mislim da je prikladno ovu mapu obogatiti s par video uradaka iz produkcije TIP-aChallenger_ wrote:Kontra Ujgura i drugih likova sa TIP-ovog lanca:
Napomena: Mapu je izradila Step News Agency pa je treba uzeti sa rezervom.
Sirija vol. 2
- sunceKOtepsija
#97376 Re: Sirija vol. 2
- славянин
#97377 Re: Sirija vol. 2
@sunceKotepsija
Jeli ovo neki vid zezanja ili si ozbiljan
Ostali nisam u toku pa me prosvijetlite molim vas 
Jeli ovo neki vid zezanja ili si ozbiljan
- sunceKOtepsija
#97378 Re: Sirija vol. 2
славянин wrote:@sunceKotepsija
Jeli ovo neki vid zezanja ili si ozbiljanOstali nisam u toku pa me prosvijetlite molim vas

jesil ti svjestan da je trenutno u turskoj akcija prikupljanja pomoci za 1500 ujgurske sirocadi kojima je fasista iz damaska AKA Asad pobio roditelje&da cak 20 tisuca ujgura zivi na teritoriji Idliba u uslovina nedostojnim covjeka dok im alevije prijete unistenjem? Jedino sto mogu je da se zajedno saq drugim muslimanskim zajednicama suprostave unistenju pa ako treba i oruzjem AKO TREBA....

ovo je samo jedno od ujgurskih sirotista na teritoriji Idliba koje "u zivotu" donacijama odrzavaju dobri ljudi iz Turske, fali svega, djeca nisu imali ni obuce kako treba pred prosli ramazan...
- insomnia78
#97379 Re: Sirija vol. 2
Pa on misli da se zezaславянин wrote:@sunceKotepsija
Jeli ovo neki vid zezanja ili si ozbiljanOstali nisam u toku pa me prosvijetlite molim vas
-
aratet
#97380 Re: Sirija vol. 2
Postoje ljudi koji su u ratu stekli prijateljstva sa suprotnih strana.Lincoln-Burrows wrote:Vidim neki dosadašnji povremeni forumaši na temi o Siriji su postali stalni,
koliko god si različit u stajalištima postaneš isti jer si dio toga kruga.
p.s.
Mene zaraza zaobilazi, samo me zahvati poneki virus (izlet na temu).
ne mislim na profitere.
- husein_kapetan
#97381 Re: Sirija vol. 2
Ne lozi se.. odvajkada njegovo..sazvakano ima taj vakat..a da se ne trudi hud..trudi se..kome i kada moze..karakters wrote:Zamrsio umjesto da pisem nesto jednostavno i svima razumljivo poput ekstaticnih hvalospjeva o demokraticnosti Nusrinog prijekog suda dok strijelja 130 sirijskih vojnika. "Evo demokratije i ljudskih prava, dole diktator".japin_mutapi wrote: ovaj krenuo putevima kapetana huse
A i Arkan i Legija su, druzeci se sa Babinim tekbirasima, potajno presli na islam. Samo sto kriju. Ali bitno je da Alah zna.
Nije vrijedno odgovora... kao i onog xxx-a sta god da pise..
-
sumirprimus
#97382 Re: Sirija vol. 2
Bog te ovo sto pofataju saa sve nesto staro..
Gdje je mladja pjesadija?
Zagino bub jos jedan general nakav zlocudni sef sednaja zatvora???
-
karakters
#97383 Re: Sirija vol. 2
Zvani Legendarni Tumor Iz Zatvora Saidnaja.sumirprimus wrote:Bog te ovo sto pofataju saa sve nesto staro..
-
sumirprimus
#97384 Re: Sirija vol. 2
Eto odstranise ga. Jedan tumor manje 
-
karakters
#97385 Re: Sirija vol. 2
Dzaba kad hafiz zvonimirko ne da svojim da uđu u legendu. Sve legende na suprotnoj strani, a posebno Legendarni Doktor.sumirprimus wrote:Eto odstranise ga. Jedan tumor manje
-
karakters
#97386 Re: Sirija vol. 2
Ipak nemoj potcjenjivati naseg japina papilon babilon vavilon. Da samo vidis kako on senzibilnu i istancanu poeziju pise. I to ratna, a nije o sirijskom ratu.husein_kapetan wrote: Ne lozi se.. odvajkada njegovo..sazvakano ima taj vakat..a da se ne trudi hud..trudi se..kome i kada moze..
Nije vrijedno odgovora... kao i onog xxx-a sta god da pise..
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#97387 Re: Sirija vol. 2
Bitka se prati ali treba sačekati još koji dan da se uoči dominantan trend na frontu. Linije se svakodnevno gube i osvajaju.Young Erotica wrote:Tebi, sarajevoxxxx, sliku, sekerbay itd.Challenger_ wrote:Ne znam kome repliciraš, ali ako repliciraš i meni, želim da ti kažem sljedeće. Svi veliki ratovi, a ovaj u Siriji je svakako veliki, imaju aktere koji strani/stranama u sukobu daju vjerski legitimitet. Sirijskoj vojsci je takvu vrstu legitimiteta davao nadaleko poznati dr. Ramadan Buti, a kvazi revolucionarima ulema naslonjena na katarske i saudijske pare. Među njima je prednjačio Jusuf Karadavi koji je "ohalalio" (učinio dozvoljenim) živote, imovinu i dostojanstvo "ljudi režima", uključujući i život šejh Butija. Rečeno, učinjeno, krenule su bestijalne orgije hordi nad narodom Sirije. Ubili su i mnoge ministre, a na kraju i samog Butija, podmetnuvši eksploziv u njegovu dćamiju.Young Erotica wrote:Au brate ubiste vise sa teorijama zavere i siti/suniti
Šta se sada dešava? Sada taj isti Savo, koji je svršavao na ekstremiste i na Karadavija, sada svojata Butija.
Hahahahahah...
Ponor moj druže, ponor.
Prelistajte malo svoje postove, o cemu vi raspravljate u vreme najveće ofanzive ujedno i najbitnije u ratu. Ko je ubio Imama pre 3 godine ili kada već, ko je pravoveran ili pak sta je rotchildov izaslanik pitao Trampa na cajanki,veze sa temom nema.
To o čemu ja pišem itekako ima direktne, najdirektnije veze sa ovim ratom, to je njegova ideološka/religijska pozadina koja ima dalekosežne posljedice širom muslimanskog a Boga mi i nemuslimanskog svijeta. Sad, ako to ti ne razumiješ, ili imaš potrebu da lakonski popuješ sa visine, trpajući me u isti koš sa simpatizerom ISIL-a i AQ, to je tvoj problem.
- Challenger_
#97388 Re: Sirija vol. 2
Ubijeni su mnogi ministri (uključujući i ministra odbrane) na "teritoriji režima" pa niko ne spori da su koljači sa lanca sociopata izvršili te likvidacije. Ah, da. Vama simpatizerima sociopata i koljača je slagati kao reći dobar dan.The 51st State wrote:ekslozija se desila na teritoriji pod kontrolom rezima, kad su pustili hiljade isilovaca, razumno je pretpostaviti da rezim stoji i iza egzekucije uticajnog vjerskog lidera koji nije njihov mikrofon u potpunosti.
-
The 51st State
#97389 Re: Sirija vol. 2
kako rezim okarakterisati, tehnlooski opremeljenije ubice i psihopate?
od assada je sve bolje, empirijski dokazano u stepenu zlocina i razaranja.
- Challenger_
#97390 Re: Sirija vol. 2
Veze ti blage nemaš šta je dobro i zlo, šta je istina i laž, šta je šteta a šta korist. Veze s vezom ti nemaš. Čak ne razumiješ da uopšte nije riječ o "režimu".
Odron...
Odron...
- DuckZz
#97391 Re: Sirija vol. 2
Turska povukla dvije ES grupe iz Idliba nazad u Al Bab
-
The 51st State
#97392 Re: Sirija vol. 2
ma ja, ko jegulja..., sta su stotine hiljada ljudi i milioni raseljenih., a rolanje rolata da se zamagli sustina je najdublje mogice moralno dno.
-
karakters
#97393 Re: Sirija vol. 2
Kako ce ih Turci povuci, jesu li u pitanju revolucionari i borci za slobodu ili marionete i sluge vanjskog agresoraDuckZz wrote:Turska povukla dvije ES grupe iz Idliba nazad u Al Bab
- Challenger_
#97394 Re: Sirija vol. 2
Ti nesretni ljudi su žrtve politike sociopata koje vjerno podržavaš, ti i tebi slični.The 51st State wrote:sta su stotine hiljada ljudi i milioni raseljenih.
-
karakters
#97395 Re: Sirija vol. 2
A mozda je Asad od Alije pokupio scenografiju sa Markala, pa montirao ubistvo Butija, da podvali miroljubivim i nasilju nesklonim revolucionarima?The 51st State wrote:ma ja, ko jegulja..., sta su stotine hiljada ljudi i milioni raseljenih., a rolanje rolata da se zamagli sustina je najdublje mogice moralno dno.
Last edited by karakters on 14/01/2018 20:44, edited 1 time in total.
-
jefff
#97396 Re: Sirija vol. 2
Do sada najbolji videi sa terena na koje sam naisao. Jedno vrijeme mu ugasili kanal al sada ponovo jase.
https://youtu.be/lhQH3BB0QkA
https://youtu.be/DxGw365mXaE
- Young Erotica
#97397 Re: Sirija vol. 2
Ne popujem ja nikome,ali u poslednjih 15 strana pricate vec ispričane price, pride neke stvari koje su u najmanju ruku smesne. Ono sta ti pises trenutno nema nikakve veze sa ratom u Siriji,ma koliko se tebi cinilo suprotno, taj Buti je ubijen odavno, vise ga ni deca rodjena ne spominju sem za godišnjicu.Challenger_ wrote:
Bitka se prati ali treba sačekati još koji dan da se uoči dominantan trend na frontu. Linije se svakodnevno gube i osvajaju.
To o čemu ja pišem itekako ima direktne, najdirektnije veze sa ovim ratom, to je njegova ideološka/religijska pozadina koja ima dalekosežne posljedice širom muslimanskog a Boga mi i nemuslimanskog svijeta. Sad, ako to ti ne razumiješ, ili imaš potrebu da lakonski popuješ sa visine, trpajući me u isti koš sa simpatizerom ISIL-a i AQ, to je tvoj problem.
Trend na frontu je takav da su se povlacili a sada tuku iz zaseda i kontra napada, svakodnevno uništavaju tehniku i ljudstvo saa ali boze moj daj da pricamo o Kuranu I da ga tumacimo kroz prizmu rata u Siriji,imate verske teme pa udrite do zore.
- Young Erotica
#97398 Re: Sirija vol. 2
Kanal postoji svo vreme, veoma informativni prilozi i koliko toliko objektivni, vredi zapratiti.jefff wrote:Do sada najbolji videi sa terena na koje sam naisao. Jedno vrijeme mu ugasili kanal al sada ponovo jase.
-
The 51st State
#97399 Re: Sirija vol. 2
a nista klan, famelija sto je naredila rokaj po narodu, ccc...Challenger_ wrote:Ti nesretni ljudi su žrtve politike sociopata koje vjerno podržavaš, ti i tebi slični.The 51st State wrote:sta su stotine hiljada ljudi i milioni raseljenih.
- Young Erotica
#97400 Re: Sirija vol. 2
Opet bolje nego povratak u srednji vek koji nudi druga strana.The 51st State wrote:kako rezim okarakterisati, tehnlooski opremeljenije ubice i psihopate?