Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ZPP

#97376 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZPP »

rocco_siffredi wrote:Vrapcici u Mostaru su kao Butmir u Sarajevu.
Kad se vec hvatate Veleza.
A mi i Velež smo po tom pitanju u sličnoj situaciji kako?
decko_sa_kovaca

#97377 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by decko_sa_kovaca »

velez je dosta novca ulozio u svoj stadion ali taj stadion nema ni kategoriju 1 ne znam zasto njega uopste uzimate za primjer. Kosevo da se dovede do kategorije 3 treba duplo para ( cca 5 miliona ) koliko kosta stadion od veleza mozda i skuplje.
rocco_siffredi

#97378 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

ZPP wrote:
Pa neki se hvataju Veleza i govore kako oni, mozemo i mi. Pa mogu na svojoj zemlji jer im je vlast uzela stadion, a ne daju im u gradu zemlju (sjeverni logor). Ljudi presjekli, imat ćemo svoje pa makar i u Vrapcicima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97379 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Sutra da dođu ovi iz CSR i kažu: renta je 300 k KM, u suprotnom tražite drugi stadion.
Mi bi uradili....šta?
ZPP

#97380 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZPP »

Tomahawk11 wrote:Sutra da dođu ovi iz CSR i kažu: renta je 300 k KM, u suprotnom tražite drugi stadion.
Mi bi uradili....šta?
E bas bih volio da vidim mudonju koji bi uradio tako nesto.

Politika je cudo, svaki glas se tu mjeri i bitan je. Koji bi politicar isao u takvo samoubistvo?!
ZPP

#97381 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZPP »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... evo/347675

Evo, skont'o i Sema da je druga opcija o kojoj sam ja gore pisao puno bolja. :mrgreen:

Koševo Sarajevu!!!
avetinja

#97382 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by avetinja »

Izvinite me na upadu, ali imao bih jedno prijedlog pitanje.

Zašto ne otkupite stadion Otoka, ako već razmišljate o kupovini bilo čega? Fina lokacija, najveća baza navijača vam je upravo sa Otoke i Alipašinog polja. Stadion već ima 3 000 stolica, a vjerujem da ima mogućnost proširenja. Realno, ne treba vam veći stadion od 15 000.

Mada, ono što se meni čini mnogo realnije je da neće biti nikakve kupovine ni prelokacije. Zašto bi vlasnik davao ogroman novac za stadion ako bez problema (čini mi se džaba) možete igrati na Koševu i odseliti jednu-dvije utakmice u Zenicu? BBI banku drže Saudijci i Emiraćani pa službenici imaju lošije plate od svojih kolega u drugim bankama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97383 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

ZPP wrote:
Tomahawk11 wrote:Sutra da dođu ovi iz CSR i kažu: renta je 300 k KM, u suprotnom tražite drugi stadion.
Mi bi uradili....šta?
E bas bih volio da vidim mudonju koji bi uradio tako nesto.

Politika je cudo, svaki glas se tu mjeri i bitan je. Koji bi politicar isao u takvo samoubistvo?!
Pa izvršio ga je Ajnadžić već osim ako mi nismo spremni zaboraviti sve njegove laži.
emigrazione

#97384 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

rocco_siffredi wrote:
ZPP wrote:
Pa neki se hvataju Veleza i govore kako oni, mozemo i mi. Pa mogu na svojoj zemlji jer im je vlast uzela stadion, a ne daju im u gradu zemlju (sjeverni logor). Ljudi presjekli, imat ćemo svoje pa makar i u Vrapcicima.
Velez je isto nasađen kao ovi, nekav radnički klub(zato i jeste crvena boja), klub nekakve raje kuraca palaca i mnogo su više vezani za širu okolinu Mostara nego što je Sarajevo za okolinu Sarajeva, gdje se tradicionalno vazda navijalo za Željezničar, Zvezdu i Partizan...Velež je u Vrapčičima domaći, dok Sarajevo to u Butmiru nikad neće biti da se ne lažemo bezveze, naš dom je Koševo i tako mora ostati, nas četnici nisu otjerali iz naše kuće, e pa neće ni SDA... bitno je samo konačno dočekati neko saopštenje kluba da vidimo šta nam je raditi i kako se organizovati...
tcz

#97385 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

ZPP wrote:
Vrapcici su na M17 a Butmir je zavucen. Ako se ganja nesto onda Otoka bi bila idealna.
Charuga
Globalni moderator

#97386 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Charuga »

emigrazione wrote:Ne kontam, ko traži od SDA zemlju vrijednu 12-20-30 miliona nečega?!...klub čudnog imena kakvih su Karađorđevići posijali po Jugoslaviji na desetine, ne može biti gradski klub
emigrazione wrote:Upadaš na tudji teritorij...FK Sarajevo jeste gradski klub kojem je dom stadion AFH, osnovale ga Sarajlije i njegova čaršija, klub sa najviše navijača i simpatizera u gradu Sarajevu... Željezničar seljački klub vazda bio čiji su simpatizeri uglavnom nauljeni totmast polusvijet, žitelji naselja poznati po kućama bez fasade i vječnim problemima sa kanalizacijom i komšilukom...Kako kaže Kusturica Abdulah Sidran je od malih nogu izražavao potrebu da svoju sitnu dušu ukrupni, totalno nevažan debil....
Banned user for reason “Kršenja pravila foruma, nepoštivanje upozorenja, vrijeđanje”
» emigrazione

21 dan
Company85

#97387 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Kakvo crno ulaganje u Kosevo, pa koliki bi milioni trebali da se vide minimalne promjene na stadionu. Da ne spominjem pitanje kapacitet, dodje 15 hiljada ljudi i prazan stadion opet. Odrzavanje onakvog stadiona bi nam unazadilo budzet znatno.
Last edited by Company85 on 15/08/2019 15:16, edited 1 time in total.
rocco_siffredi

#97388 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Bojim se da nas niko i ne pita, kao kad je Ilievski rekao da je odgovoran samo vlasniku vecinskih upravljackih uloga i prava.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#97389 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izvrsni direktor »

rocco_siffredi wrote:Bojim se da nas niko i ne pita, kao kad je Ilievski rekao da je odgovoran samo vlasniku vecinskih upravljackih uloga i prava.
Kad bude fkt tako, onda cete dozivjeti napredak kluba
Maharadza

#97390 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

rocco_siffredi wrote:Bojim se da nas niko i ne pita, kao kad je Ilievski rekao da je odgovoran samo vlasniku vecinskih upravljackih uloga i prava.
Baš tako, ako gazda kaže gradimo na Butmiru (ili preseljavamo se tu i tu...) onda će tako i biti, a napaćeni "čaršijaneri" sebi mogu osnovati novi klub na "menaĐeru" i navijati za isti ako im ne paše, dok će ostali istinski navijači FKS pratiti isti bez obzira gdje igrao (naravno dok god je u gradu Sarajevu a koji je ipak nešto veći od 2 Općine kako čaršijaneri tvrde). :P

PS. Iako mi je Butmir svega par min. autom sa Alipašina, prvi sam za to da se nekako pronađe način da ostanemo na Koševu, naravno ne na trenutnom stadionu u koji se ne isplati ulagati ali ova Semina ideja da se izgradi novi svega par metara pored trenutnog je super. #vrijemeje :thumbup:
Last edited by Maharadza on 15/08/2019 17:03, edited 4 times in total.
rocco_siffredi

#97391 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

FK Sarajevo ljudi prate iz Svedske, Amerike, Australije, Kariba, Sjevernog Pola, kako je njima kad 1 utakmicu u nekoliko godina mogu pogledati, ali jok nekima problem sa Carsije do Butmira doci :-)
mirza_15

#97392 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Zvanično je grad 4 općine :mrgreen:
Logovan

#97393 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#97394 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Nakon dosadašnjeg dijela sezone možemo reći da smo odlično pogodili sa pojačanjima.
Šerbečić, Gavrić, Letić, Oremuš (dobro, on nije puno igrao, ali ono što jeste, vidi se da je pojačanje).
Milanović je dobro počeo, ali nikako da probije tu psihološku barijeru. Za naše lige je odlično krilo, za više....ne znam.
Guzina...pored Handžića nije trebao, realno. Valjda se kontalo da Handžić ide, a niko nije računao na ove silne povrede.
Ono što mene brine je ovaj tandem Lazić - Šerbečić, jednom ističe ugovor, drugi je svakako na posudbi, znači mi na kraju sezone ostajemo na Kurdiću :-?
No dobro, nećemo sad o tome :D treba odigrati ovo do pauze, pa valjda poslije toga bude bolji zdravstveni karton.
GandalfSivi

#97395 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Gavric kako je poceo bio na prijateljskim, na dobro izadje lik...
Company85

#97396 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

GandalfSivi wrote:Gavric kako je poceo bio na prijateljskim, na dobro izadje lik...
Gavric je dobro pokazao ali je nama i dalje problem nedostatak zamjene Stanojevica. Gavric to nije, Oremusu to isto nije pozicija a povrijedio se i on. Stanojevic je davno povrijedjen i njegova zamjena se trebala prva dovesti.
xoklix

#97397 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by xoklix »

Iskreno, ja ne bih ništa dovodio već svim silama pokušao zadržati Lazica i Serbecica.
Možemo u PLBiH i sa ovim sastavom, ne trebaju nikakve klix zamjene za Stanojevića i sl.
last mohicans

#97398 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

U vezi Stanojevica i povrede bila je info da ce se krajem augusta znati do kada konačno pauzira. Jos mi to tako nestvarno djeluje, ovolika pauza zbog povrede oka. Očigledno nije bezazlena.
mirza_15

#97399 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

last mohicans wrote:U vezi Stanojevica i povrede bila je info da ce se krajem augusta znati do kada konačno pauzira. Jos mi to tako nestvarno djeluje, ovolika pauza zbog povrede oka. Očigledno nije bezazlena.
Valjda poslije operacije udarci u glavu mogu biti kobni. On bi vjerovatno mogao igrati, ali je prevelik rizik. Svaki lakat, ruka, lopta, sudar glavama bi mogli napraviti problem. Treba vremena da to sve zaraste kako treba poslije operacije. Tako sam ja shvatio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#97400 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

karijera mu je upitna valjda totalno
Locked