Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
strong69

#97126 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Raigor Stonehoof wrote:
strong69 wrote:Cuj jutros saznali za Grbavicu :lol: Pa nisu u Bakuu.
sto bogati, ni ja veze nemam sta se moze tamo igrati niti me zanima

znam samo da bih u zenicu otisao, a tamo necu
Ne moramo ti i ja ni znati. Ali ako igras na stadionu AFH i znas da je upitno igranje na istom onda je valjda red da se raspitaju gdje mogu igrati. To je njihov posao, nije nas.

Isao bih i u Zenicu i na Grbavicu i u Siroki. Ne vidim razliku kad igra Sarajevo. Otkud taj animozitet? Pa nece nam ga dati dzaba da igramo na njemu niti smo im to trazili. Cista obraza s merakom bih isao na Grbavicu kao sto sam isao kada smo igrali PL. Ne sjecam se tacno prije koliko ali Radnik iz Hadzica bio je PL tada.

I jos nesto, najruznije bih se osjecao na Bilinom polju odakle me policija vratila nakon legitimisanja uz uvrede i psovke kako policije tako i pojedinih Zenicana, posjetioca zapadne tribine.
Raigor Stonehoof

#97127 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

strong69 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
strong69 wrote:Cuj jutros saznali za Grbavicu :lol: Pa nisu u Bakuu.
sto bogati, ni ja veze nemam sta se moze tamo igrati niti me zanima

znam samo da bih u zenicu otisao, a tamo necu
Ne moramo ti i ja ni znati. Ali ako igras na stadionu AFH i znas da je upitno igranje na istom onda je valjda red da se raspitaju gdje mogu igrati. To je njihov posao, nije nas.

Isao bih i u Zenicu i na Grbavicu i u Siroki. Ne vidim razliku kad igra Sarajevo. Otkud taj animozitet? Pa nece nam ga dati dzaba da igramo na njemu niti smo im to trazili. Cista obraza s merakom bih isao na Grbavicu kao sto sam isao kada smo igrali PL. Ne sjecam se tacno prije koliko ali Radnik iz Hadzica bio je PL tada.

I jos nesto, najruznije bih se osjecao na Bilinom polju odakle me policija vratila nakon legitimisanja uz uvrede i psovke kako policije tako i pojedinih Zenicana, posjetioca zapadne tribine.
Jel stvarno pitas otkud taj animozitet? Pa nisi u Bakuu :P
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#97128 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

A raja lupa, moderno je upravu okriviti. A komsije, vidjet cete kako ce se nadici da nam zabrane samo ako izadje info da igramo na Grbavici.
Haj' nemojte biti djeca ba!
strong69

#97129 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Raigor Stonehoof wrote: Jel stvarno pitas otkud taj animozitet? Pa nisi u Bakuu :P
Nemam ja pojma, od juce pratim Sarajevo. I volio bih da ga gledam u Sarajevu i da ne putujem u Zenicu.
Leopard_SA

#97130 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Kao sto rekoh, samo NAS vlastiti stadion, makar sa jednom tribinom
Tomahawk11
Globalni moderator

#97131 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Nema osnova za naš stadion.
Nemamo lokaciju.
Nemamo pare da bi to finansirali.
Opcija je dovesti Koševo na potrebni nivo.
Max 2 miliona je ovo što treba uraditi da bi mogli igrati na Koševu.
Ti je izvodivo.
Cossack

#97132 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ne mora odmah ali obavezno treba krenuti sa novim stadionom. Ako je mogao Velež krenuti od nule ne vidim razloga zašto mi ne bi mogli. Imamo gdje igrati dok se ne izgradi.
Leopard_SA

#97133 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote:Nema osnova za naš stadion.
Nemamo lokaciju.
Ti je izvodivo.
A Velez je imao milione za svoj stadion koje mi nemamo?
Tomahawk11
Globalni moderator

#97134 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pa eto, treba krenuti, treba prvo naći lokaciju, pa onda praviti stadion, to se slažem.
Samo, šta ako je akademija u prvom planu, a stadion na nekom 9. mjestu?
To su stvari koje bi trebala uprava definisati i postaviti gdje šta kako.
rocco_siffredi

#97135 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Ne znam i kako to izvesti sa poslovanjem koje mi kao klub imamo, a to su milionski minusi. Kako provuci to kroz financijski fair play.
Logovan

#97136 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Nema osnova za naš stadion.
Nemamo lokaciju.
Ti je izvodivo.
Pa nećeš finansirati stadion samo iz klupske kase. Ima tu UEFA, savez, sponzori, ovi, oni.

Kupiš lokaciju, pa onda polako, ciglu po ciglu, tribinu po tribinu.

Što duže čekamo to nam je gore. Sve manje mjesta. Lokacije postaju skuplje. Ovo nam mora biti jasno.
Leopard_SA

#97137 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote:Pa eto, treba krenuti, treba prvo naći lokaciju, pa onda praviti stadion, to se slažem.
Samo, šta ako je akademija u prvom planu, a stadion na nekom 9. mjestu?
To su stvari koje bi trebala uprava definisati i postaviti gdje šta kako.
Slazem se, treba imati prioritete, ali cini mi se da stadion nakon ovoga dolazi na vrh liste prioriteta.
Uprava se sada mora potruditi i naci zemljiste za stadion, a nakon toga i poceti sa izgradnjom.
Ne mora se citav stadion praviti odmah, neka to urade u fazama.
Npr prva faza teren i te neophodne prostorije unutar stadiona
Druga faza: uredjivanje podrucja oko stadiona i druga tribina
Treca faza: izgradnja trece i cetvrte tribine
Cetvrta faza: krov
Neka ovo urade u sljedecih 6-7 godina, cini mi se da je izvedivo
Tomahawk11
Globalni moderator

#97138 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

To sa UEFA-om se trebalo nekad prije, mislim da je taj voz sad prošao.
Jebo te, pravio se stadion oraškim labudovima od UEFA-inih para :shock: gdje je danas taj klub i čemu taj stadion služi :-)
Savez zaboravi, oni muzu ovo što su fasovali od LN, eventualno ako šta bude od kakvog plasmana na EP, ako ne, onda su oni šupljeg džepa.
Ja, kupiš lokaciju, baš je u Sarajevu lahko kupiti lokaciju, pa kolju se bukvalno oko lokacija za stambene prostore, sad ćeš ti dobiti lokaciju za stadion.
Sve je manje potencijalnih lokacija, a da bi to prošlo, koliko mora biti onih IMT i šta se tu sve mora progutati.
Zaboravlja se da je ovo Bosna i da je sve komplikovano.
strong69

#97139 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Stadion je krupan zalogaj za nas...
Company85

#97140 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Tomahawk11 wrote:To sa UEFA-om se trebalo nekad prije, mislim da je taj voz sad prošao.
Jebo te, pravio se stadion oraškim labudovima od UEFA-inih para :shock: gdje je danas taj klub i čemu taj stadion služi :-)
Savez zaboravi, oni muzu ovo što su fasovali od LN, eventualno ako šta bude od kakvog plasmana na EP, ako ne, onda su oni šupljeg džepa.
Ja, kupiš lokaciju, baš je u Sarajevu lahko kupiti lokaciju, pa kolju se bukvalno oko lokacija za stambene prostore, sad ćeš ti dobiti lokaciju za stadion.
Sve je manje potencijalnih lokacija, a da bi to prošlo, koliko mora biti onih IMT i šta se tu sve mora progutati.
FIFA i UEFA uvijek imaju tih fondova i moze se izganjati ta podrska. Jedino rjesenje za nas je vlastiti stadion. Kosevo je preglomazno i zahtijeva enormna ulaganja i opet na kraju da naguramo da imamo prosjek 10 hiljada po tekmi to je prazan stadion i to je tuzno za vidjeti i otezavajuca okolnost i za marketing i za neke akcije.
Ovo sad da zna neko iz kluba pritisnuti politiku da nam se nadje lokacija i da mi sami krenemo u taj projekat. Kad se pocne onda cemo i zavrsiti nekad a stvorila bi se emocija prema tome jer je nase i nadam se da cemo se onda mi malo bolje odnositi prema tome
Logovan

#97141 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:To sa UEFA-om se trebalo nekad prije, mislim da je taj voz sad prošao.
Nije prošao voz, mogu se dobiti pare od njih koliko znam.
Znam da nije lako, ali izbori se za svoj klub, to ti je posao na kraju krajeva. Šta ćeš drugo raditi? Možeš još jedino čekati da ti neko pokuca na vrata i da ti ponudi lokaciju sa praga.
Poenta ovoga je da se potrudiš da nađeš rješenje, a ne da kukaš nemamo para, nema se gdje graditi, itd.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97142 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Eto, onda nek grebu i rove ovi iz uprave na sve strane, pa ako ima opcija, biće onda nešto sigurno i za nas :thumbup:
SmokingMan

#97143 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Do kada moramo "prijaviti" stadion za domaću utakmicu?
Company85

#97144 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Tomahawk11 wrote:Eto, onda nek grebu i rove ovi iz uprave na sve strane, pa ako ima opcija, biće onda nešto sigurno i za nas :thumbup:
To je pitanje slicno kao i sa pronalaskom investitora, ismijavani smo. Trazilo se po citavom svijetu i nudio projekat i na kraju se naslo na iznenadjenje svih.
Treba biti uporan i znati gdje upirati
strong69

#97145 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Od tih para skoro da nema nista. Ima ali da se ukljuci lokalna zajednica i njene institucije i gradjani i kompanije te da oni daju sredstva i dokazu pozitivne efekte kako bi UEFA sufinanrisala te investicije uz predocenje dokaza o tome.
Logovan

#97146 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Eto, onda nek grebu i rove ovi iz uprave na sve strane, pa ako ima opcija, biće onda nešto sigurno i za nas :thumbup:
To ti govorim, digneš guzicu da uradiš nešto. Traži dok ne nađeš.

Kako se našao Tan/Nam, tako će se naći i lokacija. Kako nađeš pojačanje u rangu Oremuša, tako nađeš i lokaciju. Digni guzicu i radi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97147 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
To ti govorim, digneš guzicu da uradiš nešto. Traži dok ne nađeš.

Kako se našao Tan/Nam, tako će se naći i lokacija. Kako nađeš pojačanje u rangu Oremuša, tako nađeš i lokaciju. Digni guzicu i radi.
Tan/Nam su primjer uspješnog poznanstva. Haj ti u Bosni nađi nekog Tana/Nama, konkretno vezano za zemlju :roll:
north

#97148 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Nista iznenadjujuce u vezi toga da Kosevo ne ispunjava uslove..sad smo prvi put dosli do zida i imas situaciju da igras u Zenici sto je porazavajuce prvo za klub,onda i za grad i drzavu...ocito dalje ovako nece moci, samo bojim se da smo u pat poziciji gdje mi kao klub sami ne mozemo skoro nista napraviti, a vidimo koliko imamo pomoc gradskih vlasti..jasno je da su samo dva rjesenja u opticaju: modernizacija AFH i kupovina zemljista i gradnja manjeg stadiona..mislim da je ova druga prekrupan zalogaj za nas, i da bi kad bi gradske vlasti malo mrdnule guzicu, uz podrsku NSBIH, nas kao kluba i azijata, pa i UEFA mogli AFH usminkati koliko toliko da bar bude u kategoriji Bilinog Polja ili Grbavice..zato stvari treba pokrenuti s mrtve tacke, ali ocito da ce to tesko ici sa uhljupima poput Ajnadzica, Begica i ostalih delegata...sto Tomo napisa, ko i sve u drustvu, kljucno je IMT..elem,po ovom pitanju u jebenoj smo situaciji, jer zaista sami ne mozemo nista...mozemo lobirati, moliti, ali ako nemas konretne podrske osim praznih rijeci nacelnika donji si i mozes samo mahati usima..
Cossack

#97149 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Jedina istina je da kao klub 25 godina tapkamo u mjestu čekajući da neko nešo uradi za nas. Nesposobna općinska vlast i CRS očigledno ne žele ili ne znaju (vjerovatno oboje). U međuvremenu drugi lagano rade i grade a mi čekamo. I čekamo. I tako 25 godina.
north

#97150 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Pa po ovom pitanju mora neko raditi za nas...ako se odlucis da kupujes zemljiste na odredjenoj lokaciji da bi kasnije gradio moras imati podrsku opcine i gradskih vlasti po pitanju svih dozvola i svih tih administrativnih zajebancija..san ne mozes meda...ako odlucis da nastavis na AFH opet zavisih manje vise od istih ljudi ili ti ga politike.....jer opet ti ne odlucujes cak i ako si spreman ulozi znacajna svoja sredstva jer ne ulazes u svoju kucu da se samo ti pitas.....mi sami ne mozemo nista sve da imamo 5 miliona na racunu slobodnih da radimo s njima sta nam je volja..ovo je golemo pitanje i za nase nespisobno i korumpirano drustvo skoro pa nerjesivo.., jer se svi moraju ukljuciti i RADITI konkretne stvari a ne palamuditi u prazno uz kafu u kabinetu nacelnika..
Locked