Sarajevo Construction
-
No-Name
#9726 Re: Sarajevo Construction
To nisam znao, pravljenje zgrada je u tom slučaju dobro rješenje
Kad već pominješ Mostarsko raskršće htio bi da pomenem da je u Coca Coli tamo više ne proizvode konzerve već samo flaše Coca Cole
Šteta jer su nove konzerve ljepše od starih
Kad već pominješ Mostarsko raskršće htio bi da pomenem da je u Coca Coli tamo više ne proizvode konzerve već samo flaše Coca Cole
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9727 Re: Sarajevo Construction
nikad se konzerve nisu proizvodile u nasoj coca coli,ne znam sad da li su nabavili masinu ,ali do unazad 3-4 god jok.No-Name wrote:To nisam znao, pravljenje zgrada je u tom slučaju dobro rješenje
-
No-Name
#9728 Re: Sarajevo Construction
Jesu a mislim da sam zadnji put pio iz naše konzerve negdje 2014 ili 2015, nove konzerve su nastale 2016 ili 2017
U pivari se još prave Mirinda konzerve a za Pepsi i Seven Up ne znam
- bitanga_sa_otesa
#9729 Re: Sarajevo Construction
joj al lupas....pivara nema veze sa coca colomNo-Name wrote:Jesu a mislim da sam zadnji put pio iz naše konzerve negdje 2014 ili 2015, nove konzerve su nastale 2016 ili 2017
-
No-Name
#9730 Re: Sarajevo Construction
Mirinda je od Pepsi isto kao što je Fanta od Coca Cole tako da je pivara pravila samo Pepsi proizvode
- drug_profi
#9731 Re: Sarajevo Construction
Da budem jasniji.neki wrote:
Gledao sam ljude koji su u šestoj deceniji odlazili i snalazili se, a nisu bili toliko očajni da bi se prepustili i borgu..
Ja nisam ekonomski ugrozen.
Moja inteligencija, moj zdrav razum je ugrozen otrovom i gluposcu koja me okruzuje.
Nemam razloga ici zaradjivati vani kad cu i ovdje imati penziju 6-7 stoja i plus od zivotnog cca. 150-200 mjesecno. uz kapital iz vrijednih dionica.
Bavio sam se mislju da sve rasprodam i kupim plac i montaznu kucu u Istri, ali to je jos na razradi planova.
Jebe me drzavljanstvo.
- Haris.ba
#9732 Re: Sarajevo Construction
Možeš kupiti i sa BiH državljanstvom u Hr bez problema. Ali, mislim da ima druga tema.
Nego, može li mi iko reći gdje je bila javnost kada su se pravile one kuće po brdima Pofalića na javnoj raspravi?
Nego, može li mi iko reći gdje je bila javnost kada su se pravile one kuće po brdima Pofalića na javnoj raspravi?
- bitanga_sa_otesa
#9733 Re: Sarajevo Construction
bili na mobi kod komsija, izljevali plocuHaris.ba wrote:
- Cossack
- VladaFBiH
#9735 Re: Sarajevo Construction
Coca-Cola je nekada davno punila konzerve u Sarajevskoj Pivari dok ovi nisu uzeli da rade Pepsi (ali je to baš davno bilo) i koliko znam Coca-Cola nikada nije imala pogon za konzerve u BiH a Pepsi konzerve je Sarajevska Pivara izvozila u Hrvatsku dugo vremena jer ni Pepsi Hrvatska nije imao punionicu za konzerve...No-Name wrote:Mirinda je od Pepsi isto kao što je Fanta od Coca Cole tako da je pivara pravila samo Pepsi proizvode
- Dosadno mii
#9736 Re: Sarajevo Construction
Ne zacatavajte. Otvorim temu ne znam na kojoj sam.
- So What!
#9737 Re: Sarajevo Construction
U toku postavljanje hidroizolacije na prvoj javnoj podzemnoj garaži u Sarajevu
Izgradnja prve javne podzemne garaže u Sarajevu koja će se nalaziti prekoputa Vijećnice počela je u martu. Trenutno se izvode radovi gradnje objekta koji uključuju hidroizolaciju, jedan od najvažnijih koraka u izgradnji imajući u vidu blizinu rijeke Miljacke, kao i velike količine podzemnih voda na ovom prostoru.
Iz tog razloga, za hidroizolaciju buduće podzemne garaže koriste se najkvalitetniji materijali, a koliko se ozbiljno pristupilo ovim radovima govori i podatak da njihovo izvođenje prate i inžinjeri kompanije SIKA koji su stigli iz Švicarske.
Podsjećamo, garaža će imati dvije podzemne etaže sa 155 parking mjesta, uključujući i najmoderniji elektropunjač za vozila koji će građani koristiti bez naknade. Imat će i multifunkcionalni popločani trg čija će površina iznositi skoro 3.000 m2, a ulaz i izlaz iz podzemne garaže bit će na semaforu kod Novog mostaVijećnica.
Prema informacijama sa terena, inžinjeri iz Švicarske zadovoljni su dosad izvedenim hidroizolacionim radovima, te su konstatovali da se izvode prema protokolu koji je propisao proizvođač materijala.
Radi se sa specijalnim materijalima namijenjenim za ovakvu vrstu gradnje gdje je prisutno duboko fungiranje, visok pritisak podzemne vode i specifični uslovi, tako da klasična hidroizolacija nije primjenjiva. Kako tvrdi izvođač radova, firma Džekos d.o.o. iz Sarajeva, ključno je da hidroizolacija bude dovoljno udaljena od armature i da nema vode u toku postavljanja hidroizolacije, a i ti uslovi su ispunjeni.
"Hidroizolacija jame radit će se u tri faze, a uporedo s tim vršit će se betoniranje kontra ploče i početak radova na samoj konstrukciji objekta garaže", kazala je Amela Kulaglić-Herco, voditeljica projekta u ime Općine Stari Grad.
Izgradnja podzemne garaže počela je 25.marta, a najduže se radilo na komplikovanim poslovima izmiještanja instalacija. U isto vrijeme napravljen je široki otkop, a kasnije i obezbjeđenje temeljne jame sa 98 šipova, 85 sidara i iskopima. Tek nakon svih ovih radova krenula je gradnja objekta, što uključuje i hidroizolaciju, te je počela i kontra ploča.
Podzemna garaža u najužoj jezgri pomoći će rješavanju problema nedostatka parking prostora, ali njen značaj prevazilazi te okvire. Multifunkcionalni trg omogućit će održavanje različitih manifestacija tokom čitave godine, pružat će najbolji dosad pogled na symbol grada - Vijećnicu, ali i dati na značaju Šeher-ćehajinoj ćupriji.
Naime, postojeći trotoar uz Miljacku će se proširiti, pa će se dio od Šeher-ćehaijine ćuprije pretvoriti u lijepo šetalište. Saobraćaj iz ulice Avdage Šahinagića ubuduće će biti preusmjeren desno, oko platoa i garaže i vozila će se na semaforu uključivati na Novi most Vijećnica.
Na ovaj način ni stanari ulice, a ni vozači neće biti saobraćajno ugroženi u odnosu na raniji režim. Sve ove izmjene u skladu su sa ranije usvojenim Urbanističkim projektom koji je radio Zavod za planiranje KS. Vrijednost ove investicije je preko šest miliona konvertibilnih maraka, a Općina Stari Grad je finansira kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.
Klix
- So What!
#9738 Re: Sarajevo Construction
Na nesuđenoj lokaciji Bauhausa počela gradnja
Na atraktivnoj lokaciji iza zgrade RTV doma, u naselju Halilovići, počeli su radovi na iskopu zemlje u šta se uvjerila naša ekipa koja je snimila mašine na terenu, saznaje Akta.ba.
Podsjetimo, radi se o zemljištu površine 50.000 metara kvadratnih, na kojoj je trebao biti izgrađen njemački trgovinski centar "Bauhaus" čija ambiciozno najavljivana gradnja traje još od 2012. godine.
Međutim, ista nikad nije realizirana zbog pravno-administrativnih barijera. Na zemljištu koje je pripadalo sarajevskoj tvornici Žica, dalje od postavljanje ograde, te obilježavanja i osiguranja osnovnih tačaka i pravaca na parceli prije same izgradnje, nije se odmaklo.
U međuvremenu, pojavila se informacija da je za ogromno građevinsko zemljište zainteresovan najveći bh. trgovački lanac Bingo koji na pomenutoj lokaciji osim centra planira i gradnju podzemnih garaža.
Iz kompanije Bingo tvrde da nemaju nikakve informacije koje mogu podijeliti.
Akta
- So What!
#9739 Re: Sarajevo Construction
Veliki radovi: Na gradilištu bazena Dobrinja ugrađeno 850 kubika betona
Radnici građevinske firme Unigradnja jučer su počeli betoniranje temeljne ploče budućih otvorenih bazena na Dobrinji, u koju će do kraja dana biti ugrađeno oko 850 kubika betona.
Prema riječima Hameda Osmankovića, šefa gradilišta od jutros je u ploču ugrađeno oko 600 kubika betona, a do kraja dana potrebno je ugraditi još 250 kubika. To je jedan ciklus koji se ne može prekidati. Za pripremu ploče ugrađeno je oko 950 tona armature.
Naredna faza je vertikalna konstrukcija.
"Nakon ovih radova pristupit će se izradi zidova, preliva i cjevnih razvoda za bazen, a to bi trebalo biti gotovo za mjesec. U proteklom periodu smo uradili konstrukciju pratećeg objekta, gdje će biti smješetena kompletna bazenska tehnika budućeg bazena, postrojenje za prečišćavanje vode i sl", rekao je Osmanković, dodajući da je početku izgradnje bazena prethodilo izmještanje instalacija koje su se nalazile na ovoj i susjednim lokacijama, a izgrađena je i nova naseljska kanalizacija, što je bilo uslov za početak izgradnje samog objekta.
Izgradnja otvorenih bazena dio je projekta sportsko – rekreacionog centra Dobrinja, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Općine Novi Grad Sarajevo.
Njegovom izgradnjom stanovnici najmnogoljudnije općine u BiH po prvi put će dobiti otvorene bazene s pratećim sportsko - rekreacionim sadržajima koji će se moći koristiti tokom cijele godine. U sklopu kompleksa predviđena je izgradnja jednog velikog otvorenog i manjeg bazena za djecu, ali i sportski tereni i ugostiteljski sadržaji.
Akta
- drug_profi
#9740 Re: Sarajevo Construction
Otovren bazen nije nikako najbolja ideja za potrositi svoje pare. Ali za potrositi općinske je sasvim ok.
- VladaFBiH
#9741 Re: Sarajevo Construction
možda čovjek gleda u budućnost - broj sunčanih dana se povećava zbog globalnog zagrijavanja i za 30tak godina će se u Sa itekako isplatiti imati otvoreni bazendrug_profi wrote:Otovren bazen nije nikako najbolja ideja za potrositi svoje pare. Ali za potrositi općinske je sasvim ok.
- corvus_edin
#9742 Re: Sarajevo Construction
A koliki je ukupni teren oko tog bazena?
- dječak sa šibicama
#9743 Re: Sarajevo Construction
Globalno zagrijavanje kao vizija 
- studiorum_tuzlaensis
#9744 Re: Sarajevo Construction
Otvoreni bazen u Sarajevu.
Za par godina, troškovi održavanja (Total Cost of Ownership) će premašiti sve uložene pare. Biće dobrog posla i para (naših para) za Efendićev LOKOM
Retardirana država i svi u njoj.
Za par godina, troškovi održavanja (Total Cost of Ownership) će premašiti sve uložene pare. Biće dobrog posla i para (naših para) za Efendićev LOKOM
- JThomas
#9745 Re: Sarajevo Construction
samo neka se gradi i vozi auto. pravi čovjek iz naroda, po mjeri naroda.
- drug_profi
#9746 Re: Sarajevo Construction
O tom pricam, ali to slabo konta izborna baza.studiorum_tuzlaensis wrote:Otvoreni bazen u Sarajevu.![]()
A mali rumeni sovinista je nasao kako ce se trajno prikaciti na sisanje nasih para, i to nasim parama....
- wewa
#9747 Re: Sarajevo Construction
i tako ce se nastaviti dok god opozicija ne pronadje adekvatnog kandidata za zamjenika.
jer, percepcija je da se u NG bar nesto gradi! nema veze koji su dugorocni efekti...
jer, percepcija je da se u NG bar nesto gradi! nema veze koji su dugorocni efekti...
- studiorum_tuzlaensis
#9748 Re: Sarajevo Construction
Izborna baza je tu već ugrađena, od tendera pa do održavanja.drug_profi wrote:O tom pricam, ali to slabo konta izborna baza.studiorum_tuzlaensis wrote:Otvoreni bazen u Sarajevu.![]()
A mali rumeni sovinista je nasao kako ce se trajno prikaciti na sisanje nasih para, i to nasim parama....
- dječak sa šibicama
#9749 Re: Sarajevo Construction
Bazen ce u zimskom periodu odrzavati brat bratu 20 uhljeba, citaj nece nista raditi a primat ce platu.
Cuvar bazena u zimskom periodu, sdo zno.
Mozda da plazaliste naprave od oktobra do aprila.
- studiorum_tuzlaensis
#9750 Re: Sarajevo Construction
dječak sa šibicama wrote:Bazen ce u zimskom periodu odrzavati brat bratu 20 uhljeba, citaj nece nista raditi a primat ce platu.
od septembra do juna nek bude plazalište.
opet mi je totalni fijasko praviti bazen u gradu gdje sezona sunčanih dana traje 3 mjeseca