UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mišo_Kovač

#9726 Re: UEFA Champions League

Post by Mišo_Kovač »

jeza u ledja wrote:Da sutra ulete Ameri s ogromnim parama u United i Liverpool onda jel ne bi bili plasticni?
Amerikanci su davno uletjeli u ova dva kluba. Tako da da, plastika čista :D
MyTao

#9727 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

bersK wrote:Nema, Real pojeba sve pare svijeta, al nema veze što su u zadnjih 7 godina ispumpali igrača za kojih niko živ nije znao, a danas ti igrači su brendovi skoro. Pepe, Di Magia, Marcelo, Morata, Higuain, Vazquez, Asensio, Casemiro, Albiol, Khedira, Varane, Jese.

Što ne mogu lebca preko pogačice. Sad kad počnu spominjati kako su uništili zamalo karijeru Kaki, Snajderu i dr. Ili će se naći neko da me ispravi da kaže kako ovo nisu produkti njihove škole. Dobro, znam da nisu, al koliko je realno da bi Higuain bio takav kakav je sad ili recimo Di Maria, da se nije pojavio Real Madrid i kupio ih za sitnicu?
:lol: :lol:

De se ti prvo dogovori sa sobom :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9728 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Ako gledas u kontekstu LP, da. I nije 2001., nego 2002.

Pisao sam MyTao, problem je bilo sto se dovodilo svasta, trebalo je vremena da se ta politika iskristalise.
Recimo, lahko je bilo kad se jedne sezone doveo Figo, druge Zidane, trece Ronaldo.
Al onda kad su poceli dovoditi pola brazilske ili holandske reprezentacije (citaj: 3/5 su bili smece), e onda je i nastupila susa.
Sad je to ipak neki drugi nivo.
Ja, ja 2002, my bad :D

Cudno je to. Na papiru je Real imao dosta jacih ekipa od ove koja je cvaknula dvije Lige sampiona u 3 godine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9729 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Mišo_Kovač wrote:
jeza u ledja wrote:Da sutra ulete Ameri s ogromnim parama u United i Liverpool onda jel ne bi bili plasticni?
Amerikanci su davno uletjeli u ova dva kluba. Tako da da, plastika čista :D
Jos samo fale gradjanski rat i sektaski sukobi :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9730 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:

Cudno je to. Na papiru je Real imao dosta jacih ekipa od ove koja je cvaknula dvije Lige sampiona u 3 godine.
Kontinuitet.
Nema te ekipe koja ce imati kontinuitet, a svake sezone dodje 6-7 novih igraca i to onih koji konkurisu za prvi tim.
Ovako, ekipa ima kostur i dovodi se samo ono sto treba i sto ce ionako jaku ekipu jos podebljati.

Na temu, grupa nekad 2002.

Image
Muhamed Đakmić

#9731 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Kontinuitet.
Nema te ekipe koja ce imati kontinuitet, a svake sezone dodje 6-7 novih igraca i to onih koji konkurisu za prvi tim.
Ovako, ekipa ima kostur i dovodi se samo ono sto treba i sto ce ionako jaku ekipu jos podebljati.

Image
Druga grupna faza, ubjedljivo najbolji dio takmičenja :D

Šteta što su je ukinuli radi ove nakarade od osmine finala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9732 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Kontinuitet.

Image
Te sezone je Bajern ispao u grupi :D U prvoj, jer su se tad igrale dvije grupne faze, pa onda odmah cetvrtfinale. Zakon ocam :thumbup:

I onda je uslijedila ta susna decenija krunisana onim katastrofalnim porazom od Čelzija u finalu :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9733 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kontinuitet.

Image
Te sezone je Bajern ispao u grupi :D U prvoj, jer su se tad igrale dvije grupne faze, pa onda odmah cetvrtfinale. Zakon ocam :thumbup:

I onda je uslijedila ta susna decenija krunisana onim katastrofalnim porazom od Čelzija u finalu :skoljka:
Bata, opet te moram ispraviti...1/4 Bayern Munich Germany 2–3 Spain Real Madrid
bersK

#9734 Re: UEFA Champions League

Post by bersK »

MyTao wrote:
bersK wrote:Nema, Real pojeba sve pare svijeta, al nema veze što su u zadnjih 7 godina ispumpali igrača za kojih niko živ nije znao, a danas ti igrači su brendovi skoro. Pepe, Di Magia, Marcelo, Morata, Higuain, Vazquez, Asensio, Casemiro, Albiol, Khedira, Varane, Jese.

Što ne mogu lebca preko pogačice. Sad kad počnu spominjati kako su uništili zamalo karijeru Kaki, Snajderu i dr. Ili će se naći neko da me ispravi da kaže kako ovo nisu produkti njihove škole. Dobro, znam da nisu, al koliko je realno da bi Higuain bio takav kakav je sad ili recimo Di Maria, da se nije pojavio Real Madrid i kupio ih za sitnicu?
:lol: :lol:

De se ti prvo dogovori sa sobom :D

Kad mi nadjes nekog igraca kojeg je Barselona kupila i napravila ga zvijezdom, imas pozdrav. Paco Alcacer? Ter Stegen? Bojan Krkic? Uslovno sam nabrojao igrace i koji su napravljeni u La Fabbrici i kupljeni za sitan novac. Poy. :-D :-D :-D
Last edited by bersK on 11/05/2017 17:57, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9735 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Bata, opet te moram ispraviti...1/4 Bayern Munich Germany 2–3 Spain Real Madrid
Hmmmm cudno. Ispali su one sezone kad su dosli Ballack i Ze Roberto, a tradicionalni spozor Opel je zamjenjen T Mobileom :hm:

Ustvari nije cudno, to je ipak 2003, jer su ova dvojica igrala za Leverkuzen koji je izgubio od Reala u finalu 2002.

Jebiga malo se pomijesaju te godine, a inace sam jako dobar u pamcenju tih detalja. Ili barem tako mislim :run:

Evo jos jednom iz glave, ako fulim odustajem: ta 2002 je godina izgubljenih njemacih finala. Leverkuzen zijanio u finalu LP, Borusija D od Fejnorda u finalu Kupa Uefa, a Njemacka reprezentacija od Brazila u finalu Mudijala u Juznoj Koreji i Japanu.
Muhamed Đakmić

#9736 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

I ja sam bio ubijeđen da Bayern jeste ispao u ovoj sezoni kad Bata reče, ali nije :D

Provjerih, sezona 2002/2003 su ispali ko fišek, samo dva boda osvojili. U glavi mi da ih je namučio neki Lerome Leroy :D

Bersk, trebaju li dva bolja igrača od Messija i Ronaldinha kao primjeri onih koje je Barcelona napravila zvijezdama? :D
omar little

#9737 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

oko cega se vi tacno sad natezete ovdje? mislim, sta je bit price?

nakucali ste stranica, ne da mi se sve citati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9738 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:oko cega se vi tacno sad natezete ovdje? mislim, sta je bit price?

Sve je krenulo od price o parama i kako bi i Inter iz Zapresica mogao biti novi Real da ima te pare.
diablobih

#9739 Re: UEFA Champions League

Post by diablobih »

ultima_palabra wrote:
diablobih wrote: Pogledaj Highlightse, sad se vrlo lagano mogu naci.

Sta fali jednom od najboljih stopera ikad, jednom od najboljih veznih ikad, predobrom Ballacku, prejakom Drogbi?

Cini mi se da malo ludujes, ili da pojma nemas o fudbalu.
Vrati se na početak... priča je bila da ti pare mogu kupiti dobar fudbal, Chelsea i City su dokaz da ne mogu.

Ne fali ništa, sve su to dobri igrači ali će ih se za 10-15 godina sjećati samo navijači Chelseaja.
Chelsea je najbolji primjer da moze, samo sto moras imati neke osnove, Chelsea je vec igrao dobar fudbal krajem 90tih, pocetkom 2000tih (kada su osvajali trofeje), pa onda se imala podloga kako pumpati pare. Zato i govorim pogledaj eto highlightse tekmi Chelseaja iz prve etape Mourinha, i ovih sada italijana, vidi koliko se davalo golova, kakve akcije su radjene, kakav se fudbal igrao. Conte sta radi sa timom kojeg su svi omalozavali, a opet najvise golova dali.
MyTao

#9740 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

omar little wrote:oko cega se vi tacno sad natezete ovdje? mislim, sta je bit price?

ali moras.
MyTao

#9741 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

bersK wrote:

Kad mi nadjes nekog igraca kojeg je Barselona kupila i napravila ga zvijezdom, imas pozdrav. Paco Alcacer? Ter Stegen? Bojan Krkic? Uslovno sam nabrojao igrace i koji su napravljeni u La Fabbrici i kupljeni za sitan novac. Poy. :-D :-D :-D
A kupiti igraca pa ga poboljsati je bolje nego potpisati dijete od 13 godina i od njega napraviti najboljeg igraca u historiji fudbala?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9742 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Buffona ufatili kako :pusi:
I Romin Radja rado zadiminja :D
Jebo sportistu koji nece ponekad zalimpa :)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#9743 Re: UEFA Champions League

Post by I am Happy »

Juventus je plasmanom u finale Lige šampiona zaradio 108 miliona evra, a zaradiće 113 ukoliko osvoje trofej.
Kako prenosi Calcio e Finanza, Juventus će od nagrade UEFA i TV prava zaraditi 108 miliona evra.
Ukoliko osvoje trofej prvi put posle 1996. godine, iznos će se popeti na 113,7 miliona evra.
To će biti više nego što je Juve zaradio pre dve sezone i više nego što je ijedan klub zaradio od Lige šampiona.
Ovo ne uključuje dodatna sponzorstva i prodaju karata.
Sigurno je da će novac biti uložen u transfere, a moguće mete su Verratti, Bernardeschi i Tolisso.
Kako samo ljudi posluju.
Muhamed Đakmić

#9744 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

I am Happy wrote:
Juventus je plasmanom u finale Lige šampiona zaradio 108 miliona evra, a zaradiće 113 ukoliko osvoje trofej.
Kako prenosi Calcio e Finanza, Juventus će od nagrade UEFA i TV prava zaraditi 108 miliona evra.
Ukoliko osvoje trofej prvi put posle 1996. godine, iznos će se popeti na 113,7 miliona evra.
To će biti više nego što je Juve zaradio pre dve sezone i više nego što je ijedan klub zaradio od Lige šampiona.
Ovo ne uključuje dodatna sponzorstva i prodaju karata.
Sigurno je da će novac biti uložen u transfere, a moguće mete su Verratti, Bernardeschi i Tolisso.
Kako samo ljudi posluju.
A jadno je ovo. Nije Juventus kriv, nego generalno je jadno pošto u Premiershipu ekipa koja ispadne uzme skoro jednako. 80 miliona eura prošle sezone za Norwich i Aston Villu.
diablobih

#9745 Re: UEFA Champions League

Post by diablobih »

hehehe, toliko zaradi ekipa koja dobije playoff u championshipu :D
bersK

#9746 Re: UEFA Champions League

Post by bersK »

Muhamed Đakmić wrote:I ja sam bio ubijeđen da Bayern jeste ispao u ovoj sezoni kad Bata reče, ali nije :D

Provjerih, sezona 2002/2003 su ispali ko fišek, samo dva boda osvojili. U glavi mi da ih je namučio neki Lerome Leroy :D

Bersk, trebaju li dva bolja igrača od Messija i Ronaldinha kao primjeri onih koje je Barcelona napravila zvijezdama? :D
Hmm, očekivao sam da će neko njih dvojicu spomenuti. Pošteno. Jesu. Ali ispada da su oni i posljednja dvojica od kojih je Barselona napravila značajni brend. Uz njih ću dodati i Xavija i Iniestu. Ostalo je tankosava. Ne postoji klub sa više omladinskim otpatcima da su postali veliki igrači. Mauro Icardi is here also :D
Last edited by bersK on 11/05/2017 18:26, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#9747 Re: UEFA Champions League

Post by I am Happy »

diablobih wrote:hehehe, toliko zaradi ekipa koja dobije playoff u championshipu :D
Da li se tu radi o cistom profitu ili samo o "zaradi"...
diablobih

#9748 Re: UEFA Champions League

Post by diablobih »

I am Happy wrote:
diablobih wrote:hehehe, toliko zaradi ekipa koja dobije playoff u championshipu :D
Da li se tu radi o cistom profitu ili samo o "zaradi"...
To je neto sto dobije ekipa koja "osvoji" playoff :D
LSD

#9749 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

bersK wrote:
Muhamed Đakmić wrote:I ja sam bio ubijeđen da Bayern jeste ispao u ovoj sezoni kad Bata reče, ali nije :D

Hmm, očekivao sam da će neko njih dvojicu spomenuti. Pošteno. Jesu. Ali ispada da su oni i posljednja dvojica od kojih je Barselona napravila značajni brend. Uz njih ću dodati i Xavija i Iniestu. Ostalo je tankosava. Ne postoji klub sa više omladinskim otpatcima da su postali veliki igrači. Mauro Icardi is here also :D
Pa to je posebna prica zašto Barca svoje La masijce poklanja drugima za male pare ili besplatno.
Kad klub vode bilmezi koji ce radije kupovati neke sumnjive igrace, a pri tome imaju možda najjacu školu (uz Ajaxovu) :facepalm: teško je objasniti poteze budala koji trenutno vode Barcu.
Mladog igraca treba gurati, forsirati, dati mu vremena, biti strpljiv i raditi sa njim...najlakše je kupiti nekog Gomesa, Ardu, Dignea, p. materine.
diablobih

#9750 Re: UEFA Champions League

Post by diablobih »

Po cemu govorite da je i dalje najjaca skola Barcina ? Znate li ko osvaja ligu sampiona za mlade vec godinama otkad je nastala?
Post Reply