Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sanjarko
#97151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slusam sad na vjestima. Potrebno uloziti oko 2 miliona km. Opstina Centar je li, je spremna da ulozi oko 800.000 km, ostalo klub, plus mozda kad bi od saveza i UEFA/FIFA nesto dobili i eto obnovljnog stadiona. Vlasnicki udio u stadionu bi se mogao popoloviti, pola opstina, pola klub da su vlasnici.
Na temu posto ce se igrati na Bilinom Polju kolika ce cijena karte biti. Nece vas valjda oguliti?
Na temu posto ce se igrati na Bilinom Polju kolika ce cijena karte biti. Nece vas valjda oguliti?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97152 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svi nešto obećaju.
Treba onda svaki dan oči roviti.
Jesi obećao? Jesi. E sad da vidim kad ćeš ispuniti.
Dok ne ispuni.
Kreni ti sa tih 800 k ili milion, koliko već, pa kad to potrošimo, dotad će se stići još nekih para, pa ćemo završiti ti što treba završiti.
Ne ovako, jedni druge optužuju, zapravo svi skreću pažnju sa sebe, svi krivi.
Dok ne ispuni.
Kreni ti sa tih 800 k ili milion, koliko već, pa kad to potrošimo, dotad će se stići još nekih para, pa ćemo završiti ti što treba završiti.
-
Company85
#97153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako su strumfovi bili dosadni pa iskamcili od grada, kantona i opstineTomahawk11 wrote:Svi nešto obećaju.
Dok ne ispuni.
- rocco_siffredi
#97154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovi iz CSR se prikacili uz njih i dobili su novac od Kantona i Grada i Opstine. Samo se to na Grbavici vidi, a na Kosevu boga mi i ne 
-
futiS
#97155 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
https://www.youtube.com/watch?v=fEEEvudrh8Y
BENJAMIN TATAR BEST OF
Molim vas da podržite i ako imate neke prijedloge, pišite
BENJAMIN TATAR BEST OF
Molim vas da podržite i ako imate neke prijedloge, pišite
- R2D2_SA
#97156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A mi smo sad u nekom raskoraku. Bas moras biti pametan.
Opcina Centar ima ono u toku sto su trazili investitora, prosle dvije kompanije predkvalifikaciju, saudijci neki i australijanci ali trebali su dalje gurati davno, davno, da se vec zna ima li nesto od toga a ne razvlaciti.
AFH kao stadion nece niko uzeti, ali hoce ako ce dobiti da gradi na pripadajucem zemljistvu, jedino tako se nekome moze isplatiti. U toj situaciji poglupo je i ulagati neku lovu u ovom trenutku ako ce za godinu doci neki investitor i hajde jovo nanovo pravi. Znaci bacenje love opet. Drugo, ako bi taj neki investitor uradio stadion sipak bi imali ovo da placamo 80 nesto milja a ne 430 hiljada 10-15 hiljada po terminu
)ili koliko rekose. Bilo bi hajmo 15 ljami za svaki termin.
Treci par opanaka je da nismo drzavni klub pa da je neko duzan da nas finansira kad imas kao vlasnika. I ja placam porez i ne djasvi mi se to guranje iz budzeta pa makar to bio i moj klub. Drugo je ako se radi o objektu histrojskog znacaja i od opceg drustvenog znacaja u koji treba ulagati pa i zbog reprezentacije.
E sad. Meni se licno svidjala ona ideja o stadionu na mjestu ledene plohe uz Zetru, gdje su bila takmicenja za brzo klizanje. Na lokaciji na kojoj smo i navikli biti. Ako se moze eto zbog znacaja izmajmunisati da nam ustupe ili prodaju to zemljiste pa da pravimo. Finansije za to?. Pa na principu ove dokapitalizacije. Sto se napravi ulazi u upravljacka prava kluba. Koliko ulozis u stadion toliko upravljanja. Ako drzava zeli da ulaze eto joj i odredjeni upravljacki paket, mada bih ja to izbjegao ako je ikako moguce. Nam je svakako uz Tana u onoj Berjaja kompaniji koja se bavi hotelijerstvom pa ako se moze i neki hotel, neki prateci objekti izgraditi super, samo da je rentabilno. Napraviti stadion velicine Mariborovog, mozda malo sta vece i cao djaci.
Kosevo onda neka odrzava i koristi ko hod hoce.
Neka naredna opcija bila bi kupovina zemljista negdje i praviti nesto, koja bi bila i najskuplja vjerovatno.
Opcina Centar ima ono u toku sto su trazili investitora, prosle dvije kompanije predkvalifikaciju, saudijci neki i australijanci ali trebali su dalje gurati davno, davno, da se vec zna ima li nesto od toga a ne razvlaciti.
AFH kao stadion nece niko uzeti, ali hoce ako ce dobiti da gradi na pripadajucem zemljistvu, jedino tako se nekome moze isplatiti. U toj situaciji poglupo je i ulagati neku lovu u ovom trenutku ako ce za godinu doci neki investitor i hajde jovo nanovo pravi. Znaci bacenje love opet. Drugo, ako bi taj neki investitor uradio stadion sipak bi imali ovo da placamo 80 nesto milja a ne 430 hiljada 10-15 hiljada po terminu
Treci par opanaka je da nismo drzavni klub pa da je neko duzan da nas finansira kad imas kao vlasnika. I ja placam porez i ne djasvi mi se to guranje iz budzeta pa makar to bio i moj klub. Drugo je ako se radi o objektu histrojskog znacaja i od opceg drustvenog znacaja u koji treba ulagati pa i zbog reprezentacije.
E sad. Meni se licno svidjala ona ideja o stadionu na mjestu ledene plohe uz Zetru, gdje su bila takmicenja za brzo klizanje. Na lokaciji na kojoj smo i navikli biti. Ako se moze eto zbog znacaja izmajmunisati da nam ustupe ili prodaju to zemljiste pa da pravimo. Finansije za to?. Pa na principu ove dokapitalizacije. Sto se napravi ulazi u upravljacka prava kluba. Koliko ulozis u stadion toliko upravljanja. Ako drzava zeli da ulaze eto joj i odredjeni upravljacki paket, mada bih ja to izbjegao ako je ikako moguce. Nam je svakako uz Tana u onoj Berjaja kompaniji koja se bavi hotelijerstvom pa ako se moze i neki hotel, neki prateci objekti izgraditi super, samo da je rentabilno. Napraviti stadion velicine Mariborovog, mozda malo sta vece i cao djaci.
Kosevo onda neka odrzava i koristi ko hod hoce.
Neka naredna opcija bila bi kupovina zemljista negdje i praviti nesto, koja bi bila i najskuplja vjerovatno.
- Logovan
#97157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Također, na probi u bordo klubu već nekoliko dana nalaze se i dvojica igrača iz Južne Koreje. Naime, radi se o Kim Min Suu i Chae Hyo Joonu, a struka Sarajeva će donijeti odluku u narednim danima da li će ovaj dvojac dobiti ugovor.
Od njih smo na slabom engleskom saznali imena i da su igrali "srednjoškolski" fudbal, te da se radi o mladim fudbalerima koji ne kriju želju da bi voljeli ostati i nastupati za bordo klub.
- Leopard_SA
#97158 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobro je, daj Bože da je barem jedan od njih novi Heung-min Son, nama odlicnoLogovan wrote:Također, na probi u bordo klubu već nekoliko dana nalaze se i dvojica igrača iz Južne Koreje. Naime, radi se o Kim Min Suu i Chae Hyo Joonu, a struka Sarajeva će donijeti odluku u narednim danima da li će ovaj dvojac dobiti ugovor.
Od njih smo na slabom engleskom saznali imena i da su igrali "srednjoškolski" fudbal, te da se radi o mladim fudbalerima koji ne kriju želju da bi voljeli ostati i nastupati za bordo klub.
- omega369
#97159 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja bih ipak sacekao druga ibizzu da nam sve ovo objasni
-
il dottore
#97160 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kako je nama promakao ovaj Govedarica u zrinjskom
-
il dottore
#97161 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izgleda da smo dobro fuliliSliver wrote:Eh kako, nudio se dzabe josil dottore wrote:Kako je nama promakao ovaj Govedarica u zrinjskom
-
svi u napad
#97162 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dakle ovo je katastrofa. Svi prebacuju odgovornost na drugog. Sramota. Savez "ostro" odgovara nacelniku i nista ne kazu. Nacelnik 2 godine nesto obecava a jedino sto moze ispuniti je da uzme 10% od nekog ko zeli graditi stanove na Kosevu. Begic strumfovima napravi teren a nama sipak. Hajde lopove napravi teren i nama. Znam morao si to uraditi Zelji jer te je Svabo doveo na mjesto predsjednika. Najbolji dokaz kakav si predsjednik ti je bilo glasanje za UEFU kad nisi dobio ni jedan glas. Srami se. Kolike su stetocine u Savezu najbolje se vidi da umjesto duple zarade koju bi donjela repka kad bi igrala na Kosevu zbog dvostruko veceg kapaciteta od Bilinog Polja oni se zadovoljavaju manjom zaradom.
O lopovcini i seljaku koji vlada "najvaznijom " opcinom necu nista reci osim da mu zelim sve najgore i da navijaci naseg kluba nikad vise ne glasaju za smradove koji su sljegli u glavni grad i opustosili ga gore od termita.
Jedan dio odgovornosti lezi i na nasoj upravi koja je morala zvocati svakodnevo preko medija o potrebi nacionalnog stadiona jer AFH jeste nacionalni stadion. Tu su se odrzale tj. otvorile i zatvorile olimpijske igre i taj stadion ima i znacaj spomenika jer mi stalno guslamo kako smo olimpijski grad a olimpijske objekte ne odrzavamo. Uprava je trebala inicirati nekoliko sastanaka na ovu temu i ne cekati da se sve samo rijesi. Imamo mi ljudi koji bi nas podrzali na tom planu (gradonacelnik Skaka, predsjednik kantonalne skupstine Konakovic, privrednik Imamovic su samo mali primjer ljudi koji zaista vole i navijaju za nas klub).
Dakle ako smo sad zajebali stvar ne vjerujuci da cemo igrati 3 predkolo i nadajuci se da ce Savez zbog repke srediti Kosevo krenimo koliko sutra sa radom na sredjivanju istog. Ako za 2-3 mjeseca ne vidimo rezultate razgovora (a oni su broj novcanica na racunu za obnovu a ne prazna obecanja) onda krenuti u akciju da nam se da ledena ploha Zetre i da na njoj krenemo sa gradnjom naseg stadiona jer Kosevo je ipak nase podrucje i trebamo nastaviti tamo.
Na kraju cu dodati da cu ja ici na tekmu bez obzira gdje igrali jer sad moramo biti uz klub i vjerujte da se necemo osramotiti. Naprijed Saraj´vo i pamet u glavu na slijedecim izborima dragi navijaci najdrzeg kluba. Ne zaboravite ovo sta su nam uradili. Zivjeli.!
O lopovcini i seljaku koji vlada "najvaznijom " opcinom necu nista reci osim da mu zelim sve najgore i da navijaci naseg kluba nikad vise ne glasaju za smradove koji su sljegli u glavni grad i opustosili ga gore od termita.
Jedan dio odgovornosti lezi i na nasoj upravi koja je morala zvocati svakodnevo preko medija o potrebi nacionalnog stadiona jer AFH jeste nacionalni stadion. Tu su se odrzale tj. otvorile i zatvorile olimpijske igre i taj stadion ima i znacaj spomenika jer mi stalno guslamo kako smo olimpijski grad a olimpijske objekte ne odrzavamo. Uprava je trebala inicirati nekoliko sastanaka na ovu temu i ne cekati da se sve samo rijesi. Imamo mi ljudi koji bi nas podrzali na tom planu (gradonacelnik Skaka, predsjednik kantonalne skupstine Konakovic, privrednik Imamovic su samo mali primjer ljudi koji zaista vole i navijaju za nas klub).
Dakle ako smo sad zajebali stvar ne vjerujuci da cemo igrati 3 predkolo i nadajuci se da ce Savez zbog repke srediti Kosevo krenimo koliko sutra sa radom na sredjivanju istog. Ako za 2-3 mjeseca ne vidimo rezultate razgovora (a oni su broj novcanica na racunu za obnovu a ne prazna obecanja) onda krenuti u akciju da nam se da ledena ploha Zetre i da na njoj krenemo sa gradnjom naseg stadiona jer Kosevo je ipak nase podrucje i trebamo nastaviti tamo.
Na kraju cu dodati da cu ja ici na tekmu bez obzira gdje igrali jer sad moramo biti uz klub i vjerujte da se necemo osramotiti. Naprijed Saraj´vo i pamet u glavu na slijedecim izborima dragi navijaci najdrzeg kluba. Ne zaboravite ovo sta su nam uradili. Zivjeli.!
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#97163 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Glavni krivac je opstina i CSR. Oni su vlasnici stadiona. Oni da su aplicirali ko sto su komsije aplicirsle mozda ne bi prosli odmah ali bi sigurno nekad. A kao najveci stadion sigurno bi davno dobili sredatva sto od UEFA sto od saveza. Ali sto to raditi? Bolje je ovako "svake godine" ulagati milione KM u stadion a potrositi 100K... pajel...
-
sencobih
#97164 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Možda se i neko dobro izrodi iz ove situacije, moralo se prije ili poslije se desiti ovo. Ovaj stadion nam dođe i kao dar i kao prokletstvo. Ni napustiti ni graditi novi, pat pozicija . Još nas optužuju da plaćamo samo 80 milja a kao trebali bi 400 milja, pa izdajte ga nekom za 400 majke vam ga spalim bezobrazne.
- Cossack
#97165 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I meni je ovo bilo najjadnije u njihovom saopštenju. Da nije kluba, mogli bi svi komotno ključ u bravu.sencobih wrote:Možda se i neko dobro izrodi iz ove situacije, moralo se prije ili poslije se desiti ovo. Ovaj stadion nam dođe i kao dar i kao prokletstvo. Ni napustiti ni graditi novi, pat pozicija . Još nas optužuju da plaćamo samo 80 milja a kao trebali bi 400 milja, pa izdajte ga nekom za 400 majke vam ga spalim bezobrazne.
- rocco_siffredi
#97166 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svako snosi dio krivice. I uprava, a najviše Opstina sa zelenim kmerima na vlasti. Sa njima treba zalediti sve odnose i gurati kako znamo i umijemo.
Vise od mjesec se zna, kada smo direktno prosli u 3 kolo, da tu utakmicu ne možemo igrati na AFH. Sta su uradili iz uprave? Nadali se da ćemo igrati drugo kolo, ispasti i onda svakako nema veze?
Kad smo već prosli u 3 kolo, trebali su odmah reci kakva je situacija. Prvi sam ovdje pitao i govorio za utakmicu 3 kola . Znao sam sta ce se desiti.
Velika je ovo bruka za državu, grad, pa i klub.
Vise od mjesec se zna, kada smo direktno prosli u 3 kolo, da tu utakmicu ne možemo igrati na AFH. Sta su uradili iz uprave? Nadali se da ćemo igrati drugo kolo, ispasti i onda svakako nema veze?
Kad smo već prosli u 3 kolo, trebali su odmah reci kakva je situacija. Prvi sam ovdje pitao i govorio za utakmicu 3 kola . Znao sam sta ce se desiti.
Velika je ovo bruka za državu, grad, pa i klub.
- Logovan
#97167 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sa nama do 2024. godine je....?

- Ultraviolent
#97168 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Thibaut Courtois 
- biske
#97169 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Đokanović 
- Logovan
#97170 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kovačević produžio ugovor narednih pet godina
https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ko ... UsiKCe6mRE
Lijepo, lijepo.
Lijepo, lijepo.
- tovarish
#97171 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da je Đokanović trebao biti prioritet, s obzirom da mu ugovor ističe za godinu, a Kovačević je već imao ugovor još 4 godine.
- Raigor Stonehoof
#97172 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
polako, ne mora znacit da necetovarish wrote:Mislim da je Đokanović trebao biti prioritet, s obzirom da mu ugovor ističe za godinu, a Kovačević je već imao ugovor još 4 godine.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#97173 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jeste samo dodatna godina, ali i otkupna klauzula, dakle nisu isti uslovi ugovora.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#97174 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo ga je @Lesko nagovorio!Logovan wrote:Kovačević produžio ugovor narednih pet godina
Lijepo, lijepo.
Da ne postavljam sad sliku.
- tovarish
#97175 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Brisati
Last edited by tovarish on 26/07/2019 16:57, edited 1 time in total.