Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leon16v wrote:I ja uzeo 5 KG Jagode, evo vec 2 mjeseca pijem jagodu, sta god pojedem, ima mi okus jagode
Huh, ja obavezno kada kupujem whey okus je vanilija ili cokolada sa tim nekim varijacijama ( cokoladni sladoled, doublerich i sl. ), taj okus je nekako nezasit, ne moze se teka tako lako poceti gaditi. Kao sto moze banana, jagoda, tropsko voce, lubenica i sl. A osim toga ubija mi zelju za slatkim.
Kada mi je bas u ocima cokolada smuckam sa mlijekom i popijem.
Bambino Blu wrote:
Koji protein koristis ? moze biti da je nije kvalitetan i da te on napuse pa ne mozes da jedes desavalo mi se.
Eh pa vidis moze i to biti Sad trenutno pijem Body & Fit,medjutim ostalo je jos par mjerica i onda idemo sa ON Gold whey pa cemo vidjeti..
Ako je body fit onda ti je to 101% haha pio sam ga i najgori moguci protein koji postoji. Moj prijedlog ako imas para whey gold, ako ne myprotein whey za male pare omjer kvalitete je odlican...
Bambino Blu wrote:
Koji protein koristis ? moze biti da je nije kvalitetan i da te on napuse pa ne mozes da jedes desavalo mi se.
Eh pa vidis moze i to biti Sad trenutno pijem Body & Fit,medjutim ostalo je jos par mjerica i onda idemo sa ON Gold whey pa cemo vidjeti..
Ako je body fit onda ti je to 101% haha pio sam ga i najgori moguci protein koji postoji. Moj prijedlog ako imas para whey gold, ako ne myprotein whey za male pare omjer kvalitete je odlican...
Danas kupio 2.2kg ON Gold whey.
Covjece kako se ljepse osjecam,nema one nadutosti,vjetrova itd.Nakon treninga popio protein i nakon pola sata vec sam bio gladan,sto znaci od Body& Fita u mene moze samo dextrosa i maltodextrin,ostalo hvala ne hvala
Leon16v wrote:Myprotein je dobar sa mlijekom
Sa vodom mi je nekako bljutav
Mozda, meni je bolji okus nego li ON sa vodom, okus cokolada.
Iskreno ja pijem myprotein bez okusa, sa vodom i dextrozom prejako mi je ne znam za vas.
Leon16v wrote:Ramena odrađena
Ja sam trebao danas po danu uraditi trening i to bas ramena trapezz ali iszgleda da cu veceras tek ga uraditi mada su po meni ramena najdosadnija za raditi :/
Meeni su ledja draka zbog mrtvog dizanja jer tu volim tovariti bas i onda kad pomjeras 100+kg nekako te dobrila faata pa se nafuram i ide to nekako. A ramena sama po sebi dosadna fakat ne mogu tu ni neku veliku kilazu dizati a i glupe mi vjezbe letenje vako nako imam osjecaj citavo vrijeme da cu fakat poletiti kol'ko masem. Al' evo Boga mi podero sam ih trening gotov njih i trapez bas unistio sad lagano protein pa tusiranje jelo i sova ide pjeske
I ja sam danas ramena odradio,ali sam potpuno obrnuo redosljed vjezbi.
Evo me sad u nocnoj i davim se piletinom i rizom
Sutra bi se moglo malo na plivanje
hali gali halid wrote:Je li previse ovo, dobijam razlicite savjete, neko mi govori da mi ne treba kreatin i glutamin, neko da treba...
Zavisi sta ganjas trenutno oba ta suplementa ti ne mogu odmoci sigurno ako nece pomoci nece ni odmoci. Sa kreatinom ces dobiti na snazi malo i dobit ces na kilazi i volumenu. Nece to sad biti nesto aman zaman al par kila sigurno hoce, a kako idu kile gore ide i snaga, a i sam izgled na ogledalu ce ti biti puno ljepsi. Jos ako budes pio kreatin protein i dex poslije treninga kreatin ce zajedno sa proteinom uci u misic sto ce biti dobar benefit da se ne navlaci puno vode vec da se obnavlja atp i sam misic.
Sto se tice glutamina on ti sluzi za brzi oporavak misica poslije treninga i regenerisanje misicnog tkiva. Nije ga lose imati.
Oba ova suplementa moze se bez njih a ako ih uzmes nece ti odmoci. Sad je sve do tebe kakav si sa parama da li imas da ih stvarno ulazes ovako u suplemente ili ti je bolje to ostaviti za kasnije kad nestane wheya ili pak uloziti u prehranu. Do tebe je...
channel10 wrote:
Sa cim pijes whey? Sa vodom ili sa mlijekom? I meni se to znalo desiti, ali sam ja pio sa mlijekom. Poslije predjem na vodu i odmah mi lakse bi .
Whey po meni je najveca glupost da se pije sa mlijekom cija god marka da je bila jer mlijeko sadrzi masti u sebi koji usporavaju proces varenja sto nam je jako bitno pogotovo u obroku poslije treninga kad misici zude za hranom. Tada treba gledati ako je moguce 0% masti da se unese u organizam znaci whey dex i voda. I tvrdi obrok koji slijedi poslije toga ista stvar gleadati da nema puno masti npr kuhana jaja (bez zumanceta ) piletina itd....
hali gali halid wrote:Je li previse ovo, dobijam razlicite savjete, neko mi govori da mi ne treba kreatin i glutamin, neko da treba...
Zavisi sta ganjas trenutno oba ta suplementa ti ne mogu odmoci sigurno ako nece pomoci nece ni odmoci. Sa kreatinom ces dobiti na snazi malo i dobit ces na kilazi i volumenu. Nece to sad biti nesto aman zaman al par kila sigurno hoce, a kako idu kile gore ide i snaga, a i sam izgled na ogledalu ce ti biti puno ljepsi. Jos ako budes pio kreatin protein i dex poslije treninga kreatin ce zajedno sa proteinom uci u misic sto ce biti dobar benefit da se ne navlaci puno vode vec da se obnavlja atp i sam misic.
Sto se tice glutamina on ti sluzi za brzi oporavak misica poslije treninga i regenerisanje misicnog tkiva. Nije ga lose imati.
Oba ova suplementa moze se bez njih a ako ih uzmes nece ti odmoci. Sad je sve do tebe kakav si sa parama da li imas da ih stvarno ulazes ovako u suplemente ili ti je bolje to ostaviti za kasnije kad nestane wheya ili pak uloziti u prehranu. Do tebe je...
Treniram mjesovite borilacke vjestine, kada nemam trening, onda znam nekad malo tegove dizati, uglavnom kompleksne vjezbe... Pio sam whey, bcaa, kreatin, glutamin, e sad mi je nestalo toga, i htio bih ponovo da uzmem nesto, ali ne bih da bacam pare ako nema potrebe za tim, a i zeludac i stomak su mi malo sjebani. Ono sto mi treba sto se mog treninga tice je snaga, izdrzljivost, i oporavak. Sad sam uzeo whey protein i omegu 3, i sad kontam sta jos da uzmem, kazu mi da mi je dovoljno jos bcaa da uzmem. E sad ne znam sta je s ovim ostalim kreatin, glutamin, beta alanin, multivitamini, fish oil, b complex?
Treniram mjesovite borilacke vjestine, kada nemam trening, onda znam nekad malo tegove dizati, uglavnom kompleksne vjezbe... Pio sam whey, bcaa, kreatin, glutamin, e sad mi je nestalo toga, i htio bih ponovo da uzmem nesto, ali ne bih da bacam pare ako nema potrebe za tim, a i zeludac i stomak su mi malo sjebani. Ono sto mi treba sto se mog treninga tice je snaga, izdrzljivost, i oporavak. Sad sam uzeo whey protein i omegu 3, i sad kontam sta jos da uzmem, kazu mi da mi je dovoljno jos bcaa da uzmem. E sad ne znam sta je s ovim ostalim kreatin, glutamin, beta alanin, multivitamini, fish oil, b complex?
Ma nista tebi od toga ne treba whey moze i kreatin mozda zbog snage, mada bih ti jao onda vise preporucio da uzmes neki pre work out da ti da malo kick mentali i energije tipa hyde po meni najbolji a imas tu joj kako raja preporucuje c4, nox itd...
I mozda glutamin da uzmes da se brze oproavljas od treninga i to je to
Bambino Blu wrote:
Sa cim pijes whey? Sa vodom ili sa mlijekom? I meni se to znalo desiti, ali sam ja pio sa mlijekom. Poslije predjem na vodu i odmah mi lakse bi .
Ma samo voda u obroku poslije treninga..Moje misljenje je da je taj B&F protein licno za mene i moj stomak los.Pio sam dosta proteina i jedino sa njim sam imao lose iskustvo.
Dakle taj protein mene puse i cini me sitim,toliko me puse da mi je nakon odredjenog vremena zbog te napuhanosti krao jedan obrok dnevno.Znaci ako ja mogu danas sa drugim proteinom imati 6 obroka a B&F mi ne dozvoljava vise od pet,onda taj protein ima los efekat na mene.
Jos ako ti kazem da je Optimum Gold whey samo 10€ skuplji od gore pomenutog,onda se nije tesko odluciti koju kupiti...
I ja sam brate isto misljenje imo i nakupovo sam bas svega sebio bio. 5 kila proteina, kila kreatina, kiriki pute, omega 3-6-9, vitamini minerali, mangeziji, tribulus buster hyde itd...
Evo i slika
I vjeruj mi nakon nekoga vremena skonto sam da sam poprilicno bacio pare. Od ovoga svega mi je bio whey kreatin mozda, i omega bila potrebna ovo ostalo bacanje para. Jednostavno ne treba se uzdati u suplemente treba vise se bazirati na ishranu jer suplementi su tu kao dodatak a ne kao zamjena. Od ovoga svega na slici meni je opet najdrazi hyde haha