Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#97001 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Steta sto igramo odmah prvu tekmu u ligi sa najjacim konkurentom za prvo mjesto. Bilo bi puno bolje za samopouzdanje da smo dobili nekog lakseg (npr. kone :D ) i pobjedom krenuli u novo osvajanje titule. No sta je tu je kako nas vrli strucnjak uobicava kazati. No moram se malo vratiti na tekme protiv Celtika jer su one pokazatelj dobirh i losih strana nase ekipe. Osvrnut cu se na nase igrace koji su igrali i pokazali ko je ko. Dakle objektivno imamo 2 super igraca (za nase uslove) Serbecica (svaka cast upravi za dovodjenje) i Ahmetovica koji su odigrali odlicno i izdrzali jaki tempo u obje utakmice. Oremus je takodjer dobar igrac koji zna igrati lopte i ako malo ubrza bit ce od velike koristi i mislim da je i ovdje uradjen dobar posao. E sad imamo 3 dobra igraca koji mogu i trebali bi biti odlicni ali mentalni sklop je malo problematican a uz to Bosanci ne vole psihologe jer najpametnijim ljudima na svijetu to ne treba. Dakle Rahmanovic bi mogao izrasti u naseg najboljeg igraca al mora se malo smiriti i prestati sa bezveznim startovima gdje dobiva kartone i ljutnjom na trenera kad ga ovaj mijenja jer vise nema snage. Kovacevic bi mogao izrasti u odlicnog golmana i sad mu treba neki dobar trener da bi napredovao. Njegov problem je da u svakoj tekmi bude malo opusten tj. dekoncentrisan sto mozes raditi protiv ekipa u nasoj ligi ali ako zelis biti top onda to ne ide jer greske golmana se ne opreastaju. Hebibovic kao vrlo vazna karika u igri nseg tima mora takodjer popraviti mentalni sklop ili kondiciju jer na svakoj tekmi ga hvataju grcevi ili je neka povreda izamdju 70 - 80 minute. Pored ovih nabrojanih imamo Stanojevica koji spada u prvu extra grupu (ne igra pa ga nisam spomenuo ranije) te dva solidna igraca kapitena Velkovskog i Lazica. Oni odradjuju solidno svoj posao ali nista posebno. Lazic boluje od balkanskog sindroma skoro svih centarhalfova a to je de ne ide na napadaca nego stoji 2-3 metra od njega. Jak u skoku ali po zemlji tanak. Solidan za nase lige i nista vise. Tatar ima njuh za gol al ne moze igrati desno krilo jer ne moze probiti tj. prediblati protivnika. Lijeva strana nam je najslabija karika u lancu i tu se mora podhitno nesto uraditi. Milanovic kao pojacanje je cisti promasaj (bar za sad i daj boze da grijesim) a jadnik Hodzic pord ne znanja igra na neprirodnoj poziciji (to mu je olaksanje). Za nasu ligu ovo je solidno al za nesto bolje i izlazak iz sivila sto mi navijaci zelimo moraju se neke stvari popraviti.
Potez uprave za ne poskupljivanjem cijene karata je za svaku pohvalu. Problem braja navijaca na tekmama je slozena stvar i trebace puno godina rada na poboljsanju. Sadasnje stanovnistvo naseg grada je uglavnom ruralno i vecinom iz Istocne Bosne gdje nije postojala fudbalska tradicija i kultura, te uz siromastvo to je jedan od glavnih problema koji su uzrok slabe posjete. Ranije sam vec puno puta predlagao upravi da djeci u osnovnim skolama podjele besplatne karte jer ce tako steci naviku odlaska na tekme. Pored toga trebaju dati i besplatni ulaz svim zenama jer kad vidis Italiju i Spaniju vidis masu treba na tribinama.
Jebo te al sam se raspisao. Nadam se pobjedi veceras i svima nama zelim sretnu i bericetnu novu sezonu te da u njoj ponovima proslogodisnje rezultatte. Zivjeli!
Grean

#97002 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sliver wrote:Kvalitet, nije nebitan naravno, ali nije presudan za broj gledalaca. Il' volis ici na svaku tekmu voljenog kluba il' samo volis ici radi selfija protiv Seltika, Borusija i sl. Ima malo finansija, slobodnog vremena, ali u totalu sve je ljubav ili navika
To je zivotni stil. Prije sam pominjao ovo sto i Leopard.

Ima qurcevih liga jos ali su stadioni popunjeni. Balkan generalno ima svoje vizije zivota, nismo samo mi ti kojima je sve mrsko, nista ne valja i ako mi bude na ruku, tako je i u komsiluku.

Prije svega mi ne planiramo svoj zivot za cijelu sedmicu u nedelju prethodne sedmice. Mi ni dan ne planiramo. Ali to i jeste car zivota na brdovitom.
Logovan

#97003 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SVI NA KOŠEVO!

IGRA SARAJ'VO!
Leopard_SA

#97004 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Sliver wrote:Nek si se raspisao, kad si vec pisao da se ima sta procitati. Sumnjam samo u jedan podatak, ovo oko mjesta porijekla i fudbalske kulture. Msm da nije problem u tome, vec u kompleksu danasnje omladine, a i starije populacije bgm, da je veca stvar otici na kafu, gledati mrkim pogledom sve sto se krece u krugu 15m, razgovori mobitelom o milionima kamionima uz obavezan dim nargile. Glumiti nekog frajera, a sve jajare 98,3% ( po FZS ) ko i ja sto sam, je prece nego naci neki trenutak gdje se mozes provesti, adrenalin da ti skoci ili sl. Toliko raje iz stari(ji)h sarajevskih porodica ( ako je bitno ), a i mladjih, nisam ni puskom uspio natjerati da krenu na Kosevo. Evo ti primjer, bas iz sarajevske raje, pita imam li kartu viska za Seltik, rekoh nemam, ali hajmo gore pa cemo kupiti, ma necu pasa moj ne da mi se peglati oko tog itd, a preko puta mene stanuje zeljovac, kaze hocu gledati kupi meni i ovom jos jednom po kartu. Eto koje sitnice odbijaju raju,a i privlace, za ne povjerovati. Treci kaze, pocecu ici kad dobijemo bilo koji klub iz EXYU velike 4ke, ne prodje hefta mi klepimo Partizana, kaze ne pika se, to je prijateljska. Ma kontam idite u kurac svi,ja cu ici,sve da i sam stojim na vjetrometrini Koseva.
:thumbup:
Dinostula

#97005 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

omega369 wrote:Polako ljudi. Prvi put u posljednjih 10-ak godina klub za jedan derbi smanji cijenu karata i odmah ide prica "e sad da vidimo ko ce doci" :cry: :cry:
Za dobru posjetu treba malo i probuditi raju, dici ih nekim pozivima, malo izreklamirati sve to.
Uglavnom sad kad imamo kontinuitet igara sad se klub treba i na to fokusirati. Nista nece samo doci
Cijene karata su i ranije bile manje u doigravanju za prvaka.Jaci protivnici istok 8KM slabiji tipa Krupe i Goska 5KM mislim da bi i sad bilo pametno da cijene budu takve.OK je dati za Zrinjskog ili Zelju 8KM ali za neku lijevu ekipu je previse.
omega369

#97006 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Naravno, slazem se :thumbup:
GandalfSivi

#97007 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

mirza_15 wrote:Rahmanović i Oremuš navodno upitni za večeras. Nezgodno ako je tačno.
Nema nijednog, bit ce zanimljivo...
sencobih

#97008 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Sada ćemo da vidimo od čega su napravljeni :mrgreen:
emigrazione

#97009 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Neko masne pare daje Husrefu da igra ovaj Šišić, ja ne vidim drugo objašnjenje...
GandalfSivi

#97010 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Samo da se sudiji sjetim familije za tri odluke (sve u zoni suta), a pogotovo zuti Sabanovicu...
internazionale

#97011 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Maharadza wrote:Jašta nego kmechanje, pogotovu kada se dešava PRIJE utakmice, a da je barem sačekao s ovim poslije eventualnog lošeg rezultata kao inače što radi! A ovako trener gleda samo da sebe "amnestira" u slučaju lošeg rezultata...mislim ne ljuti se, ali realnost je da nikada nije preuzeo odgovornost za bilo koji lošiji rezultat na sebe, nego su uvijek drugi krivi, bilo igrači, teren, vrijeme, "tempo" srijeda-subota itd. Ali je to ranije makar činio NAKON lošeg rezultata, a sada je evo počeo i prije utakmice da se ograđuje - evo koristi ovu riječ ako ti je manje "dušmanska". :-)

Osvojili smo duplu, izdominirali na svakom polju (što ćemo i nastaviti aBd), pa valjda možemo očekivati od trenera da prije utakmice ne daje igračima opravdanje za eventualni kiks, toliko. :skoljka:
BU
Maharadza

#97012 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Eto vidiš, apsolutno bespotrebno izmišljati izvlakuše pred tekmu kada imaš koga ubaciti i kada fali haman čitav prvi tim. I čestitke za izmjene šefu, konačno reagovao kada je trebalo (Šišić out odmah na poluvremenu), kao i za forsiranje omladine na terenu koja grize životom. Ugl. veliki napredak u svemu, idemo do nove duple Inšallah. :thumbup:
Leopard_SA

#97013 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Maharadza wrote:Eto vidiš, apsolutno bespotrebno izmišljati izvlakuše pred tekmu kada imaš koga ubaciti i kada fali haman čitav prvi tim. I čestitke za izmjene šefu, konačno reagovao kada je trebalo (Šišić out odmah na poluvremenu), kao i za forsiranje omladine na terenu koja grize životom. Ugl. veliki napredak u svemu, idemo do nove duple Inšallah. :thumbup:
ABd :thumbup:
tovarish

#97014 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Đokanović ima ugovor još samo godinu dana. Mora se na tome odmah poraditi, prije nego što bude kasno!
GandalfSivi

#97015 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Maharadza wrote:Eto vidiš, apsolutno bespotrebno izmišljati izvlakuše pred tekmu kada imaš koga ubaciti i kada fali haman čitav prvi tim. I čestitke za izmjene šefu, konačno reagovao kada je trebalo (Šišić out odmah na poluvremenu), kao i za forsiranje omladine na terenu koja grize životom. Ugl. veliki napredak u svemu, idemo do nove duple Inšallah. :thumbup:
Vidis, zato sam rekao nista licno. Kritikujes kada mislis da treba (pa maker se i ne slagali), ali i pohvalis kada treba. Jebiga, posteno, pa makar ja imao i drugacije misljenje od tebe za neke stvari...
Logovan

#97016 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

tovarish wrote:Đokanović ima ugovor još samo godinu dana. Mora se na tome odmah poraditi, prije nego što bude kasno!
To se već trebalo biti završeno. Sad neka zapnu i završe priču oko njega što brže.
Logovan

#97017 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Vraćaju se Letić i Hodžić. :thumbup:
Sarajevo u drugom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Čeliku, a dva fudbalera bordo tima su se oporavila od povrede, Dušan Hodžić i Bojan Letić.

Bojan Letić od potpisa za Sarajevo nije bio na raspolaganju treneru Husrefu Musemiću, a Dušan Hodžić je “preskočio” susret protiv Zrinjskog, a sada se vraćaju obojica što je potvrdio strateg tima sa Koševa.

Za Amara Rahmanovića i Mirka Oremuša čeka se ljekarsko mišljenje.

Musemić je otkrio i šta je najveći dobitak od početka sezone.

“Najveći dobitak još od utakmica sa Celticom je da smo postali disciplinovaniji. Igrači ispunjavaju većinu zadataka i onoga što se dogovorimo. To je veoma važno”, rekao je Musemić u izjavi za BHT.
strong69

#97018 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Logovan wrote:Vraćaju se Letić i Hodžić. :thumbup:
Znaci desni i lijevi bek :thumbup:
Cossack

#97019 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ko nam je sada kondicioni trener?
gold'n'brown

#97020 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Sarajevo u drugom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Čeliku, a dva fudbalera bordo tima su se oporavila od povrede, Dušan Hodžić i Bojan Letić.

Bojan Letić od potpisa za Sarajevo nije bio na raspolaganju treneru Husrefu Musemiću, a Dušan Hodžić je “preskočio” susret protiv Zrinjskog, a sada se vraćaju obojica što je potvrdio strateg tima sa Koševa.

“Najveći dobitak još od utakmica sa Celticom je da smo postali disciplinovaniji. Igrači ispunjavaju većinu zadataka i onoga što se dogovorimo. To je veoma važno”, rekao je Musemić u izjavi za BHT.
Po ovome izgleda ni da Oremus nije teze povrijedjen kako se pricalo.
mirza_15

#97021 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ja bih više volio da nam fali jedan bek, jedan vezni i jedno krilo nego trenutna situacija gdje nam fale tri vezna koja su za prvih 11 (Oremuš, Rahmanović, Stanojević). U situaciji gdje ti dođe ekipa koja hoće da igra imaš opciju da se zatvoriš i igraš na kontre, što je dosta dobro izgledalo protiv Zrinjskog, imaš opcija. Strah me da će biti problema sa organizacijom igre kada mi budemo morali diktirati tempo, a nemaš tri važna igrača u veznom redu. Vidjet ćemo kako će to izgledati u Zenici. Dobro je da se vraćaju ova dvojica pa ima više opcija za kombinovanje u veznom redu (staviš Hodžića i Hebibovića desno, a Tatara u sredinu i sl.).

Moram ponoviti ono što je Husref naglasio, puno ozbiljnije izgledamo nego ranije. Djelujemo puno zrelije, taktički dobro stojimo, zadaci se izvršavaju i koncentracija gotovo da ne popušta svih 90 minuta. To je ogroman dobitak. Ranije je bilo puno više perioda kada se igrači opuste i ne izvršavaju zadatke. Sada to djeluje puno ozbiljnije.
Dinostula

#97022 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

mirza_15 wrote:Ja bih više volio da nam fali jedan bek, jedan vezni i jedno krilo nego trenutna situacija gdje nam fale tri vezna koja su za prvih 11 (Oremuš, Rahmanović, Stanojević). U situaciji gdje ti dođe ekipa koja hoće da igra imaš opciju da se zatvoriš i igraš na kontre, što je dosta dobro izgledalo protiv Zrinjskog, imaš opcija. Strah me da će biti problema sa organizacijom igre kada mi budemo morali diktirati tempo, a nemaš tri važna igrača u veznom redu. Vidjet ćemo kako će to izgledati u Zenici. Dobro je da se vraćaju ova dvojica pa ima više opcija za kombinovanje u veznom redu (staviš Hodžića i Hebibovića desno, a Tatara u sredinu i sl.).

Moram ponoviti ono što je Husref naglasio, puno ozbiljnije izgledamo nego ranije. Djelujemo puno zrelije, taktički dobro stojimo, zadaci se izvršavaju i koncentracija gotovo da ne popušta svih 90 minuta. To je ogroman dobitak. Ranije je bilo puno više perioda kada se igrači opuste i ne izvršavaju zadatke. Sada to djeluje puno ozbiljnije.
Guranje Tatara u sredinu ti je igrac manje,covjek se bolje snalazi kao desno ili lijevo krilo jer igra sa obje noge.Tu je najjaci i on nam je trenutno najbolje krilo u ekipi.Kurdic i Djokanovic zadnji vezni ispred stavis Velkoskog i rijesen problem sa sredinom.To je najbolje sto trenutno imamo.
Logovan

#97023 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

mirza_15 wrote:Ja bih više volio da nam fali jedan bek, jedan vezni i jedno krilo nego trenutna situacija gdje nam fale tri vezna koja su za prvih 11 (Oremuš, Rahmanović, Stanojević). U situaciji gdje ti dođe ekipa koja hoće da igra imaš opciju da se zatvoriš i igraš na kontre, što je dosta dobro izgledalo protiv Zrinjskog, imaš opcija. Strah me da će biti problema sa organizacijom igre kada mi budemo morali diktirati tempo, a nemaš tri važna igrača u veznom redu. Vidjet ćemo kako će to izgledati u Zenici. Dobro je da se vraćaju ova dvojica pa ima više opcija za kombinovanje u veznom redu (staviš Hodžića i Hebibovića desno, a Tatara u sredinu i sl.).

Bukvalno čitav vezni red. :-) I to odličan vezni red bi bio sa njima trojicom.

Izgleda da će se Rahmanović brzo vratiti, možda već protiv Čelika.
Labirint

#97024 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

gold'n'brown wrote:

Po ovome izgleda ni da Oremus nije teze povrijedjen kako se pricalo.
Nema ga dva i po mjeseca
Nadzorna_ploca

#97025 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Treba nam veznjak definitivno onda.
Locked