Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zonbirile wrote:
----------------------------------------------------------
priča je o saobraćaju,ne o kriminalu uopšte.Vrati se i pogledaj tok diskusije.
ne pametuj, života ti
vidim diskusiju, glumite uzorne građane, a najviše me podsjećate na onu snajkicu koja je murju zvala jer joj se pas posro pred kućom.
pljujete po policiji, koja nije ništa lošija od tih uzornih građana. štaviše, profesionalniji su.
zonbirile wrote:
priča je o saobraćaju,ne o kriminalu uopšte.Vrati se i pogledaj tok diskusije.
ne pametuj, života ti
vidim diskusiju, glumite uzorne građane, a najviše me podsjećate na onu snajkicu koja je murju zvala jer joj se pas posro pred kućom.
pljujete po policiji, koja nije ništa lošija od tih uzornih građana. štaviše, profesionalniji su.
samo nastavite, nemojte da vas ja ometam
jebi ga sada ćemo protiv vlastitih čula i osobne inteligencije.Ne sporim,možda nisi bio prisutan,ali hiljade građana jesu egzibicijama crvenog ferarija.ja zaboravih,ima takvih na stotine u gradu,pa jadna murija nije znala koji je od njih popalio alarme u prolazu kraj parkiranih automobila. koliko li je samo raje moralo stati i čekati dok babo odigra fudbala na male sa jetimom,danas zahvaljujući i tim drotovima na sred ferhadije,pred Katedralom,potencijalnim ubicom i povratnikom u pucnjavama po gradu-stasalim Benjom.
Chmoljo wrote:ma naravno, treba Gašija trpat u zatvor zbog kurčenja... jebeš to što dila drogu
jeste, debili su drotovi, nema veze što pola grada svršava na taj Ferari, a ono pola je više zavidno, nego ljuto zbog načina na koji je stečeno.
to što se Gaši usro ko grlica kad su mu momci uletili, to nije bitno. bitno je da ga, eto, murija nije kaznila kad je jače stisno papučicu.
----------------------------------------
nemoj sada ono o kartanju i vađenju.priča je saobraćaj i evidentno,prećutno štovanje autoriteta,bilo kriminalnog podzemnog,bilo političkog "nadzemnog".To je vidljivo do bola.uostalom ne reče ništa za "simpatičnu" igricu fuce pred Katedralom.Sječam se Žak Klajna i njegovih procesija u La Familiji,u sred dana od Bosne do Vrazove na trotoaru svita auta.Sječam se i malog simpatičnog ziketa na zelenoj Ninji,na Dobrinji kod kuma na kafi.
zonbirile wrote:
nemoj sada ono o kartanju i vađenju.priča je saobraćaj i evidentno,prećutno štovanje autoriteta,bilo kriminalnog podzemnog,bilo političkog "nadzemnog".To je vidljivo do bola.uostalom ne reče ništa za "simpatičnu" igricu fuce pred Katedralom.Sječam se Žak Klajna i njegovih procesija u La Familiji,u sred dana od Bosne do Vrazove na trotoaru svita auta.Sječam se i malog simpatičnog ziketa na zelenoj Ninji,na Dobrinji kod kuma na kafi.
zonbirile wrote:
pa porshe i audi TT u Radićevoj,pa onaj kockasti sa pasatom bez tablica 5g na M.Dvoru,raja postala slike,pa reno clio sport,poginuli zet,još ne procesuiranog Đumhura,Kvrga na grbavici,Tasim kučević na Sudu BiH,pa rukovanje sudskog policajca pred sudom sa presuđenim makroom,parking pred Bičakčićem na tramvajskim šinama, pa..pa...
Last edited by zonbirile on 09/08/2011 21:38, edited 1 time in total.
zonbirile wrote:pa porshe i audi TT u radićevoj,pa onaj kockasti sa pasatom bez tablica 5g na M.Dvoru,raja postala slike,pa reno 5,poginuli zet,još ne procesuiranog Đumhura,pa...
zonbirile wrote:pa porshe i audi TT u radićevoj,pa onaj kockasti sa pasatom bez tablica 5g na M.Dvoru,raja postala slike,pa reno 5,poginuli zet,još ne procesuiranog Đumhura,pa...
zonbirile wrote:pa porshe i audi TT u Radićevoj,pa onaj kockasti sa pasatom bez tablica 5g na M.Dvoru,raja postala slike,pa reno clio sport,poginuli zet,još ne procesuiranog Đumhura,Kvrga na grbavici,Tasim kučević na Sudu BiH,pa rukovanje sudskog policajca pred sudom sa presuđenim makroom,parking pred Bičakčićem na tramvajskim šinama, pa..pa...
šta sad dodaješ? zar ne pričamo o saobraćaju? eto, ja ti postavih kako se devera sa parkiranjem u Engleskoj, obijesnih balavaca koji imaju i previše novca. ti mi sad dodaješ Tasima Kučevića.
reci bolan, mrzim policiju, iz nekog razloga. biće ti lakše. skrivate se iza neke principijelnosti i pozivanja na profesionalizam, a u stvari samo imate neke lične animozitete.
zonbirile wrote:pa porshe i audi TT u Radićevoj,pa onaj kockasti sa pasatom bez tablica 5g na M.Dvoru,raja postala slike,pa reno clio sport,poginuli zet,još ne procesuiranog Đumhura,Kvrga na grbavici,Tasim kučević na Sudu BiH,pa rukovanje sudskog policajca pred sudom sa presuđenim makroom,parking pred Bičakčićem na tramvajskim šinama, pa..pa...
šta sad dodaješ? zar ne pričamo o saobraćaju? eto, ja ti postavih kako se devera sa parkiranjem u Engleskoj, obijesnih balavaca koji imaju i previše novca. ti mi sad dodaješ Tasima Kučevića.
reci bolan, mrzim policiju, iz nekog razloga. biće ti lakše. skrivate se iza neke principijelnosti i pozivanja na profesionalizam, a u stvari samo imate neke lične animozitete.
----------------------------------------------------
he,he u tome jeste fol,deveraju sa njima,ali im naplačuju kazne i fino piše oni što zarađuju 60 000 funti ih i plate i zato su i osioni.Kod nas je problem da drot usljed autocenzure i straha okreće glavu od takvih .Sistem vrijednosti je obrnut,kod njih drot jedva čeka takve,kod nas bi Đeki popušili.
zonbirile wrote:
he,he u tome jeste fol,deveraju sa njima,ali im naplačuju kazne i fino piše oni što zarađuju 60 000 funti ih i plate i zato su i osioni.Kod nas je problem da drot usljed autocenzure i straha okreće glavu od takvih .Sistem vrijednosti je obrnut,kod njih drot jedva čeka takve,kod nas bi Đeki popušili.
Nedavno je Wayne Rooney parkirao svoj 200 tisuća eura vrijedan Bentley na istovarnoj rampi ispred Flannelsa. Službenik mu je htio napisati kaznu no ipak je odustao kad je vidio da je to automobil engleskog reprezentativca.
zonbirile wrote:
Nedavno je Wayne Rooney parkirao svoj 200 tisuća eura vrijedan Bentley na istovarnoj rampi ispred Flannelsa. Službenik mu je htio napisati kaznu no ipak je odustao kad je vidio da je to automobil engleskog reprezentativca.
igraš đonom ispod pojasa,a ja namjerno ne otvaram link.Uostalom i piše "službenik",znači onaj crnac na slici može mu ga i podudati nije drot i nije predmet ove tme.može li korektnija igra'
eto Scotland Yard bi trebo Runiju pisati kazne. ali znajući rezonovanje naših pametnjakovića, sasvim bi im normalno bilo očekivati da Lukač zareda papiriće za brisače... samo ti ba, pljuj po muriji. kad ti zatrebaju, zovi civilnu zaštitu, ha ja.
nema ljutne drug,povučena paralela,mi o drotovima ti o parkašima što rade na parkingu.Ne daš reći,ali ljudi vide,pišu o tome da murija zazire od frke,a frka je čim je mercedes ML,porše,ferarri,audi i tako to.uostalom najblesavije i voze oni mamlazi u S paketima.pobijaš nešto što je evidentno,sem toga inputiraš neke amnozitete prema policiji.Imam i to samo baš u ovom segmentu.
ne ja, nego ti o saobraćaju. kako je hvala Bogu kod nas sve na horuk, tako policija radi sve. u Engleskoj, evidentno, postoji služba kojoj je to u opisu posla, poput pauka. nikakve razlike među njima nema. provode ljudi zakon i kraj priče.
kada ti lijepo kažem kako je skončao jedan kurčeviti sa Ferarijem, počinješ mi vaziti o saobraćaju. kad ti pokažem kako se svugdje tolerišu bezobrazluci bogatih i povlaštenih, eto, crnac nije dovoljno zeznut da bi mogo u našu priču.
Chmoljo wrote:ne ja, nego ti o saobraćaju. kako je hvala Bogu kod nas sve na horuk, tako policija radi sve. u Engleskoj, evidentno, postoji služba kojoj je to u opisu posla, poput pauka. nikakve razlike među njima nema. provode ljudi zakon i kraj priče.
kada ti lijepo kažem kako je skončao jedan kurčeviti sa Ferarijem, počinješ mi vaziti o saobraćaju. kad ti pokažem kako se svugdje tolerišu bezobrazluci bogatih i povlaštenih, eto, crnac nije dovoljno zeznut da bi mogo u našu priču.
--------------------------------------
drug moj ne radi se svugdje isto,ne moraš vjerovati,vjeruj okruženju u kojem živiš,jer da je drukčije ne bili hopa u svim segmentima.Ono što je negdje eksces ovde je rutina,pravilo.Isparcelisali sum grad po PU -peke važi.Onda svaka PU ima svoju čeku,zna se gdje se pada.Zakon,hajde ako nije isti za sve isti je za sve raskrsnice i važi pravilo ne ulaska u raskrsnicu ,ako ne možeš proći.pa zašto to ne važi kod Socijalnog,Ekonomske,MDvoru.Skenderiji,Higijenskom,Otoci.Pa ne može frka se stvara,nema gdje ni zaustaviti,ali ista meta isto obrazloženja kod Radon hotela,Bitumenke.Smiješno je vidjeti po 3 drota na biciklu na onom kratkom potezu.Opština N.Sarajevo ima tu foru u Vilsonovu,kod nagiba okreću glavu.
zonbirile wrote:
--------------------------------------
drug moj ne radi se svugdje isto,ne moraš vjerovati,vjeruj okruženju u kojem živiš,jer da je drukčije ne bili hopa u svim segmentima.Ono što je negdje eksces ovde je rutina,pravilo.Isparcelisali sum grad po PU -peke važi.Onda svaka PU ima svoju čeku,zna se gdje se pada.Zakon,hajde ako nije isti za sve isti je za sve raskrsnice i važi pravilo ne ulaska u raskrsnicu ,ako ne možeš proći.pa zašto to ne važi kod Socijalnog,Ekonomske,MDvoru.Skenderiji,Higijenskom,Otoci.Pa ne može frka se stvara,nema gdje ni zaustaviti,ali ista meta isto obrazloženja kod Radon hotela,Bitumenke.Smiješno je vidjeti po 3 drota na biciklu na onom kratkom potezu.Opština N.Sarajevo ima tu foru u Vilsonovu,kod nagiba okreću glavu.
Igrom slučaja "vezan" sam za obje raskrnice, svakodnevno.
Kad se vraćam sa posla vazda ih načičkanih kog Nagiba, buljuk čitav. A evo, u zadnjih godinu i po nisam niti jednom vidio policiju da tuda ordinira. Sa druge strane, tamo na Vilsonovom, svako malo se vidi murija kako peca.
Prolazio sam nakon nekoliko sekundi i mislim da ovo nije istina, cini mi se da je veliki kombi oduzeo pravo prvenstva malom skutercicu na taj nacin sto je naglo iz srednje trake krenuo u prestrojavanje ka krajnjoj lijevoj i NIJE VIDIO SKUTER u "mrtvom" uglu i fino ga samljeo.....