Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kamberovica polje

#9701 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

sinuhe wrote:Kruško. Znam da im treba hodža na blajburškom polju ali što će im ovaj?
Treba im neko kontraverzan koji će odvlačiti pažnju u ključim trenucima a kud ćeš bolje od bivšeg predsjednika mladih HČSP-a još uz to muslimana. Dali mu po balkanskim mjerilima beznačajno ministarstvo da ne napravi puno štete i to ti je to.
It_is_a_Leclerc

#9702 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Chmoljo wrote:kako Bošnjak? nije li se izjašnjavao Hrvatom islamske vjeroispovjesti?
U jucerasnjem Avazu o sebi govori kao o Bosnjaku. A mozda lik to mijenja zavisno od novina za koje govori
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9703 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by -LIBERO- »

It_is_a_Leclerc wrote:
hhaarree wrote:Ekskjuz me? Od danas postujemo fasisticke stavove? Ja... sam bez teksta. Zaista prvi put na ovom forumu sam bez teksta. Gudbaj carli
To naravno nigdje nisam rekao. Rekao sam da svako ima pravo na svoj stav, ovakav ili onakav, fašistički ili antifašistički, a pravo svakog pojedinca je da se s tim stavom ne slaže ili da ga argumentovano osporava. To je općeprihvaćeni princip demokratije koji počiva još na Hallovom - "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste izgovorili, ali ću do smrti braniti vaše pravo da je izgovorite". Uzmite za primjer zemlje zrele demokratije - pravo na slobodu iznošenja stava, pa taman oni bili duboko rasistički, islamofobični, antisemitski, vam garantuje država, ali vas ne brani od mogućnosti da vas neko tuži jer ste ga njime uvrijedili.

Danas je u Hrvatskoj koliko sam uspio upratiti, na sceni bila klasična sačekuša ispred sabora, uzvikivanje: "Gebels, Gebels" i nazivanje jednog intelektualca i naučnika najstrašnijim imenima, gdje mu se bukvalno na čelo stavila meta, a o njemu se govorilo kao o "tom Hasanbegoviću" izjednačavajući ga, zbog jedne krajnje benigne izjavice, sa skoro pa čuvarom logora u Jasenovcu. To komunističko "zbrinjavanje" pojedinaca koji se ne slažu sa stavom partije je nekad možda i moglo proći. Danas, na sreću, ne može.

Na sve to, dakako, imaju pravo zastupnici opozicije, ali sam uvjeren da jedan dio frustracije istih potiče iz činjenice da je Zlatko Hasanbegović Bošnjak, da je nakratko otišao u džamiju da obavi džumu, što je prvi put u novijoj historiji Hrvatske da jedan Bošnjak obnaša jednu tako odgovornu i visoku funkciju. Bošnjaci su jedna od najviše ignorisanih manjina u Hrvatskoj, i zaslužili su da, nakon što su predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, imali četiri ili pet ministara u prethodnoj vladi RH, danas dobiju jednog svog predstavnika.
Da je intelektualac, nebi tvrdio to sto tvrdi. Ko je ispitivao/prozivao bilo sta kod njega, sem tih debilnih tvrdnji?
Sada po tvom treba tolerisati sve moguce promocije i zalaganja za fasizam, nacizam, ustastvo?

A onda ubacis i tu zadnju recenicu :shock:
Ako je ovo, zaista, predstavnik Bosnjaka Hrvatske, onda bolje da ga nemaju nikako. Ovo je predstavnik ustastva i fasizma Hrvatske. Bosnjaka, normalnih, evropskih, antifasista svim sigurno ne.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9704 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Ako je ovo, zaista, predstavnik Bosnjaka Hrvatske, onda bolje da ga nemaju nikako. Ovo je predstavnik ustastva i fasizma Hrvatske. Bosnjaka, normalnih, evropskih, antifasista svim sigurno ne.
:thumbup:
palermo

#9705 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
To naravno nigdje nisam rekao. Rekao sam da svako ima pravo na svoj stav, ovakav ili onakav, fašistički ili antifašistički, a pravo svakog pojedinca je da se s tim stavom ne slaže ili da ga argumentovano osporava. To je općeprihvaćeni princip demokratije koji počiva još na Hallovom - "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste izgovorili, ali ću do smrti braniti vaše pravo da je izgovorite". Uzmite za primjer zemlje zrele demokratije - pravo na slobodu iznošenja stava, pa taman oni bili duboko rasistički, islamofobični, antisemitski, vam garantuje država, ali vas ne brani od mogućnosti da vas neko tuži jer ste ga njime uvrijedili.

Danas je u Hrvatskoj koliko sam uspio upratiti, na sceni bila klasična sačekuša ispred sabora, uzvikivanje: "Gebels, Gebels" i nazivanje jednog intelektualca i naučnika najstrašnijim imenima, gdje mu se bukvalno na čelo stavila meta, a o njemu se govorilo kao o "tom Hasanbegoviću" izjednačavajući ga, zbog jedne krajnje benigne izjavice, sa skoro pa čuvarom logora u Jasenovcu. To komunističko "zbrinjavanje" pojedinaca koji se ne slažu sa stavom partije je nekad možda i moglo proći. Danas, na sreću, ne može.

Na sve to, dakako, imaju pravo zastupnici opozicije, ali sam uvjeren da jedan dio frustracije istih potiče iz činjenice da je Zlatko Hasanbegović Bošnjak, da je nakratko otišao u džamiju da obavi džumu, što je prvi put u novijoj historiji Hrvatske da jedan Bošnjak obnaša jednu tako odgovornu i visoku funkciju. Bošnjaci su jedna od najviše ignorisanih manjina u Hrvatskoj, i zaslužili su da, nakon što su predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, imali četiri ili pet ministara u prethodnoj vladi RH, danas dobiju jednog svog predstavnika.
Sjećam se jednog takvog predstavnika Bošnjaka, posjećivao nas je u logoru, zvao se Armin Pohara.

Obriši ovaj post, radi sebe. I ne zazivaj ovakve predstavnike Bošnjaka.
Banksy

#9706 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Lik ima pravo na stav, pa i fasisticki
Opet si jeo ludih gljiva ... :lol:
It_is_a_Leclerc wrote:
nazivanje jednog intelektualca i naučnika najstrašnijim imenima
''Naučnik'' i ''intelektualac'' je prekjučer postao docent, ima sveukupno 6 naučnih radova, bijedni CV prepisuje od kolege, s resornom kulturom se nije ni očešao, u prolazu, a i neovisni analitičari tvrde da je, u stručnom smislu, najslabija karika nove vlade. Uz to, kukavica, jučer pobjegao s parlamenta i propitivanja.
Sasvim je jasno da mu je, za poziciju, jedina preporuka bila aktivna ustašofilija. Čak im ni Anja Šovagović, koja se već vidjela u toj fotelji, nije bila dovoljno gorljivo desna.
Biće veselo ...
tandmand

#9707 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tandmand »

Goldenhand wrote:Hrvatska je fakat zaglibila. Na jednoj strani Tito, na drugoj Pavelić. Niko ne nudi ništa normalno.
Tako gledajući, Hrvatska je ideološki zaglavila u II sv. ratu, mada su i tamošnji partizani samo u prolazu. Međutim, to mi izgleda daleko bolje od ideoloških trendova u BiH, kojima se zagovaraju feudalne vrijednosti iz vremena Matije Gubeca. Krsna slava institucija, paradžemati, ideologija Muslimanske braće ... sve je to daleko od modernih evropskih vrijednosti. Imamo i bosansku verziju križarskih ratova - odlazak u Siriju. :mrgreen:
jefff

#9708 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jefff »

Doc. dr. Zlatko Hasanbegović, emisija ''Sasvim iskreno''
https://www.youtube.com/watch?v=cGTf2JxmzIQ
Goldenhand

#9709 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Goldenhand »

tandmand wrote:
Goldenhand wrote:Hrvatska je fakat zaglibila. Na jednoj strani Tito, na drugoj Pavelić. Niko ne nudi ništa normalno.
Tako gledajući, Hrvatska je ideološki zaglavila u II sv. ratu, mada su i tamošnji partizani samo u prolazu. Međutim, to mi izgleda daleko bolje od ideoloških trendova u BiH, kojima se zagovaraju feudalne vrijednosti iz vremena Matije Gubeca. Krsna slava institucija, paradžemati, ideologija Muslimanske braće ... sve je to daleko od modernih evropskih vrijednosti. Imamo i bosansku verziju križarskih ratova - odlazak u Siriju. :mrgreen:
A dobro mi smo evropski bliski istok.

Koliko god da mi je drago što se Hrvatska ko i sve normalne evropske zemlje okreće desnici žao mi je što je to još WW2 bazirana desnica. Evropa je izgrađena na desnici, ali ne takvoj. Ovakvim nastupima nisu ništa bolji od jugokomunista iz SDPa.
Last edited by Goldenhand on 23/01/2016 18:55, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9710 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

tandmand wrote:
u hrvatskoj nije zavrsen a u nas nije ni poceo drugi svjetski rat :sax:
Banksy

#9711 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Thompson je pozvao svoje obožavatelje da na zasebnoj stranici podrže potencijalnog ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića

http://www.vecernji.hr/hrvatska/lijevi- ... nc-1054289
Kud će suza neg na oko ...
Truba

#9712 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

sude mu zato sto svoje voli
Truba

#9713 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Image

:lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9714 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:Napadi i oslovljavanja pogrdnim imenima dr. Hasanbegovica od strane navodnih ljevicara samo govori u prilog tome da u Hrvatskoj nacionalizam stanuje i na ljevici

Lik ima pravo na stav, pa i fasisticki, a cinjenica da se na njega danas vodio lov i hajka sramna je sama po sebi.
Smjesti pricu u kontekst. On nije lik. On je ministar.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9715 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote:kako Bošnjak? nije li se izjašnjavao Hrvatom islamske vjeroispovjesti?
Bio je jedan forumas nicka "hasanbegovic" i dosta ustasofilan i NOB-ofoban (koja kul rijec :per:).

Slucajnost? :D
Truba

#9716 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

danas se sve relativizira pa vala može i ta riječ
:skoljka:
Banksy

#9717 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Thompson, Valdec, još Bujanec i bal vampira može da počne ... :D
dust in the wind

#9718 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dust in the wind »

ustašluk buja u lijepoj našj :run:
Matzan

#9719 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Matzan »

Image
al_akhisari

#9720 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by al_akhisari »

:sad: tuga, jad i čemer od društva, a dina mi i od države; pratim prilično kroz medije kretanja u društvu, izbornu utrku, sapunicu od pregovora i ovo sastavljanje vlade; kad skontaš da se radi o državi koja je članica eu :shock:
Ludzak

#9721 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Ludzak »

Možda je prvi uvjet za ulazak u EU javno pozivanje fašizma.
Truba

#9722 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

zao mi je braco i sestre
uzmite digitron i sabirajte
ljevica je ubila vise ljudi od desnice
i na lokalnom i na globalnom nivou

vase kmecanje i patetika hrvatske domoljube ne zanima samo ste im smijesni u svojim bijednim pokusajima

a najsmjesniji su prikriveni simpatizeri al nusre isisa if-a koji upiru prstom u hrvatsku
takodjer uvidom u stanje komentara na racun židova vidimo da je bosansko drustvo bolesno jer usudjujem se reci dobar dio omladine priziva brkatog jednotesticara kada i vide vijest o židovima
over and out
annoy

#9723 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Kog briga koliko je tko ubio ljudi u proslosti, 2016. je godina, zelim fokusiranje na ekonomiju i rjesavanje gospodarskih problema, cak me zivo zaboli koja politicka opcija je na vlasti ako ce provest potrebne reforme

A ovo sto smo sad dobili je opet kurac, bitno da se prica o registru izdajnika. MOST i njihove toboznje reforme sjede u cosku i sute

Predsjednica drzave izlazi na kolokvije

Covjek ne zna bi li se smijao ili plakao
Truba

#9724 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

pa konsantno se potura ideja da su lijevi bolji od desnih
to je postalo bolesno, zašto? pa svi političari su lopovi...
što se rata tiče proučite knjige koliko je koga pobijeno na planeti...

naravno da je ekonomija na prvom mjestu
ali kako vidimo neki se bune ne znam zašto izbori su tu da se vlasti mijenjaju

čemu izbori ako neće različiti ljudi dolaziti u ministarstva i na premijerske funkcije
ultima_palabra

#9725 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Black swan wrote:vase kmecanje i patetika hrvatske domoljube ne zanima samo ste im smijesni u svojim bijednim pokusajima
Evo i glasnogovornika hrvatskih domoljuba.
Post Reply