Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

011 555 333
amar1994

#9727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:
Dadulino

#9728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dadulino »

Mozda je kamenje izbjegavao,ko ce mu znat,il je jednostavno zaboravio da mi je dao signal
kloniran

#9729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

orinoco wrote:Zna li neko zašto vozači po ulicama Sarajeva ostavljaju razmak svog vozila od vozila ispred i po nekoliko metara, ili to identično rade pred semaforima?
preciznije koliko metara, nije isto ostaviti 5,10,15 ili 2m

ja obicno drzim rastojanje otprilke 1 do 1,5 prosjecnog automobila, pri vecim brzinama, iznad 60 dosta vece, jer ja znam koliko meni treba da stanem, ali ne znam koliko treba onom ispred mene kad naglo zakoci a desava se cesto, a ova nova auta se haman zakucavaju u mjestu pri manjim brzinama
orinoco

#9730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by orinoco »

kloniran wrote:
orinoco wrote:Zna li neko zašto vozači po ulicama Sarajeva ostavljaju razmak svog vozila od vozila ispred i po nekoliko metara, ili to identično rade pred semaforima?

ja obicno drzim rastojanje otprilke 1 do 1,5 prosjecnog automobila, pri vecim brzinama, iznad 60 dosta vece, jer ja znam koliko meni treba da stanem, ali ne znam koliko treba onom ispred mene kad naglo zakoci a desava se cesto, a ova nova auta se haman zakucavaju u mjestu pri manjim brzinama
I ti si jedan od ovih "razmaknutih", dakle. Zašto :(
Nisi samo ti "razmaknut" sa svojim starim automobilom, ima ih drugih jako mnogo sa novijim vozilima. Pred semaforom stane iza drugog auta, a između niih po 2-3 m razmaka. Ima ih čak koji su prvi ispred semafora, i opet ima toliko m razmaka do one debele crte.

Razumijem razmak na otvorenom putu, brzine su veće, ali u gradskoj vožnji, brzine 40-60 km/h i nisu toliko opasne da se ne može zakočiti. Ima i vozača koji očito nisu iz Sarajeva i nisu naučeni na gradsku vožnju. I njih donekle razumijem, ali i ja sam vozio po velikim evropskim gradovima i nikad nisam pravio usporavao saobraćaj neznanjem ili nesigurnošću. Ako se zajebem i profulim skretanje, idem dalje i dođem okolo ili s druge strane, to je tako.

Ne možeš uzurpirati ulicu sporom vožnjom samo zato što imaš pravo, moraš pratiti kretanje drugih vozača, drugih vozila. Razmacima koje i ti i drugi vozači pravite, stvaraju se kolone, gužva na ulicama. Imamo i previše auta i svaki i jedan metar odrazi se na začelje ili na druge ulice. Protok saobraćaja mora biti brži.

Ja sam, čak, i zagovornik promjene donje brzine saobraćaja sa 60 km/h na 70 ili negdje i 80 km/h. Danas se proizvode automobili sa boljim i jačim motorima, sa ukupnim perfomansama boljim od starijih generacija, i nema potrebe za zadržavanje niskih brzina saobraćaja.
Laertes

#9731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

orinoco wrote:
kloniran wrote:

I ti si jedan od ovih "razmaknutih", dakle. Zašto :(
Posebno mi je nejasno kad stane prvi na semaforu, a ispred njega 5 metara do linije :?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

orinoco wrote: Ja sam, čak, i zagovornik promjene donje brzine saobraćaja sa 60 km/h na 70 ili negdje i 80 km/h. Danas se proizvode automobili sa boljim i jačim motorima, sa ukupnim perfomansama boljim od starijih generacija, i nema potrebe za zadržavanje niskih brzina saobraćaja.
sve 5+ al ko ce opametit marvu da ne trci pod aute?da ne pretrcava na crveno,gdje nema pjesackog? radije marva trci preko ceste i rizikuje zivot,nego da prodje kroz prolaz za pjesake ispod ceste...jbga ima 7 koraka vise napraviti...
Dope_Man

#9733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

U vezi razmaka - koliko to neko ocekuje da bude razmak U VOZNJI? OK dok se stoji na semaforu, tu jeste cudno kad vidim da neko ostavi citavu duzinu auta izmedju sebe i auta ispred, i to nema smisla jer se stoji, i krenuce se naprijed, sigurno nece nazad. U toj situaciji licno prilazim na otprilike 1m. Ali u voznji imam otprilike 2 auta razmaka upravo zbog cestih naglih kocenja i ne znam koliko njemu treba da stane i da li cu ja iste sekunde skontati da je on poceo kociti, mozda je naisla neka dobra trotoarom :D

Na otvorenoj ne prilazim (osim na veoma sporim dionicama ili u guzvama) na nize od 10 metara osim ako imam namjeru da ga prestizem. A ima tako likova koji se bespotrebno lijepe na branik, a sami nas dvojica na cesti, onda mu namjerno usporim pa nek bira hoce li prestici ili se nervirati mojom usporenom voznjom.
MOSALJOZE

#9734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Hajte vi ja temu iz koje ste polozili vozacki
Valjda ako mu vidiš gume je ok,priđeš bliže padaš..
arslanica

#9735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

Dope_Man wrote:U vezi razmaka - koliko to neko ocekuje da bude razmak U VOZNJI? OK dok se stoji na semaforu, tu jeste cudno kad vidim da neko ostavi citavu duzinu auta izmedju sebe i auta ispred, i to nema smisla jer se stoji, i krenuce se naprijed, sigurno nece nazad. U toj situaciji licno prilazim na otprilike 1m. Ali u voznji imam otprilike 2 auta razmaka upravo zbog cestih naglih kocenja i ne znam koliko njemu treba da stane i da li cu ja iste sekunde skontati da je on poceo kociti, mozda je naisla neka dobra trotoarom :D

Na otvorenoj ne prilazim (osim na veoma sporim dionicama ili u guzvama) na nize od 10 metara osim ako imam namjeru da ga prestizem. A ima tako likova koji se bespotrebno lijepe na branik, a sami nas dvojica na cesti, onda mu namjerno usporim pa nek bira hoce li prestici ili se nervirati mojom usporenom voznjom.
u vezi razmaka ... brzina kojom voziš podjeliš na pola ... to je tačno koliko daleko trebaš biti iza nekog vozila ... npr. voziš 60kmh, razmak treba da bude najmanje 30 metara ... a opet treba ukalkulirati i stanje ceste, tj. uslova na putu ...

najviše mrzim kad mi se zakači za gepek ... takvima obavezno ili kočim ili pustim nogu sa gasa ... :D
supercali

#9736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Mislim da se niste razumjeli prvi koji je pomenuo ne znam sad nik vjerujem mislio je o razmacima u koloni dok stojis na semaforu u guzvama i sl ne u voznji
I ja sam to primjetio juce lik neki ostavi mjesta citavo jedno auto na semaforu da sam imao prostora provukao bi se ispred njega

Nego sta mene nervira je kad parkiraju auto na ulaz u ulicu pa ne vidis auta koja dolaze sa strane posebno s desne

Jutros sam jednom nagovorio svasta jer je tako stao da se nije moglo izaci kako treba a jos kreten u autu sjedi i pokazuje na sebe kao jel meni govoris
Ljudi nisu ni svjesni da ometaju a 50 metara dalje ima parking mjesto da moze cekati citav dan ako treba

Problem dodatni je jer je bio caddy pa se ne moze ninkroz njega vidjeti
zdruzdjo

#9737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

arslanica wrote: ...

najviše mrzim kad mi se zakači za gepek ... takvima obavezno ili kočim ili pustim nogu sa gasa ... :D

Samo dignes nogu sa gasa i upalis i ugasis zadnje maglenjake dva tri puta. Da vidis panike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:...
Da te pitam, posto si ti strucnjak za cc Peugeote....vidjeh juce jednog kod Druge gimnazije, 307 cc, metalik....u njemu crnka i plavusa....crnka grmi, plavusa ne vidjeh najbolje....
Tomahawk11
Globalni moderator

#9739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

zdruzdjo wrote:

Samo dignes nogu sa gasa i upalis i ugasis zadnje maglenjake dva tri puta. Da vidis panike.
Vozi u gepeku i ono sve nesto prelazi liniju, kao bi pretekao, al nece, nego te kao ono pritiska da brze vozis....pa prodji, sta fali sto je puna, krivina....jednom se zivi 8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

supercali wrote:Mislim da se niste razumjeli prvi koji je pomenuo ne znam sad nik vjerujem mislio je o razmacima u koloni dok stojis na semaforu u guzvama i sl ne u voznji
I ja sam to primjetio juce lik neki ostavi mjesta citavo jedno auto na semaforu da sam imao prostora provukao bi se ispred njega

Nego sta mene nervira je kad parkiraju auto na ulaz u ulicu pa ne vidis auta koja dolaze sa strane posebno s desne

Jutros sam jednom nagovorio svasta jer je tako stao da se nije moglo izaci kako treba a jos kreten u autu sjedi i pokazuje na sebe kao jel meni govoris
Ljudi nisu ni svjesni da ometaju a 50 metara dalje ima parking mjesto da moze cekati citav dan ako treba

Problem dodatni je jer je bio caddy pa se ne moze ninkroz njega vidjeti
Kod mene iza zgrade poluprazan parking, ali jok, ima pametnih pa parkiraju na passage koji vodi do parkinga, suze prolaz, i jos zaklone pogled, kad hoces da se ukljucis, i jos ponajvise, to budu kombi vozila, pa onda na moli Boga, da me neko ne pokupi. :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:
Da te pitam, posto si ti strucnjak za cc Peugeote....vidjeh juce jednog kod Druge gimnazije, 307 cc, metalik....u njemu crnka i plavusa....crnka grmi, plavusa ne vidjeh najbolje....
Eh ta plavusa je respo. :D :D :D :D :lol:

Respo ne zamjeri. :thumbup: :D :D :D
supercali

#9742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
Jel krov crni?
Ako jeste moja komsinica :D
I sta je pezou?
arslanica

#9743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

zdruzdjo wrote:

ma gore im je kad dignem nogu s gasa ... :D :lol:
supercali

#9744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

konektovan wrote:
Tomahawk11 wrote:
Eh ta plavusa je respo. :D :D :D :D :lol:

Respo ne zamjeri. :thumbup: :D :D :D
Duzan si pice :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jel krov crni?
Ako jeste moja komsinica :D
I sta je pezou?
Nije bilo krova. Ma nista, nako pitam :)
supercali

#9746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Crvena koza unutra?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Crvena koza unutra?
Od detalja sam zapazio vozacicu i boju kose suvozacice :mrgreen:
I da je metalik :mrgreen:
supercali

#9748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Nakon nekoliko puta njih i ne zapazem nego na auto jel ima full opremu ili nesto fali :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Nakon nekoliko puta njih i ne zapazem nego na auto jel ima full opremu ili nesto fali :D
Vanjski izgled je bio odlican. Sta je unutra (osim njih dvije :-D ), ne bih ti znao reci.
supercali

#9750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Mozda sam ja posudio ovoj jednoj
Post Reply