Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Raigor Stonehoof
#97477 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mozes li objasniti ovaj prices? Kako, cime to oni placaju kazne?90minut wrote:
Svi koji idu na sjever dijele isto mišljenje dakle treba paliti na svakom koraku suma sumarum svi koji tokom godine placaju karte su ti koji placaju i kazne.Da li je ovo teško skontati mawi moj?
To sto hrpa kriminalaca dijeli isto misljenje da treba krasti na svakom koraku IM NE DAJE ZA PRAVO DA TO RADE
- Logovan
#97478 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Blago nama ako svi koji idu na sjever dijele isto mišljenje da treba redovno paliti. Daj bolan o čemu pričaš više. Pod hitno da se mijenjaju mišljenja jer se samo može stvoriti problem na relaciji uprava - sjever, sjever - ostale tribine, itd.90minut wrote:
Svi koji idu na sjever dijele isto mišljenje dakle treba paliti na svakom koraku suma sumarum svi koji tokom godine placaju karte su ti koji placaju i kazne.Da li je ovo teško skontati mawi moj?
Kakvo paljenje na svakom koraku. Eto jedan od tvojih koraka je bio paljenje na Euro utakmici što se, pazi sad dobro, nikad prije nije radilo, a sada se uradilo. Čemu bakljada na Euro utakmici?
Čemu paljenje protiv Zvijezde, Mladosti, Tuzle, čemu paljenje dvije, tri baklje po danu? Zašto? Šta je poenta? Čemu baklja? Boriš se protiv nečega? Voliš baklje k'o hljeb pa ne možeš da odustaneš?
Da li baklja baš mora biti prisutna na tribini? Ako da, zašto, zbog čega?
-
90minut
#97479 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da bi se mi osjecali bolje u našoj koži
-
90minut
#97480 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Aha sad su momci hrpa kriminalaca.Raigor Stonehoof wrote:Mozes li objasniti ovaj prices? Kako, cime to oni placaju kazne?90minut wrote:
To sto hrpa kriminalaca dijeli isto misljenje da treba krasti na svakom koraku IM NE DAJE ZA PRAVO DA TO RADE
Smijem ti se u facu
- GandalfSivi
#97481 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ti si bas mlad decko, furkica...
- Logovan
#97482 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A nije bitno kako se klupska kasa osjeća?90minut wrote:Da bi se mi osjecali bolje u našoj koži
-
90minut
#97483 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Klub je klub treba to odvajati vec sam spomenuo ovdje se priča o upravi vec sam bio spomenuo dok se placaju karte za sjever tako se isto placaju i kazne na kraju godine uz evrope i derbije to izađe sve ok i uprava nije u minusu sekunde to što bi oni volili tih 100 hiljada da se rastale između sebe na kraju godine je neka druga stvar horde su svoje ispoštovale.Logovan wrote:A nije bitno kako se klupska kasa osjeća?90minut wrote:Da bi se mi osjecali bolje u našoj koži
Zna se ako dolaziš na sjever svjestan si da ce pored tebe biti upaljena baklja, ako se bojiš ili nešto deseto onda bi bio na istoku ili zapadu zar ne?
I zbog toga govorim da su svi na istom razmišljanju što se tice pirotehnike.
Mislim nije ovo nuklearna fizika vrlo je jednostavno kao recimo 2 + 2 = 2
-
sencobih
#97484 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Samo se balavurdija fura na te bakljade. Bakljade su pale kurcu za uši , čim ih pale djeca na maturama u osnovnoj. Samo video nadzor pa narkomanima prijave pisati, nema tu ljubavi prema klubu , oni su ko krava koja da 10 litara mlijeka pa se ritne i prospe. Čast izuzecima koje ovih par narkosa drže kao taoce na tribini.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97485 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
90minut je klasican primjer sjevera. Zato ih ima sve manje. Srozali su grupu na nivo nadrogiranih tinejdzera. Bez mentlaiteta, bez ideje, grupa kako vjetar puše, ne zna ni svrhu svog postojanja. Dok je tako bice sve vise ljudi na istoku i zapadu a sve manje na sjeveru. Nema se sta s ovim raspravljati. Izjele nam droge jarraaaana. Džaba krečite.
-
90minut
#97486 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nema mene dugo na sjeveru preuzeli su to sad drugi momci znam recimo kad je bila ideja znam kad su bile akcije i napadi na protivnicke grupe što danas rijetko toga ima isto znam da smo palili 5 puta više tad prije 8,9, 10, 11 godina koja je razlika?F&N wrote:90minut je klasican primjer sjevera. Zato ih ima sve manje. Srozali su grupu na nivo nadrogiranih tinejdzera. Bez mentlaiteta, bez ideje, grupa kako vjetar puše, ne zna ni svrhu svog postojanja. Dok je tako bice sve vise ljudi na istoku i zapadu a sve manje na sjeveru. Nema se sta s ovim raspravljati. Izjele nam droge jarraaaana. Džaba krečite.
Nisu lupali kazne pa je sve bilo udure i sad kad lupaju kazne vi bi da se promjeni mentalitet, e ne ide to tako.
-
F&N
#97487 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nemaš ti pojma druže.90minut wrote:Nema mene dugo na sjeveru preuzeli su to sad drugi momci znam recimo kad je bila ideja znam kad su bile akcije i napadi na protivnicke grupe što danas rijetko toga ima isto znam da smo palili 5 puta više tad prije 8,9, 10, 11 godina koja je razlika?F&N wrote:90minut je klasican primjer sjevera. Zato ih ima sve manje. Srozali su grupu na nivo nadrogiranih tinejdzera. Bez mentlaiteta, bez ideje, grupa kako vjetar puše, ne zna ni svrhu svog postojanja. Dok je tako bice sve vise ljudi na istoku i zapadu a sve manje na sjeveru. Nema se sta s ovim raspravljati. Izjele nam droge jarraaaana. Džaba krečite.
Nisu lupali kazne pa je sve bilo udure i sad kad lupaju kazne vi bi da se promjeni mentalitet, e ne ide to tako.
-
90minut
#97488 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.F&N wrote:Nemaš ti pojma druže.90minut wrote:Nema mene dugo na sjeveru preuzeli su to sad drugi momci znam recimo kad je bila ideja znam kad su bile akcije i napadi na protivnicke grupe što danas rijetko toga ima isto znam da smo palili 5 puta više tad prije 8,9, 10, 11 godina koja je razlika?F&N wrote:90minut je klasican primjer sjevera. Zato ih ima sve manje. Srozali su grupu na nivo nadrogiranih tinejdzera. Bez mentlaiteta, bez ideje, grupa kako vjetar puše, ne zna ni svrhu svog postojanja. Dok je tako bice sve vise ljudi na istoku i zapadu a sve manje na sjeveru. Nema se sta s ovim raspravljati. Izjele nam droge jarraaaana. Džaba krečite.
-
F&N
#97489 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
90minut wrote: Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
- Logovan
#97490 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma zašto bi uopšte plaćao tolike kazne?90minut wrote:Klub je klub treba to odvajati vec sam spomenuo ovdje se priča o upravi vec sam bio spomenuo dok se placaju karte za sjever tako se isto placaju i kazne na kraju godine uz evrope i derbije to izađe sve ok i uprava nije u minusu sekunde to što bi oni volili tih 100 hiljada da se rastale između sebe na kraju godine je neka druga stvar horde su svoje ispoštovale.Logovan wrote:A nije bitno kako se klupska kasa osjeća?90minut wrote:Da bi se mi osjecali bolje u našoj koži
Zna se ako dolaziš na sjever svjestan si da ce pored tebe biti upaljena baklja, ako se bojiš ili nešto deseto onda bi bio na istoku ili zapadu zar ne?
Mislim nije ovo nuklearna fizika vrlo je jednostavno kao recimo 2 + 2 = 2
Eto sad priča bolje da na kazne ode, nego da se oni rastale. Daj bolan, o čemu pričaš više.
Znači po tebi ako sam te dobro shvatio od sad se redovno pali i na Europskim utakmicama? Ako će se paliti, onda Horde prave veliku grešku, u više pogleda grešku naravno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97491 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne vodi priča nikud. Svi mi imamo svoje razloge za ili protiv, da li su argumentovani, ispravni, logični, to je neka druga stvar.
Klub definitivno mora naći način da riješi ovo pitanje. Ako se već ima dogovor sa HZ za baklje, onda da se zna gdje je granica.
Pa ako se ne ispoštuje, unaprijed odrediti šta je sankcija. Svi snose sankcije kad se ne poštuje dogovor. To je tako u društvenim okvirima, pa tako ne bi trebale ni HZ da budu izuzetak.
Klub definitivno mora naći način da riješi ovo pitanje. Ako se već ima dogovor sa HZ za baklje, onda da se zna gdje je granica.
Pa ako se ne ispoštuje, unaprijed odrediti šta je sankcija. Svi snose sankcije kad se ne poštuje dogovor. To je tako u društvenim okvirima, pa tako ne bi trebale ni HZ da budu izuzetak.
-
mirza_15
#97492 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I to ti daje za pravo da možeš da radiš šta hoćeš? Fino ti je čovjek napisao na primjeru granapa. Uđeš, potrošiš 100 KM i na izlazu razbiješ namjerno staklo i kažeš da si to platio. E ovdje ti je isto. Utakmica je roba. Tvoje pare za kartu su cijena te robe. Tvoja baklja je ono razbijeno staklo.90minut wrote: Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
-
90minut
#97493 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ono u Zenici je bilo od nervoze..
Znaš i sam da se ne pali na evropskim jer su kazne ogromne.
Kad skontaš da se toliko godina ispoštovalo i da ce ovo biti prva kazna nakon bog zna koliko vremena u evropi onda i nije loše zar ne?
Što se tice baklji k'o baklji i pirotehnike opcenito momci ce i dalje nastaviti paliti to što je došao novi zakon lopova iz saveza to nece promjeniti inč ničega niti treba.
Dakle kad ja ovo pišem svjestan sam da pišem debilanu i gluposti kad se gleda iz vašeg ugla i iako znam da to jeste debilana i bespotrebna glupost svjestan sam da je to uvijek bila gotiva na tribini i da ce se nastaviti paliti i niko to nece moci promjeniti.
Kad skontaš da se toliko godina ispoštovalo i da ce ovo biti prva kazna nakon bog zna koliko vremena u evropi onda i nije loše zar ne?
Što se tice baklji k'o baklji i pirotehnike opcenito momci ce i dalje nastaviti paliti to što je došao novi zakon lopova iz saveza to nece promjeniti inč ničega niti treba.
Dakle kad ja ovo pišem svjestan sam da pišem debilanu i gluposti kad se gleda iz vašeg ugla i iako znam da to jeste debilana i bespotrebna glupost svjestan sam da je to uvijek bila gotiva na tribini i da ce se nastaviti paliti i niko to nece moci promjeniti.
-
90minut
#97494 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hajde procitaj tu logiku još jedno 50 puta i uporedi šta sam ja pisao oko mase koja dijeli isto mišljenje pa se vrati i daj novi odgovor.mirza_15 wrote:I to ti daje za pravo da možeš da radiš šta hoćeš? Fino ti je čovjek napisao na primjeru granapa. Uđeš, potrošiš 100 KM i na izlazu razbiješ namjerno staklo i kažeš da si to platio. E ovdje ti je isto. Utakmica je roba. Tvoje pare za kartu su cijena te robe. Tvoja baklja je ono razbijeno staklo.90minut wrote: Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97495 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nažalost, u ŠB je plaćen ceh ljudskim životom. Kao što rekoh, sve ima posljedice i ako si uključen u društvene okvire, iste snosiš.mirza_15 wrote:I to ti daje za pravo da možeš da radiš šta hoćeš? Fino ti je čovjek napisao na primjeru granapa. Uđeš, potrošiš 100 KM i na izlazu razbiješ namjerno staklo i kažeš da si to platio. E ovdje ti je isto. Utakmica je roba. Tvoje pare za kartu su cijena te robe. Tvoja baklja je ono razbijeno staklo.90minut wrote: Moj ti ja kad sam po širokom metke izbjegavao ti nisi imao 5 gostovanja u nogama pored lukavice.
Ne treba sad i tu priču o belaju koji se tamo desio potezati. Nije to nikakav argument nego tragedija.
-
mirza_15
#97496 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
E čuj zašto! Pa bolje te pare dati savezu nego da ostanu klubu. Moglo bi se kakvo pojačanje dovestiLogovan wrote: Ma zašto bi uopšte plaćao tolike kazne?Eto sve i da si u pravu da se sa kartama od sjevera skroz pokrivaju kazne koje su dobijene od saveza, zašto bi te pare trošio na kazne? Kakve veze je li u minusu ili ne, to je nebitno totalno. Taman da je klub u nevjerovatnom plusu, da mu kazne ne smetaju, zašto bi plaćao te kazne?
Eto sad priča bolje da na kazne ode, nego da se oni rastale. Daj bolan, o čemu pričaš više.![]()
Znači po tebi ako sam te dobro shvatio od sad se redovno pali i na Europskim utakmicama? Ako će se paliti, onda Horde prave veliku grešku, u više pogleda grešku naravno.
- Logovan
#97497 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakve nervoze? Baklje i topovski od nervoze? Rokalo je pravo u par situacija, došlo i do prekida utakmice. A do nervoze je, sjajno. Jeste, loše je. Normalno da je loše. Sreća pa nam je prvi put da je napravljeno ovakvo sranje.90minut wrote:Ma ono u Zenici je bilo od nervoze..
Umjesto tolikih baklji, bolje bi im bilo da pare usmjere na ostale stvari, a baklje smanjiti, ostaviti za derbija, proslave, itd.
Došla su ti druga vremena, jebi ga. Nekad si mogao, sada ne možeš.
Last edited by Logovan on 18/08/2019 20:31, edited 1 time in total.
-
90minut
#97498 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šta ima pojačanje te pare jedino ces vidjeti ispod Sabrininog kreveta zaštekane. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97499 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Čini mi se da je spomenuto kako mi već imamo upozorenje po pitanju bakljade i topovskih, sad kad tačno ne znam, i da bi ovo sad moglo biti dobro po ušima.90minut wrote:Ma ono u Zenici je bilo od nervoze..
Vjeruj da se to sve da promijeniti vrlo lahko, međutim živimo u BiH, pa neće.
Promjenjen je navijački štimung strašnih Engleza gdje si imao stotine hiljada teških huligana, da ne može promijeniti nekoliko stotina.
Sve može vjeruj, samo je pitanje koliko je nekom zaista do toga da se promijeni.
- rocco_siffredi
#97500 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba bakljada, treba napraviti atmosferu, ali tacno na ciljanim utakmicama (na evropskim nikako) nek se i horde ispisu. Realno, ne vidim ni ja smisao zapaliti je na utakmici protiv Zvijezda 09.
Ali i ovi iz kluba bezveze seru. Kazem, u jednoj situaciji pisaju po navijacima, u drugoj bi da puse lulu mira.
Ali i ovi iz kluba bezveze seru. Kazem, u jednoj situaciji pisaju po navijacima, u drugoj bi da puse lulu mira.