FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#9701 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

"City" će za Džeku morati izdvojiti 50 miliona funti

Njemački fudbalski klub "Wolfsburg" je iznenadio engleski "Manchester City" izjavom da su povećali iznos za koji bi prodali bosanskohercegovačkog internacionalca Edina Džeku, te da će sada za njegove usluge morati izdvojiti 50 miliona funti (oko 62 miliona eura).

Džeko se želi pridružiti "Manchester Cityju", ali njihov trener Robert Mancini tvrdi da je cijena previsoka, piše "Daily Mail".

"City" je prošlog mjeseca poslao ponudu za Džeku, koju je "Wolfsburg" odbio.

Iz engleskog kluba se nadaju da će Džeko izvršiti pritisak na upravu "vukova" i tako omogućiti svoj prelazak u "City" za nešto manju sumu novca.

Bas ko da su oni arapi u Cityu telad pa da daju tolike pare za njega .. :mrgreen:
banovan

#9702 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

Plavih_11 wrote:"City" će za Džeku morati izdvojiti 50 miliona funti

Njemački fudbalski klub "Wolfsburg" je iznenadio engleski "Manchester City" izjavom da su povećali iznos za koji bi prodali bosanskohercegovačkog internacionalca Edina Džeku, te da će sada za njegove usluge morati izdvojiti 50 miliona funti (oko 62 miliona eura).

Džeko se želi pridružiti "Manchester Cityju", ali njihov trener Robert Mancini tvrdi da je cijena previsoka, piše "Daily Mail".

"City" je prošlog mjeseca poslao ponudu za Džeku, koju je "Wolfsburg" odbio.

Iz engleskog kluba se nadaju da će Džeko izvršiti pritisak na upravu "vukova" i tako omogućiti svoj prelazak u "City" za nešto manju sumu novca.

Bas ko da su oni arapi u Cityu telad pa da daju tolike pare za njega .. :mrgreen:
Ma valjda je ovo taktika,da ne bi kome naumpalo da ponudi ispod onih 40 miliona kojih su naumili uzeti za njega :-)
Charuga
Globalni moderator

#9703 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Adi_vp

#9704 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Meshtar wrote:Da Rookie čita tuđe postove vidio bi da sam prvi ja napisao da ne vjerujem Žuji niti njegovim sposobnostima. Ali Rookie se trudi da izazove reakciju i piše samo da bi nešto napisao, s argumentima se tanko nosi. Još uvijek mi nije odgovorio ko bi to iz Olimpika mogao naći mjesto u Želji.

Također mislim da Rookie nije u zadnjih 5 godina pogledao preko 10 utakmica omiljenog nam kluba. Što ga naravno ne spriječava da piše ono što želi, ali snižava njegovu relevanciju za pomenutu tematiku. Izgleda da je potrebno klasično ignorisanje.

Organizujmo stoga mali kviz za Rookie-a. Evo samo zadnja sezona:

1. Koji je igrač na jednoj od posljednjih utakmica pogodio zaštitara u glavu poslije šuta?
2. Koji broj na leđima nosi Svraka?
3. Šta je na poleđini Željine godišnje ulaznice?
4. Koliko je ulaza na jug sa istočne strane?
5. Koji je igrač igrao zadnjeg veznog sa Ćulumom veći dio jesenje polusezone?
Aludirao sam na ovo boldirano.
Pojedinci nisu doline vidjeli prilicno dugo, pa neki jos misle da je krov sjeverne tribine izresetan od granata i gelera...
Kao sto plavih_11 rece, a cije misljenje fkt cijenim i jos par ljudi ovdje,rookie pogledaj malo prethodnih 400 strana pdf-a po kojem kakis, valjda je red majka mu stara, pa se onda lati tastature...
Tvoje su rijeci afirmisan,idealiziranje...Ko je konkretno ove rijeci spomenuo?Ocekujem odgovor.
Nit si izmislio toplu vodu, nit mi je Zujo idol, nit ima para, samo malo citaj, nista vise.
Ocekujem tvoju brzu reakciju na zadani kviz, koja nije ni sekunde brza kao kad bi ti neko napisao kakav post a ti onako djecacki pozurio da odgovoris...
Ljudi ce te vise cijeniti ako baratas informacijama, prosetas nekad na kakav trening, javnes kakav info, napises neki mali znak podrske voljenom klubu ako ga volis jel i tako to...
Meshtare izbaci novajliji bar 3 pitanje, jer to ce slabo gdje naci osim u novcaniku :mrgreen:
Rookie od mene dosta sto se protekcije tice za pocetak :mrgreen:
ultima_palabra

#9705 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ja se ovog prvog ne mogu sjetiti da me ubiješ 8-) Znam da ga je neko pogodio, ali ne znam ko :oops:
Charuga
Globalni moderator

#9706 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Pu pu pu, sam sebi suhu vezem ... :mrgreen:
Last edited by Charuga on 30/06/2010 12:33, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#9707 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Kako smo doznali sinoć je u kasnim satima postignut kompromisni dogovor oko novog statuta N/FS BiH, a on će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje. Skupština će biti održana 16. jula.

Za danas u 12 sati je bila zakazana press konferencija za novinare, ali ona kasni zbog toga što još uvijek traje sastanak čelnika N/FSBiH i izaslanika FIFA-e i UEFA-e, Marcel Benza i Eve Pasqueir, a koji je počeo jutros u 8:30 sati.

Kao što smo već i pisali FIFA i UEFA u prijedlogu novog statuta insistiraju na jednom predsjedniku FS BiH, i upravo na ovom pitanju došlo je do najveće rasprave.
Sa neštonešto.ba, napisano u 12:27...
elSaik

#9708 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Kompromisni dogovor. :lol:
JThomas

#9709 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

dogovorićemo se da ostane po našem :lol:
ultima_palabra

#9710 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Pu pu pu, sam sebi suhu vezem ... :mrgreen:
E jesi jedva dočeko da kreneš sa Balašem ;-) Ma da se mi nismo plasirali u Evropu navijao bih da nam slože suspenziju samo takvu :roll:
Charuga
Globalni moderator

#9711 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Pu pu pu, sam sebi suhu vezem ... :mrgreen:
E jesi jedva dočeko da kreneš sa Balašem ;-) Ma da se mi nismo plasirali u Evropu navijao bih da nam slože suspenziju samo takvu :roll:
Suti, bila je brza intervencija sa brisanjem a ti nemoj nikom pricati .. ;-)
JThomas

#9712 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

nisam vidio, al' sigurno je bilo putuj evropo... :D
Rookie

#9713 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

1. Plavih_11, to što sam ja Borovina(ŽELJINO zlo), ako iznesem bilo kakvu kritiku implicira da ga vi više volite nego ja! I time nisam mislio na SVE vas, nego na veliku većinu koja upražnjava filozofiju ovce.
2. E na ovo baš obrati pažnju. Ranije sam pisao, ali nikako da skontaš. Znam da para nema! I mislim da je problem što para nema! Ako ništa, onda zbog silnih priča silnog Žuje o njegovoj i silnosti uprave! Još jednom napiši da nisu pare problem, jer para nema i odustajem od rasprave s tobom. I ostali bi mogli biti malo manje bukvalni.
3. Smiješni ste s ovim kvizom. ŽELJU sam gledao kad je bilo 200 navijača protiv Radnika iz Bijeljina na Grbavici ili protiv Leotara kad su igrali juniori. Naravno, svi vi ste također tu bili...
Joj kviza :lol: :lol: :lol: Al' si se potrudio Meštre. Previše za nekoga koga ne poštuješ jer ne piše isto na nekom drugom forumu :lol: Šta li bi s tom optužbom...
3 su ulaza na Jug sa istoka, ne računajući sjeveroistok. Selimović je igrao zadnjeg veznog, godišnju imam, al' neću ni otvoriti novčanik da pogledam, jer je pitanje presmiješno, baš kao i prva 2. Evo pitanja za vas iskusne :-)

1. Ko je promašio dvije 100% šanse za ŽELJIN prolaz u polufinalu kupa protiv Širokog u gostima?
2. Kako je završila zadnja domaća utakmica ŽELJE protiv Zenice? Rezultat, strijelci, šta je pisalo u novinama nakon te utakmice...
3. Ko je protiv Wisle u revanšu imao odličan pokušaj škaricama da smanji na 3:2?
4. Ko je u prvom kolu prve zajedničke lige zamijenjen u dvadeset i nekoj minuti na Grbavici i zašto?
5. Ko je zamijenio Hasagića protiv Veleža kad je Kenanu cijeli stadion skandirao(jedini put kad je zamijenjen) i kako je branio do kraja?
6. Ko je zabio gol u prijateljskoj protiv Olimpije na Grbavici?
7. Kako je ŽELJO igrao u kupu protiv Goražda u gostima, nakon što je Goražde iz kupa izbacilo Jedinstvo, prvoplasirani tim lige?
8. Koji je igrač ŽELJE u Newcastleu prvi poletio da traži dres od Shearera i nije ga dobio?
9. Od kojeg sadašnjeg standardnog reprezentativca BiH je brat igrao za ŽELJU i koliko je utakmica počeo?
10. Kako je završila utakmica u kojoj je cijela Grbavica navijala za Travnik protiv ŽELJE?
11. Koji nam je bivši igrač kasnije zabio par golova za Travnik i nanijeo poraz na Grbavici?
.
.
.
banovan

#9714 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

Rookie wrote:1. Plavih_11, to što sam ja Borovina(ŽELJINO zlo), ako iznesem bilo kakvu kritiku implicira da ga vi više volite nego ja! I time nisam mislio na SVE vas, nego na veliku većinu koja upražnjava filozofiju ovce.
2. E na ovo baš obrati pažnju. Ranije sam pisao, ali nikako da skontaš. Znam da para nema! I mislim da je problem što para nema! Ako ništa, onda zbog silnih priča silnog Žuje o njegovoj i silnosti uprave! Još jednom napiši da nisu pare problem, jer para nema i odustajem od rasprave s tobom. I ostali bi mogli biti malo manje bukvalni.
3. Smiješni ste s ovim kvizom. ŽELJU sam gledao kad je bilo 200 navijača protiv Radnika iz Bijeljina na Grbavici ili protiv Leotara kad su igrali juniori. Naravno, svi vi ste također tu bili...
Joj kviza :lol: :lol: :lol: Al' si se potrudio Meštre. Previše za nekoga koga ne poštuješ jer ne piše isto na nekom drugom forumu :lol: Šta li bi s tom optužbom...
3 su ulaza na Jug sa istoka, ne računajući sjeveroistok. Selimović je igrao zadnjeg veznog, godišnju imam, al' neću ni otvoriti novčanik da pogledam, jer je pitanje presmiješno, baš kao i prva 2. Evo pitanja za vas iskusne :-)

1. Ko je promašio dvije 100% šanse za ŽELJIN prolaz u polufinalu kupa protiv Širokog u gostima?
2. Kako je završila zadnja domaća utakmica ŽELJE protiv Zenice? Rezultat, strijelci, šta je pisalo u novinama nakon te utakmice...
3. Ko je protiv Wisle u revanšu imao odličan pokušaj škaricama da smanji na 3:2?
4. Ko je u prvom kolu prve zajedničke lige zamijenjen u dvadeset i nekoj minuti na Grbavici i zašto?
5. Ko je zamijenio Hasagića protiv Veleža kad je Kenanu cijeli stadion skandirao(jedini put kad je zamijenjen) i kako je branio do kraja?
6. Ko je zabio gol u prijateljskoj protiv Olimpije na Grbavici?
7. Kako je ŽELJO igrao u kupu protiv Goražda u gostima, nakon što je Goražde iz kupa izbacilo Jedinstvo, prvoplasirani tim lige?
8. Koji je igrač ŽELJE u Newcastleu prvi poletio da traži dres od Shearera i nije ga dobio?
9. Od kojeg sadašnjeg standardnog reprezentativca BiH je brat igrao za ŽELJU i koliko je utakmica počeo?
10. Kako je završila utakmica u kojoj je cijela Grbavica navijala za Travnik protiv ŽELJE?
11. Koji nam je bivši igrač kasnije zabio par golova za Travnik i nanijeo poraz na Grbavici?
.
.
.
Izgleda da nisi odavno bio na jugu :-)
Rookie

#9715 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Pa poštujem žutu liniju ako ti to šta znači i znam da je probijen novi ulaz koji je u početku bio ofarban u bordo. To što sam možda fulio broj, što je možda 4 a ne 3, apsolutno ništa ne znači.
I da znam tačan broj, to bi opet moglo značiti da sam novokomponovani jer su novi ulazi nedavno probijeni.
Haj još jednom zakolutaj okicama za raju.
Last edited by Rookie on 30/06/2010 15:09, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#9716 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Rookie wrote:1. Plavih_11, to što sam ja Borovina(ŽELJINO zlo), ako iznesem bilo kakvu kritiku implicira da ga vi više volite nego ja! I time nisam mislio na SVE vas, nego na veliku većinu koja upražnjava filozofiju ovce.
Hajde da krenemo od ovoga pa kad mi argumentujes idemo dalje. Mozes li mi naci na ovom forumu postove u kojima "mi ostali" ili ta "velika vecina"dize Zuju u nebesa, pjeva hvalospjeve o njemu i na kraju krajeva ima pozitivno misljenje?

Ne znam ko nece da shvati, ti ili ja. Ja jedno, ti deseto. Pravis buntovnika od sebe bezveze. Ko biva, ti imas svoje misljenje a mi ostali duduci vjerujemo sve sto nam Sabahudin kaze!
Last edited by Charuga on 30/06/2010 15:10, edited 1 time in total.
Rookie

#9717 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Plavih_11 wrote:
Hajde da krenemo od ovoga pa kad mi argumentujes idemo dalje. Mozes li mi naci na ovom forumu postove u kojima "mi ostali" dizemo Zuju u nebesa, pjevamo hvalospjeve o njemu i na kraju krajeva imamo pozitivno misljenje?

Ne znam ko nece da shvati, ti ili ja. Ja jedno, ti deseto. Pravis buntovnika od sebe bezveze. Ko biva, ti imas svojem isljenje a mi ostali duduci vjerujemo sve sto nam Sabahudin kaze!
Ne pjevate hvalospijeve, ali većinom, ne računajući tebe, na nekulturan način mi se obraćate jer sam kritikovao tog čovjeka+upravu. To je za mene idealiziranje. Znači, po mnogima on se ne smije kritikovati, jer je valjda bezgrešan.
LSD

#9718 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rookie wrote:
Plavih_11 wrote:
Hajde da krenemo od ovoga pa kad mi argumentujes idemo dalje. Mozes li mi naci na ovom forumu postove u kojima "mi ostali" dizemo Zuju u nebesa, pjevamo hvalospjeve o njemu i na kraju krajeva imamo pozitivno misljenje?

Ne znam ko nece da shvati, ti ili ja. Ja jedno, ti deseto. Pravis buntovnika od sebe bezveze. Ko biva, ti imas svojem isljenje a mi ostali duduci vjerujemo sve sto nam Sabahudin kaze!
Ne pjevate hvalospijeve, ali većinom, ne računajući tebe, na nekulturan način mi se obraćate jer sam kritikovao tog čovjeka+upravu. To je za mene idealiziranje. Znači, po mnogima on se ne smije kritikovati, jer je valjda bezgrešan.
Nemoj ni ti kritikovati nas što pjevamo hvalospjeve na racun Žuje i kompanije...imamo puno demokratso pravo na ovom forumu da iznesemo svoje hvalospjeve na racun tog divnog covjeka...hocu da ga velicam i necu da budem dio Jednoumlja.
Furamo potpunu identifikaciju sa tim covjekom....Svi smo mi Sabahudin Žujo :!:
JThomas

#9719 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

realno, čovječe, ti ovdje sam i postavljaš i pobijaš teze, niko živ ne piše ni blizu onoga što spočitavaš.
banovan

#9720 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

Rookie wrote:
Plavih_11 wrote:

Svako ko prati Zelju zadnjih godina odlicno zna kakva je ova uprava.Za sada pustimo ih da rade svoj posao.Do sada je ucinjeno vise nego sto su obecali sto se tice rezultata,i to je evidentno,medjutim svi znamo ko je najvise zasluzan za to.
Znamo da situcaija sto se tice finansija nije bajna,da nam je racnun blokiran,ali to ce se u skorije vrijeme koliko toliko popraviti.
I vjeruj da niko ne dize Zuju u nebesa !
:-) samo za tebe
Rookie

#9721 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

LSD wrote: Nemoj ni ti kritikovati nas što pjevamo hvalospjeve na racun Žuje i kompanije...imamo puno demokratso pravo na ovom forumu da iznesemo svoje hvalospjeve na racun tog divnog covjeka...hocu da ga velicam i necu da budem dio Jednoumlja.
Pa demokratsko pravo je da vas kritikujem, kao i vi mene, a primitivizam da se diskusija svodi na uvrede, Žujo. Niko te ne sprječava da slaviš Žuju, ali to ne znači da moraš biti Borovina da ga ne slaviš.
Rookie

#9722 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

JThomas wrote:realno, čovječe, ti ovdje sam i postavljaš i pobijaš teze, niko živ ne piše ni blizu onoga što spočitavaš.
Realno, ne čudi mi da si rekorder planete Zemlje u postovima kad se odlučiš javiti da napišeš jedan takav.
LSD

#9723 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Rookie wrote:
LSD wrote: Nemoj ni ti kritikovati nas što pjevamo hvalospjeve na racun Žuje i kompanije...imamo puno demokratso pravo na ovom forumu da iznesemo svoje hvalospjeve na racun tog divnog covjeka...hocu da ga velicam i necu da budem dio Jednoumlja.
Pa demokratsko pravo je da vas kritikujem, kao i vi mene, a primitivizam da se diskusija svodi na uvrede, Žujo. Niko te ne sprječava da slaviš Žuju, ali to ne znači da moraš biti Borovina da ga ne slaviš.
Sve je OK...razumijemo se kolega ;-)
Ja nisam primitivac,,niti sam te kad vrijeđao javno...ali želim da velicam tog velikog covjeka i vizionara jer imam pravo na to.
Pravila foruma su mi zagarantovala to pravo...možeš ti kritikovati koliko hoce, ali zabraniti hvalospjeve i velicanje ne možeš.
Charuga
Globalni moderator

#9724 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ne kritikuje niko nikoga sto prica negativno o Zuji nego sto je poceo kritikovati upravu vec nakon jedne sezone a ne zna kakvo je stanje u klubu. Ne zna koliko je duga vraceno, ne zna koliko su svojih para ulozili na saniranje, ne zna da nisu obecali da ce za godinu dana napraviti jak klub nego su rekli da im treba 4 godine da klub bude STABILAN.
Na kraju krajeva, ne moze se preko noci napraviti STABILAN klub i sanirati milionski dug koji su ISTI i napravili ranije.
salle_eh1986

#9725 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Ljudi, haj da se malo okanimo ćorava posla i vidimo kako su se naši pripremali u Fojnici :D
http://www.youtube.com/watch?v=KRf4i704 ... r_embedded
Last edited by salle_eh1986 on 30/06/2010 15:26, edited 1 time in total.
Post Reply