Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:
Ozbiljnije rasprave ne bi trebalo bit, jer je pravilnik nedvosmislen po tom pitanju.
Do tebe je zajeb u Pravilniku. Davanje prognoza nakon početka nije bilo predviđeno starim Pravilnikom koji si samoinicijativno "pojednostavio." Bilo je predviđeno editovanje posta, dakle namjerno mijenjanje sadržaja u nadi da neće niko primijetiti. I za to je bila predviđena kazna u vidu oduzimanja bodova.
Izjednačio si dvije pojave koje se ne mogu, tj. ne bi trebale, izjednačiti.
Pravilnik pod hitno treba revidirati i preurediti.
I ne treba biti, cypruse, legalist. Naginješ tome.
7. Članovi UO ne mogu postati takmičari koji se nisu takmičili u najmanje 3 sezone, sa izuzetkom ako takav takmičar postave prvak najvišeg nivoa ligaških takmičenja
Pošto se ovoga nismo držali prije početka sezon, izabravši ratatu u Savez, predlažem da se čitava protekla sezona poništi.
elSaik wrote:I ne treba biti, cypruse, legalist. Naginješ tome.
7. Članovi UO ne mogu postati takmičari koji se nisu takmičili u najmanje 3 sezone, sa izuzetkom ako takav takmičar postave prvak najvišeg nivoa ligaških takmičenja
Pošto se ovoga nismo držali prije početka sezon, izabravši ratatu u Savez, predlažem da se čitava protekla sezona poništi.
Ja sam odmah rekao da je ratata izabran u Savez ilegalno...
Hantraga wrote:jel je campa prognozirao par u nedelju, koji je odigran u subotu...Ovo se desilo zato sto je u sluzbenom glasniku Saveza bila greska i napisano da se utakmica igra u nedelju, a one se odigrala dan ranije...
Netačno i dezinformacija. Za utakmicu nije napisano da se igra u nedjelju, već je stajala u bonus parovima, gdje nije označeno kad se koja igra. A i da jeste napisano da je to nedjeljni par, nikakvu ulogu to ne igra. Oni koji postavljaju parove u subotu navečer valjda mogu bar provjerit šta im je ostalo, a šta nije...
Hantraga wrote:Konacni ishod je bio, obadvojici po bod....
Ovo je još više NETAČNO. van Basten je dobio bod, a campa nula. Ako ti nisi tako računo u tabeli, molim te da prepraviš
Ozbiljnije rasprave ne bi trebalo bit, jer je pravilnik nedvosmislen po tom pitanju.
OK, nisam znao da je problematicni par bio u bonus ponudi, sto znaci da campina gresku nije moguce diskutovati, jel nema rupe u pravilniku po pitanju tog slucaja.
Ja jesam gresko dao bod Campi, dakle on ima bod manje na sluzbenoj tabeli, nego sto bi trebao da ima...Sad cu izbaciti sluzbenu tabelu...
Last edited by Hantraga on 16/05/2011 15:33, edited 1 time in total.
Zahtijevam da se lerdi kazni sa oduzimanjem 6 bodova zbog nepojavljivanja u ovom kolu pri čemu se bez sumnje radi o namještanju utakmica i čime je narušen dignitet i kredibilitet takmičenja.
edit: Šta mislite da, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, da od naredne sezone imamo 2 druge lige? Sa play-offom prvih dvojaca. Ili nešto drugo da uvedemo, da malo razbijemo monotoniju.
elSaik wrote:Zahtijevam da se lerdi kazni sa oduzimanjem 6 bodova zbog nepojavljivanja u ovom kolu pri čemu se bez sumnje radi o namještanju utakmica i čime je narušen dignitet i kredibilitet takmičenja.
predlazem da se plisate za prvaka i onoga ko seli u nizi rang, ovo je do sada najneregularnija sezona
nego zar ti nisi u savezu, ili su te preglasali
elSaik wrote:Zahtijevam da se lerdi kazni sa oduzimanjem 6 bodova zbog nepojavljivanja u ovom kolu pri čemu se bez sumnje radi o namještanju utakmica i čime je narušen dignitet i kredibilitet takmičenja.
Nevjerujem da je u pitanju namjestanje utakmica, vec je on poznat po tome sto kasno stavlja prognoze ili ih uopste nestavi...
Sto je najgore on je sigurno promasio nekoliko puta da stavi prognoze, a i dalje je uspio da opstane u ligi...
Ratata me neiznenadjuje, on je truba, ali ti Elsaice, bruka...
elSaik wrote:Strašno na koji će campa način izgubiti titulu.
edit: Šta mislite da, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, da od naredne sezone imamo 2 druge lige? Sa play-offom prvih dvojaca. Ili nešto drugo da uvedemo, da malo razbijemo monotoniju.
Ostavite Cvajtu na miru.Ruke sebi Dobit cete po prstima Eto vam 1.lige i radite sa njom sta znate
EdoI wrote:Pogodio sam i ja Sevilla - Real Sociedad!
E jebiga Zbunili me ovi translaterovi neslužbeni rezultati. Evo dodjelio sam ti gol kola... A biće ti dodan i gol na tabeli, ali nakon sljedećeg kola, tj. na kraju sezone
Računica za moj plasman u baraž je JEDNOSTAVNA Mora riko dobit Splintera, BSn ne smije zijanit od kurtya, shalla i madtv trebaju odigrat nerješeno i naravno ja moram dobit translatera A ako uz ovo sve dobijem translatera sa 4 razlike, idem direktno u prvu ligu
PS Iako sam ovo sve majorizovo/majoriziro , ratata je legalni i legitimni član saveza. Član koji je elSaik izvukao nije važio za ovu sezonu, već za od naredne pa nadalje
cyprus wrote:Računica za moj plasman u baraž je JEDNOSTAVNA Mora riko dobit Splintera, BSn ne smije zijanit od kurtya, shalla i madtv trebaju odigrat nerješeno i naravno ja moram dobit translatera A ako uz ovo sve dobijem translatera sa 4 razlike, idem direktno u prvu ligu
PS Iako sam ovo sve majorizovo/majoriziro , ratata je legalni i legitimni član saveza. Član koji je elSaik izvukao nije važio za ovu sezonu, već za od naredne pa nadalje
a kad smo igrali u prvom dijelu igrali smo kao zadnji i predzadnji...