SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
terra_incognita

#9726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

braca wrote:Prolazio sam nakon nekoliko sekundi i mislim da ovo nije istina, cini mi se da je veliki kombi oduzeo pravo prvenstva malom skutercicu na taj nacin sto je naglo iz srednje trake krenuo u prestrojavanje ka krajnjoj lijevoj i NIJE VIDIO SKUTER u "mrtvom" uglu i fino ga samljeo.....
da, skuter je bio priklješten uz žardinjeru
DaysleepeR

#9727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

braca wrote:Prolazio sam nakon nekoliko sekundi i mislim da ovo nije istina, cini mi se da je veliki kombi oduzeo pravo prvenstva malom skutercicu na taj nacin sto je naglo iz srednje trake krenuo u prestrojavanje ka krajnjoj lijevoj i NIJE VIDIO SKUTER u "mrtvom" uglu i fino ga samljeo.....
upravo o tim stvarima govorim kad pričam koliko štetu čine ovi što divljaju motorima ljudima koji normalno voze. u slučaju bilo kakve nesreće, motor je taj koji se u nešto zabio, udario i slično...

niko se ni ne zamara da piše na koji način se to desilo...

tako se i meni desilo kada me je auto pokupilo sa desne strane izletivši iz sporedne ulice na glavnu na kojoj sam ja bio. u policijskom izvještaju je lijepo stajalo da sam ja prednjim dijelom motocikla udario u automobil koji je izletio, iako to nit sam potpisao nit izjavio, nit je bilo štete na prednjem dijelu, niti je zahtjev osiguranju za štetu sadržavao ijedan dio motocikla sa prednjeg dijela... srećom imao sam vezu u policiji i za to saznao prije nego je poslano u sud pa osporio izvještaj, inače bih ja bio kriv na kraju... a sve zato to me je udario "eminentni univerzitetski profesor i kolumnista"
hotazmaj

#9728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Necu puno pametovati samo cu reci da je dokazano da je kombi najpogibeljnije prevozno sredstvo po motoriste.

@DaysleepeR nisi ti jedini. Mene je prije par mjeseci pokupio kreten dok sam stajao na prosirenju. Desilo se to u jednoj maloj carsiji gdje se svi znaju pa tako i mjestani i lokalni policajci koji su radili uviđaj. I naravno kako to kod nas biva stize meni kazna u kojoj stoji da sam ja kriv :shock: Naravno da sam potpisao da idem na sudsko odlucivanje, imaju i slike i moram reci da sa nestrpljenjem cekam pojavljivanje pred sudijom. Cak su iz pravne sluzbe moga osiguranja rekli da tu nema ni 1% moje krivice. Ne stize nista mjesecima vec? Sto li? neko je tu ocekivao da sam ja neki jelen pa cu platiti i sutiti?
fidoremilienko

#9729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fidoremilienko »

hotazmaj wrote:Necu puno pametovati samo cu reci da je dokazano da je kombi najpogibeljnije prevozno sredstvo po motoriste.

@DaysleepeR nisi ti jedini. Mene je prije par mjeseci pokupio kreten dok sam stajao na prosirenju. Desilo se to u jednoj maloj carsiji gdje se svi znaju pa tako i mjestani i lokalni policajci koji su radili uviđaj. I naravno kako to kod nas biva stize meni kazna u kojoj stoji da sam ja kriv :shock: Naravno da sam potpisao da idem na sudsko odlucivanje, imaju i slike i moram reci da sa nestrpljenjem cekam pojavljivanje pred sudijom. Cak su iz pravne sluzbe moga osiguranja rekli da tu nema ni 1% moje krivice. Ne stize nista mjesecima vec? Sto li? neko je tu ocekivao da sam ja neki jelen pa cu platiti i sutiti?
Nije, već su sudovi toliko spori, da ćeš se ti načekati. Ali neka, tebi se ne žuri svakako. Doduše, da si ti kriv, već bi davno bio na sudu i možda platio već kaznu... :) Ovako :-)
Creasy

#9730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Ispred tunela Čeljigovići
Pucnjava između dvije grupe, jedna osoba ranjena
Jedna osoba je ranjena na dionici magistralnog puta Sarajevo - Pale, ispred tunela Čeljigovići, jedan sat nakon ponoći u pucnjavi između dvije grupe koje su se kretale u vozilima, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Prema saznanjima Centra, nakon pucnjave vozila su se udaljila prema Sarajevu.

U saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo uhapšene su četiri osobe koje su privedene u CJB Istočno Sarajevo radi saslušanja.

Na licu mjesta je izvršen je uviđaj. U toku je kriminalistička obrada i radi se na privođenju određenog broja osoba koje su učestvovale u pucnjavi.
poznanik

#9731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Creasy wrote:Ispred tunela Čeljigovići
Pucnjava između dvije grupe, jedna osoba ranjena
Pretpostavljam da su akteri osobe koje slijepo slijede pojedine želje premijera Vlade Kantona Sarajevo :oops:
Innovation

#9732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Innovation »

Izvini, ali ne kontam sta premijer ima sa tim kriminalcima. :?
no_crnjak

#9733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

lancani ufar na ch willi...mescini ima i povrijedjenih :sad:
poznanik

#9734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Innovation wrote:Izvini, ali ne kontam sta premijer ima sa tim kriminalcima. :?

Nažalost - nema ništa, i to je zajednički problem, i građana Sarajeva, a vjerovatno i njegov budući... :oops:

Premijer Vlade Kantona Sarajevo smatra da se radi o "borbi organiziranih kriminalnih struktura za teritorij i poslove, i da u sukobu kriminalnih bandi nisu ugroženi život i imovina običnih građana."

Kao oblik borbe protiv kriminalaca predlaže strategiju:

"I ja bih više volio kada se popucaju da se barem poubijaju. Kad već jedni na druge potežu oružje, da ne pucaju u noge".
Creasy

#9735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Pale: Policija traga za trojicom učesnika u pucnjavi
U okviru istrage o jučerašnjoj pucnjavi u Lapišnici na putu Sarajevo - Pale, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je izvještaje o počinjenom krivičnom djelu pokušaj teškog ubistva protiv K. D. i K. A, zvani Garo, iz Bijelog Polja, Crna Gora, te K.M. iz Sokoca, S.P. iz Pala i dvije nepoznate osobe.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu je predat K.M. iz Sokoca, dok je za S.P., K.D. i K.A. raspisana potraga.

Osnovano se sumnja da su ove osobe juče oko pola sata iza ponoći u mjestu Lapišnica, u neposrednoj blizini tunela "Čeljigovići", automobilima Golf A6 i Ctroen Xsara, u namjeri da ih umišljajno liše života, blokirali put i iz vatrenog oružja otvorili rafalnu paljbu na lica H.S. i Ć.G, koji su se vozili u automobilu Škoda Octavia, te na H.N. i T.E, koji su bili u Audiju A8.

H.N. je u ovoj pucnjavi zadobio lakše tjelesne povrede - saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

IZ CJB Istočno Sarajevo ranije danas je saopšteno da je u vozilu Škoda Octavija vlasništvo H.S, državljanina Crne Gore, na koje je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno 0,85 grama heroina zapakovanog u celogfan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren.

Prema nezvaničnim informacijama, za učešće u obračunu osumnjičeni su i braća Admir i Dino Kadrić, Peđa Spajić i još dvije nepoznate osobe, za kojima traga policija.

U ovom obračunu ranjen je Nazif Heldić, brat folk pjevača Saladina - Dine Heldića.

U saradnji sa Graničnom policijom BiH i CJB Trebinje uhapšeni su Milenko Krsmanović i Milan Kovačević iz Sokoca.
Industrialyzer

#9736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Industrialyzer »

Potpuno neocekivano :-)
astrid

#9737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Ma.Le.Na

#9738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ma.Le.Na »

SAID5

#9739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SAID5 »

Prolazio sam autom oko 9, taman su vrsili uviđaj. Cudno mi je bilo sto je KIA netaknuta, te sam pomislio da je bilo jos ucesnika, ali sada citam da je pala pod tockove :|
karanana

#9740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

ne kontam pala pod tockove.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

stara žena, kosti pucaju ko ledenice :(
sarajevomd

#9742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevomd »

Kod bbi fabia se okrenula u pravcu grada, bas ga je momacki smoto :shock: Razbijena sofersajba..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

sarajevomd wrote:Kod bbi fabia se okrenula u pravcu grada, bas ga je momacki smoto :shock: Razbijena sofersajba..
Vozac je bila neka djevojka,ok je...kazu pukla joj guma cisto onako :shock: ,i zavrtila se i pukla u zid..fabia dosta onako slupana,djevojka je izasla iz auta ..djeluje da je ok.

p.s Slucajno prolazio kada se sve to izdesavalo... :-) :D
djes_ba

#9744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by djes_ba »

-LIBERO- wrote:
sarajevomd wrote:Kod bbi fabia se okrenula u pravcu grada, bas ga je momacki smoto :shock: Razbijena sofersajba..
Vozac je bila neka djevojka,ok je...kazu pukla joj guma cisto onako :shock: ,i zavrtila se i pukla u zid..fabia dosta onako slupana,djevojka je izasla iz auta ..djeluje da je ok.

vidio sam da su se oba zracna aktivirala i da je sufersajba na suvozavecovom mmjestu pukla ko da je neko glavom udario
jeli bila sama ili ????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:

ajd, dobro je... može biti i veći belaj kad pukne guma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jedna tamo

#9746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jedna tamo »

-LIBERO- wrote:

i ja isto :shock: taman mi na semaforu i gledam je, kontam rastvorila prozor i pustila mjuzu kad nije prošlo pola minute cura poče vrištat, kontam šta bi :shock: i mene je strah da mi guma pukne jer su stare gume a neko kaže nije to bitno, ma neznam više ni ja :roll:
glavno da je ona ok
Troll_Happens

#9747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#9748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by stetoskop »

Danas mi se kritična situacija desila sa grasovim autobusom. Magistralom M17 sam išao prema gradu i na uključenju ceste iz Hadžića, zaletio se autobus da meni uzme prvenstvo prolaza, odnosno da se ubaci na magistralu ispred mene, išao je neki 50 km/h, ja sam usporio da se uključi, međutim vozač prateći moje postupke nije primjetio vozilo koje se kretalo ispred mene da se neposredno nakon tog uključenja zaustavilo na magistrali, kako bi skrenulo lijevo. Autobus sa putnicima je zaplesao kako bi izbjegao nesreću i nagazio na kosinu početka branika, te nastavio sa kretanjem.
Vozač vozila koje je skretalo je bio prestravljen i izgubljen, tako da nije skrenuo na tom mjestu gdje je trebao, već je nekih 50-ak metara dalje skrenuo sa kolovoza kako bi došao sebi.
Mogu tek zamisliti kako je bilo putnicima u autobusu.
Par sati nakon toga nailazim na ovu nesreću sa grasovim autobusom u Tarčinu.

Danas mi je bio skroz loš saobraćaj sa puno kritičnih situacija i imao sam osjećaj da ću imati ili naići na nesreću.
zateznistub

#9749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Flash news:
opljackana poslovnica rajajzen bake na dobrinji, izgleda usetali sa fantomkama, klepili lovu i razgulili :x
astrid

#9750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

zateznistub wrote:Flash news:
opljackana poslovnica rajajzen bake na dobrinji, izgleda usetali sa fantomkama, klepili lovu i razgulili :x
Majke mi..trafiku je teže opljačkati :-)
Locked