Ne znam samo gdje nađe ovu cifru od 150 000 ateista i mješovitih brakova. Da ih ima toliko ne bismo definitivno bili ovdje gdje jesmocetmi wrote:Dokad će te izmišljati i lagati? - Ovo je jedna od najvećih laži koju godinama provlače SDP-ovci.madner wrote:Nije opste tajna da Erdogan nema neki prolaz u zapadnoj Turskoj (geografski i mentalno) ali matematika je neumoljiva.
To je nesto kao i ovdje, gdje vecina obrazovanih i urbanih gradjana ne glasa za SDA. Samo sto su Turski ruralni krajevi puno veci od Bosanskih.
Šta su za tebe urbani građani?
Matematika je neumoljiva i ona 2010-te kaže sljedeće:
Sarajevo: Stari - SDA (29,92 %) SDP (23,26 %), Centar - SDA (29,05 %) SDP (32,01 %), Novo - SDA (28,02 %) SDP (28,67 %), Novi SDA (31,41 %) SDP (26,46 %) - po dva načelnika
Zenica: SDA 44,26 % SDP 14,87 %
Tuzla: SDA 19,74 % SDP 46,54 %
Mostar: SDA 23,25 % SDP 9,17 %
Mislim da ovi podaci jasno govore da izmišljate i poturate. Stalno se pozivate da je dosta brojanja krvnih zrnaca, a ovdje ste vi šampioni u brojanju građana i diploma.
SDA - najvjerniji glasači su vjernici (oko 200 000)
SDP - najvjerniji glasači su iz mješovitih brakova i ateisti (oko 150 000)
Najbolji primjer moje tvrdnje su Tuzla i Zenica.
Izbori ranijih godina su još više poražavajući za ovu tvoju tezu. Ali zato Tuzla potvrđuje moju čak i 1996. godine.
Evo listam sada ovu temu i stavrno nisam mogao odoliti da ne reagujem, ova mi cifra bode oči.
Ali vezano za temu, Peđa Kojović - mene interesuje zašto na listama nema veliki broj kandidata koji su bili na listama na općim izborima, neke od njih znam kroz posao ili iz grada i bilo je super mlađih faca (Centar, SG) a sada ih nigdje. Jesu ljudi napustili stranku ili ih čuvate za sljedeće opće? Vidim da nisu sve liste popunjene pa me to zaintrigiralo. Za neke bih rado glasao ponovo. Ove baš i ne poznajem. Hoće li biti neke biografije kandidata (ne samo načelnica)? Hvala