Odokativno, vanjska guma npr schwalbe 27KM unutrasnja oko 8, lanac 15-20KM, kočnice v-brake sa paknama 20 tak KM promax, a mjenjac u zavisnosti od bicikla od 25-35KM za entry level mjenjace, a moja je preporuka da zaobidjes plasticnu tourney seriju. Obiđi par radnji pa vidi gdje sta ima, trek na otoci, capriolo cvila, ciklocentar m dvor, bike shop na malti itd.DanteX wrote:Ljudi, jedno pitanje vezano za biciklo.
Želio bih promijeniti tj. staviti novu gumu (unutrašnju i vanjsku), staviit novi lanac, nove kočnice (plus pakne) i staviti novu brzinu tj. mjenjač.
Gdje bih to mogao uraditi u Sarajevu, ali da mi ne bude previše skupo?
Biciklom kroz Sarajevo
- dadoka84
#9701 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#9702 Re: Biciklom kroz Sarajevo
prosli vikend 60 kilometara igmana 5900 kalorijathekupus wrote:kazu da je biciklo bolje za gubljenje sala od trcanja jer se trosi priblizno isto kalorija (naravno, ne ako vozis nizbrdo ili ako pustas da te inercija nosi) a ne unistavaju se zglobovi, plus je puno primamljivije jer se izbjegava monotonija trcanja
Sad, licno imam osjecaj da se vise izmorim trcanjem, tako da mi je tesko povjerovati da se i priblizno isti broj kalorija trosi
racuna se da kilogram sala ima oko 7000 kalorija
ne mogu sada naci duza trcanja koja sam imao ali sam nasao jedno, 6,5 kilometara, pace 7:30 (dakle sporije trcanje), 1130 kalorija
-
mali_balon
#9703 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vidis dobro si mozda bi sletio koju kilu da imam speSlajzd umjesto legandaskafiskafsnjak wrote:imal speŠlajzd kralju ?mali_balon wrote:Salo ide sopro sa biciklom, ako hoces brze rezultate onda kupi dobre tene i trckaraj i naravno rupa u kasiki.... Bajk je vise za kondicije. Prije 3 ili 4 godine nisam silazio sa bicikla, imao kondicije i snage ko pastuhsizifinho wrote:kako vi nabijate kondiciju i skidate salo s bajkom? Koje rute radite, koliko vremena?
Morel 30-45 min dnevno?i nabildane noge, a skemba ostala ista
![]()
![]()
Ja sam konto da prodam moj nepoznati Univega pa da spešlajzd kupim
Inace meni Dr rece da se sa mojim ligamentima ne igram sa trcanem, ni slucajno, i prepuruci mi bic
- skafiskafsnjak
#9704 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja trenutno trcim..bar 5 puta sedmicno
biciklom idem do mjesta gdje trcim... volim da trcim oko livade, krugove
Dok se malo "ispusem" onda cu samo na bajk
Dok se malo "ispusem" onda cu samo na bajk
- skafiskafsnjak
#9705 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Volim krugove, sta cu 
Ono, da kazem, trcao 10-15 ili 20 krugova haahaha
Ono, da kazem, trcao 10-15 ili 20 krugova haahaha
- dadoka84
#9706 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Maloprije me jedan papak na biciklu toliko izbacio iz takta da se evo tresem. Ide kroz vilsonovo sa curom na biciklu i non stop je ko fol ceka ona spora ovo ono glumi bajkera. A cura normalno vozi 20+kmh
Dolazimo na most suade i on govori njoj sta govoris ne mozes vidi bucu ima sto kila a vozi brze od tebe. Pridjem reko ako te bas zanima imam 110 a ne sto i prodjem. Da se razumijemo papak nema sto vec 98 kila utegao se u crvenu majicu i nabio zavrnute biciklisticke cvike kakve je vidio da nose na giro. krece sa semafora da se pokaze al me nije stigao jer sam vec vozio 45 kmh...
Kakva su ljudi djubrad to je cudo jedno. Fuj.
Dolazimo na most suade i on govori njoj sta govoris ne mozes vidi bucu ima sto kila a vozi brze od tebe. Pridjem reko ako te bas zanima imam 110 a ne sto i prodjem. Da se razumijemo papak nema sto vec 98 kila utegao se u crvenu majicu i nabio zavrnute biciklisticke cvike kakve je vidio da nose na giro. krece sa semafora da se pokaze al me nije stigao jer sam vec vozio 45 kmh...
Kakva su ljudi djubrad to je cudo jedno. Fuj.
-
quarterback
#9707 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mi smo zemlja vrhunskih biciklista ali voze samo po vilsu pa se to ne vidi 
nek si ga razgulio, dao bih dva kornija da sam cuo sta mu je cura nakon toga rekla
nek si ga razgulio, dao bih dva kornija da sam cuo sta mu je cura nakon toga rekla
- dadoka84
#9708 Re: Biciklom kroz Sarajevo
I ja bi. 
Oprao sam danas bicikl, sad mogu u sminkere.
Oprao sam danas bicikl, sad mogu u sminkere.
-
quarterback
#9709 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sad maramu svezes oko glave (al ne bandanu nego bas maramu) i gore dole 
ps moras spustiti sic jedno 20 cm tako da su ti noge pod 90 stepeni prema vani kad vozis
ps moras spustiti sic jedno 20 cm tako da su ti noge pod 90 stepeni prema vani kad vozis
Last edited by quarterback on 12/05/2015 22:54, edited 1 time in total.
-
Wind
#9710 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Aaaa....šminka. Boja je u modi!

-
quarterback
#9711 Re: Biciklom kroz Sarajevo
opaaaaaa 
-
mali_balon
#9712 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Daj BA znas ti dobro sta treba....nisi faca bez full speSlajzd opreme sve ostala je ko gladan strat, da izvinesquarterback wrote:sad maramu svezes oko glave (al ne bandanu nego bas maramu) i gore dole
- skafiskafsnjak
#9713 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Potpisujemmali_balon wrote:Daj BA znas ti dobro sta treba....nisi faca bez full speSlajzd opreme sve ostala je ko gladan strat, da izvinesquarterback wrote:sad maramu svezes oko glave (al ne bandanu nego bas maramu) i gore dole
-
quarterback
#9714 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jebiga nije fulka, nisam u folu 
- skafiskafsnjak
#9715 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Joj kad kupim i one tene i pedale pa da " zasarafim" noge za pedale...Spešlajzd naravno. Pa kroz viiilsss 
-
mali_balon
#9716 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nekad mi "pod nogu" proci kroz vils al me stid, svi mi se smiju....
, hem sve skripi na biciklu hem nemam opreme...
- dadoka84
#9717 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tako vozim svaki danquarterback wrote:sad maramu svezes oko glave (al ne bandanu nego bas maramu) i gore dole
-
ovo_mi_je_nick
#9718 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Iz iskustva mogu reci da je trcanje broj 1 u vezi mrsanja i skidanja sala. Dok nisam ubacio trcanje nisam poceo gubiti salo sa stomaka. Ishrana je priblizno ista i dok nisam poceo trcati (bez secera, sokova...itd). Vise efekta u vezi skidanja sala imaju intervali (dionice po 300-400 metara u anaerobnoj zoni) nego duzine, 8-10-15 km. Ne pricam napamet nego iz iskustva i primjene na sebi.quarterback wrote:prosli vikend 60 kilometara igmana 5900 kalorijathekupus wrote:kazu da je biciklo bolje za gubljenje sala od trcanja jer se trosi priblizno isto kalorija (naravno, ne ako vozis nizbrdo ili ako pustas da te inercija nosi) a ne unistavaju se zglobovi, plus je puno primamljivije jer se izbjegava monotonija trcanja
Sad, licno imam osjecaj da se vise izmorim trcanjem, tako da mi je tesko povjerovati da se i priblizno isti broj kalorija trosi
ne mogu sada naci duza trcanja koja sam imao ali sam nasao jedno, 6,5 kilometara, pace 7:30 (dakle sporije trcanje), 1130 kalorija
Bajk je tu za uzivanje i opustanje po planinama i brdima
-
mahalas505
#9719 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ovo_mi_je_nick wrote:Bajk je tu za uzivanje i opustanje po planinama i brdima
Ja se jednom popeo na Barice sa biciklom i trebalo mi 5 dana dodjem sebi
-
sizifinho
#9720 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma dajte ljudi što lupate gluposti... kako je uživanje popeti se na skakavac biciklom??? ( jeste, kad se POPNEŠ... do gore dušu izdahneš)ovo_mi_je_nick wrote:Iz iskustva mogu reci da je trcanje broj 1 u vezi mrsanja i skidanja sala. Dok nisam ubacio trcanje nisam poceo gubiti salo sa stomaka. Ishrana je priblizno ista i dok nisam poceo trcati (bez secera, sokova...itd). Vise efekta u vezi skidanja sala imaju intervali (dionice po 300-400 metara u anaerobnoj zoni) nego duzine, 8-10-15 km. Ne pricam napamet nego iz iskustva i primjene na sebi.quarterback wrote:prosli vikend 60 kilometara igmana 5900 kalorijathekupus wrote:kazu da je biciklo bolje za gubljenje sala od trcanja jer se trosi priblizno isto kalorija (naravno, ne ako vozis nizbrdo ili ako pustas da te inercija nosi) a ne unistavaju se zglobovi, plus je puno primamljivije jer se izbjegava monotonija trcanja
Bajk je tu za uzivanje i opustanje po planinama i brdima
Je li se to biciklom nekim čudom ne pravi kalorijski deficit?
Objasni mi molim te kako je lakše voziti biciklo uz brdo nego trčati?
Mislim, stvarno pričate smješne stvari. Za šta je onda biciklo u svakoj teretani, pored trake za trčanje?
-
quarterback
#9721 Re: Biciklom kroz Sarajevo
da si nakon tog jednog penjanja otisao jos 2-3 puta bio bi spreman da odes na trebevic, poslije par trebevica bi bio spreman za igman cestom iz hrasnice itd...mahalas505 wrote:ovo_mi_je_nick wrote:Bajk je tu za uzivanje i opustanje po planinama i brdima
Ja se jednom popeo na Barice sa biciklom i trebalo mi 5 dana dodjem sebi. I rekao sebi drzi se ti Vilsonova i Vrela Bosne
.
-
ovo_mi_je_nick
#9722 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nisam vils vozac bajka, vozim po Zelengori, Trebevicu, Radusi, Vitreusi, Igmanu, Bjelasnici itd... tako da Skakavac nije toliki problem. Pored aktivnog bavljenja biciklizmom i na turama koje cu cca 100 km po 12 sati, sa visinskom razlikom od 1500 nisam uspio skinuti salo sa stomaka dok trcanje nisam uveo.
Ko razumije razumije, necu nikoga ubjedivati
Ko razumije razumije, necu nikoga ubjedivati
-
quarterback
#9723 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisam citao detalje, pojavio se link dok sam citao neki drugi tekst pa kome se da citati evo
http://www.bicycling.com/training/fitne ... eight-loss
http://www.bicycling.com/training/fitne ... eight-loss
- thekupus
#9724 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@ovo_mi_je_nick , nemoj me deprimirati covjece, taman sam se motivirao da svaki dan odem sa koseva do kraja velike aleje i natrag da bih smrsao, a sad mi ti kazes da necu tako smrsati
sinoc sa drugom na zmajevac otisao, popili kafu gore i onda se fino spustili u grad, smrzao sam se u povratku
sinoc sa drugom na zmajevac otisao, popili kafu gore i onda se fino spustili u grad, smrzao sam se u povratku
-
ovo_mi_je_nick
#9725 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ako imas previse viska, ici ce to na dole polagano. Ishrana bitna.thekupus wrote:@ovo_mi_je_nick , nemoj me deprimirati covjece, taman sam se motivirao da svaki dan odem sa koseva do kraja velike aleje i natrag da bih smrsao, a sad mi ti kazes da necu tako smrsati![]()