Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- titinho
#9726 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sta da radim, sa klix nema posiljke sad ce 30 dana. Spreman sam cekati jos 10 dana, sta onda ?
Javio se klix kazu oni da cekam 8 sedmica pa cemo se dogovoriti, meni se ne ceka 8 sedmica jer je pisalo 25 dana treba da stigne posiljka, kakva je procedrua ako ne budu zeljeli da mi refund novca, kako ide refund preko paypala ?
Javio se klix kazu oni da cekam 8 sedmica pa cemo se dogovoriti, meni se ne ceka 8 sedmica jer je pisalo 25 dana treba da stigne posiljka, kakva je procedrua ako ne budu zeljeli da mi refund novca, kako ide refund preko paypala ?
- O'zone
- Globalni moderator
#9727 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hvalasamo pozitiva wrote:http://www.flytexpress.com/O'zone wrote:Jel možda znate kome pripada ovaj TN?
A000151601120A3D
Ja ga nešto nisam uspio identificirati.
Kinezi znači zaprimili, sortirali doduše ne piše da su poslali (možda su prosuli
-
samo pozitiva
#9728 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ovo piseO'zone wrote:Hvalasamo pozitiva wrote:http://www.flytexpress.com/O'zone wrote:Jel možda znate kome pripada ovaj TN?
A000151601120A3D
Ja ga nešto nisam uspio identificirati.![]()
Kinezi znači zaprimili, sortirali doduše ne piše da su poslali (možda su prosuli)

- O'zone
- Globalni moderator
#9729 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa ja. Zaprimili i provukli kroz odjel za sortiranje i to je to nema nigdje nešto tipa "shipped abroad"....samo pozitiva wrote:ovo piseO'zone wrote: Hvala![]()
Kinezi znači zaprimili, sortirali doduše ne piše da su poslali (možda su prosuli)
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#9730 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
OK! Poslao ja sinoć poruku prodavcu preko e-bay servisa da nisam dobio proizvod i on mi već danas odgovrio tipa ono "žao nam je što to čujemo mi smo robu otpremili prema Vama 30. Decembra, molimo Vas otiđite do Vaše pošte i provjerite sa njima da li je stiglo te nam javite bilo kakvu informaciju koju dobijete kako bi smo našli riješenje"
Imam li koristi ići do pošte da ih pitam je li stiglo?
- nadžak
#9731 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma znaš i ta da nema nikakve ako nemaš tracking number. Znaš da ćeti reć da bi oni poslali da je došlo do njih, tako da ja lično ne bih išao. Đaba vrijeme na to bacat.O'zone wrote:OK! Poslao ja sinoć poruku prodavcu preko e-bay servisa da nisam dobio proizvod i on mi već danas odgovrio tipa ono "žao nam je što to čujemo mi smo robu otpremili prema Vama 30. Decembra, molimo Vas otiđite do Vaše pošte i provjerite sa njima da li je stiglo te nam javite bilo kakvu informaciju koju dobijete kako bi smo našli riješenje"
Ja vala u zadnje vrijeme kad god mogu platim TN i smanjim brigu.
- O'zone
- Globalni moderator
#9732 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A prvi put se susrećem sa ovim pa sam u totalnom neznanju a pošto sam pošten insan ne bih htio oštetiti ni prodavca.....jbganadžak wrote:Ma znaš i ta da nema nikakve ako nemaš tracking number. Znaš da ćeti reć da bi oni poslali da je došlo do njih, tako da ja lično ne bih išao. Đaba vrijeme na to bacat.O'zone wrote:OK! Poslao ja sinoć poruku prodavcu preko e-bay servisa da nisam dobio proizvod i on mi već danas odgovrio tipa ono "žao nam je što to čujemo mi smo robu otpremili prema Vama 30. Decembra, molimo Vas otiđite do Vaše pošte i provjerite sa njima da li je stiglo te nam javite bilo kakvu informaciju koju dobijete kako bi smo našli riješenje"
Ja vala u zadnje vrijeme kad god mogu platim TN i smanjim brigu.
- Hakuna Matata
#9733 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Capsicum wrote:U slicnoj sam situaciji kao ti, samo sto sam ja koristio paypal. Koliko sam vidio po komentarima sa interneta, obicno ti ponude da ti ponovo posalju iste stvari, ali da platis pola vrijednosti ili da ti daju odredjeni broj onih njihovih bodova koje mozes iskoristit za kupovinu.zemomak wrote:Kakva su iskustva sa gearbestom kad poslate parcele ne stignu, a prođu 3 mjeseca od slanja??? mislim kontaktirao sam ih već i uskoro ističu ta tri mjeseca (90 dana - od slanja) i rekoše da će mi već ponudit neko rješenje u tom slučaju? platio sam direkt sa kreditne kartice, ne sa paypalom, zanima me kako misle vratiti: ponovo poslati, vratiti na kreditnu karticu ili na gearbest wallet, da li refundiraju sve ili samo dio para, ako neko ima slično iskustvo neka napiše kakve su opcije ????
Meni je jedna posiljka iz decembra stigla za 15 dana (holandska posta), a 2 koje su isle tim nekim flat rate shippingom jos cekam. Nemam vise pojma do koga je, ali iskreno ne nadam se previse da ce doci.
Inace zadnje vrijeme mi nesto cesto nestaju posiljke (otprilike je 50:50 odnos dospjelih i nestalih). Eh da li se to stvarno negdje zagubi ili u posti neko klepa, to ne znam. Znam samo da ne treba iz Kine narucivat bilo sta sto trebate u nekom normalnom vremenskom roku, manjem od 3-4 mjeseca. Postaje malo apsurdno. I zapamtite, nikad, ali NIKAD, ne placati kinezima karticom, vec iskljucivo paypal!
Meni do sada nije jedna narudzba sa gearbest-a stigla... Nakon isteka odredjenog perioda koji oni zahtjevaju, trazio sam da mi vrate pare jer nisam zelio da ponovo kupit isti artikal radi toga sto sam kupio na ebayu i vrlo brzo stigao. Prvo su davali te njihove bodove, pa da stave na tvoj racun gearbesta pare a na kraju sam im se napisao pa su vratili sve sto je bilo... I naravno narudzba nije nikada dosla
- Capsicum
#9734 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma već duže vrijeme je očigledno da u bh pošti djeluje organizovana mafija koja ima već uhodan sistem krađe pošiljki iz Kine koje nemaju tracking number. Pošto većina kupuje preko ebay, onda uglavnom kupci dobiju refund, pa se niko ne obraća policiji, tako da im to sve prolazi nekažnjeno već godinama. Do kad, vidjet ćemo. Dok nas opet neko ne stavi na crnu listu...
-
channel10
#9735 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije valjda da mi neće doći narudžba sa gearbesta? Neki dan sam naručio sat i pogriješio sam sto nisam uplatio tr.number. Na brzinu kliknuo za plaćanje, a čini mi se da je pisalo da se doplati oko dva dolara za TN.Hakuna Matata wrote:Capsicum wrote:U slicnoj sam situaciji kao ti, samo sto sam ja koristio paypal. Koliko sam vidio po komentarima sa interneta, obicno ti ponude da ti ponovo posalju iste stvari, ali da platis pola vrijednosti ili da ti daju odredjeni broj onih njihovih bodova koje mozes iskoristit za kupovinu.zemomak wrote:Kakva su iskustva sa gearbestom kad poslate parcele ne stignu, a prođu 3 mjeseca od slanja??? mislim kontaktirao sam ih već i uskoro ističu ta tri mjeseca (90 dana - od slanja) i rekoše da će mi već ponudit neko rješenje u tom slučaju? platio sam direkt sa kreditne kartice, ne sa paypalom, zanima me kako misle vratiti: ponovo poslati, vratiti na kreditnu karticu ili na gearbest wallet, da li refundiraju sve ili samo dio para, ako neko ima slično iskustvo neka napiše kakve su opcije ????
Meni je jedna posiljka iz decembra stigla za 15 dana (holandska posta), a 2 koje su isle tim nekim flat rate shippingom jos cekam. Nemam vise pojma do koga je, ali iskreno ne nadam se previse da ce doci.
Inace zadnje vrijeme mi nesto cesto nestaju posiljke (otprilike je 50:50 odnos dospjelih i nestalih). Eh da li se to stvarno negdje zagubi ili u posti neko klepa, to ne znam. Znam samo da ne treba iz Kine narucivat bilo sta sto trebate u nekom normalnom vremenskom roku, manjem od 3-4 mjeseca. Postaje malo apsurdno. I zapamtite, nikad, ali NIKAD, ne placati kinezima karticom, vec iskljucivo paypal!
Meni do sada nije jedna narudzba sa gearbest-a stigla... Nakon isteka odredjenog perioda koji oni zahtjevaju, trazio sam da mi vrate pare jer nisam zelio da ponovo kupit isti artikal radi toga sto sam kupio na ebayu i vrlo brzo stigao. Prvo su davali te njihove bodove, pa da stave na tvoj racun gearbesta pare a na kraju sam im se napisao pa su vratili sve sto je bilo... I naravno narudzba nije nikada dosla
- Antifriz+
#9736 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Capsicum wrote:Ma već duže vrijeme je očigledno da u bh pošti djeluje organizovana mafija koja ima već uhodan sistem krađe pošiljki iz Kine koje nemaju tracking number. Pošto većina kupuje preko ebay, onda uglavnom kupci dobiju refund, pa se niko ne obraća policiji, tako da im to sve prolazi nekažnjeno već godinama. Do kad, vidjet ćemo. Dok nas opet neko ne stavi na crnu listu...
- Capsicum
#9737 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni od 6 pošiljki, stigle 3. Znači veća je šansa bila u ratu da cu dobiti paket nego sad preko bh pošte. To je posao za sipu, ali im se vjerovatno ne da gnjaviti sa tim jer se radi uglavnom o pošiljkama niske vrijednosti. Ali ako je i kod drugih ljudi odnos prispjelih i nestalih pošiljki ovakav kao kod mene (50:50), onda se vjerovatno na godišnjem nivou radi o višemilionskom iznosu.Antifriz+ wrote:Capsicum wrote:Ma već duže vrijeme je očigledno da u bh pošti djeluje organizovana mafija koja ima već uhodan sistem krađe pošiljki iz Kine koje nemaju tracking number. Pošto većina kupuje preko ebay, onda uglavnom kupci dobiju refund, pa se niko ne obraća policiji, tako da im to sve prolazi nekažnjeno već godinama. Do kad, vidjet ćemo. Dok nas opet neko ne stavi na crnu listu...U zadnje vrijeme sumnjam baš isto tj. da u BH pošti jednostavno kradu pošiljke bez TN-a. Nemoguće da mi ne dolazi većina pošiljki tamo nekad od oktobra-novembra a one sa TN uredno dođu.... sigurno 10-ak pošiljki poslanih od oktobra do januara nisu do danas stigle... i čisto sumnjam da nisu završile negdje kod nekog radnika BHpošte
- Antifriz+
#9738 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni je vise onih koje nisu dosle nego one koje su dostavljene... a sa TN stigle sve! Znaci da neko negdje vjerovatno krade ove posiljke bez TN, a poznavajuci Bosanski mentalitet to je kao da gledam neki Bošnjo u BHpošti skontao da se ne može ući u trag pošiljkama pa ih samo ostavi za sebe... a najgore u svemu tome što se za par mjeseci ako se ovako nastavi neće moći naći prodavac koji dostavlja za BiH...Capsicum wrote:Meni od 6 pošiljki, stigle 3. Znači veća je šansa bila u ratu da cu dobiti paket nego sad preko bh pošte. To je posao za sipu, ali im se vjerovatno ne da gnjaviti sa tim jer se radi uglavnom o pošiljkama niske vrijednosti. Ali ako je i kod drugih ljudi odnos prispjelih i nestalih pošiljki ovakav kao kod mene (50:50), onda se vjerovatno na godišnjem nivou radi o višemilionskom iznosu.Antifriz+ wrote:Capsicum wrote:Ma već duže vrijeme je očigledno da u bh pošti djeluje organizovana mafija koja ima već uhodan sistem krađe pošiljki iz Kine koje nemaju tracking number. Pošto većina kupuje preko ebay, onda uglavnom kupci dobiju refund, pa se niko ne obraća policiji, tako da im to sve prolazi nekažnjeno već godinama. Do kad, vidjet ćemo. Dok nas opet neko ne stavi na crnu listu...U zadnje vrijeme sumnjam baš isto tj. da u BH pošti jednostavno kradu pošiljke bez TN-a. Nemoguće da mi ne dolazi većina pošiljki tamo nekad od oktobra-novembra a one sa TN uredno dođu.... sigurno 10-ak pošiljki poslanih od oktobra do januara nisu do danas stigle... i čisto sumnjam da nisu završile negdje kod nekog radnika BHpošte
-
channel10
#9739 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne mora znaciti da samo postari kradu. Treba biti posten i reci da su u igri i carinici, jer ih oni prvi vide i onda usmjeravaju gdje oni hoce, da li u svoje torbe ili u postu pa onda postari ostatak klepe.
- nadžak
#9740 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam, nije ni meni jasno za te narudžbe. I meni fali dosta nardužbi bez TN u zadnjih par godina.
Čak me ne bi iznenadilo da se to svjesno sistemski radi zbog neplaćanja poreza i carine. Nema veze što su mali iznosi.
Čak me ne bi iznenadilo da se to svjesno sistemski radi zbog neplaćanja poreza i carine. Nema veze što su mali iznosi.
- dobojlija81
#9741 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozz
Kako kupiti TN na ebay,mislim kako ga naci,na GBest ponudi pri placanju,a ovdje ga nikako ne mogu naci.
ako moze pomoc (malo sam tutkun za ovo
)
Hvala
Kako kupiti TN na ebay,mislim kako ga naci,na GBest ponudi pri placanju,a ovdje ga nikako ne mogu naci.
ako moze pomoc (malo sam tutkun za ovo
Hvala
- nadžak
#9742 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kontaktiraš prodavca.dobojlija81 wrote:Pozz
ako moze pomoc (malo sam tutkun za ovo)
Hvala
Platiš na njegov paypay račun iznos koji traži i on ti javi TN.
To je jedan od načina. Neki daju sami ako je malo veči iznos. 15-20 USD , zavisi. Uglavnom, javi se selleru.
- dobojlija81
#9743 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Aha,ok
Hvala ti
Hvala ti
- zemomak
#9744 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prevari se ja neki dan kad napisah da je kineska posta spora hehe, dosao mi paketic (kejs za mob i led sijalice) za 8 dana ( od slanja do Zenice).... 
- nadžak
#9745 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kad otvoriš željeni artikal spusti se skroz dole na dno stranice i ima opcija ask a question. Možeš i desno na vrhu stranice. Naziv prodavca ti je ujedno i link i možeš i tako dobit opciju contact. Eto.dobojlija81 wrote:Aha,ok
Hvala ti
- valjuga
#9746 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo da se javim I ja,kod mene stigne oko 98% pošiljki koje su bez tracking-a.Bude oko 5-6 narudžbi mjesečno bez TN a još 1-2 ili 3 sa TN .
Nisam uposlenik pošte ni iko moj,svi smo kod privatnika
ALI sam zato primao pošiljke I plaćao 3,5KM pregled a nije ni otvaran paket nego samo nalijepljena traka selotejp sa nazivom CARINA.
Kao što neko reče,možda nije do pošte u tolikoj mjeri.
Nisam uposlenik pošte ni iko moj,svi smo kod privatnika
ALI sam zato primao pošiljke I plaćao 3,5KM pregled a nije ni otvaran paket nego samo nalijepljena traka selotejp sa nazivom CARINA.
Kao što neko reče,možda nije do pošte u tolikoj mjeri.
- O'zone
- Globalni moderator
#9747 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo danas stigao paket koji je trebao stići do 12.02. Sa igračkom za malog.
Baterije još nema. Pitao sam poštara za ovu posiljku (znamo se i mimo sluzbe) kaže nema ništa vjeruj mi da sam dobio odmah bi ti donio.....
Baterije još nema. Pitao sam poštara za ovu posiljku (znamo se i mimo sluzbe) kaže nema ništa vjeruj mi da sam dobio odmah bi ti donio.....
-
prkosnaiponosna
#9748 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozz svima...prvi put se obracam ovako, treba mi misljenje. Jedan oklop za mobitel mi nije dosao na vrijeme, obratio sam se prodavacu u kini, veli da je zastopalo u shiping kompaniji...kaze hocu li neki drugi...ja mu posaljem link tog drugog, on kaze poslano. nikakvih novih placanja nije bilo, niti ikakve evidencije na paypall-u...eh sad. ni ta narudjba nije dosla...sad sam trazio pare nazad. sta da radim?

- nadžak
#9749 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko vremena je prošlo od obe narudžbe? Da nisi požurio sa prijavama?prkosnaiponosna wrote:Pozz svima...prvi put se obracam ovako, treba mi misljenje. Jedan oklop za mobitel mi nije dosao na vrijeme, obratio sam se prodavacu u kini, veli da je zastopalo u shiping kompaniji...kaze hocu li neki drugi...ja mu posaljem link tog drugog, on kaze poslano. nikakvih novih placanja nije bilo, niti ikakve evidencije na paypall-u...eh sad. ni ta narudjba nije dosla...sad sam trazio pare nazad. sta da radim?![]()
-
prkosnaiponosna
#9750 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
08.12. narucio prvu narudjbu koju je zastopala u shiping kompaniji. 20.12. mi on rekao da je zastopala i tad narucio drugu i jos je nema !?