Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#9726 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Xavier1 wrote:
MarlboroGold wrote:
Boemica wrote: Pa okej mi je to pitanje da li se vidiš dugoročno u toj firmi, al' ja još nikad nisam otišla na razgovor za posao da me nisu pitali jesam li udata, imam li momka, planiram li se udati, sa kim živim i tako to. :roll:
Mah... šta reći za naše poslodavce kad su u pitanju žene. Država vas treba puno više štititi i podsticati natalitet.
U zadnjoj firmi u kojoj sam radio su lika ismijavali što je uzeo porodiljsko odsustvo kako bi se brinuo o bebi, jer mu je žena imala bolji posao i puno veću platu pa se veoma brzo vratila. Mahala mentalitet.
Pa i jeste za ismijavanje. Cuj on brinuo dok je zena radila. :lol:
Žena na budžetu i plata cirka 2000. Njemu cirka 800. Logično je da se ona vrati na posao, a da on uzme porodiljsko. Drugačije bi bilo retardirano.
MarlboroGold

#9727 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
Mislim da je isto kod svih. Ako nemaš curu kad ćeš naći, kad nađeš kad ćeš se oženiti, kad se oženiš kad ćete djecu ganjati, kad dobiješ prvo dijete kad će drugo itd.
Mene sad smoriše sa ženidbom, a ostalo će tek doći.
Dinostula

#9728 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Dinostula »

zipoo wrote:Ne obazirem se, a i nece biti zajednica. Vec sam odvojen
Koliko znam zajednica je kad zivis sa zenskom ali vanbracno bez da se zenis. :D
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#9729 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by lmo »

:koluta: e, vala jes' i to bezvezno....pa šta odgovarate?
mene nema ko ( bit će, na sreću :oops: ) s tim smarati...
zipoo

#9730 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

Dinostula wrote:
zipoo wrote:Ne obazirem se, a i nece biti zajednica. Vec sam odvojen
Koliko znam zajednica je kad zivis sa zenskom ali vanbracno bez da se zenis. :D
Kod mene je bila zajednica dijeliti kucu sa roditeljima, amidzama...
lmo wrote::koluta: e, vala jes' i to bezvezno....pa šta odgovarate?
mene nema ko ( bit će, na sreću :oops: ) s tim smarati...
Sabur, kad bude vrijeme, ima ovih starijih...
Boemica

#9731 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Boemica »

Zipoo, ako "odvojen" misliš, roditelji ti žive na jednom spratu, a ti sam na drugom, sry što ću te razočarat, al' kad se oženiš - živjećeš u zajednici :)
zipoo

#9732 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

Boemica wrote:Zipoo, ako "odvojen" misliš, roditelji ti žive na jednom spratu, a ti sam na drugom, sry što ću te razočarat, al' kad se oženiš - živjećeš u zajednici :)
Ne, roditelji zive 25 km od mene.
Boemica

#9733 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Boemica »

zipoo wrote:
Boemica wrote:Zipoo, ako "odvojen" misliš, roditelji ti žive na jednom spratu, a ti sam na drugom, sry što ću te razočarat, al' kad se oženiš - živjećeš u zajednici :)
E onda si stvarno odvojen, mašala :oops:

Neš' me pohvalit što sam ti napisala nick ispravno :run:
zipoo

#9734 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

Boemica wrote:
zipoo wrote:
E onda si stvarno odvojen, mašala :oops:

Neš' me pohvalit što sam ti napisala nick ispravno :run:
Ma oguglo vise :mrgreen:
duminjo

#9735 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Zavisi sve kakvi su odnosi, kakvi su roditelji, kakva su djeca. Imas ih tako koji su u jednoj kuci na razlicitim spratovima i zaista nisu u zajednicu. A imas i one koji su na suprotnim stranama grada a u zajednici su :mrgreen: sve je stvar dogovora i postivanja. Po meni je najbolja opcija neka komsijska varijanta. Da su roditelji tu. I moji i njeni, nebitno. U slucaju da se radi o kuci i spratovima, mislim da mi ni to ne bi smetalo aman zaman. Možda bi me skakiljalo. Al, u slucaju normalnih odnosa, mislim da nikad ne bih imao problem s Tim da ja živim dole, moja Mati gore ili njena..
Sve ovo pod uskovom da su svi zdravi i da se mogu u brinuti o sebi.. Bolest i postelja su druga prica.
duminjo

#9736 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

kiki-miki wrote:Vidi ih sto se hvale da su neozenjeni :oops: :D

A sta bi vas to Natjeralo da se ozenite? :oops:
Ja sam suzdrzan :lol:
duminjo

#9737 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Ma neka komentarisu oni koji mogu.. Ja Sam na ovome pao :lol:
zipoo

#9738 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

kiki-miki wrote:Vidi ih sto se hvale da su neozenjeni :oops: :D

A sta bi vas to Natjeralo da se ozenite? :oops:
Pa valjda kada osjetim da je pravo vrijeme sa pravom djevojkom, ne vjerujem da bi nesto drugo moglo
Boemica

#9739 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Boemica »

duminjo wrote:
Zavisi sve kakvi su odnosi, kakvi su roditelji, kakva su djeca. Imas ih tako koji su u jednoj kuci na razlicitim spratovima i zaista nisu u zajednicu. A imas i one koji su na suprotnim stranama grada a u zajednici su :mrgreen: sve je stvar dogovora i postivanja. Po meni je najbolja opcija neka komsijska varijanta. Da su roditelji tu. I moji i njeni, nebitno. U slucaju da se radi o kuci i spratovima, mislim da mi ni to ne bi smetalo aman zaman. Možda bi me skakiljalo. Al, u slucaju normalnih odnosa, mislim da nikad ne bih imao problem s Tim da ja živim dole, moja Mati gore ili njena..
Sve ovo pod uskovom da su svi zdravi i da se mogu u brinuti o sebi.. Bolest i postelja su druga prica.
Pod uslovom da su svi zdravi i "normalni" najsigurnija varijanta je da svi žive na tolikoj udaljenosti da ne mogu obuć prsluk i papuče i doći jedni drugima.

Moja tetka živi u zajednici u smislu, ona na jednom spratu, sin i žena na drugom, svi su normalni, poštuju se, vole se. Ali zato, djeca gore čim ustanu, eto ih dole nani, šta se ima jesti, itd, faktički su više kod nje nego kod roditelja, jer im je lijepo, žele biti kod nje (voli ih i ona i naravno da želi provodit vrijeme sa njima, ali ipak ona je svoju djecu odgojila, nije sad u godinama kad treba i unučad odgajat). Ako napravi nešto fino, ne može a da ne odnese gore sinu, ako joj neko dođe, osjeća da je red da i njih zovne da siđu, ako pak njima neko dođe, zovu je gore, itd.

Znam ja da je snaha aždaha koja neće sa svekrvom, snahe su gospođe koje bi sve na gotovo, itd :roll:
Ja iskreno, ne bih bila ni sa mojim ni sa njegovim roditeljima ni u kakvom vidu zajednice, isključivo zato što ne želim biti nikome teret, ne želim svoje odgovornosti oko djece prebacivati ni na koga, i hoću da imam svoj dom, da kad mi dođu svekar i svekrva gledam ih kao goste, koji su došli u moje, i da ih kao i svake druge goste dočekam najljepše što mogu, da se kod mene odmore i opuste, a kad živiš tako u istoj kući, postane ti normalno i da ti svekrva opere suđe, ili da ti njoj opereš prozor, itd.

Ako su jako bolesni moji ili njegovi, onda je bolje da živimo što bliže.
duminjo

#9740 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by duminjo »

Pa et.. Ja imam rodjaka koji Zivi tako. On gore oni dole. Ne dolazi niko nikome tako da mu bahne, ne pete i ne cisti niko nikome. Dosta toga si u pravu i vjerujem da mi je rodjak izuzetak i da je vise takvih kao što si ti opisala.. Možda bih se i složio s tobom da nisam tvrdoglav i da ne guram svoje iako znam da ga neam pravo :lol:
Boemica

#9741 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Boemica »

duminjo wrote:Pa et.. Ja imam rodjaka koji Zivi tako. On gore oni dole. Ne dolazi niko nikome tako da mu bahne, ne pete i ne cisti niko nikome. Dosta toga si u pravu i vjerujem da mi je rodjak izuzetak i da je vise takvih kao što si ti opisala.. Možda bih se i složio s tobom da nisam tvrdoglav i da ne guram svoje iako znam da ga neam pravo :lol:
:wink:

A vala, iskrena da budem, ja se ne bi mogla pošteno opustit dok se, što rekla monca, henky penky, kad znam da postoji mogućnost da me baš svekrva čuje.

Neka brate, svak' svoj dom nek' gradi. Pretpostavljam da ni svekru nije ćaća napravio, pa zašto onda očekivati od njega da sinu obezbjedi smještaj. Nek se svak za sebe bori.
zipoo

#9742 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

Ako se potrefe insani zajednica nije problem
Zoya

#9743 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Zoya »

zipoo wrote:Ako se potrefe insani zajednica nije problem
Tačno.
Kakvu sam ja nesuđenu svekrvu i svekra imala :srce: Sa tim ljudima bi mogla zauvijek živjeti.
A ono što je bilo suđeno, sačuvaj Bože :lol: kontinent je malo promijeniti :-)
Optimus09

#9744 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Optimus09 »

.
Last edited by Optimus09 on 11/12/2018 17:46, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#9745 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Ne mogu sebe zamisliti da živim sa ženom i roditeljima u istoj kući. Razumijem da ljudi imaju finansijskih problema, pa su često tako i primorani... ali ako mogu bolje da traže sebi nešto drugo. Svi mi volimo svoj rahatluk, a u takvim uslovima ga često nema.
S druge strane postoje i roditelji koji prave kuće na 3-4 sprata u nadi da će njihova djeca ostati tu i živjeti s njima... to je za mene velika greška.
Boemica

#9746 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote:Ne mogu sebe zamisliti da živim sa ženom i roditeljima u istoj kući. Razumijem da ljudi imaju finansijskih problema, pa su često tako i primorani... ali ako mogu bolje da traže sebi nešto drugo. Svi mi volimo svoj rahatluk, a u takvim uslovima ga često nema.
S druge strane postoje i roditelji koji prave kuće na 3-4 sprata u nadi da će njihova djeca ostati tu i živjeti s njima... to je za mene velika greška.
Vala, mojima bi bolje bilo da su pare trošili na sebe i da ugode sebi, nego što su pravili kućetinu da imaju sinovi gdje živjet kad se ožene.

A oni evo 40tu guraju i ne žene se :lol: :lol:

Kod mene mater prije, šta god: nek ostane kad se ožene/udam.
Dobijemo za poklon fine tanjire: "Ne otvaraj to, da imaš kad se udaš", kupim lijepu posteljinu svima: "Ne otvaraj, nek' imaju kad se ožene"
Šta je žena skupila, ima spremu da se 16 puta udam.
MarlboroGold

#9747 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:
MarlboroGold wrote:Ne mogu sebe zamisliti da živim sa ženom i roditeljima u istoj kući. Razumijem da ljudi imaju finansijskih problema, pa su često tako i primorani... ali ako mogu bolje da traže sebi nešto drugo. Svi mi volimo svoj rahatluk, a u takvim uslovima ga često nema.
Vala, mojima bi bolje bilo da su pare trošili na sebe i da ugode sebi, nego što su pravili kućetinu da imaju sinovi gdje živjet kad se ožene.

Dobijemo za poklon fine tanjire: "Ne otvaraj to, da imaš kad se udaš", kupim lijepu posteljinu svima: "Ne otvaraj, nek' imaju kad se ožene"
Možda si im ti jedina nada :D
triconja

#9748 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
Boemica wrote:

Možda si im ti jedina nada :D
Plot tvist, znaci hipoteticki, znaci ona usvojena znaci kraj loze :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#9749 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Boemica wrote:

Pa kreni. Treba stići sve odbrojati 16, 15, 14, 13...
Ramzess Veliki

#9750 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Ramzess Veliki »

Boemica wrote:
zipoo wrote:Vas poslodavci, a mene familija ubi. Imas curu, sto se nisi ozenio, sta cekas, ja sam u tvojim godinama imao dijete od 10 godina...
Pa je l' misliš da i nas ne pegla familija dodatno?
Zato mi i muka, na sve strane samo: kaš se udat :shock:
I ... ka's se udat? :oops:
Post Reply