Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Labirint

#97101 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

Očekujem i iz kluba saopštenje gdje će objelodaniti koliko je traženo da se igra na Grbavici a koliko da se ide u Zenicu. Samim tim bi sva nagadjanja i mahalanja stavili ad acta. Što se ovog kosovca tiče nije mi jasno ni da je bilo ko od ove njuške očekivao bilo kakav pomak,bez njegovog ličnog interesa. Kada očiste košpice sa tribina iz 2003.biće neki mali znak pomaka da se nešto dešava...ništa drugo
strong69

#97102 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

GandalfSivi wrote:
strong69 wrote:I ja bih volio cuti zasto Grbavica nije izbor za odigravanje ove utakmice. Mozda ima logicno objasnjenje.
Kazu da su kospe trazile 70 hiljada, Celik 12...
Ako je to tako onda je odluka logična. Meni se ne ide u Zenicu nakon onog traženja lične karte kada je Jarni imao prvu utakmicu.

Bio sam sa porodicom tada i vrijeđali su nas policajci i posjetioci pred ulazom na zapadnu tribinu.

Ne kontam lično pojedince koji bi radije da ne igramo na Grbavici. Osim finansijskog za mene ne postoji drugi razlog.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#97103 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Glasati za SDA ponukan njihovim predizbornim obecanjima = Vjerovanju da nam je FKZ "dobronamjeran komsija"!
Logovan

#97104 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

"Bilino polje, Grbavica i Pecara su stadioni treće kategorije i na njima se mogu igrati susreti pretkola kao i play-offa. No, uvjerenc sam da bi UEFA progledala kroz prste kada bi se neki od naših klubova plasirao u grupnu fazu te bi mogli igrati utakmice na nekom od stadiona iz treće kategorije. Bilino polje je recimo najbliže ispunjavanju uslova za četvrtu kategoriju ali kada dođete do treće onda četvrta ne predstavlja neki veliki problem", za SportSport.ba je istakao Nihad Hodžić, stručnjak za infrastrukturu i šef administrativnog odjela Fudbalskog saveza BiH.
SmokingMan

#97105 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:Tomo,ako mi ne bude pajdo išao,bi li me mogao odbaciti do Nicaze,platim ti gorivo. :D
Niki problem :thumbup:
Ništa nije 100% sigurica,ali ću nastojati da idem.Javim pravovremeno. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#97106 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:
Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:Tomo,ako mi ne bude pajdo išao,bi li me mogao odbaciti do Nicaze,platim ti gorivo. :D
Niki problem :thumbup:
Ništa nije 100% sigurica,ali ću nastojati da idem.Javim pravovremeno. :thumbup:
Hej, još sabiramo utiske, nema sigurice.

Javi se svakako, moram i ja skontati ko, šta, kako :zoka:
SmokingMan

#97107 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Steta što ne igramo na Edit: nemoj! (Grbavica) da ne morano ići u drugi grad. :D
Logovan

#97108 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Načelnik Općine Centar, Nedžad Ajnadžić, poručio je da je razočaran što Sarajevo neće na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati rivala u trećem pretkolu Evropske lige.

Ajnadžić je u svom obračanju poručio da je Nogometni savez BiH glavni krivac što Koševo ne ispunjava uvjete održavanja utakmice, kao i mečeva reprezentacije BiH.

“I ja sam razočaran kao i vi. Neka mi Nogometni savez kaže zašto Sarajevo i Celtic mogu igrati, a ne može reprezentacija”, poručio je Ajnadžić na početku obraćanja i dodao:

“Tražimo partnera na tržištu kapitala. Ubrzo će biti objavljen javni poziv. Nije tačno da ne postoji VIP loža. Centar za sigurnost u koji smo uložili 500.000 maraka. Nije tačno da ne postoji Press sala. Spremni smo uložiti još milion i 200.000 maraka u stadion… No, ne mogu obećati da će utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije biti odigrana na Koševu”, dodao je Ajdnadžić.

Poručio je i da je potrebno da se svi nivoi vlasti uključe u ovaj problem.

“Za ovu situaciju krivac je Nogometni savez BiH. Spreman sam stadion dati za jednu marku, ako će se napraviti najmodernija arena u regiji”, naglasio je Ajnadžić.
:lol: :lol: :lol: :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#97109 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Koje laprdanje :facepalm:
Kontaš da je to neko ko ne poznaje materiju, onda skontaš da je prljavi političar koji nije u stanju ispuniti obećano.
Je li taj neko ko je ovo pisao imao na umu da ga upita šta bi sa obećanjem od proljetos?
Jeste, kriv je savez što si ti, Ajnadžiću, obećao da će se na Koševu raditi moderni teren sa popratnom infrastrukturom.
Tako je :thumbup:
rocco_siffredi

#97110 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Treba objaviti "rat" Ajnadzicu i SDA i kazniti ih na izborima. Niko se nece zafrkavati sa FKS
Tomahawk11
Globalni moderator

#97111 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pa krenuće i on sa kampanjom, ''podržati'' ga antikampanjom kao i on što je ''uradio'' obećano na Koševu.
omega369

#97112 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ja fakat ne vidim nijedan razlog zbog cega ne bi igrali na grbavici. Jedino ako je to prijavljivanje stadiona bas toliko striktno

Nama.blizu, njima bi koja marka dobro dosla. Oploditi stasion bordo bojom, neprocjenjivo :mrgreen:
Logovan

#97113 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Jucer Kosevo
Danas Hastahana
Sutra Kvadrant B

SDA....
Tomahawk11
Globalni moderator

#97114 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

omega369 wrote:Ja fakat ne vidim nijedan razlog zbog cega ne bi igrali na grbavici. Jedino ako je to prijavljivanje stadiona bas toliko striktno

Nama.blizu, njima bi koja marka dobro dosla. Oploditi stasion bordo bojom, neprocjenjivo :mrgreen:
Oni kažu da nije bilo kontakta iz FKS, nismo pitali da igramo.

Opet, TC je traženo puno kad su htjeli proljetos igrati.

Možda zato nije ni pitano.
Ipak, trebalo je prvo tu opciju provjeriti, pa ako ne odgovara, onda Zenica.
Cossack

#97115 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

rocco_siffredi wrote:Treba objaviti "rat" Ajnadzicu i SDA i kazniti ih na izborima. Niko se nece zafrkavati sa FKS
To je davno trebalo ali eto, ni sada nije kasno. Od 2016. su mu puna usta stadiona i evo rezultata njegovog "rada".
rocco_siffredi

#97116 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Jedini razlog može biti da nas pucaju kompleksi. Ili da guramo neki inat :-)
Ne vjerujem u ove price da su nam trazili neku suludu lovu, barem dok se neko zvanično ne izjasni.
Meni je svejedno, ici cu gdje god da se igra.
Logovan

#97117 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:
omega369 wrote:Ja fakat ne vidim nijedan razlog zbog cega ne bi igrali na grbavici. Jedino ako je to prijavljivanje stadiona bas toliko striktno

Oni kažu da nije bilo kontakta iz FKS, nismo pitali da igramo.

Opet, TC je traženo puno kad su htjeli proljetos igrati.

Možda zato nije ni pitano.
Ipak, trebalo je prvo tu opciju provjeriti, pa ako ne odgovara, onda Zenica.
Sumnjam ja da bi uopste priznali da li je bilo kontakta, upravo zbog cijene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97118 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ako jeste, fino se kaže, pitali smo komšije za Grbavicu, takav i takav odgovor bio i gotovo.
Logovan

#97119 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Evo izgleda ipak na Grbavici.

Prenio radiosarajevo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97120 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ici/345440 :?
Potvđeno nam je da su u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) odmah stavili da će Sarajevo jednog od dva rivala dočekati na Bilinom Polju u Zenici, jer su automatizmom povukli raniji prijedlog tima s Koševa, koji je dostavljen još prošle sezone.

Kako saznajemo, FK Sarajevo je stadion u Zenici ranije prijavljivao kao rezervnu opciju, jer u to vrijeme Grbavica nije ispunjavala uvjete druge kategorije.

Tako u FK Sarajevo od jutros već razmišljaju da 8. avgusta na Grbavici igraju utakmicu 3. prekola kvalifikacija Europske lige, protiv BATE Borisova ili Rosenborga.

"Jutros smo saznali da stadion Grbavicaispunjava uvjete kategorije 2, tako da su velike šanse da na Grbavici dočekamo jednog od dva rivala umjesto da idemo u Zenicu. Iskreno, i finansijski nam je Grbavica isplativija od Bilinog polja i skoro ćemo sigurno igrati na stadionu Željezničara", potvrdio je za Radiosarajevo.ba.

U toku naredna 24 sata će prema UEFA-i iz FK Sarajevo otići dopis sa željom promjene domaćinstva.

"Još ćemo malo gledati finanijske uvjete, ali uvjeren sam da ćemo izabrati Grbavicu", dodao je naš sagovornik.
rocco_siffredi

#97121 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Cuj jutros saznali, a Grbavica imala jos prije dvije godine privremenu kategoriju 3 :-)
Ovo sve suplja majke mi, samo da se klikne na text, jer je to trenutno vruca tema. Ima li uooste vremena da se sa kod Uefe mijenja stadion na kojem igramo
Company85

#97122 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Klub je jako neozbiljno pristupio ovome svemu. Kako je i potvrdjeno na prvim sastancima se znalo koja je kategorija stadion i sta se moze igrati na njemu. Tim sastancima je prisustvovao i klub i morali su vrsiti pritisak javno da se radi nesto, cak stavise sto klub renta stadion da bi igrao i medjunarodne tekme. Cak vjerujem da klub sad moze tuziti CSR zbog stete nanesene jer moramo placati sad drugi stadion da igramo.
strong69

#97123 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Cuj jutros saznali za Grbavicu :lol: Pa nisu u Bakuu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#97124 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Čekaj, ako je tačno ovo da je Nam ponudio da se stadion sredi za 3. kategoriju, a CSR odbio i ako uzmemo da je smrad Ajnadžić nešto obećao, pa se sad pravi lud, kako je tu klub neozbiljno postupio?!
Vezane su nam ruke obzirom na status na Koševu.
Raigor Stonehoof

#97125 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

strong69 wrote:Cuj jutros saznali za Grbavicu :lol: Pa nisu u Bakuu.
sto bogati, ni ja veze nemam sta se moze tamo igrati niti me zanima

znam samo da bih u zenicu otisao, a tamo necu
Locked