Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Raigor Stonehoof

#97076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

zato što nećemo.
Nadzorna_ploca

#97077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Moze nam se jeli. :mrgreen:
Maharadza

#97078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Ama nema Evrope na grbavici i kHaj pWiče, pa neka pulsiraju koliko hoće od muke. :P
Logovan

#97079 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote:Može li mi neko objasniti zašto ne igrate na Grbavici?
Isto kao što ni vi ne bi htjeli da igrate na stadionu koji je naš.
Cossack

#97080 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ovo oko Grbavice je klasičan botovski spin da se skrene s teme.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#97081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ma baksuzi u PM......
Danas je FK Sarajevo objavio izvještaj o stanju povrijeđenih igrača.

Tako je bordo klub istakao da se Nethan Crepaldi Cruz, Haris Handžić, Bojan Letić i Dušan Hodžić nakon uspješno odrađenih terapija nalazu u trenažnom procesu, dok bi se u narednim danima ekipi trebao priključiti i kapiten Krste Velkoski nakon što je uspješno sanirao kontuziju tetive.

Kada je u pitanju Amar Rahmanović, njega očekuju mirovanje i fizikalne terapije tokom naredne dvije sedmice zbog povrede - oštećenja jedne od kostiju karlice. To znači da će Rahmanović sigurno propustiti duel sa Čelikom na Bilinom polju, a možda i neke naredne utakmice Sarajeva.

Novajlija Mirko Oremuš će biti van trenažnog procesa najmanje dva mjeseca, a jasna slika njegovog medicinskog stanja biće formirana u narednim danima nakon što budu urađeni svi medicinski testovi. Za sada se vjeruje da je Oremuš pretrpio prelom jednog dijela kosti potkoljenice.

Amer Dupovac je uključen u fizikalni tretman u klubu zbog promjena na hvatištu mišića, a jasnija slika o njegovom stanju bi se trebala formirati u naredne tri sedmice.

Elivs Džafić već tri sedmice trenira, te se po prvim prognozama očekuje da će se priključiti ekipi početkom septembra.

Selmir Pidro je već počeo sa individualnim treninzima, te se njegov povratak punom trenažnom procesu očekuje u novembru, dok Miloša Stanojevića finalna kontrola očekuje u augustu. Tada će se znati kada će se veznjak Sarajeva vratiti treninzima.
al-em

#97082 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Zenica jeftinija 5 puta. A za ovo majke i bakiru i ajnadzicu i sabini i tanu i nama koji mislimo da je normalan klub bez svog stadiona.

Jebe te dino merlin i marija serifovic i seljak iz rogatice i onih par sto se lafo bave atletikomm....

Dzaba sve titule kad ti u zenici moras igrati.
Logovan

#97083 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Čuj džaba sve titule.

A kakve veze titule imaju sa ovim? :?
Company85

#97084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Treba jos napomenuti da je Centar dobio od Kantona 500 hiljada KM u isto vrijeme kad i grbavica i to namjenski za obnovu terena. Kao sto se moze vidjeti danas te pare nisu otisle u tu svrhu niti se taj iznos moze opravdati Kantonu a pare su se mogle zakonski samo utrositi u teren i nista drugo.
Last edited by Company85 on 25/07/2019 00:12, edited 1 time in total.
van Basten

#97085 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Bruka grada i drzave, a jbg neposredno i nasa.
Ne bih ja iskljucivo generala vjesao... Direktor tog famoznog csr je nas nekadasnji golman Alaim. Izgleda da direktorise kako je nekad branio, znaci jadno, al da nije u stanju srediti nesto za stadion na kojem igra "njegov" klub, uppristojiti ga malo...
A i ovaj nogometni savez, leglo bagre i lopovluka. Bili su u stanju napucavati privatni klupski stadion skoro iz temelja a ovdje gledaju da ne uloze ni marke...
Sutra treba objaviti javni oglas da se trazi zemlja za gradnju stadiona pa taman krenuti od 1000 gledalaca al krenuti. A do tada ako se moze ikako Butmir osposobiti za premijer ligu pa tamo bar igrati ove tekme gdje nas svakako 500 dodje... Ugl sto manje koristiti Kosevo, pa nek deveraju sta ce s njim oni koji su placeni za to
Company85

#97086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

van Basten wrote:Bruka grada i drzave, a jbg neposredno i nasa.
Ne bih ja iskljucivo generala vjesao... Direktor tog famoznog csr je nas nekadasnji golman Alaim. Izgleda da direktorise kako je nekad branio, znaci jadno, al da nije u stanju srediti nesto za stadion na kojem igra "njegov" klub, uppristojiti ga malo...
A i ovaj nogometni savez, leglo bagre i lopovluka. Bili su u stanju napucavati privatni klupski stadion skoro iz temelja a ovdje gledaju da ne uloze ni marke...
Sutra treba objaviti javni oglas da se trazi zemlja za gradnju stadiona pa taman krenuti od 1000 gledalaca al krenuti. A do tada ako se moze ikako Butmir osposobiti za premijer ligu pa tamo bar igrati ove tekme gdje nas svakako 500 dodje... Ugl sto manje koristiti Kosevo, pa nek deveraju sta ce s njim oni koji su placeni za to
Nije do saveza, kada se birao stadion u koji ce se uloziti pare od uefe trazena je garancija da ce to ulaganje pratiti i lokalna zajednica sa manjim iznosom jer oni nista ne zele 100% finansirati. Centar nije htio dati takve garancije dok su strumfovi rekli da ce uloziti svoja sredstva i da ce jos razlicite grane vlasti ucestvovati.
sencobih

#97087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

ZonFon wrote:Mi ni prosle sezone ne bi igrali 3. pretkolo na Kosevu da smo prosli Atalantu, zato mi šega sad cuđenje raje, sok, nevjerica.
ko je mogao znati da ćemo ove sezone preskočiti drugo pretkolo izvlačenjem, zato nas je ovo malo iznenadilo :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#97088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Alaim se odnosi prema klubu, koji mu je dao sve, zahvaljujuci kome je tu gdje jeste, kao da je u najmanju euku igrao za Zeljeznicar. Ma i tada bi imao vise senzibiliteta i respekta. Stvari koje treba da se poprave na stadionu a oni to trebaju popraviti govori bukvalno "vi to pravite vama treba". A sve sta je klub ulozio na stadionu je tako cuvano da se raspalo prije isteka roka upotrebe. Uzas. Ovo je info iz prve ruke. Konstantne opstrukcije prave gdje god mogu.
Da Bog da napravili svoj atadion pa makar u Trnovu ali da vise nikad ne ovisimo o ovim lelemudanima i lezihljebovicima, nesposobnim drzavnim dojiljama.

Ajnadzicu jebem najmilije. Zato sto mu je bitnije da moze izsati stadion Aci Lukasu, Dini Merlinu, Breni, Halidu, Mariji i svima kojima prahne nego da ima stadion koji ce sliuziti samo fudbalu. Jebem mu sve.
Radio Sarajevo

#97089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Radio Sarajevo »

Logovan wrote:
Mi smo mnogo puta igrali na Koševu, i mislim da je to uvijek bolja opcija od Zenice.

Igrali ste i vi na Grbavici u prvenstvu, čak i poslije rata nekoliko puta. Fakat ne vidim u tome problem, pa nije valjda da radije voziš sat vremena do Zenice, i da se potencijalno pobiješ s Robijašima, nego da igraš u svom gradu?

Bilo bi sigurno zajebancije na taj račun, ali zdrav razum mi govori da je to najpametnija opcija.
strong69

#97090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

I ja bih volio cuti zasto Grbavica nije izbor za odigravanje ove utakmice. Mozda ima logicno objasnjenje.
sencobih

#97091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

meni je drago što se ne igra na Edit: molim te da imena stadiona pišeš onako kako je službeno!
sencobih

#97092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

sencobih wrote:meni je drago što se ne igra na Edit: molim te da imena stadiona pišeš onako kako je službeno!
Ok
yasaq

#97093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

F&N wrote:Alaim se odnosi prema klubu, koji mu je dao sve, zahvaljujuci kome je tu gdje jeste, kao da je u najmanju euku igrao za Zeljeznicar. Ma i tada bi imao vise senzibiliteta i respekta. Stvari koje treba da se poprave na stadionu a oni to trebaju popraviti govori bukvalno "vi to pravite vama treba". A sve sta je klub ulozio na stadionu je tako cuvano da se raspalo prije isteka roka upotrebe. Uzas. Ovo je info iz prve ruke. Konstantne opstrukcije prave gdje god mogu.
Da Bog da napravili svoj atadion pa makar u Trnovu ali da vise nikad ne ovisimo o ovim lelemudanima i lezihljebovicima, nesposobnim drzavnim dojiljama.

Ajnadzicu jebem najmilije. Zato sto mu je bitnije da moze izsati stadion Aci Lukasu, Dini Merlinu, Breni, Halidu, Mariji i svima kojima prahne nego da ima stadion koji ce sliuziti samo fudbalu. Jebem mu sve.
Ma on jedva čeka da mi se negdje iselimo da ondje može uvaliti investitora za zgrade od 20+ spratova, tržni centar hotel. To je seljački gladno ! Jebe se njega za stadion, livada ko livada !
Logovan

#97094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote:
Logovan wrote:
Mi smo mnogo puta igrali na Koševu, i mislim da je to uvijek bolja opcija od Zenice.

Igrali ste i vi na Grbavici u prvenstvu, čak i poslije rata nekoliko puta. Fakat ne vidim u tome problem, pa nije valjda da radije voziš sat vremena do Zenice, i da se potencijalno pobiješ s Robijašima, nego da igraš u svom gradu?

Bilo bi sigurno zajebancije na taj račun, ali zdrav razum mi govori da je to najpametnija opcija.
Koševo nije naš stadion. Ili je sad odjednom postao naš jer tebi tako odgovara? :oops:

Dok ste bili na Koševu žalili ste se zašto igrate na "lavoru". Da je AFH naše, ne bi se vi nikad pojavili. Plzen, Maccabi i ostale bi dočekivali u Zenici.

Što se mene tiče, Grbavica je ok sa jedne strane, ali Boga ti nemoj mi šuplje kako bi vi izbjegavali naš stadion.
GandalfSivi

#97095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

strong69 wrote:I ja bih volio cuti zasto Grbavica nije izbor za odigravanje ove utakmice. Mozda ima logicno objasnjenje.
Kazu da su kospe trazile 70 hiljada, Celik 12...
Radio Sarajevo

#97096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Radio Sarajevo »

Logovan wrote: Koševo nije naš stadion. Ili je sad odjednom postao naš jer tebi tako odgovara? :oops:

Dok ste bili na Koševu žalili ste se zašto igrate na "lavoru". Da je AFH naše, ne bi se vi nikad pojavili. Plzen, Maccabi i ostale bi dočekivali u Zenici.

Što se mene tiče, Grbavica je ok sa jedne strane, ali Boga ti nemoj mi šuplje kako bi vi izbjegavali naš stadion.
Ja nisam jedan od onih koji traže prepucavanje.

Nikad ne bih volio igrati u drugom gradu, ako u istom imam stadion gdje mogu. Posebno ne bih volio igrati u Zenici.

Ako je cijena razlog, onda razumijem, mada mislim da se i to moglo ispregovarati, ali hajde.
Logovan

#97097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote: Ja nisam jedan od onih koji traže prepucavanje.

Nikad ne bih volio igrati u drugom gradu, ako u istom imam stadion gdje mogu. Posebno ne bih volio igrati u Zenici.

Ako je cijena razlog, onda razumijem, mada mislim da se i to moglo ispregovarati, ali hajde.
Ok, eto možda bi ti pristao igrati na stadionu Sarajeva, ali mnogi ne bi sigurno.

Cijena ako je problem, očito se nisu uspjeli dogovoriti. A obzirom da se u ovoj državi gleda svaka marka ni ne čudi me odluka. :oops:
Cossack

#97098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Bordo prijatelji: Godinama se traži od uprave Sarajeva da proda tajkunima prostorije
Udruženje Bordo prijatelji 1946 oglasilo se saopštenjem nakon što je potvrđeno da FK Sarajevo neće moći igrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige na Koševu.

"Udruženje Bordo prijatelji 1946 oglasilo se saopštenjem nakon što je potvrđeno da FK Sarajevo neće moći igrati utakmicu trećeg pretkola Evropske lige na Koševu.

Jučer je potvrđeno da će FK Sarajevo svog rivala u trećem pretkolu dočekati na Bilinom polju, što je izazvalo revolt kod navijača bordo tima. Reakcija udruženja ‘Bordo prijatelji 1946’ je također takva, a saopštenje vam prenosimo u cijelosti:

“Fudbalski klub Sarajevo neće moći na Koševu odigrati domaću utakmicu 3. pretkola UEFA lige jer stadion Asim Ferhatović Hase ne zadovoljava minimalne standarde. Pored svih onih obećanja kako će milionskim ulaganjima općina Centar osposobiti ovaj stadion, FK Sarajevo će svoje evropske utakmice morati igrati u Zenici, na stadionu Bilino polje.

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i ljudi iz njegove SDA godinama obećavaju obnovu stadiona Asim Ferhatović Hase, ali je sve ostalo samo na tome.

“Mi želimo sarađivati i vjerujem na obostrano zadovoljstvo stvoriti ambijent koji će biti prepoznatljiv u našoj zemlji, ali i regionu. Održali smo niz sastanaka sa predstavnicima investitora, ali i Nogometnog saveza BiH. Na jednom od sastanaka prisustvovali su i predstavnici navijača FK Sarajevo. Zanimao nas je i njihov stav po pitanju modernizacije stadiona Koševo. Izuzetno mi je drago što imamo i njihovu podršku kada je u pitanju ovaj projekat”, poručio je Nedžad Ajnadžić.

Od tada je prošlo skoro trideset mjeseci, a ti isti navijači koji su ga podržavali morat će gledati utakmicu trećeg pretkola UEFA lige na stadionu udaljenom 70 kilometara od Koševa, jer stadion Asim Ferhatović Hase ne ispunjava uslove. Od obećane modernizacije nije bilo NIŠTA!

NI INVESTITORA, NI MILIONA

Obećanja koja je tada dao, Ajnadžić je ponavljao svaki put kada mu je trebala politička podrška za njegove i projekte SDA u općini “važnijoj od deset drugih općina u BiH”.

Nažalost, najuspješniji fudbalski klub u državi i aktualni osvajač Premijer lige i Kupa BiH, nema uslova da igra evropske utakmice na stadionu gdje je domaćin proteklih sedam decenija. FK Sarajevo nije imao sreće da na čelu matične općine budu ljudi koji prepoznaju važnost vrhunskog sporta kao što su prepoznali u Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Doboju kod Kaknja…, pa čak i u nekim drugim sarajevskim općinama koje iz budžeta izdvajaju ogromne pare kako bi podržale klubove sa adresom na njihovoj teritoriji. Primjer takve podrške je načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je usput i stranački kolega načelnika Ajnadžića. Koldžo već godinama, kroz različite stavke u budžetu, podržava FK Željezničar i ulaže općinske pare u infrastrukturu stadiona Grbavica iako stadion nije u vlasništvu općine za razliku od stadiona Asim Ferhatović Hase. I dok načelnik Koldžo i općina Novo Sarajevo pomažu FK Željezničaru svake godine stotinama hiljada maraka iz općinskog budžeta, u isto vrijeme načelnik Ajnadžić i općina Centar su sa simboličnih 10 hiljada maraka “nagradili” osvajača duple krune i najuspješniji sportski kolektiv u Kantonu Sarajevo.

Kada se sagleda cjelokupna situacija oko ulaganja u rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase i maćehinskog odnosa načelnika Ajnadžića i općinske firme Centar za sport I rekreaciju koja gazduje stadionom prema FK Sarajevo nameće se logično pitanje: ko želi otjerati FK Sarajevo sa ovih prostora? Neuvjerljivo zvuče Ajnadžićevo negiranje kada kaže:

“Mi ne tjeramo Sarajevo iz općine Centar. Naprotiv, mi želimo jak FK Sarajevo, ali i da reprezentaciju vratimo na Koševo.”

Na pitanje šta su uradili da to i bude, on kaže: “Obavili smo niz razgovora sa potencijalnim investitorima, ali i obezbijedili milion maraka koje ćemo uložiti u stadion kako bi i igrači i navijači imali bolji ambijent. Na to nas obavezuju i stroga pravila FIFA-a i UEFA-e. Sa radovima krećemo čim vremenske prilike dozvole. Pored toga, sredstva za FK Sarajevo smo planirali i u budžetu za sljedeću godinu. Mi ćemo uvijek biti tu uz FK Sarajevo i vjerne navijače kluba, a politika neka ostane van zelenog terena.”

A, onda, dvadeset mjeseci poslije, ni investitora, ni miliona, ni budžeta, ni reprezentacije, ni UEFA-e, ni FIFA-e, ni ambijenta, ni FK Sarajeva… Samo Ajnadžićeva priča bez pokrića.

POLITIZACIJA OBNOVE STADIONA

Kako bi prikrio da iza njegovih obećanja nema rezultata, načelnik Ajnadžić se poziva na tobožnju politizaciju.

“Žao mi je što se zbog visokih političkih opterećenja pojedini ljudi, pa i iz sporta, od jednog drveta ne vidi šuma. Ovi što se dešava, dešava se u političkom prostoru i žao mi je što se sport politizira”, kazao je Ajnadžić. Koliko se god trudili da otklonimo politizaciju, činjenica je da nema ni drveta ni šume. Ne znamo iz koje šume viri Ajnadžić ali je činjenica da Koševo ne zadovoljava Uefine kriterije jer na objektu NISU IZVRŠENE POTREBNE REKONSTRUKCIJE!

Postoje samo one u Ajnadžićevim obećanjima. Nameće se pitanje koliko se u zanemarivanje obnove stadiona Asim Ferhatović Hase uklapa kontinuiran pritisak načelnika Ajnadžića i ljudi oko njega na menadžment Fudbalskog kluba Sarajevo? Godinama oni traže od uprave FK Sarajevo da tajkunima prodaju zgradu u Titovoj 38. Na mjestu gdje se sada nalaze klupske prostorije žele izgraditi stambeno-poslovnu zgrada.

Očito je da načelniku Ajnadžiću i “investitorima” bliskim njegovoj stranci smeta Fudbalski klub Sarajevo, a možda i sam Olimpijski stadion Koševo, jer je to odlična lokacija da umjesto stadiona preko noći niknu luksuzni hoteli, tržni centri ili stambeni prostori.

Navijači fudbalskog kluba Sarajevo ipak neće ovo zaboraviti. Takođe sva dešavanja oko rekonstrukcije stadiona moraju biti jasno upozorenje menadžentu i upravljačkim strukturama FK Sarajevo da ne smiju vjerovati obećanjima koja dobijaju od načelnika Ajnadžića i općinskih struktura. Davno je narod rekao da je obećanje ludom radovanje. Vi vodite najveći fudbalski klub u zemlji pa se tako morate i ponašati. Očigledno je da klub ima problem vezan za odigravanje europskih utakmica na stadionu Asim Ferhatović Hase. Stoga ste vi najodgovrniji da pronađete najbolje riješenje za klub. Sigurni smo da će navijači podržati svaku aktivnost u kojoj prepoznaju korist za klub.

VIDIMO SE U ZENICI”, saopštili su Bordo prijatelji 1946"

https://scsport.ba/bordo-prijatelji-god ... rostorije/
Last edited by Cossack on 25/07/2019 10:02, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#97099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakotakonikako »

GandalfSivi wrote:
strong69 wrote:I ja bih volio cuti zasto Grbavica nije izbor za odigravanje ove utakmice. Mozda ima logicno objasnjenje.
Kazu da su kospe trazile 70 hiljada, Celik 12...
Laz
Cossack

#97100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Kada su mu rekli da treba srediti stadion za utakmice trećeg pretkola EL očito nije shvatio poentu.

Image
Locked