Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#9726 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

fosna2014 wrote:
Co0l wrote:Tebi je sve upitno sto se ne uklapa u tvoj jednodimenzionalni pogled na svijet.
Juzni front je sastavljen od skoro 100% lokalnih boraca dok ih napadaju oni cije su kuce hiljadama kilometara daleko.
Kao u Sheikh Miskinu gdje je Nusra preuzela kontrolu odbrane "domovine". :thumbup:
Kako ono rekoše juče, Nusra se nalazi tamo samo simbolicno, zanemarljivo.
Em2r

#9727 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Challenger__ wrote:
Em2r wrote:kraj se blizi valja se asimilirat. ni saudi ni thanijevci nedaju bez vize u svoje zemlje. kuda ce u pm.
U Evropu. Tamo ih velikodušno šalje gospodar Bibi uz pomoć vjernih slugu i vratara, Obume i Erdogana.
Nije ni Anđa idiot.
Challenger__

#9728 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Upitno je to, upitno. Samo po jednoj teoriji ona je dio sheme koja igra kontra.
Co0l

#9729 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

fosna2014 wrote:
Co0l wrote:Tebi je sve upitno sto se ne uklapa u tvoj jednodimenzionalni pogled na svijet.
Juzni front je sastavljen od skoro 100% lokalnih boraca dok ih napadaju oni cije su kuce hiljadama kilometara daleko.
Kao u Sheikh Miskinu gdje je Nusra preuzela kontrolu odbrane "domovine". :thumbup:
Nusra je tamo minorna.Na djelu je poznato rezimsko etiketiranje svih protivnika koje sve redom smatra i naziva teroristima.
fosna2014

#9730 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Co0l wrote:
fosna2014 wrote:
Nusra je tamo minorna.Na djelu je poznato rezimsko etiketiranje svih protivnika koje sve redom smatra i naziva teroristima.
Nusra drzi najveci grad poslije Daare na jugu Sirije sa jos nekim "moderate" rebels a ala Ahrar. Tu je jedino TO minorna.
Mlohavi

#9731 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sam sam zapazio da se TOW sve manje i manje koristi(kao i drugi ATGMovi), zbog kojeg razloga, ne znam. Cini mi se da ni jedan jedini nije iskoristen da se zaustavi oklop u izuzetno bitnom Seikh Miskinu...

Image

Image
simla ‏@yarinah1 25m
Co0l

#9732 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

fosna2014 wrote:
Co0l wrote:
Nusra drzi najveci grad poslije Daare na jugu Sirije sa jos nekim "moderate" rebels a ala Ahrar. Tu je jedino TO minorna.
Ne bih se slozio ali u svakom slucaju to ne mijenja cinjenicu da su tamosnji branioci skoro 100% domaci dok ih napadaju oni koji vjerovatno do unazad par mjeseci nikad u zivotu nisu culi za mjesta na koja sada istresaju tone bombi.
Co0l

#9733 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Mlohavi wrote:Sam sam zapazio da se TOW sve manje i manje koristi(kao i drugi ATGMovi), zbog kojeg razloga, ne znam. Cini mi se da ni jedan jedini nije iskoristen da se zaustavi oklop u izuzetno bitnom Seikh Miskinu...

Image

Image
simla ‏@yarinah1 25m
Cisto da udje u zapisnik da je prva upotreba TOW-a zabiljezena tek u aprilu 2014.-te...

A ja kako sam upratio,TOW se i jeste najvise koristio u Alepu,Idlibu i Latakiji.
Challenger__

#9734 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ne bih se slozio ali u svakom slucaju to ne mijenja cinjenicu da su tamosnji branioci skoro 100% domaci...
Proizvoljna, neutemeljena tvrdnja. Jednom riječju - bajka.

Daj izvore kojima to dokazuješ.
fosna2014

#9735 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Co0l wrote:
fosna2014 wrote:
Co0l wrote:
Ne bih se slozio ali u svakom slucaju to ne mijenja cinjenicu da su tamosnji branioci skoro 100% domaci dok ih napadaju oni koji vjerovatno do unazad par mjeseci nikad u zivotu nisu culi za mjesta na koja sada istresaju tone bombi.
Grad Nawa. Guglaj malo. Slozices se.
sarajevoxxxx

#9736 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ne bih se slozio ali u svakom slucaju to ne mijenja cinjenicu da su tamosnji branioci skoro 100% domaci...

Rusi pred cijelim svijetom bombarduju ti tražiš izvore da grad brane Sirijci a ne stranci.

Sirija i Irak zajedno 50 miliona stanovnika. Gdje su vojske te dvije zemlje? Kakva crna Nusra? Kakav crni Isil? Govorimo o 50 miliona stanovnika, a Rusi došli da ih spašavaju. Iranske milicije, irački Hašd, Hezbollah...
Kikibombona

#9737 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:...
Sirijski reporteri prenose da se u Miskinu bore sa Nusrom.
Challenger__

#9738 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

fosna2014 wrote:Grad Nawa. Guglaj malo. Slozices se.
Nema on blage veze ni o čemu. On samo lupa napamet. Poriče činjenice (kao one SOHR-ove od jutros) i tako dokazuje svoju odanost tim priglupim konstruktima ("otpor 'naroda' u Siriji", "borba protiv režima" i slične tursko-katarske ublehe).

Komedijaš.
Challenger__

#9739 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

To su virtuelne lozinke i odzivi kojima se izražava podrška ublehi. Tu istine i činjenica nema ni u naznakama. Haha. Koji cirkus.
Challenger__

#9740 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Što više poričeš i fantaziraš, to si veći virtuelni "revolucionar".

:lol:
husein_kapetan

#9741 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

http://www.analisidifesa.it/2016/01/i-c ... della-cia/
Nakon toliko vremena provedenog slijedeci rat o kom pisemo.. mislio sam da me nista zacuditi ne moze...
Ova istraga jednog od najutjecajnijih italijanskih dnevnika.. jednostavno ostavlja bez rijeci..
A ljudi govore samo o djelu istine koji su svojim radom uspjeli istrazit.. realni obim ovog.."projekta...!!!) samo se naslutiti da'
Ne znam.. o ovom se knjige pisati mogu bez da se sve kaze.. ja bih samo napomenuo da.. su kreatori, ideatori i mentori ovog krvavog projekta zvanog "arapsko proljece".. brizno, minuciozno i pomno ovaj projekat ispanirali..
Koliko je snage,znanja i umjeca trebalo da se zaustavi ovaj dobro podmazani "lanac"...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9742 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Ironmen wrote:
zrakomlat wrote:
japin_mutapi wrote:u siriji je poražen samo narod, obični ljudi
100 %

U Siriji je porazeno kompletno covjecanstvo sto su pred svojim ocima dozvolili monstruozne zlocine ISILA.
poraženo je još ranije kada su dopustili monstruozne zločine ASADA
isil i asad su dvije strane iste medalje, liče jedan na drugog kao zla braća blizanci ... hraneći se zlom prvoga jača drugi i obratno, jedan su drugom neophodni i jedan bez drugog brzo padaju

asad i isil su čekić i nakovanj za narod sirije, željne slobode i mira
joe_black

#9743 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
Da bogdom nije bilo pojave "mirnih demonstranata" u arapskom svijetu...
Co0l

#9744 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:

to je opstepoznata stvar i svakom ko iole prati desavanja u Siriji je to poznato.Nemoj se blamirati.
bvcx

#9745 Re: Sirija vol. 2

Post by bvcx »

joe_black wrote:Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
Jedino je čudno kako nema demostranata u Saudijskoj Arabiji i Kataru, država koje podupiru demostrante u drugim arapskim zemljama.
Co0l

#9746 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

fosna2014 wrote:
Co0l wrote:
Grad Nawa. Guglaj malo. Slozices se.
Ponavljam,Nusra je u manjini u Juznom frontu a skoro 100% sastav boraca dole je domaci.bez obzira da li se radi o FSA ili tom manjem dijelu koji nije FSA nego Nusra i ostali.
joe_black

#9747 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

bvcx wrote:
joe_black wrote:Sirijski narod je porazen onog trenutka cim su se pojavili "mirni demonstranti", Libijski narod porazen cim su se pojavili "mirni demonstranti", jedino SIsi na vrijeme .ebo mater minim demonstrantima pa je Egipatski narod samo do pola porazen...
Jedino je čudno kako nema demostranata u Saudijskoj Arabiji i Kataru, država koje podupiru demostrante u drugim arapskim zemljama.

Za inforamciju radi u navedenim bastionima demokratije organizovanje demonstracija je smrtno kaznjivo...
Co0l

#9748 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Nema on blage veze ni o čemu. On samo lupa napamet. Poriče činjenice (kao one SOHR-ove od jutros) i tako dokazuje svoju odanost tim priglupim konstruktima ("otpor 'naroda' u Siriji", "borba protiv režima" i slične tursko-katarske ublehe).

Komedijaš.
Spinujes,propagandisto.
Niko ne negira da ima stranaca koji se bore protiv rezima ali ti,u maniru loseg propagandiste,spinujes i presucujes cinjenicu da se vecina stranaca koji se bore protiv rezima,nalazi u ISIL-u koji se takodjer bori i protiv pobunjenika.

I Nusra,kakva god da je a koju fosna spominje,je sastavljena uglavnom od Sirijaca.A i takva je na jugu u manjini u odnosu na FSA.

Citaj sta sagovornik pise umjesto da komentarises ono sto nije napisano.
Co0l

#9749 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:...
Sirijski reporteri prenose da se u Miskinu bore sa Nusrom.
Pricamo o tome ko je stranac a ko ne a ne o kojoj se formaciji radi.A ako cemo bas o formacijama,Nusra je tamo u manjini.
Em2r

#9750 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:

Komedijaš.
Spinujes,propagandisto.
Niko ne negira da ima stranaca koji se bore protiv rezima ali ti,u maniru loseg propagandiste,spinujes i presucujes cinjenicu da se vecina stranaca koji se bore protiv rezima,nalazi u ISIL-u koji se takodjer bori i protiv pobunjenika.

I Nusra,kakva god da je a koju fosna spominje,je sastavljena uglavnom od Sirijaca.A i takva je na jugu u manjini u odnosu na FSA.

Citaj sta sagovornik pise umjesto da komentarises ono sto nije napisano.
Nek ti je savo dobri propagandista.
Locked