Moderator: _BataZiv_0809
Sumnjam da ce lako osvojiti Riverun, kako je Riverun opisan, tesko ga je osvojiti na juris, a ovo je neka livada i noge ovog lika mi ne izgledaju kao vojnicke.bhnapoleon1 wrote:Fatalisticko predvidjanje Lannisteri osvojili riverunCregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?
Budala obicns gdje planira bjezat. Jos lik umjesto da opali divljakusu izadje iz sobe.swanfilter wrote:Prva konstatacija, debeli ima predobru mamu. Druga konstatacija, debeli je pateticna curica. Stvarno, stvarno, stvarno, .... Ne mogu ga i ne kontam odakle njemu toliko prostora u seriji ...
Ovi malo veci fanovi same knjige, u cemu je fazon?

Ovo pokriva većinu stvari:jasko_ba wrote:Kome nije problem, nek postavi kakv dobar klip u vezi Mad Kinga i dogadjaja oko njega. Thx
Moguće je da se sjetio da nema šanse da ubije white walkere bez tog čelika, vidio si da mu stari nije vjerovao da je ubio walkera tako da sigurno ga ne bi pustio da uzme mač da brani svijet kad oni dođu.AleksoMKD wrote:Najgluplje je sto je Sam uzeo valirijanski mac svoje familije.
Jebote Tywin nije mogao kupit takav mac od nikoga, makar vlasnici bili u finansiskom skripcu ko niko a ovaj ga mazne bez veze.
"Svakako me nece moj otac koji je bio spreman da me ubije ako se ne prikljucim strazi ganjati zbog ovog maca"
Al za tako pametnog momka mi je glupo da ne pomisli nda ga star nece ganjati.Pandakonda wrote:
Moguće je da se sjetio da nema šanse da ubije white walkere bez tog čelika, vidio si da mu stari nije vjerovao da je ubio walkera tako da sigurno ga ne bi pustio da uzme mač da brani svijet kad oni dođu.
Garant BronCregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?
Ovaj odgovor sadrži SPOILER iz knjige:Cregan wrote:Sumnjam da ce lako osvojiti Riverun, kako je Riverun opisan, tesko ga je osvojiti na juris, a ovo je neka livada i noge ovog lika mi ne izgledaju kao vojnicke.bhnapoleon1 wrote:Fatalisticko predvidjanje Lannisteri osvojili riverunCregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?
Yep, djeca šume su mu vjerovatno objasnila da ako pređe zid da će i walkeri moći preć. Pretpostavljam da će on to reći Branu ali onda ne znam kako će walkeri doći do westerosa ako ne preko Brana.esmasaric wrote:Ova epizoda je bila poprilično monotona. Ok, pojavio se Benjen, pričao čitavih 3 minute...![]()
Ali pošto su ga djeca šume "oživjela" sa dragonglasom, a i epizodu ranije se spominje dragonglass kao sredstvo kojim su nastali walkeri, sigurno ćemo opet vidjeti nešto sa dragonglasom u slijedećoj epzodi, jer ga baš boldiraju.
Ali me zbunjuje zašto Benjen nije otišao natrag Johnujel moguće zato što je označen.
U slijedećim epizodama je potpuni pokolj, imamo Bastards war, zatim Mountain ide u dvoboj (koga će Sparrow izabrati?), Sam će vjerovatno iskoristiti mač, možda i umrijeti jer ga ne zna koristiti, Bronn se pojavljuje napokon
E to mi nije jasno. Ako je samo trebalo da nekoga označe pa da imaju prolaz preko zida, to su već mogli uraditi milion puta do sada, sa raznim ljudima od Wildlinga, do Sama i Gilly, do one djece koju su jednostavno mogli označiti i poslati kao mamac, jer bi noćna straža sigurno otvorila vrata, sa ljudima koji su išli u izviđanje.... Također Benjen nije samo označen, on je pola-pola... Ne znam. Zbunjujem samu sebe.Pandakonda wrote:Yep, djeca šume su mu vjerovatno objasnila da ako pređe zid da će i walkeri moći preć. Pretpostavljam da će on to reći Branu ali onda ne znam kako će walkeri doći do westerosa ako ne preko Brana.esmasaric wrote:Ova epizoda je bila poprilično monotona. Ok, pojavio se Benjen, pričao čitavih 3 minute...![]()
Ali pošto su ga djeca šume "oživjela" sa dragonglasom, a i epizodu ranije se spominje dragonglass kao sredstvo kojim su nastali walkeri, sigurno ćemo opet vidjeti nešto sa dragonglasom u slijedećoj epzodi, jer ga baš boldiraju.
Ali me zbunjuje zašto Benjen nije otišao natrag Johnujel moguće zato što je označen.
U slijedećim epizodama je potpuni pokolj, imamo Bastards war, zatim Mountain ide u dvoboj (koga će Sparrow izabrati?), Sam će vjerovatno iskoristiti mač, možda i umrijeti jer ga ne zna koristiti, Bronn se pojavljuje napokon
Bastard war ti je tek 9 epizoda, čak se ta epizoda i zove battle of bastards
Nije Bronn nego Edmure, a tijela okolo nisu vojnici u oklopima kako mi se čini vidi se žena leži....možda neki plot twist pa nekoliko Freyeva ubijeno. Mada je to malo vjerovatno ali taj što hoda je sigurno Edmure, iste pantalone kao u zadnjoj epizodi samo što sad ima obuću.esmasaric wrote:Garant BronCregan wrote:U ovoj najavi za iducu epizodu kratko su prikazali nekog kako hoda, a iza njega mrtava tijela na zemlji. Ikakve ideje sta bi to biti?![]()
Moguće da je Riverrun, a u traileru za sezonu su prikazali Briannu kako ide prema jednoj Norden house gdje još uvijek nije zima, moguće da je i to.