SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#9701 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ema_ wrote:Ili da se ubijaš slatkim i masnim.

Doduše, ja sam Bogznakoliko majoneze u životu pojela, pa lice kao u bebe, da nije do Becutana? :lol: BTW, šta to ima u toj kremi uopće? Imam osjećaj da ću je čitav život koristiti, mada mi je već pomalo dosadna :D .
to je mit, za slatko i masno.
eventualno laktoza moze uzrokovati los ten, a sve ostalo je mit.
Partizzanka

#9702 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma ovo je neki hormonalni poremecaj a sva ova silna sminka (ja sam odustala kod treceg sloja pudera da brojim slojeve - ono sve sto je cetkicom nanijela onih kamenih ... gluho bilo) sigurno joj ne pomaze
ona lice treba da odmara i njeguje blagim preparatima ... a ne da ga siluje hemijom ma kako joj hemija bila kvalitetna i neskodljiva (jes ahaaaaaaaaaaaa)

helenejse dok je ovaca jel ...

nego vidjela zaba da se konj potkiva ... (ovdje sam vise ispala konj) hahha
i sad ja hocu da pokusam OPET po ko zna koji put da se i ja malo puderisem i tako to ...
znam da sam jednom probala neki max factor tester i odjednom sam od zabe postala princeza... samo me je odmah pocelo lice peckati i ja skinem i imam sta vidjeti sve iskocile neke sitne kao alergijske aknice - uzas! prala sam lice vrelom vodom 10min da se to sve smiri tj skine
onda drugi pokusaj je bio matura sminkao me onaj nesretnik ado ... opet FENOMELALNO izgleda ali jbg pece i ja se umijem :) nakon pola sata

i jos par pokusaja kuci ... sad konkretno sa nivea visage i alverde toniranim kremama ...
prvo sam ja jel kao staila podlogu vichy kremu za lice moju standardnu ... pa onda ove dvije pomjesane
jos sam stavila i onaj elfov korektor ispod ociju - ko ja profi jel :)
(NAPOMENA: ucim pa mi je sve drugo prece da radim)

izdaleka izgledam super!
ali ne daj boze da mi ko pridje ... ja odjednom imam neke sitne bore i pore svuda po licu (nije valjda da imam bore u 25oj??)
i nekako mi je pogotovo koza oko usana taaaaako stara i isporana ... i vidim po obrazima da su mi ispod ovog sloja "pudera" iskocile neke mini bubuljice

nije valjda da sam ja osudjena da ne mogu da nosim nikakve pudere
citam sve vi neke pudere koristite te u prahu te ovaj te onaj - samo ja isto neki izrod!

imam ja cistu kozu i nije problematicna i moze proci i bez pudera
ali jbg voljela bih i ja nekad kad se malo hocu srediti da stavim kakvog pudera da sama sebi izgledam malo drugacije
vidim na ovim videima(ne samo ova sa problematicnom kozom, ne daj Boze nikome) ona od zabe postane princeza pa sto ne bih i ja barem ponekad :)

jel problem u mom tipu koze?
u puderima koje sam koristila?
u nacinu kako ja to nanesem?
mozda sam pretjerala?

evo sad vidim odjednom mi je lice masnije nekako kao da sam tek kremom namazala - a inace mi je koza suha osim malo t zona ...

jesam li ja neki mutant ili se samo mutantisem okolo :)

hvala na savjetima
(u savjetima mogu biti i preporuke ono tipa koji puder je super za osjetljivu kozu (ako je moja to) ili za pocetnike (to jesam sigurno) itd)

i hvala sto ste me jos jednom saslusale/procitale
jer ovo nije prvi put da se zalim naokolo :)
Partizzanka

#9703 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e da jos nesto
ponekad stavim kad imam vremena ovu Alverde (to mi je neka teta u dm-u preporucila da je prirodno i sasvim normala izgleda na kozi) toniranu kremu
i stvarno je ok nemam nekih reakcija (znaci ova mjesavina ako mi ista cini "zlo" to je od nivee) malo se zacrvenim ali to bude manje vise od svake kreme koju prvi put stavim na lice ... i boja je sasvim ok
ali to nekako nestane u sekundi, jal se upije jal sta li je ... ali ne vidim ja tu neki sad efekat ono wooow vidi me sad
sasvim normalno
pa sto ce mi onda?? ako sam opet ista
mozda ja malo stavim toga ...

ko ce ti ga znati!
alica.k

#9704 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:jel problem u mom tipu koze?
u puderima koje sam koristila?
u nacinu kako ja to nanesem?
mozda sam pretjerala?
1. da
2. da
3. ne
4. vjerovatno ne

probaj avene puder, zove se couvrance, ako ti je koza mjesovita tj suha sa masnim zonama. ili samo masna. taj puder ne matira bas, i ne naglasi suhe dijelove, a masne nekako sakrije.

ako imas suhu kozu, iskljucivo puder za suhu kozu koristi. svaki puder, koji i najmanje matira, ce napraviti babu od tebe. ovo ti onako od srca kazem, puderi koji su namjenjeni masnoj kozi jednostavno do te mjere naglasavaju te suhe dijelove da se svako perutanje, svaka i najmanja borica vidi iz aviona. just say no. i puderima u prahu i u kamenu isto...

puder nanosi prstima, jer u cetkama i spuzvicama se znaju bakterije nakotiti. prsti su i topli pa fino to rasporede po licu.
nemam nista protiv nanosenja cetkama, odma da se ogradim. ja to samo ne volim.

a sto se kreme tice, ako ti je suha koza nabavi neki aqua serum. recimo, vichyjev su hvalili (na stranu sto ja vichy smislit ne mogu). balea aqua ili onaj urea serum su hvalili. afroditina kamilica je dobra.
Partizzanka

#9705 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

Nanijela sam prvo vichy aqualia antiox . za hidratizaciju koze
(znam da mi je koza obraza suha i uzasno tanka, a da mi je t zona blago masnija - ispitali me u apoteci onim mikroskopima. Zbog tanke koze uvijek imam (osim kad nisam bijela kao smrt) neku dozu "prirodnog rumenila" i to svima izgleda zdravo)

sigurno tu treba malo eksperimentisanja i prakse pa da skontam sta i kako mi odgovara.

hvala na savjetu :)

i ovo alverde je tonirana krema nije puder
ovo sam obje stavljala tonirane kreme nisam pudere - prije sam probavala pudere
nera18

#9706 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Nadinka wrote:Clinique inace imas u Plazi, da li ima ovaj puder vec nisma sigurna ali mozes ih nazvati i pitati. plaza je u bbi i u mercatoru.

A drage moje, d aja vama samo onako malkice prisapnem da iduce sedmice na mzt vas ceka DRAMA :D
za tu dramu i ubit znam :lol:
alica.k

#9707 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

samo da znate, da sad onu maskaru iz dva koraka (sto imaju rimmel, avon - il ono bi oriflame, i bourjois) imaju i catrice.

Image
kosta 10KM, sad sam je probala, nije losa.
zamzija

#9708 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Molba : Možda da neko na ovoj temi nabroji koji su najbolji tekući puderi za suhu, koji za masnu kožu da znamo šta da kupimo, mi koji se rijetko šminkamo :D I koji namjeravamo nekad u budućnosti da koristimo tekući puder :D
Partizzanka

#9709 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i koji puder kojoj vrsti koze
tipa ono ... suha koza ne ide kameni puder (da mi ne rece alica ne bih znala)
zamzija

#9710 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Jao ove ženske prije i poslije stavljanja pudera, tj šminkanja...ne mogu da vjerujem razlike...

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3wtqnNz8#!
Partizzanka

#9711 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

hehee mi se ispricale vec o njoj

e vidis ja kad vdim nju i ucinak pudera pomislim "sta bi tek od mene napravio" i onda se pokajem svaki put hahahha
zamzija

#9712 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Ajoj, nisam znala, ja danas vidjela clip, sorry :)

Ja tek sad kad ovo vidim kontam koja sam ja sretnica, meni tekući puder samo treba u pms-u kad izađe pokoja bubuljica, ali se povuče nakon nekoliko dana, pa da je prekrijem...a puder u kamenu tj prahu koristim samo kad treba da fiksiram sjenu na očima i karmin na usnama :)
Partizzanka

#9713 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

danas je mislim i bila ova na tapeti jer je sinoc objavljen na sa-x clanak tj video :) nije bas da "kaaasnis" hehehe

i ja vjeruj mi isto mislim
meni se pored pms-a od nervoze znaju pojaviti pokoja - dobro sad mi je lijeva strana lica ko ratiste kakvo sta sam uradila ... ali HVALA BOGU dragom .. fakat mi ne treba ono realno gledajuci ne treba mi nista
ali djavo mi ne da mira ja bih nesto malo da promjenim ne mogu da vjerujem da samo cure koje nemaju cisto lice nose puder i da samo one izledaju bolje sa istim
VenomousV

#9714 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

usla ja sva sretna u CM, trazim lancome set, nadje mi jedan jedini, ja da stavim u korpu kaze cekace te na kasi, haj reko dobro, ne smeta mi. provrtim se ja, kupim jos nesto i kako cekam na kasi vidim pise doll eyes.
:shock: jel' to doll eyes maskara? - jeste
a nemate sa dramom? -cekajte da pitam kolegicu

pita ona kolegicu, kaze jok, sve se to odmah rasprodalo.
:shock: :sad: pa ima li u nekoj drugoj poslovnici? - nema

i tako ja sva pokisla izadjem iz CM-a
BJB

#9715 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

U Plazi ima garant. :oops: :D
VenomousV

#9716 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

BJB wrote:U Plazi ima garant. :oops: :D

de, samo ti nagovaraj... svakako sam rekla da cu je kupit' pa makar samu :D

(a nije da nisam kontala sutra do mercatora svakako :skoljka: )
alica.k

#9717 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

VenomousV wrote:
BJB wrote:U Plazi ima garant. :oops: :D

de, samo ti nagovaraj... svakako sam rekla da cu je kupit' pa makar samu :D

(a nije da nisam kontala sutra do mercatora svakako :skoljka: )
ja kad sam kupovala, uzela sam u sam shopu, pa ak ti je usput...
a neko prije par dana rece i da ima u plazi, ja sam trazila i nije bila (to kad sam kupovala, sad mozda ima)
Strpljiva

#9718 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Strpljiva »

Već dvije stranice hvalite tu Dramu, dajte da vidimo prije/poslije.
nera18

#9719 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

valjda doceka moju platu ta drama :sad:
VenomousV

#9720 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Strpljiva wrote:Već dvije stranice hvalite tu Dramu, dajte da vidimo prije/poslije.
+1

neko je vec bio obecao ali se ne mogu sjetiti ko :-?
despina

#9721 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

VenomousV wrote:
Strpljiva wrote:Već dvije stranice hvalite tu Dramu, dajte da vidimo prije/poslije.
+1

i mene živo zanima! molimo da neko na jedno oko stavi normalnu maskaru a na drugo dramu :D
Allenass

#9722 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Allenass »

despina wrote:
VenomousV wrote:
+1

i mene živo zanima! molimo da neko na jedno oko stavi normalnu maskaru a na drugo dramu :D
Normalnu maskaru :lol:
despina

#9723 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

drama je bog među maskarama :oops: - takav dojam imam nakon ludih žena koje bi ubile za nju :D

treba mi dokaz da li se isplati ta investicija, ako vidim razliku, kupujem je od naredne plate :D
Allenass

#9724 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Allenass »

Ma sve ti to zavisi kakve trepuške imaš, ne odgovara svakome sigurno. :)
despina

#9725 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

mislim da su forumašice napravile najbolju reklamu za ovu maskaru :D
ako nekoj nije mrsko, nek je malo nabaci na trepuške pa da vidimo.
moje trepavice su guste i duge, nekako ih i najobičnija maskara lijepo sredi, ali ako je ova pohvaljena dobra, hoću i ja da mi budu DRAMA ;-)
Post Reply