Sirija

Locked
Sirom_ah

#9701 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Izraelska i uopce NATO armije su pi ** in dim
Naravno da jesu,otece im rusi i kinezi sve baze i rasturice ih na njihovim teritorijama.
Uozbilji se man.
Sirom_ah

#9702 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

O SAA se vec dovoljno zna i daleko su napredovali od prije dvije godine do danas. Sto iskustvo steknuto vlastitom krvlju sto instrukcijama sa strane.
Hebemu misha,predaleko su napredovali,sa silnim avionima,helikopterima,artiljerijom,skudovima,tenkovima nisu ni damask ocistili od sake pobunjenika,jos imaju narad na svojoj strani.Cisto da ne povjerujes. :D
Klavikula

#9703 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pregledo sam dosta slika i videosnimaka i niti jednog mrtvog nije bilo.
ovim nista ne tvrdim, vec samo pisem zapazanja.
Challenger__

#9704 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nisam se mislio javljati večeras, ali sam to uradio radi raje, radi ljudina zbog kojih vrijedi postojati (Cyraxa, Klavija, Muhafuce, itd). Prave vijesti su tek ispred nas. Do tada,

vozdra!
crnoplavo

#9705 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

occupylove

#9706 Re: Sirija

Post by occupylove »

Sirom_ah wrote:
Izraelska i uopce NATO armije su pi ** in dim
Naravno da jesu,otece im rusi i kinezi sve baze i rasturice ih na njihovim teritorijama.
Uozbilji se man.

koliko je bilo mirovnih inicijativa za rjesenje sukoba u Siriji i od Turske i od Rusije i dalje i Brazila ( u vezi Irana )
ljudi zele kraj sukoba , napominjem !
neka Aasada objese na prvu banderu , sta me briga za njega
neka bude mir i sada je svima jasno da narod Sirije ne zeli 'demokratiju " po receptu cionista i imperijalista i Wall Street
zele mir
zato ovaj rat traje preko dvije godine i Sirijska armija sto jeste cinjenica ima podrsku od naroda inace bi popusili
i napreduju , i zato odjednom Izrael napada , nista nije slucajno i NATO su jadni Pi**ke i opet ponavljam to sa svom tom 'super " opremom i uglancanim uniformama ?
znaju samo silovati i ubijati civile po zemljama trecega svijeta , jadni jadnici
ne mogu prezivjeti na frontu bez Koka -Kole i silne logistike :lol:
turbo folk ratnici sa kool cvikama i uglancanim cizmama bijeloga covjeka , koji gazi sve ostale u ime korporacija
i rasisticki jer NATO jeste bijel totalno i krscani ( izuzev Turske mada smo vidjeli sta Turski ponosni narod misli o tome za 1 Maj ) ljudi moji !? imamo posla sa zestokim fasistima u bijelim rukavicama
Sirija je zadnja linija odbrane
Co0l

#9707 Re: Sirija

Post by Co0l »

Cyrax wrote:
Co0l wrote: Naravno da ne vjerujem previse ni jednim ni drugim al ipak...kad skontas kolko mora bit sirijska vojska nesposobna da pored svog naoruzanja i opreme koje ima,prilicno dobrih tenkova i transportera,artiljerije i raketnih sistema,aviona,helikoptera,svu infrastrukturu na raspolaganju ukljucujuci vojne baze i bolnice,svaki vojnik na frontu im ima pancir i sljem itd.,itd. pa opet nije u stanju dvije i po godine porazit opoziciju koja je lako naoruzana,nema nista od gore navedenog (samo treba pogledat onaj klip koji je juce neko postavio na kojem su borci opozicije u Kusajru pa da covjeku bude jasno kolko je to slabo opremljeno i bez discipline) i kad sve to skontas onda ti i ne izgleda tolko nevjerovatno da bi neko u toj vojsci mogao nagurat 300 vojnika u neki istrazivacki centar da budu pobijeni :-D
Ipak,mislim da je ta konkretna cifra od 300 ubijenih sirijskih vojnika puko pretjerivanje.
O SAA se vec dovoljno zna i daleko su napredovali od prije dvije godine do danas. Sto iskustvo steknuto vlastitom krvlju sto instrukcijama sa strane. Zadnjih sedmicu dvije je i preocito to. :)
Da crno na bijelo rijesimo ovo "lako" naoruzani. :)

Ovakvih klipova sa njihovim tenkovima, transporterima i artiljerijom i na ovoj i drugim stranicama tonu.
Obucavaju se u susjednim zemljama pa i u samoj Siriji sto nije nikakva tajna tako da i taj mit rijesimo. :D
Eh sad sto bi jedni da kradu, drugi da prave emirate, treci da ubijaju i siluju, cetvrti da vrate zemlju u kameno doba tj uvedu vehabizam je njihova najveca fula.
Nerastimovana banda koju "neko" koliko toliko drzi na okupu zasad. Bogami kakva ih je kriza u zadnje dvije sedmice spopala poceli su i Turke da biju. Bravo za Erdogovno.
Da je toliko vojske izginulo u tom vec napola srusenom centru i nije.
Wow,dva T-55 i jedan BMP-1 na snimku,game over za Asada :lol: Pa naravno da imaju tu i tamo poneki zastarjeli tenk (ili minobacace ili neke haubice) i pobunjenici ali to je sve sto imaju i sigurno se ne usudjuju koristiti ih onako kako se koriste tenkovi nego eventualno kao neku vatrenu podrsku iz pozadine jer bi u protivnom bili glineni golubovi za sirijske T-72 i T-90.U poredjenju sa opremom sirijske vojske to je sve pickin dim.Cak i taj snimak sa ta dva jadna tenka dokazuje kolko su u stvari slabo opremljeni.
Ni bolnica nemaju kako treba i za pobunjenike vecina povreda zadobijenih u borbi znaci skoro sigurnu smrt sa cim recimo SAA nema problema a to je ogromna stvar jer saznanje da te i osrednje tesko ranjavanje moze glave kostat je za moral borca porazavajuce. U Tursku uspiju na vrijeme transportovat uglavnom one koji nisu tesko ranjeni ili su se pak zadesili blizu graniceprilikom ranjavanja.
To sto se obucavaju negdje na strani je takodjer dokaz kako slabo obucenim vojnicima se radi jer dok sa jedne strane imas profesionalne sirijske vojnike koji se godinama obucavaju sa druge imas priucene vojnike sa obukom od par mjeseci,u najboljem slucaju,sto je nista.
I takvu jednu pobunjenicku vojsku,slabo opremljenu i nedisciplinovanu,ta silna SAA dvije i po godine nije u stanju da porazi...da,i dalje mislim da su jedna jako nesposobna armija.
Bosanski_kralj

#9708 Re: Sirija

Post by Bosanski_kralj »

Sirom_ah wrote:
O SAA se vec dovoljno zna i daleko su napredovali od prije dvije godine do danas. Sto iskustvo steknuto vlastitom krvlju sto instrukcijama sa strane.
Hebemu misha,predaleko su napredovali,sa silnim avionima,helikopterima,artiljerijom,skudovima,tenkovima nisu ni damask ocistili od sake pobunjenika,jos imaju narad na svojoj strani.Cisto da ne povjerujes. :D
Što Amerikanci ne očistiše Afganistan od Talibana?
Co0l

#9709 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:pregledo sam dosta slika i videosnimaka i niti jednog mrtvog nije bilo.
ovim nista ne tvrdim, vec samo pisem zapazanja.
Bitno je da si ti vidio ostatke izraelskog aviona a jebo mrtve :)
Pusti ba price o mrtvim,to je RT prenijela,znas da njima nije bas vjerovat ;)
Sirom_ah

#9710 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Što Amerikanci ne očistiše Afganistan od Talibana?
Jel se ti to salis??
Sirom_ah

#9711 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Nisam se mislio javljati večeras, ali sam to uradio radi raje, radi ljudina zbog kojih vrijedi postojati (Cyraxa, Klavija, Muhafuce, itd).
:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-)
:run:
Klavikula

#9712 Re: Sirija

Post by Klavikula »

SAA nema T90.

Co0l, druze moj, prednost Armije je tehnika, a prednost terorista je gerilsko i urbano ratovanje. sve ima prednosti i mane. o tome mozemo drugi put.

sad, laku noc.
Co0l

#9713 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:SAA nema T90.

Co0l, druze moj, prednost Armije je tehnika, a prednost terorista je gerilsko i urbano ratovanje. sve ima prednosti i mane. o tome mozemo drugi put.

sad, laku noc.
Moguce da ovi lazu i da je ovo upgrejdovani T-72 ili T-80 a ne T-90:

(kolko ja znam T-72 nije imao Shtoru bar dok sam ja to pratio,mozda se nesto promjenilo u zadnjih par godina,onda bi ovo mogao biti i T-80 ako vec nije T-90)
ili ovo:

a i ja sam negdje procitao da u SAA ima 150 T-90-ki ali i da nije to tacno,da imaju samo ove upgrejdovane T-72-ce ( a i sam T-90 je u sustini poboljsana verzija T-72) i one su svjetlosne godine od onog jada od T-55 sto imaju pobunjenici.
A i sto se tice taktike i urbanog ratovanja,pa da nije SAA tolko nesposobna davno bi se prilagodila gerilskoj taktici a kolko pobunjenici mogu koristit prednosti urbanog ratovanja isto tako mogu i ovi iz SAA uz svu dodatnu opremu koja im je na raspolaganju a ne da im se urbano ratovanje svodi na to da ravnaju stambene komplekse.
Znaci,sve prednosti koje mogu biti na strani pobunjenika imala je i SAA mogucnost da koristi dok pobunjenici nisu u mogucnosti da koriste prednosti koje ima SAA.
SAA je nesposobna vojska,nema opravdanja nikakvog za to.
Challenger__

#9714 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobro jutro. Vidim, pojedinci iščekuju moje mišljenje pa da kažem ponešto... Nemam šta posebno da dodam, osim da ponovim više puta ispisane ocjene:

- tzv. "arapsko proljeće" je samo jedan segment znatno šireg plana uspostave potpune, globalne dominacije;

- tzv. "arapsko proljeće" je imperijalna farsa čiji autori uopšte nisu Arapi. Rukopis pripada cionizmu i atlantizmu;

- uloga Arapa u ovoj farsi se svodi na "a tool", oruđe. Oni trebaju da ginu za realizaciju projekta, a njihove (uglavnom zalivske) elite da finansiraju ovu tragediju i da joj daju, tobož, vjerski legitimitet;

- farsa je zapela u Siriji, od samoga početka: niti su imali uporište u sirijskoj većini; niti su uspjeli da animiraju narod u Siriji, niti da implementiraju sektašku mržnju (uprkos ekstremnom "trudu" vahabitskih i tekfirijskih grupa) kao modus operandi dezintegracije Sirije;

- manjina u Siriji oličena u naoružanoj opoziciji, pojačana esktremistima širom arapskog i islamskog svijeta, ne da nije u stanju da oružanim putem sruši vlast, nego je počela da gubi na skoro svim frontovima ostavljajući njihove pokrovitelje u stanju potpune međunarodne sramote;

- više puta sam ponovio koliko su veliki ulozi SAD i Izraela. Odbrana Sirije bi bila njihov potpuni poraz, debakl sa nesagledivim posljedicama po njih same, te je, iz njihove perspektive bilo neophodono preduzeti nešto. Počelo se sa eksploatacijom reprizne, iračke propagandističke farse, a u nedostatku podrške javnosti i nemoći da se izdejstvuje adekvatna Rezolucija u GS UN (veto Rusije i Kine) kao "pravni osnov" za vojni angažman, krenulo se sa bombardovanjem sa izraelskih pozicija, jer je njihova procjena da je to sada najmanje rizično...

- pitati me šta mislim o izjavama zvaničnika Ankare o ovom trenutku je zapanjujuće nepametno. Njihova "mišljenja" su relevantna koliko i njakanje (ako se to tako zove) magaraca.

- jedno je sigurno: Izraelski oružani, zločinački akt pomjera globalnu ravnotežu na drugu stranu i sasvim je izvjesno da će ta akcija izazvati reakciju. Kada i kako - vidjećemo, ali de je reakcija neminovna, to je neupitno.

- Ne jednom sam sirijsku tragediju nazvao katalizatorom procesa. Više nema dileme, to je ubrazavanje globalnih procesa sa nesagledivim posljedicama.

Kako sam duboko uvjeren da polako, ali sigurno klizimo ka globalnom konfliktu, kako znam da će ova tema s vremenom biti preimenovana u "III svjetski rat" , uopšte nisam raspoložen da trijumfalistički postavljam video materijal (koga je ovih dana u izobilju) u kome se vidi da sirijska vojska niže uspjehe. Suočen sa osjećanjem nadolazeće globalne tragedije, lišen bilo kakvog trijumfalizma, jedino što želim je da naši prostori ostanu mirni. Nismo dio nikakvih velikih geopolitičkih niti vojnih blokova, pa je sada samo do nas. Neka žuč vlada na netu, a naše ulice i gradovi neka budu mjesto mira.

Ovaj put je samo do nas.
sumirprimus

#9715 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:Image
oboreni IAF-ov avion
:lol: :lol: :lol:
moj klavikulice moj,,,
jel to to?dokaz mislim o oborenom avionu iaf-a??? :evil:
Challenger__

#9716 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Karla del Ponte: "Pobunjenici u Siriji koristili nervni gas sarin". >KLIK<

Koga istina zanima... :-) ? Globalne bandite ne, definitivno.
basar

#9717 Re: Sirija

Post by basar »

Selam i pozdrav.

Prije par trenutaka u Ildibu, Sirijska Arapska Armija sukobila se sa teroristima i likvidirala preko 50 terorista u blizini Ebu Aldhor aerodroma..

Čini se da Armija veže pobjede jednu za drugom..

Eto, po malo ću vijesti aBd stavljati u budućnosti na ovoj temi.
basar

#9718 Re: Sirija

Post by basar »

Bašar Al Asad posjetio djecu šehida u školi u Damasku.

Da dodam još, predsjednik Libana je osudio cionističku agresiju na Siriju.
Last edited by basar on 06/05/2013 09:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#9719 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: misim ono,jel to ona del ponte šo je karađIĆA GONJALA,pa se spotakla..? :D
veliš kad če več treči svjecki nek ide sve u sto iljada...
daj ba ćelenđ uozbilji se...
dovoljan je klavikula za provala...
El_comadante

#9720 Re: Sirija

Post by El_comadante »

ovdje je nastrado narod sirije jer ovo traje predugo i još če trajati. ko god da pobjedi nečemu biti lahko jer npr. u Egiptu nije bilo rata a u problemima su velikim. sad da se završi treba če 10ak godina vrlo vjerovatno i više da se dodje do nivo od prije izbijanja sukoba. sad priče koje na vlasti u Egiptu, Libiji i Tunisu nisu bitne jer je ovo tema o Siriji plus što su ljudi sami sebi izabrali vlast i ko im je kriv što su izabrali nesposbne ljud upsut budi rečeno kao i mi ovde što smo sami krvi što biramo nespobne političare da nas vode nije nam niko drugi kriv. kao što vidimo ovo bi se moglo i raširiti sukob odnosno preliti u Irak, Liban itd. a vidimo da se i Izrael upetljao tako da če ovo nažalost ovo potrajati. ko je kriv? i jedni i drugi. davno su trebali sjesti za sto i dogovoriti se a sada je izgleda kasno za to.
sumirprimus

#9721 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

nema tu dogovora...
ko što reĆe farid zakaria,patern isti ko i u iraku i libanu,gdje se manjinska vlada grćevito bori za vlast zarad opstanka,jerbo znadu šta slijedi kada slete s vlasti...
basar

#9722 Re: Sirija

Post by basar »

Palestinski pokreti za slobodu, u solidarnosti sa Sirijom..

Danas će u Ramallahu iskazati svoju potporu Siriji.

Takođe, danas će biti protest podrške Siriji ispred ambasade Sirije u Sani, Jemen. Zbog cionističke agresije na Siriju.

Glasnogovornik "slobodne vojske" u Homsu-Sirija, zahvalio Izraelu zbog bombardovanja Sirije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9723 Re: Sirija

Post by Truba »

čini mi se kako je negdje oko nove godine bila neka prekretnica u ratu
do tada sam bio uvjeren da je ravnoteža
pa sam vidio da sirija gubi skoro na svakom frontu...
i onda se nešto dogodilo
ili su se teroristi umorili ili ih je neko zajebao
ili je riječ o nekoj novoj strategiji ko će znati
sad kada vidljivo sirija pobjeđuje uključuju se treće strane :-) :-) :-)
madner

#9724 Re: Sirija

Post by madner »

Na krilima IAF-a dolazi izjednacenje u MTSu.

Sada cemo da vidimo ko je jaci.
Co0l

#9725 Re: Sirija

Post by Co0l »

sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:Image
oboreni IAF-ov avion
:lol: :lol: :lol:
moj klavikulice moj,,,
jel to to?dokaz mislim o oborenom avionu iaf-a??? :evil:
Ma to smo vec apsolvirali,sad je samo pitanje cime je oboren taj avion.Kazu da su zarobljeni izraelski piloti propjevali poslije dva samara i rekli o raji sve sto znaju :oops:
Locked