TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#9726 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Steta sto se ne mogu rootovati smart tv, bilo bi dosta zanimljivije.
probook

#9727 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

Neko misljenje o samsung 50nu7022? 50" tv sada kosta 750 KM
Nanox7

#9728 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nanox7 »

probook wrote:Neko misljenje o samsung 50nu7022? 50" tv sada kosta 750 KM
Iskreno mislio sam i ja uzeti taj, al kad sam procitao da su nu7000 najlosije serije onda sam se odlucio za NU7172 seriju od 49.
MTV

#9729 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Da bolji vam je NU71xx od NU70xx.
CooK

#9730 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:Steta sto se ne mogu rootovati smart tv, bilo bi dosta zanimljivije.
Samsung televizori su se mogli root-ovati sve do modela iz 2017-te godine a od 2017-te godine ne mogu. Moj H6400 je root-ovan. Posjeti samygo forum ako te interesuje vise o tome a namjerno necu da stavljam link ovdje jer se na tom forumu mogu naci i neke stvari koje su samo za napredne korisnike i ne zelim da neko ko ne zna sta radi(a takvih je vecina) s*ebe svoj TV i meni nesto prebacuje. Iako se noviji modeli ne mogu root-ovati ima puno caka kako ukljuciti neke opcije koje su po defaultu iskljucene a koje hardware podrzava(poput PVR-a, bluetooth-a na nekim modelima, itd, itd...). Sve se radi preko servisnog menu-a ali nikako nije preporucljivo ulaziti i cackati po njemu ako osoba ne zna sta radi jer moze ostetiti ili totalno pokvariti TV i ako se neko odluci na to neka bude jasno da sve radi iskljucivo na vlastitu odgovornost.
CooK

#9731 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

probook wrote:Neko misljenje o samsung 50nu7022? 50" tv sada kosta 750 KM
Jarane ne zelim zvucati bezobrazno ali doslovno dva posta iznad tvog se pise o Samsungovoj NU7000 seriji televizora i ne mogu da shvatim da ti je mrsko procitati prethodnih par postova. :-)
Ukratko, televizori iz NU7000 serije vrijede novca koliko kostaju ali ipak je pametnije dodati nekih 70-80KM i uzeti neki TV iz NU7100 serije.
diablobih

#9732 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

CooK wrote:
diablobih wrote:Steta sto se ne mogu rootovati smart tv, bilo bi dosta zanimljivije.
Samsung televizori su se mogli root-ovati sve do modela iz 2017-te godine a od 2017-te godine ne mogu. Moj H6400 je root-ovan. Posjeti samygo forum ako te interesuje vise o tome a namjerno necu da stavljam link ovdje jer se na tom forumu mogu naci i neke stvari koje su samo za napredne korisnike i ne zelim da neko ko ne zna sta radi(a takvih je vecina) s*ebe svoj TV i meni nesto prebacuje. Iako se noviji modeli ne mogu root-ovati ima puno caka kako ukljuciti neke opcije koje su po defaultu iskljucene a koje hardware podrzava(poput PVR-a, bluetooth-a na nekim modelima, itd, itd...). Sve se radi preko servisnog menu-a ali nikako nije preporucljivo ulaziti i cackati po njemu ako osoba ne zna sta radi jer moze ostetiti ili totalno pokvariti TV i ako se neko odluci na to neka bude jasno da sve radi iskljucivo na vlastitu odgovornost.
Hvala za site, ali problem je sto vise ne moze. Cudno, jer opet je to android u nekom vidu, a opet na mobitelima mozes rootovati i zadnje govno sto izadje na trziste.
CooK

#9733 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:
CooK wrote:
Hvala za site, ali problem je sto vise ne moze. Cudno, jer opet je to android u nekom vidu, a opet na mobitelima mozes rootovati i zadnje govno sto izadje na trziste.
Tizen android u nekom vidu??? :shock: Sta lupi cojk i osta ziv. :lol: A takodje si pokazao i nepoznavanje androida jer se ne moze "rootovati i zadnje govno sto izadje na trziste" jer ako ne mozes otkljucati bootloader mo's se jebat' al' ga neces moci rootovati. Bez uvrede drug, samo iznosim konstataciju na osnovu tvojih izjava a nemam namjeru da te omalovazim i slicno.
diablobih

#9734 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

CooK wrote: Tizen android u nekom vidu??? :shock: Sta lupi cojk i osta ziv. :lol: A takodje si pokazao i nepoznavanje androida jer se ne moze "rootovati i zadnje govno sto izadje na trziste" jer ako ne mozes otkljucati bootloader mo's se jebat' al' ga neces moci rootovati. Bez uvrede drug, samo iznosim konstataciju na osnovu tvojih izjava a nemam namjeru da te omalovazim i slicno.
Uzimas stvari previse prosto. Vise govorim za android uredjaje da imas upute za svaki haman model, dok ovi majstori nisu mogli za TV skontati nesto, bio to tizen, webos ili neki drugi. Kontam da je teze vjerovatno, ali kada se moze jailbrakeovati iPhone, vala sto ne bi mogli i ove ostale pizdarije.
CooK

#9735 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

diablobih wrote:
CooK wrote: Tizen android u nekom vidu??? :shock: Sta lupi cojk i osta ziv. :lol: A takodje si pokazao i nepoznavanje androida jer se ne moze "rootovati i zadnje govno sto izadje na trziste" jer ako ne mozes otkljucati bootloader mo's se jebat' al' ga neces moci rootovati. Bez uvrede drug, samo iznosim konstataciju na osnovu tvojih izjava a nemam namjeru da te omalovazim i slicno.
Uzimas stvari previse prosto. Vise govorim za android uredjaje da imas upute za svaki haman model, dok ovi majstori nisu mogli za TV skontati nesto, bio to tizen, webos ili neki drugi. Kontam da je teze vjerovatno, ali kada se moze jailbrakeovati iPhone, vala sto ne bi mogli i ove ostale pizdarije.
Ne mogu zato sto fale odredjeni protokoli koji to omogucavaju i zato sto su se proizvodjaci dodatno osigurali da ne mogu, prosto k'o pasulj. Isto kao sto se npr ni na jednom Huawei mobitelu proizvedenom nakon maja prosle godine ne moze otkljucati bootloader i rootovati jer je Huawei odlucio da ugasi program otkljucavanja bootloadera a jos su ulozili dodatni napor da se ne moze "provaliti" otkljucavanje bootloadera. Jedini nacin da otkljucas bootloader Huawei mobitela proizvedenog u zadnjih godinu dana je da platis 55 dolara, posaljes IMEI broj i dobijes kod za otkljucavanje ali i ti sto prodaju te kodove nisu nikakvi hakeri koji su skontali kako otkljucati bootloader nego kodovi dolaze direktno iz Huawei-jevih fabrika preko leakera odnosno pojedinih zaposlenika koji su spremni da rizikuju ne bi li zaradili koju paru sa strane.
Hercegoviina

#9736 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Hercegoviina »

Kakva je samsungova serija 74xx
LiP again

#9737 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LiP again »

Pozdrav raja, da li mi mozete reci valja li ista Sony KD-65XF7005? :D

Hvala. :)
amar1994

#9738 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

LiP again wrote:Pozdrav raja, da li mi mozete reci valja li ista Sony KD-65XF7005? :D

valja,dobar je panel u tom TV-u :)
LiP again

#9739 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by LiP again »

E hvala na odgovoru, dosta povoljan sa ovu dimenziju, pa kontam da pazarim. :D Do sada sam se samo Samsunga drzao, pa reko da probam sta drugo. :D
ervinl

#9740 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ervinl »

LiP again wrote:E hvala na odgovoru, dosta povoljan sa ovu dimenziju, pa kontam da pazarim. :D Do sada sam se samo Samsunga drzao, pa reko da probam sta drugo. :D
Bila je na ekupi za 1530KM uz rfb karticu i poklon playstation clasic pa vjerovatno cu i ja to sacekati opet tu akciju.
CooK

#9741 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Hercegoviina wrote:Kakva je samsungova serija 74xx
Najbolji TV iz Samsungove serije 7 za 2018-u godinu.
CooK

#9742 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

LiP again wrote:Pozdrav raja, da li mi mozete reci valja li ista Sony KD-65XF7005? :D

Sve velicine XF7005 iznad 55" su dobre tako da je i taj 65XF7005 dobar TV.
Better Man

#9743 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

U Domodu Sony tv iz ove godine model XG85 koštao 3 hiljade i nešto KM u veličini od 55 incha. Isti takav u Tehnomagu 300 KM jeftiniji. Jučer gledam u Domodu kad mu spustili cijenu za 700 KM. Sad košta 2 hiljade i 300 i nešto KM, a na njihovom webu još 200 KM jeftiniji. Taj bi model mogao uzeti sebi tamo krajem godine. Vjerovatno će još mu cijena pasti. I dobro je što je VA panel.
amar1994

#9744 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Qrna je taj tv postao s obzirom na cijenu,samo su i iakljucivo IPS,jedino je serija 9 ostala na VA panelu nazalost :roll:
vatrogasac

#9745 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vatrogasac »

Better Man wrote:U Domodu Sony tv iz ove godine model XG85 koštao 3 hiljade i nešto KM u veličini od 55 incha. Isti takav u Tehnomagu 300 KM jeftiniji. Jučer gledam u Domodu kad mu spustili cijenu za 700 KM. Sad košta 2 hiljade i 300 i nešto KM, a na njihovom webu još 200 KM jeftiniji. Taj bi model mogao uzeti sebi tamo krajem godine. Vjerovatno će još mu cijena pasti. I dobro je što je VA panel.
Ma padaju cijene nenormalno. Ja sam na sličnom modelu za dvije godine izgubio dvije tisuće. Ali ne bih nikada ništa kupio da čekam kada će pojeftiniti. Sada se ovo zaista isplati što je u ponudama.

Image
Better Man

#9746 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

amar1994 wrote:Qrna je taj tv postao s obzirom na cijenu,samo su i iakljucivo IPS,jedino je serija 9 ostala na VA panelu nazalost :roll:
Koliko sam vidio šifru ovaj je VA panel. Prije par mjeseci mi je jedan momak objasnio kako da znam da li je panel VA ili IPS na tv-u, jer nigdje ne piše.
ervinl

#9747 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ervinl »

Better Man wrote:
amar1994 wrote:Qrna je taj tv postao s obzirom na cijenu,samo su i iakljucivo IPS,jedino je serija 9 ostala na VA panelu nazalost :roll:
Koliko sam vidio šifru ovaj je VA panel. Prije par mjeseci mi je jedan momak objasnio kako da znam da li je panel VA ili IPS na tv-u, jer nigdje ne piše.
Mislim da su svi sa Triluminos oznakom bazirani na IPS panelu.
https://www.displayspecifications.com/en/model/b36717bd
Better Man

#9748 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

ervinl wrote:
Better Man wrote:
Mislim da su svi sa Triluminos oznakom bazirani na IPS panelu.
https://www.displayspecifications.com/en/model/b36717bd
A moguće je da se radi u obje varijante i sa VA panelom i sa IPS panelom. Po šifri kako sam vidio u radnji, trebao bi biti s VA panelom.
zastavnik22

#9749 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zastavnik22 »

Zamolio bih vas za misljenje i unaprijed se izvinjavam ako je vec bilo rijeci o ovom modelu.
Naime mogu da narucim ovaj model za 540Eura;Sony KD-55XF7596 Bravia 139.7cm (55inch) TV (Ultra HD, 4K HDR, Android Smart TV) pa samo da cujem misljenje.Mislim da je ovo pravo povoljno uzevsi u obzir da je Android, Bluetooth itd.Ima li neko iskustvo sa ovim modelom.
A imam i opciju: SONY TV KD-65XF7005BAEP 65 Inch Bravia 4K HDR UHD Smart TV, Black za 760Eura
Nekako mi se cini opcija 55inca modela bolja?
Hvala unaprijed.
sencobih

#9750 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

zastavnik22 wrote:Zamolio bih vas za misljenje i unaprijed se izvinjavam ako je vec bilo rijeci o ovom modelu.
Naime mogu da narucim ovaj model za 540Eura;Sony KD-55XF7596 Bravia 139.7cm (55inch) TV (Ultra HD, 4K HDR, Android Smart TV) pa samo da cujem misljenje.Mislim da je ovo pravo povoljno uzevsi u obzir da je Android, Bluetooth itd.Ima li neko iskustvo sa ovim modelom.
A imam i opciju: SONY TV KD-65XF7005BAEP 65 Inch Bravia 4K HDR UHD Smart TV, Black za 760Eura
Nekako mi se cini opcija 55inca modela bolja?
Hvala unaprijed.
ja sam kupio taj prvi i zadovoljan sam s njim.
Post Reply