FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#9726 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Poslije ove konstruktivne diskusije mogli bi se malo vratiti desavanjima vezanim za pripreme i spremanje za gostovanje u Tel Avivu .. ;-)
Rookie

#9727 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Evo ja se sjećam da su obećali na prošloj polusezoni 5 PRAVIH pojačanja u PRAVOM smislu te riječi, samo da nekako preživimo jesen. Zašto to nije realizovano? I kad se već Žujo tako diči svojom sposobnošću(ranije je čak spominjao i grupnu fazu Lige Prvaka), gdje nam je generalni sponzor?
Charuga
Globalni moderator

#9728 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

@Rookie

Uvjek se sjetim rijeci jednog svog profesora sa fakulteta. Covjek veli: "Sve sto nije zapisano, nije se ni desilo." Ako imas negdje to za pet pravih pojacanja isprintaj ili kopiraj pa pravac u prostorije kluba a ako nemas onda se to nije ni desilo .. ;-)

U danasnje vrijeme vrijedi i audio ili video zapis .. :mrgreen:
Last edited by Charuga on 30/06/2010 15:29, edited 1 time in total.
LSD

#9729 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Bice kako Žujo kaže :!: , a ne kako mi forumaši nešto hocemo ili mislimo da treba.
Ko god misli da može bolje obavljati funkciju predsjednika kluba od Žuje neka se kandiduje i neka ga smijeni ako može.
ultima_palabra

#9730 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ne kritikuje niko nikoga sto prica negativno o Zuji nego sto je poceo kritikovati upravu vec nakon jedne sezone a ne zna kakvo je stanje u klubu. Ne zna koliko je duga vraceno, ne zna koliko su svojih para ulozili na saniranje, ne zna da nisu obecali da ce za godinu dana napraviti jak klub nego su rekli da im treba 4 godine da klub bude STABILAN.
Na kraju krajeva, ne moze se preko noci napraviti STABILAN klub i sanirati milionski dug koji su ISTI i napravili ranije.
To je to...@Rookie, ne napada te niko radi kritikovanja uprave, nego što dolaziš kao padobranac i pričaš bez poznavanja situacije u klubu. Ako već ne poznaješ situaciju (ne poznaje je niko od nas u potpunosti), onda im makar možeš dati uslovnu podršku na osnovu protekle godine dana.
Rookie

#9731 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Plavih_11 wrote:@Rookie

Uvjek se sjetim rijeci jednog svog profesora sa fakulteta. Covjek veli: "Sve sto nije zapisano, nije se ni desilo." Ako imas negdje to za pet pravih pojacanja isprintaj ili kopiraj pa pravac u prostorije kluba a ako nemas onda se to nije ni desilo .. ;-)
Ma bilo je po svim medijima, pa se čak sjećam i izvlačenja... "Ako je cilj da dovedemo, samo da bismo doveli, dovešćemo!" "Tek smo ove uigrali kako treba..." Nema potrebe da idem u klub, znaju oni to dobro, baš kao i ti.
Rookie

#9732 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

ultima_palabra wrote: To je to...@Rookie, ne napada te niko radi kritikovanja uprave, nego što dolaziš kao padobranac i pričaš bez poznavanja situacije u klubu. Ako već ne poznaješ situaciju (ne poznaje je niko od nas u potpunosti), onda im makar možeš dati uslovnu podršku na osnovu protekle godine dana.
Poznajem stvari koje izađu u javnost, poznajem obećanja, hvalisanje, žalopojke... Nek' nekad demantuju ako nije istina to što izlazi u javnost, njihove izjave itd.
Charuga
Globalni moderator

#9733 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Rookie wrote:Ma bilo je po svim medijima, pa se čak sjećam i izvlačenja... "Ako je cilj da dovedemo, samo da bismo doveli, dovešćemo!" "Tek smo ove uigrali kako treba..." Nema potrebe da idem u klub, znaju oni to dobro, baš kao i ti.
Nemoj mene uvlaciti u to .. 8-)
Ja sam, sad za sad, zadovoljan onim sto rade u klubu i tako ce biti sve dok se nesto pozitivno radi. Eto slucajno, znam da se nesto radi.
Osvojili smo titulu, izasli u Evropu, u sljedecu sezonu cemo sigurno uci jaci u odnosu na proslu jer ce biti jos 2-3 pojacanja. Nakon pet godina mraka, meni za sada dosta .. ;-)
JThomas

#9734 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

Rookie wrote:
JThomas wrote:realno, čovječe, ti ovdje sam i postavljaš i pobijaš teze, niko živ ne piše ni blizu onoga što spočitavaš.
Realno, ne čudi mi da si rekorder planete Zemlje u postovima kad se odlučiš javiti da napišeš jedan takav.
još jedan u nizu objektivnih argumenata.

jel zajko zeba nije po svoj prilici najafirmisaniji igrač koji je odavno došao u našu ligu? jeste, ALI...nije spreman, nema opcija...jok, ovdje će ti doći neko ko ima opcija, neko ko može igrati u prvoj ruskoj za petnaest puta veće pare...

jel nijaz gracić nije skrhao bruku svojih para, a nije učinio ništa? jel' ni sa pitarima nije učinio ništa? jel misliš da više od dva igrača iz olimpika mogu prići prvom timu želje? jel misliš da nijaz gracić ima dobre šanse da vrati pare koje je uložio?

jel neko na temi rekao da ova uprava nema mana? čak štaviše, većina ljudi koji ne prate želju od juče otvoreno kaže da im ne vjeruje, usprkos rezultatu. protiv kakvih fantoma i duhova se ti boriš?

i za kraj, ko bi to bolje radio, a ko može realno doći u klub? znači, bez naučnofantastičnih opcija, bez šeika iz bahreina, nego ko to realno može doći a da bi bio bolji?
salle_eh1986

#9735 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

ultima_palabra

#9736 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Rookie wrote:
ultima_palabra wrote: To je to...@Rookie, ne napada te niko radi kritikovanja uprave, nego što dolaziš kao padobranac i pričaš bez poznavanja situacije u klubu. Ako već ne poznaješ situaciju (ne poznaje je niko od nas u potpunosti), onda im makar možeš dati uslovnu podršku na osnovu protekle godine dana.
Poznajem stvari koje izađu u javnost, poznajem obećanja, hvalisanje, žalopojke... Nek' nekad demantuju ako nije istina to što izlazi u javnost, njihove izjave itd.
Jah, glavna obećanja su bila da će Željo izaći u Evropu i da će vratiti navijače na stadion, jel tako? Ova obećanja su ispunjena i više od očekivanog...Nikad niko nije rekao: obećavam da ću dovesti Karadžu, Mujića, petog-desetog...
Nije ni meni svejedno kad nas odbije neki igrač radi lošijeg kluba, ali mislim da se svakom ponude uslovi po mogućnostima i kvalitetu...a budući da imamo Amara, ti igrači su sigurno više izgubili nego Željo 8-)
LSD

#9737 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Pokorimo se volji Sabahudina Žuje...on nam želi sve najbolje i bolje zna od nas sviju zajedno...zato slijedimo njegove upute i pažljivo slušajmo šta nam ovaj velikan porucuje putem medija.
Žujo mi te volimo kako god završilo.
Rookie

#9738 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

JThomas wrote: jel zajko zeba nije po svoj prilici najafirmisaniji igrač koji je odavno došao u našu ligu? jeste, ALI...nije spreman, nema opcija...jok, ovdje će ti doći neko ko ima opcija, neko ko može igrati u prvoj ruskoj za petnaest puta veće pare...
jel nijaz gracić nije skrhao bruku svojih para, a nije učinio ništa? jel' ni sa pitarima nije učinio ništa? jel misliš da više od dva igrača iz olimpika mogu prići prvom timu želje? jel misliš da nijaz gracić ima dobre šanse da vrati pare koje je uložio?
jel neko na temi rekao da ova uprava nema mana? čak štaviše, većina ljudi koji ne prate želju od juče otvoreno kaže da im ne vjeruje, usprkos rezultatu. protiv kakvih fantoma i duhova se ti boriš?
i za kraj, ko bi to bolje radio, a ko može realno doći u klub? znači, bez naučnofantastičnih opcija, bez šeika iz bahreina, nego ko to realno može doći a da bi bio bolji?
Zeba jeste afirmisan i mogao bi biti odlično pojačanje, ali dugo nije ni trenirao, a siguran sam da je imalo mnogo uticaja i to što je ŽELJO njegov klub, a ne što mu može najviše ponuditi. Opet, njega tek treba rehabilitovati i vidjeti za šta je sposoban. Mislim da ima 10 igrača Olimpika koji bi mogli igrati u ŽELJI i individualni kvalitet je na njihovoj strani. Svi ostali faktori su na našoj... Trener, navijači, iskustvo... A Gracić će vjerovatno sve pare vratiti ako Subašića proda u Lokeren za 650.000 eura, koliko su rekli da je ponuđeno za njega. Također, imaju još dosta mladih igrača na kojima bi mogli itekako puno zaraditi. Tako da mislim da će mu se isplatiti investicija.
Što se fantoma tiče, jedno je ne vjerovati im, drugo je spoznati očito mazanje očiju i nesposobnost. Iako sam i ja prezadovoljan rezultatima, nakon godina patnje.
Nisam dovoljno upućen da bih predlagao bolje, ali mi jeste očito da ovi ne rade dovoljno. Kad pogledam Zrinjski i Široki, imam utisak da su oni u evropskoj uniji. Kaže Rizvanović da nije mogao vjerovati da neko ovdje može ponuditi takve pare... A još nije ni strašan igrač, a ti klubovi nemaju ni deseti dio navijača, ni medijske pažnje, ni stadiona u svom vlasništvu(Zrinjski), niti igraju sada Ligu prvaka...
smak

#9739 Re: FK Zeljeznicar

Post by smak »

jel zna neko koliko je Željo dobio novca od osvajanja titule prvaka BIH ??

ne znam jel bilo ovo pitanje,jer nisam vidio...
Rookie

#9740 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

LSD wrote:Pokorimo se volji Sabahudina Žuje...on nam želi sve najbolje i bolje zna od nas sviju zajedno...zato slijedimo njegove upute i pažljivo slušajmo šta nam ovaj velikan porucuje putem medija.
Žujo mi te volimo kako god završilo.
Slažem se. Samo ne treba da pažljivo slušamo šta poručuje, jer može biti kakvih kontradiktornosti. Samo ga štujmo cijelim svojim bićem!
metar_drva

#9741 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

rookie ovdje pili naopako samo zato da bi u slučaju nekog sranja mogao doć i reć; "eto, jesam vam rek'o"
Rookie

#9742 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

smak wrote:jel zna neko koliko je Željo dobio novca od osvajanja titule prvaka BIH ??

Čuo sam da je 300.000 eura, ali ne mogu nigdje da nađem da li se uopšte išta dobija. Odlično pitanje.
JThomas

#9743 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

Rookie wrote: Zeba jeste afirmisan i mogao bi biti odlično pojačanje, ali dugo nije ni trenirao, a siguran sam da je imalo mnogo uticaja i to što je ŽELJO njegov klub, a ne što mu može najviše ponuditi. Opet, njega tek treba rehabilitovati i vidjeti za šta je sposoban. Mislim da ima 10 igrača Olimpika koji bi mogli igrati u ŽELJI i individualni kvalitet je na njihovoj strani. Svi ostali faktori su na našoj... Trener, navijači, iskustvo... A Gracić će vjerovatno sve pare vratiti ako Subašića proda u Lokeren za 650.000 eura, koliko su rekli da je ponuđeno za njega. Također, imaju još dosta mladih igrača na kojima bi mogli itekako puno zaraditi. Tako da mislim da će mu se isplatiti investicija.
Što se fantoma tiče, jedno je ne vjerovati im, drugo je spoznati očito mazanje očiju i nesposobnost. Iako sam i ja prezadovoljan rezultatima, nakon godina patnje.
Nisam dovoljno upućen da bih predlagao bolje, ali mi jeste očito da ovi ne rade dovoljno. Kad pogledam Zrinjski i Široki, imam utisak da su oni u evropskoj uniji. Kaže Rizvanović da nije mogao vjerovati da neko ovdje može ponuditi takve pare... A još nije ni strašan igrač, a ti klubovi nemaju ni deseti dio navijača, ni medijske pažnje, ni stadiona u svom vlasništvu(Zrinjski), niti igraju sada Ligu prvaka...

jah.

i ko to ovdje idealizira upravu? čemu tolika bahatost i negativizam? čak si rekao da nećeš uopšte replicirati, u istom postu kad si rekao da nismo doveli nijednog afirmisanog igrača, k'o ono ti nemaš sa nama šta da pričaš, pa evo četiri dana već repliciraš...
smak

#9744 Re: FK Zeljeznicar

Post by smak »

Rookie wrote:
smak wrote:jel zna neko koliko je Željo dobio novca od osvajanja titule prvaka BIH ??

Čuo sam da je 300.000 eura, ali ne mogu nigdje da nađem da li se uopšte išta dobija. Odlično pitanje.
znaci od titule 300 000 eura i od Bekrica 250 000 eura,pa to je dobra suma ...

evo otvorena tema Drina Zvornik novi premierligas
i ljudi hvale nekog nihovog igraca Ivana Ninića kazu jedan od najtalentovanijih igrača u BiH koji ima zelju da napusti klub...treba i tog malog pogledati da se vidi jel dobar za nasu ekipu...
lit3ro

#9745 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

Pa bolan ti poredis Zrinjski i Siroki sa nama....U prvom slucaju pola grada, u drugom citav grad, svi malo jaci poduzetnici guraju te klubove, grad ko grad gura te - taj klub a ko ZELJU GURA??? Reci cu ti ja, ne gura niko! I ovi lafo sponzori sto se pojave na kartama sve je to sitno tek da se prezivljava, mislis da je danas lahko naci sponzora? Jakog pravog sponzora?? Ocigledno zivis u nekom drugom svijetu, mozda u iluziji - totalno nebitno...Al evo prijedlog ako ti mislis da je lagan posao naci jake sponzore, ajmo ja i ti od kancelarije do kancelarije, od firme do firme, trazit od ljudi pare, pa kad te 1. 2. 3. 5 ti 10 ti pljune i kaze ti idi u ** i ti i tvoj Zeljo pitacu te onda...Niko ne kaze ovdje da je Zujo olicenje dobrote i postenja, al je cinjenica da sad imamo titulu, svim igracima su isplacena sva primanja itd itd...Il ti je pak bilo bolje sa proslom upravom - nisu ljudi imali da jedu, pa okupi Mulalic ekipu, pa strajkuju ne treniraju, pa se ne zna ocel se ici na utakmicu uopste...Ako to nije napredak ja onda ne znam sta je napredak...
iskustvo11

#9746 Re: FK Zeljeznicar

Post by iskustvo11 »

U premijer ligi Borac ima daleko najveću potporu grada. Svaki mjesec 100.000km. Pa izračunajte. To je zvanično. Zrinjski i Velež imaju po 15.000km mjesečno i to prilično neredovito. Mislim da su ova dva kluba u donjem dijelu premijer lige po izdvajanjima iz gradskog proračuna. Otprilike je tu i Željo i Sarajevo.
lit3ro

#9747 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

iskustvo11 wrote:U premijer ligi Borac ima daleko najveću potporu grada. Svaki mjesec 100.000km. Pa izračunajte. To je zvanično. Zrinjski i Velež imaju po 15.000km mjesečno i to prilično neredovito. Mislim da su ova dva kluba u donjem dijelu premijer lige po izdvajanjima iz gradskog proračuna. Otprilike je tu i Željo i Sarajevo.

Jest Zrinjski slabu potporu grada al zato Zapadni dio Mostara ko Beverli Hils...i gura ko stigne....
banovan

#9748 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

smak wrote:
Rookie wrote:

znaci od titule 300 000 eura i od Bekrica 250 000 eura,pa to je dobra suma ...

evo otvorena tema Drina Zvornik novi premierligas
i ljudi hvale nekog nihovog igraca Ivana Ninića kazu jedan od najtalentovanijih igrača u BiH koji ima zelju da napusti klub...treba i tog malog pogledati da se vidi jel dobar za nasu ekipu...
Tih 300k eura se dobije za nastupanje u pretkolima LP,i to cemo dobiti na proljece cini mi se.
smak

#9749 Re: FK Zeljeznicar

Post by smak »

banovan wrote:

Tih 300k eura se dobije za nastupanje u pretkolima LP,i to cemo dobiti na proljece cini mi se.
pa valjda se dobije neka lova posebno od nasheg saveza jer smo prvaci BIH,a posebno se dobije od UEFA-e jer se takmicimo u pretkolima LP...
iskustvo11

#9750 Re: FK Zeljeznicar

Post by iskustvo11 »

12 mjesec ove godine dolaze novci od uefe za osvojena prvenstva i izborene euro-lige.
Post Reply