stadion je u nekom selu izvan grada.a menhegladbah je sastavljen iz rajta i gladbaha.kao dva manja grada ali sada spojena u jedan.i nije kita nego je lijep grad.fulio si maloleškarenje wrote:Ma brate kita grad,sta ces dalje kad mu nema imena ni na jednom putokazu po autoputevima...ali je Keln zato
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
al-em
#9726 Re: FK Sarajevo - Europa League
-
oridjidji
#9727 Re: FK Sarajevo - Europa League
Zao mi je naseg kluba. Mislio sam da mogu odigrati bolje u Njemackoj. Ocekivao sam poraz, ali ne tako ubjedljiv, ocekivao sam da cemo trend dobrih utakmica na strani nastaviti.
Realan rezultat prvo poluvremena mogao je biti 4-2 za Njemce i tu smo imali dvije dobre prilike Duljevica i Okica koje smo mogli bolje iskoristiti. Prva dva gola smo primili majstorski, nije mi jasno kako niko nije izasao da izblokira ni jedan ni drugi sut, iako smo vidjeli na Kosevu da imaju gadne sutere s vanjskih pozicija. 3 gol je bila skolski izvedena kontra, nakon koje smo se totalno raspali. Taktika je brzo pala u vodu nakon primljena prva dva gola. Nastavak utakmice nakon onakvog prvog poluvremena nije mogao biti bolji.
Fizicki im nismo mogli parirati, psihicki smo nakon 3 gola na poluvremenu, pukli skroz. Zao mi je zbog toga, ali to je jednostavno tako. Prepoznatljivi balkanski mentalitet u kojem svi slicno plivamo kad gubimo. Drugo poluvreme nismo ni igrali. Igrala je samo jedna ekipa. Vezni red nije bio na nivou kao onu utakmicu na Kosevu, napad takodjer. Odbrana je bila losa.
Mane nase ekipa su isplivale na povrsinu, ne mozemo igrati svaka 3-4 dana, umor brzo sustize ekipu i definitivno nam fali malo hladnokrvnosti u igri, te discipline. Mnogo puta na utakmici su nasi igraci solirali, bespotrebno gubili lopte nepotrebnim cuvanjem ili dodavanjem u prazno, ali razumijemo to, tesko je bilo ostati u utakmici nakon onakvog prvog poluvremena. Gledajuci njih i Njemce, disciplina jedne i nedisciplina u igri druge ekipe se mogla olako primjetiti. Malo smo dugih, a dobrih pasova imali. Previse smo naviknuti na igru kratkih pasova. To nas je dosta kostalo. Izgledali smo procitano jer tako smo igrali svih 6 utakmica u ovim kvalifikacijama.
Ovakvi porazi nam trebaju biti lekcije za dalje i trebamo koracati ka tome da i mi budemo u buduce snazni kao i nasi renomirani protivnici. Ne rade ni oni nista revolucionarno, niti su oni neki nadljudi da i mi nebismo mogli biti kao i oni. Moramo se pitati sta sve pravi razliku izmedju njih i nas, a dotice se onoga sta mozemo uraditi, barem na polju treniranja. Mozda trebamo dobrog kondicionog trenera koji ce nas podici na nivo jedne ozbiljnije evropske ekipe, barem po fizickoj spremi koja ce nam donjeti snagu da izdrzimo ritam na koji nismo navikli. Kad se nema kondicije, nema se ni koncentracije za bolju igru, a time ni rezultata. Jednostavno jedna stvar vuce drugu i to se vidi u ovakvim jakim utakmicama.
Ipak kako smo krenuli u ovim kvalifikacijama, mozemo biti zadovoljni sto prije nismo zavrsili svoj nastup u njoj. Iza dva domaca poraza tim je dvaput dobro reagovao i u gostima popravio dojam koji su igrama kuci ucinili losim. Ipak najbolju smo utakmicu kuci odigrali sa Borusijom, ali i najgoru na strani. Klub je pokazao da moze igrati dobro i da ima dobar temelj za napredovanje. Dzeni ne treba zamjeriti na ovome, treba mu dati podrsku i dati mu nacina da se trenerski jos vise doskoluje i podigne sebe na veci nivo, a time i ekipu. Ipak ovo je njegovo prvo evropsko iskustvo i nije mogao nabasati na jaceg protivnika u ovome pretkolu Lige Evrope.
Nadajmo se da ovaj poraz nece lose utjecati na ekipu i igre u prvenstvu.
Realan rezultat prvo poluvremena mogao je biti 4-2 za Njemce i tu smo imali dvije dobre prilike Duljevica i Okica koje smo mogli bolje iskoristiti. Prva dva gola smo primili majstorski, nije mi jasno kako niko nije izasao da izblokira ni jedan ni drugi sut, iako smo vidjeli na Kosevu da imaju gadne sutere s vanjskih pozicija. 3 gol je bila skolski izvedena kontra, nakon koje smo se totalno raspali. Taktika je brzo pala u vodu nakon primljena prva dva gola. Nastavak utakmice nakon onakvog prvog poluvremena nije mogao biti bolji.
Fizicki im nismo mogli parirati, psihicki smo nakon 3 gola na poluvremenu, pukli skroz. Zao mi je zbog toga, ali to je jednostavno tako. Prepoznatljivi balkanski mentalitet u kojem svi slicno plivamo kad gubimo. Drugo poluvreme nismo ni igrali. Igrala je samo jedna ekipa. Vezni red nije bio na nivou kao onu utakmicu na Kosevu, napad takodjer. Odbrana je bila losa.
Mane nase ekipa su isplivale na povrsinu, ne mozemo igrati svaka 3-4 dana, umor brzo sustize ekipu i definitivno nam fali malo hladnokrvnosti u igri, te discipline. Mnogo puta na utakmici su nasi igraci solirali, bespotrebno gubili lopte nepotrebnim cuvanjem ili dodavanjem u prazno, ali razumijemo to, tesko je bilo ostati u utakmici nakon onakvog prvog poluvremena. Gledajuci njih i Njemce, disciplina jedne i nedisciplina u igri druge ekipe se mogla olako primjetiti. Malo smo dugih, a dobrih pasova imali. Previse smo naviknuti na igru kratkih pasova. To nas je dosta kostalo. Izgledali smo procitano jer tako smo igrali svih 6 utakmica u ovim kvalifikacijama.
Ovakvi porazi nam trebaju biti lekcije za dalje i trebamo koracati ka tome da i mi budemo u buduce snazni kao i nasi renomirani protivnici. Ne rade ni oni nista revolucionarno, niti su oni neki nadljudi da i mi nebismo mogli biti kao i oni. Moramo se pitati sta sve pravi razliku izmedju njih i nas, a dotice se onoga sta mozemo uraditi, barem na polju treniranja. Mozda trebamo dobrog kondicionog trenera koji ce nas podici na nivo jedne ozbiljnije evropske ekipe, barem po fizickoj spremi koja ce nam donjeti snagu da izdrzimo ritam na koji nismo navikli. Kad se nema kondicije, nema se ni koncentracije za bolju igru, a time ni rezultata. Jednostavno jedna stvar vuce drugu i to se vidi u ovakvim jakim utakmicama.
Ipak kako smo krenuli u ovim kvalifikacijama, mozemo biti zadovoljni sto prije nismo zavrsili svoj nastup u njoj. Iza dva domaca poraza tim je dvaput dobro reagovao i u gostima popravio dojam koji su igrama kuci ucinili losim. Ipak najbolju smo utakmicu kuci odigrali sa Borusijom, ali i najgoru na strani. Klub je pokazao da moze igrati dobro i da ima dobar temelj za napredovanje. Dzeni ne treba zamjeriti na ovome, treba mu dati podrsku i dati mu nacina da se trenerski jos vise doskoluje i podigne sebe na veci nivo, a time i ekipu. Ipak ovo je njegovo prvo evropsko iskustvo i nije mogao nabasati na jaceg protivnika u ovome pretkolu Lige Evrope.
Nadajmo se da ovaj poraz nece lose utjecati na ekipu i igre u prvenstvu.
Last edited by oridjidji on 30/08/2014 03:15, edited 2 times in total.
- Butmiran
#9728 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ušao u kuću prije sat. Jeste puno sedam, jebi ga, nedopustivo ali ja ne bi ovo mijenjao ni za šta na svijetu. Možda ja još i nisam svjestan ovog poraza, sabiram utiske još uvijek...Ponosan sam na nas navijače malo je reći. Bilo je fenomenalno, svaka čast svima koji su došli, o Drezdenovcima ne treba riječi trošiti, kapa dole za sva vremena. Da ne piskaram puno sad, valja spavati pa ako se nakanim sutra ću svoje viđenje ovog gostovanja napisati. 
- Logovan
#9729 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sve hvalospjevke za Denisa.al-em wrote:denisLogovan wrote:-LIBERO- wrote:"...ustani i bori se...". Dobar osvrt ekipe sa infa.
http://fksinfo.com/novosti/mi-smo-sarajevo/2557
![]()
Svaka čast onome ko je napisao.
- armin071
#9730 Re: AW: FK Sarajevo - Europa League
+1 Keln fenomenalan.leškarenje wrote:Ma brate kita grad,sta ces dalje kad mu nema imena ni na jednom putokazu po autoputevima...ali je Keln zato
-
mrkalj
#9731 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
Kažu sasvim se zadovoljni vračaju.
E vala ako ste zadovoljni sa najtežim porazom,onda sa čim niste zadovoljni.Možda da su Nijemci uvalili još pet komada.
Ali ako kažu da su se namirili nekom garderobom na sniženju i čokoladama u Aldiju ,onda vjerujem da ste zadovoljni
E vala ako ste zadovoljni sa najtežim porazom,onda sa čim niste zadovoljni.Možda da su Nijemci uvalili još pet komada.
Ali ako kažu da su se namirili nekom garderobom na sniženju i čokoladama u Aldiju ,onda vjerujem da ste zadovoljni
- Logovan
#9732 Re: FK Sarajevo - Europa League
@mrkalj Naporan si.
- armin071
#9733 Re: FK Sarajevo - Europa League
A sad malo sto se tice Monchengladbacha. Stadion prelijep. Organizacija vrhunska. Mokri cvor perfektan
, pivka na poluvremenu je tu (iako bezalkoholna pola onih "pjanih" to nije znalo pa se u sekundi otrjeznise
). Navijaci pola pola. Bilo je onih koji se pozdravljaju i govore Sarajevo, kako si i sl. ali bilo je i debila koji se kace ramenom i deru u lice, ali uglavnom maksimum od tih "huligana". Policija na konjima pored nasih cirkus
. Uglavnom more policije koji su jako prijateljski raspolozeni bili. Na tribinama puno dresdenovaca svaka im cast. Nije sto su "nasi" al kultura brate ljudi. Svi su u nekim ljubicasto bordo majicama bili i samo negdje mozes vidjeti D ili dresden. Bilo je i par celavih ne bas nasmijanih ali sreca nisu htjeli da belaje vec su onako kulirali. Uglavnom svaka im cast na onolikom broju i podrsci. Bilo je i momaka sa duksama ljuti krajisnici kao i standardnih Dzeko i sl. Uglavnom hvala mu ko god je dosao. Svabe uglavnom bili u cudu vamo golovi padaju a mi se orimo poslije svakog gola. Malo se ko zakuhalo kad su nasi zapalili par salova Borusije al to je za par minuta bilo gotovo.
Uglavnom svabe sve u svemu gospoda i organizacijski i domacinski. Steta sto sve to nisu propratili i igraci na terenu jer bi onda uzitak bio potpun. Poslije prespavane noci malo setnje po Kelnu vrijeme sranje al grad prelijep. Povratak autoputem dosta nasih auta. Sviranja ,blicanja na putu. Sve ono treba dozivjeti.
Uglavnom svabe sve u svemu gospoda i organizacijski i domacinski. Steta sto sve to nisu propratili i igraci na terenu jer bi onda uzitak bio potpun. Poslije prespavane noci malo setnje po Kelnu vrijeme sranje al grad prelijep. Povratak autoputem dosta nasih auta. Sviranja ,blicanja na putu. Sve ono treba dozivjeti.
- armin071
#9734 Re: FK Sarajevo - Europa League
http://youtu.be/rZ6ft59sk6g?t=27smrkalj wrote:Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
-
sole2mio
#9735 Re: FK Sarajevo - Europa League
armin071 wrote:http://youtu.be/rZ6ft59sk6g?t=27smrkalj wrote:Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
hahahahahahahahah ovo nisam gledao, jos kad opali mikrofon na kraju hahahahah
- Sarajevski-Seljak
#9736 Re: FK Sarajevo - Europa League
mrkalj wrote:Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
Saraj'vo se voli i kad gubi i kad vodi !
A vi evropa/derbi navijaci, mozete razguliti do 13tog kola, pa onda opet doci ovdje i nakon aBd visoke pobjede nad malim plavim, ovdje (h)faliti i navijace i igrace, i upravu i ...
- fosil
#9737 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bilo je i pive sa alkoholom. Valjda tek u grupama vrijedi zabrana. 
- rajv0sa
#9738 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nabijem i njih.Sarajevski-Seljak wrote:mrkalj wrote:Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
Saraj'vo se voli i kad gubi i kad vodi !
A vi evropa/derbi navijaci, mozete razguliti do 13tog kola, pa onda opet doci ovdje i nakon aBd visoke pobjede nad malim plavim, ovdje (h)faliti i navijace i igrace, i upravu i ...
-
nebitan lik
#9739 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ajde valjda ces i ti nekad dozivjeti to da odes na gostovanje haha svakakvih fanatika i bolida malo je recimrkalj wrote:Pa pitanje za ove što su išli u Njemačku.
- Pitarrr82
#9740 Re: FK Sarajevo - Europa League
Treba biti realan i reci i pored poraza da smo mi za cca 4god. max u grupnoj fazi nekog od ovih takmicenja 
- pinokio04
#9741 FK Sarajevo - Europa League
Okrenut se maximalno domaćoj ligi, uzet titulu i kup zajedno 
Iskalit se na travniku 3-4 komada za samopouzdanje, prije reprezentativne pauze, a onda ovu zaostalu protiv drine jel uzet
Dosta je vishe zajebancije, lovu smo uzeli, osvjetlali obraz u evropi, sad juriš na šabaniju
Sent from my baypas mashyne
Iskalit se na travniku 3-4 komada za samopouzdanje, prije reprezentativne pauze, a onda ovu zaostalu protiv drine jel uzet
Dosta je vishe zajebancije, lovu smo uzeli, osvjetlali obraz u evropi, sad juriš na šabaniju
- amoninan
#9742 Re: FK Sarajevo - Europa League
Naplatićemo mi ovo...
Gladbahovat kone, aBd..
ufff, naježio se...
Gladbahovat kone, aBd..
-LIBERO- wrote:"...ustani i bori se...". Dobar osvrt ekipe sa infa.
http://fksinfo.com/novosti/mi-smo-sarajevo/2557
ufff, naježio se...
- pinokio04
#9743 FK Sarajevo - Europa League
Gledam ovu obarsku tamo pobjedi i čelik i kone, koji su lošiji od nas, zato kažem nema prava više na kiks
- pinokio04
#9744 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bgm, ovo kolo dobro ispade, sutra akb uzimamo travnik, imovu zaostalu tekmu sa drinom, i eto nas na prvom mjestu 14 bodova kao i širokiii
-
PIMP-Meister-2000
#9745 Re: FK Sarajevo - Europa League
Tako je, samo NE SMIJEMO više kiksati; Evropa je prošla, sve misli moraju biti okrenute ka osvajanju titule, pa i kupa!pinokio04 wrote:Bgm, ovo kolo dobro ispade, sutra akb uzimamo travnik, imovu zaostalu tekmu sa drinom, i eto nas na prvom mjestu 14 bodova kao i širokiii
- Butmiran
- ZonFon
#9747 Re: FK Sarajevo - Europa League
Lazes da bi to sebi uradio i ponovo gledao?leškarenje wrote:Ima li snimak utakmice negdje ?
- Butmiran
#9748 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ja ni golove još nisam pregledao niti planiram uopšte a nisam ih na stadionu ni vidio dobro. 
- Butmiran
#9749 Re: FK Sarajevo - Europa League
https://www.youtube.com/watch?v=AdEqmggeEn4
Ima na ovom kanalu još 10-tak klipova sa utakmice pa pregledajte da ne kačim sve linkove.
Ima na ovom kanalu još 10-tak klipova sa utakmice pa pregledajte da ne kačim sve linkove.
- Logovan
#9750 Re: FK Sarajevo - Europa League
Gojko mašina.