati da je šest dana odmora malo popravilo stanje s tim.

Kaže Aco - "Imamo neka iznenađenja za njih", pa se nadati da su naši pronašli način da bolje pokrivaju vanjski šut, jer ih je to držalo u igri u Sarajevu.

Znači, sutra - hrabro, kvalitetno u odbrani i realizirati one 100 % zicere... Na pomalu je sigurno još jedna napeta i neizvjesna završnica.

Prije dan-dva napisah ovdje da je utakmica u 19h, pa da se ispravim, da ne zbunim slučajno koga.
Utakmica je u 18:20...Prijenos na BHT-u !

:bih: :bih:
Tkd

#998 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Padaju oni ako Bog da 10+ razlike.

Naša prva petorka je dosta jača od njihove, no, možda se neki i vrate prije nego je bilo očekivano. Treba realno pisati, rooster nam je , pogotovo prvi dosta jači u odnosu na njih. Samo smireno ući u utakmicu kao protiv Rumunije i to je to.

:bih:
Mračajski proto

#999 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Pobjeda Holanđana nad Gruzijom nam je otvorila vrata ka prvom mjestu u grupi. Sad imamo šansu gospodski završiti posao. :thumbup:
just principe

#1000 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

vidimo srbi izgubili, hrvati losi, slovenci takodjer. Crnogorci ok. Mi solidni nismo ni navikli na vise. I kad neko rece da bi skup ovih igraca donio srebro na olimpijadi :-)

Holandjanima svaka cast, sad se tek vidi koliko je nasa lagana pobjeda tamo vrijedila. A danas svako zna igrati kosarke sto pokazuju i ove "male" reprezentacije.
Locked