Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
IcedMFEarth

#9727 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Neki od meni najzanimljivih kadrova. Konstantna tema je Wildfire i zmaj iznad King's Landinga(ista scena koju je Dany vidjela u drugoj sezoni) te White Walkeri. Pojavljuje se ova eksplozija u ovim hodnicima, što koliko mi znamo nije se desilo ranije, tako da je moguće Dany the Mad Queen. Ovi kadrovi sa Kingslayerom su mi samo nako zanimljivi, nista novo ne saznajemo. Ova zadnja slika dolazi nakon one gdje mladi Ned pita gdje mu je sestra, a liči na ono što je on nosio na ruci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9728 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

valla ako osvoje riverun, jebo ga martin i serija, pa poklase ih dje stigose... drago mi samo sto ona glupaca sansa nece dobit pojacanje od njih a za briane mi je ono bas hastra, ufatice je freyevi mislim da ce jaime je opet spasiti... ona sansa mi ide na qurac
Cregan

#9729 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

bhnapoleon1 wrote:
Cregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?
Fatalisticko predvidjanje Lannisteri osvojili riverun
Sumnjam da ce lako osvojiti Riverun, kako je Riverun opisan, tesko ga je osvojiti na juris, a ovo je neka livada i noge ovog lika mi ne izgledaju kao vojnicke.
swanfilter

#9730 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Prva konstatacija, debeli ima predobru mamu. Druga konstatacija, debeli je pateticna curica. Stvarno, stvarno, stvarno, .... Ne mogu ga i ne kontam odakle njemu toliko prostora u seriji ...

Ovi malo veci fanovi same knjige, u cemu je fazon?
Juliuscezar

#9731 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

swanfilter wrote:Prva konstatacija, debeli ima predobru mamu. Druga konstatacija, debeli je pateticna curica. Stvarno, stvarno, stvarno, .... Ne mogu ga i ne kontam odakle njemu toliko prostora u seriji ...

Ovi malo veci fanovi same knjige, u cemu je fazon?
Budala obicns gdje planira bjezat. Jos lik umjesto da opali divljakusu izadje iz sobe.
Realno ne bi bila ona i dijete nigdje sigurnije nego ondje, sta ce sad opet na sjever.
I jos idiot ukro mac, iako vjerovatno planira ga koristit za borbu protiv walkersa.
kokuz_sa

#9732 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

premirna epizoda..

puno price koja je i morala i nije morala biti..

zanimljivo sa onom malom da se desilo da je uzela svoju iglicu opet..i sad mislim da ce pravac sjeve kod brace i seke..

Sam se docepao maca koji ubija bijele hodace.zanimljivo.

i eto koliki god klise da je bio motivacijski govor na zmajceku..
bio je fino uradjen

uglavnom suma sumaru..7 dana cekanja za jako malo dobrih stvari u ovoj epizodi
konahawaii

#9733 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

pa morali su malo usporiti...u ovoj sezoni se do sada najviše izdešavalo u prvih 5 epizoda...zatisje pred buru :)
Pandakonda

#9734 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Porod Jona ? :-)

Image
jasko_ba

#9735 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Kome nije problem, nek postavi kakv dobar klip u vezi Mad Kinga i dogadjaja oko njega. Thx :thumbup:
Pandakonda

#9736 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

jasko_ba wrote:Kome nije problem, nek postavi kakv dobar klip u vezi Mad Kinga i dogadjaja oko njega. Thx :thumbup:
Ovo pokriva većinu stvari:

AleksoMKD

#9737 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Najgluplje je sto je Sam uzeo valirijanski mac svoje familije.

Jebote Tywin nije mogao kupit takav mac od nikoga, makar vlasnici bili u finansiskom skripcu ko niko a ovaj ga mazne bez veze.
"Svakako me nece moj otac koji je bio spreman da me ubije ako se ne prikljucim strazi ganjati zbog ovog maca"
Pandakonda

#9738 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

AleksoMKD wrote:Najgluplje je sto je Sam uzeo valirijanski mac svoje familije.

Jebote Tywin nije mogao kupit takav mac od nikoga, makar vlasnici bili u finansiskom skripcu ko niko a ovaj ga mazne bez veze.
"Svakako me nece moj otac koji je bio spreman da me ubije ako se ne prikljucim strazi ganjati zbog ovog maca"
Moguće je da se sjetio da nema šanse da ubije white walkere bez tog čelika, vidio si da mu stari nije vjerovao da je ubio walkera tako da sigurno ga ne bi pustio da uzme mač da brani svijet kad oni dođu.
kamberovica polje

#9739 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Sam je takva pičkica da to nisu istine. Lik još ima muda da uzme mač od starog koji je jebeni general i zapovjednik vojske reach-a. Pa stari će ga isfaširat. :-)
AleksoMKD

#9740 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Pandakonda wrote:
Moguće je da se sjetio da nema šanse da ubije white walkere bez tog čelika, vidio si da mu stari nije vjerovao da je ubio walkera tako da sigurno ga ne bi pustio da uzme mač da brani svijet kad oni dođu.
Al za tako pametnog momka mi je glupo da ne pomisli nda ga star nece ganjati.
ladacoko

#9741 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ladacoko »

arya uzela mac jer zna da ce je ona mala kurvica htjeti da je ubije,arta ce nju ubiti ali da ce zavrsit obuku ili ce otici skroz sto je sranje jer nije ni do pola dosla
esmasaric

#9742 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Cregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?
Garant Bron :D
Moguće da je Riverrun, a u traileru za sezonu su prikazali Briannu kako ide prema jednoj Norden house gdje još uvijek nije zima, moguće da je i to.
esmasaric

#9743 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Ova epizoda je bila poprilično monotona. Ok, pojavio se Benjen, pričao čitavih 3 minute... :-)
Ali pošto su ga djeca šume "oživjela" sa dragonglasom, a i epizodu ranije se spominje dragonglass kao sredstvo kojim su nastali walkeri, sigurno ćemo opet vidjeti nešto sa dragonglasom u slijedećoj epzodi, jer ga baš boldiraju.
Ali me zbunjuje zašto Benjen nije otišao natrag Johnu :? jel moguće zato što je označen.

U slijedećim epizodama je potpuni pokolj, imamo Bastards war, zatim Mountain ide u dvoboj (koga će Sparrow izabrati?), Sam će vjerovatno iskoristiti mač, možda i umrijeti jer ga ne zna koristiti, Bronn se pojavljuje napokon :D
Idemedosumom

#9744 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Cregan wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Fatalisticko predvidjanje Lannisteri osvojili riverun
Sumnjam da ce lako osvojiti Riverun, kako je Riverun opisan, tesko ga je osvojiti na juris, a ovo je neka livada i noge ovog lika mi ne izgledaju kao vojnicke.
Ovaj odgovor sadrži SPOILER iz knjige:

Ako serija bude slijedila knjigu: Riverrun će relativno lahko pasti, opsada će kratko trajati, a onda će Jamie pristići, pa će napraviti dogovor s zarobljenim Edmure-om. Dat će mu raznorazna obećanja al da ovaj ode pregovarati s Blackfishom. Tako će se Riverrun faktički predati, ali će Blackfish pobjeći.

Iako ne mora značiti, ne bi bio prvi put da odstupaju od knjige :D
Capajebo

#9745 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ukratko ova epizoda sranje u bojama. Sve lafo neki govori, motivacija (Boze dragi kako lose Lord Tyrell i Daenerys motivisu :facepalm: ), pa onda povratak otpisanih (Benjen i Edmur Tully)...
Sve pored Halifata sranje... al' hajd, ne moze svake hefte... valjda :mrgreen:
Pandakonda

#9746 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

esmasaric wrote:Ova epizoda je bila poprilično monotona. Ok, pojavio se Benjen, pričao čitavih 3 minute... :-)
Ali pošto su ga djeca šume "oživjela" sa dragonglasom, a i epizodu ranije se spominje dragonglass kao sredstvo kojim su nastali walkeri, sigurno ćemo opet vidjeti nešto sa dragonglasom u slijedećoj epzodi, jer ga baš boldiraju.
Ali me zbunjuje zašto Benjen nije otišao natrag Johnu :? jel moguće zato što je označen.

U slijedećim epizodama je potpuni pokolj, imamo Bastards war, zatim Mountain ide u dvoboj (koga će Sparrow izabrati?), Sam će vjerovatno iskoristiti mač, možda i umrijeti jer ga ne zna koristiti, Bronn se pojavljuje napokon :D
Yep, djeca šume su mu vjerovatno objasnila da ako pređe zid da će i walkeri moći preć. Pretpostavljam da će on to reći Branu ali onda ne znam kako će walkeri doći do westerosa ako ne preko Brana.

Bastard war ti je tek 9 epizoda, čak se ta epizoda i zove battle of bastards :-D
esmasaric

#9747 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Pandakonda wrote:
esmasaric wrote:Ova epizoda je bila poprilično monotona. Ok, pojavio se Benjen, pričao čitavih 3 minute... :-)

Yep, djeca šume su mu vjerovatno objasnila da ako pređe zid da će i walkeri moći preć. Pretpostavljam da će on to reći Branu ali onda ne znam kako će walkeri doći do westerosa ako ne preko Brana.

Bastard war ti je tek 9 epizoda, čak se ta epizoda i zove battle of bastards :-D
E to mi nije jasno. Ako je samo trebalo da nekoga označe pa da imaju prolaz preko zida, to su već mogli uraditi milion puta do sada, sa raznim ljudima od Wildlinga, do Sama i Gilly, do one djece koju su jednostavno mogli označiti i poslati kao mamac, jer bi noćna straža sigurno otvorila vrata, sa ljudima koji su išli u izviđanje.... Također Benjen nije samo označen, on je pola-pola... Ne znam. Zbunjujem samu sebe.
A ako im je trebao Stark, onda su i to mogli uraditi kada je John bio otišao preko zida....
Capajebo

#9748 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

A mozda im treba njihova suprotnost, Bran Stark, the last greenseer, thee eyed raven. Kazem suprotnost jer Bran ima moci Djece, greenseer, skinchanging itd itd. Ono kao alter ego, dobra strana moci, da bi neutralisali tu magiju koja ih sprijecava da prodju Zid...
pink floydd

#9749 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

esmasaric wrote:
Garant Bron :D
Moguće da je Riverrun, a u traileru za sezonu su prikazali Briannu kako ide prema jednoj Norden house gdje još uvijek nije zima, moguće da je i to.
Nije Bronn nego Edmure, a tijela okolo nisu vojnici u oklopima kako mi se čini vidi se žena leži....možda neki plot twist pa nekoliko Freyeva ubijeno. Mada je to malo vjerovatno ali taj što hoda je sigurno Edmure, iste pantalone kao u zadnjoj epizodi samo što sad ima obuću.

edit/

možda su tijela od običnog naroda u Riverrunu, onih što nisu uspjeli u zamak da se sakriju pa ih Lannisterska vojska ili Freyevi masakrirali i onda pustili Edmura da pregovara :?
insaneinthebrain

#9750 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by insaneinthebrain »

black knight :izet: :D

Post Reply