Malo smo nervozni, a?Donnie Smith wrote:Tebi je redovno to što me stalkaš dva mjeseca ali ja imam 32 godine, a naučila sam čitati sa pet. Dakle, nađi sebi neku drugu zabavu. Nije forum ničija lična karta. I kakva preporuka, piše ti u naslovu, šta trenutno čitate. Ja napišem King, Gospodin Mercedes, jer uistinu to trenutmo čitam, no, nikome je ne bih preporučila, knjiga me udavi. Nemaš pojma o čemu trolaš, pa ne bi bilo loše da odskakućeš. Ne zanima me tvoje mišljenje o Bulgakovu ni tvoja pseudopretpostavka šta će se meni svidjeti ili ne. Moja knjiga, moj ukus, moja stvar, moj život. Razguli.ExNihilo wrote:
Nije to na bazi kontra stava oko dva filma. Nego na bazi petparačkog smeća koje redovnog lijepiš ovdje kao preporuku a la John Grisham.
Ako već ovdje lijepiš šta čitaš/gledaš, budi spremna suočiti se sa kritikom istog i drugačijim mišljenjem. U suprotnom, šta ćeš na forumu? Piši spomenar.
Što se tiče ovog dijela u kome se snebivaš da nisi preporučivala guzni papir zvani Grisham, dozvoli da te podsjetim.
Donnie Smith wrote:Završila Reketaša, od Džon Grišama. Nažalost, prepuna je pravopisnih, gramatičkih i stilskih grešaka (Nova knjiga) što mi je cijelo vrijeme odvlačilo pažnju sa inače vrlo zanimljivog štiva. Prvoklasan pravni triler, kao uostalom i svaki od Grišama. Valjda snime i film (ako već i nisu)
Ocjena 8/10
Donnie Smith wrote:The Rainmaker (1997)
Francis Ford Coppola, Matt Damon, Danny DeVito, snimljeno po noveli Johna Grishama, ocjene visoke, čovjek bi rekao, evo filma za ovaj tmurni kišni dan. Ali ne za mene. Da obrazložim i zašto -jer sam prvo pročitala knjigu, i jer se 521 strana knjige vrlo loše skratila i preradila u stotinjak minuta filma. Matt bezličan, traljav, najlošiji odvjetnik ikad, DeVitto briljantan kao i uvijek, ali ko nije čitao knjigu, sumnjam da može i skapirati o čemu se radi u filmu, odakle odjednom Donny Ray u svoj toj priči, kraj skrpan, zbrljan i zbrzan i tako, šteta. Knjiga da, film ne.
Isti slučaj sa ekranizacijom Grishamovog "Slučaj Pelikan". Pelican brief (1993.)
Knjiga, osim bezveznog krajaodlična, film, ne možeš pohvatati niti, džaba Julia Roberts i Denzel Washington, sva suština knjige, ukrasi, milion radnji i opisa - sve izbačeno, samo da stane u zadane minute.
The firm (Po knjizi Tvrtka)![]()
Iako je knjiga![]()
![]()
Sad gledam The Chamber, da jednom prednost dam filmu, a onda čitam knjigu. Dosad se film čini zanimljivim, u ovih prvih šest minuta.
U John Grisham sam modu, pa otuda i ovi filmovi iz devedesetih
Hvala i doviđenja.