Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SONY_91

#9701 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

CooK wrote:
SONY_91 wrote:
CooK wrote:https://www.aliexpress.com/item/3305814 ... b201603_55
Ima puno prodanih i recenzija a dobra je ocjena. Izaberes tu opciju "Only charger" posto imas kabal i izadje te 3.56 dolara.
Loša kopija, dobio sam ih par komada i pobacao. Dođe u kutiji sa kablom. Originalni Xiaomi brzi punjač je skuplji i teži ali teško doći do njega. Dolazi pakovan bez kabla sa papirologijom dodatnom od Xiaomi.
Pa neka onda kupi originalni, vidjoh ga na gerabestu ili banggoodu za 10 dolara. Realno tih QC3.0 punjaca ima svugdje i uopste ne mora biti Xiaomijev i moze od bilo kojeg drugog brenda samo da je QC3.0. Ili mu ti daj za 20KM, realno i sam znas da je 30KM previse za QC3.0 punjac. :lol: :D
Pa neka dođe lično i uzme i onda je 20, napisao sam sa dostavom 30 :D . Na gearbestu ima za oko 7USD originalni Xiaomi i to je provjereno original, ali, nemaju ga na stanju već 20 dana. Ja prodajem ovaj punjač, vjeruj da sam ih po 11USD plaćao :-) .
AhmetShabo

#9702 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.

Jako volim fotografisati, tako da onaj sa najboljom kamerom ulazi u obzir

kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8
ili da se protegnem do mi 9t

ako neko jos ima neki prijedlog, bujrum

Moja dosadasnja politika je bila da ne dajem vise od 300 KM za mobitel..
madesa

#9703 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

AhmetShabo wrote:Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.

kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8

ja imam a3 i kamera je perverzija. usporedio sam sa note 7 ibolja je na a3. za 8 ne znam
SONY_91

#9704 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

AhmetShabo wrote:Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.

kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8

Ja sam koristio S10e pa zatim S10 i nakon toga uzeo sam evo Redmi Note 8 čisto da probam i mogu reći da sam iznenađen ovim uređajem. Čak šta više iako sam mislio da će Redmi Note 8 biti kratka avantura jer sam ozbiljno planirao uzeti P30 Pro razmišljam da ga ostavim jedan duži period. Kad se sjetim kolika je novčana razlika između ta dva uređaja :run: . Ne sporim da su u svakom pogledu S10 i P30 Pro bolji uređaji ali da li su baš bolji 4-5 puta kolika je razlika u cijeni ne vjerujem. Stvarno Xiaomi u zadnje vrijeme radi jako dobar posao i treba im odati priznanje za to. I ranije su imali dobrih uređaja ali su uvijek imali jednu ili dvije velike mane. Redmi Note 8 po meni bar nema ni jednu veću. Kamera dobra, baterija spram S10 očekivano odlična, performanse za moje potrebe zadovoljavajuće, ekran me čak i iznenadio (mislio sam da će biti puno lošiji) a jedinu manu sam pronašao u gabaritima uređaja. S10 je ležao 'glatko' u ruci dok se sa ovim ajde da tako kažem 'mučim' svakodnevno :D . Koji god od tih uređaja izabereš nećeš pogriješiti. Mi 9T je vjerovatno najbolji izbor od tih ponuđenih tako da ne trebaš ga ni porediti sa ostala tri uređaja. A, kada su oni u pitanju mislim da su u 5 deka razlike, izaberi šta više voliš, da li Amoled i čisti Android ili MIUI i bolju rezoluciju.
shape of despair

#9705 Re: Xiaomi mobiteli

Post by shape of despair »

Azrail wrote:
shape of despair wrote:Poco F1 MIUI 11.0.5.0 downloading :D
Kod mene još uvijek 10.3.8.0 i ne pokazuje da ima update :/ Je li ti global rom ili eu?
Global
kloniran

#9706 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

evo i meni na mi note 3 izbaci na manualnom pretrazivanju da ima update
11.0.3.0
valjda nece nista zajebati

klik :lol:
Tesla Edison

#9707 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tesla Edison »

Sarajevo1970 wrote:
CooK wrote: Kokuz definitivno nisi jer ce te taj mobitel sa dadzbinama drzavi i DHL troskovima izaci oko 1100-1200KM tako da pusti suplju sa kokuzlukom. :)
Jos da ti cestitam na novom mobitelu i da ti dugo traje a sa SD855 procesorom i 12GB RAM nemas potrebu mijenjati mobitel 10 godina. ;)
Sto se tice dazbina itd, ima solucija i za to ;-) A ne daj Boze da moram 10 godina sa ovim telefonom deverati :lol:
Inace je ispalo da je onaj prosli screenshot od DHL bila samo najava od prodavaca ca ima paket za njih.
Tek danas je paket predat DHL-u, po njihovom bi trebalo sutra krajem dana biti u mojim rukama ako ovi iz carine ne bi zajebavali.
Opet nebi bilo lose, za 1.5 dana iz Kine u BiH. :thumbup: (Ma da ja mislim da ce to prije biti subota krajem dana, ali eto. Tako oni kazu)
Image
A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon? :D
CooK

#9708 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Sarajevo1970 wrote:
CooK wrote: Kokuz definitivno nisi jer ce te taj mobitel sa dadzbinama drzavi i DHL troskovima izaci oko 1100-1200KM tako da pusti suplju sa kokuzlukom. :)
Jos da ti cestitam na novom mobitelu i da ti dugo traje a sa SD855 procesorom i 12GB RAM nemas potrebu mijenjati mobitel 10 godina. ;)
Sto se tice dazbina itd, ima solucija i za to ;-) A ne daj Boze da moram 10 godina sa ovim telefonom deverati :lol:
Inace je ispalo da je onaj prosli screenshot od DHL bila samo najava od prodavaca ca ima paket za njih.
Tek danas je paket predat DHL-u, po njihovom bi trebalo sutra krajem dana biti u mojim rukama ako ovi iz carine ne bi zajebavali.
Opet nebi bilo lose, za 1.5 dana iz Kine u BiH. :thumbup: (Ma da ja mislim da ce to prije biti subota krajem dana, ali eto. Tako oni kazu)
Image
Ja mislim da ce doci sutra ali malo sutra. :mrgreen: A ne znam kakav nacin imas da izbjegnes carinu i PDV ali mislim da ti to nece proci a ako si vec 100% siguran da ce proci onda mora da imas jaku vezu i mislim da ti onda nije pametno o tome pisati ovako javno. Uglavnom ako ti nije mrsko javi kad stigne da znamo koliko je brz DHL u ovo doba godine.
Last edited by CooK on 31/10/2019 23:05, edited 1 time in total.
CooK

#9709 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

TESLA_EDISON wrote:A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon? :D
Ne kontam poentu ovog pitanja. Ne mislim nista lose da me ne shvatis pogresno ali zivo me interesuje zasto ga to pitas?
Tesla Edison

#9710 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Tesla Edison »

CooK wrote:
TESLA_EDISON wrote:A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon? :D
Ne kontam poentu ovog pitanja. Ne mislim nista lose da me ne shvatis pogresno ali zivo me interesuje zasto ga to pitas?
Ma čisto iz zezancije hipotetsko pitanje :D

Rijetko je vidjeti da neko naručuje tako skupu robu DHL-om a da nije firma pa zato. Uglavnom ništa loše, čisto iz zezancije pitam. Naravno da će telefon stići u petak i u komadu ;)
CooK

#9711 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

TESLA_EDISON wrote:
CooK wrote:
Ma čisto iz zezancije hipotetsko pitanje :D

Rijetko je vidjeti da neko naručuje tako skupu robu DHL-om a da nije firma pa zato. Uglavnom ništa loše, čisto iz zezancije pitam. Naravno da će telefon stići u petak i u komadu ;)
:thumbup:
CooK

#9712 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Dobro je, ide po planu. :thumbup:
CooK

#9713 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Sarajevo1970 wrote:
CooK wrote:Dobro je, ide po planu. :thumbup:
Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdje :)
Jedino mi zao sto nisam nikakav zastitni oklop usput narucio, bukvalno zaboravio.
Doci ce ti maskica mada je vise protiv klizanja nego sto je zastitna. Ja sam narucio Nillkin CP+ Max zastitu za display koja je navodno najbolja za Mi 9T Pro / K20 Pro a nikakvu zastitnu masku jos nisam narucio jer ne znam sta da narucim s obzirom da je ovo Nillkin staklo od ruba do ruba i ne znam koja zastitna maska moze ici sa tim staklom a da ga ne skida.
Grom2017

#9714 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

CooK wrote:
Sarajevo1970 wrote:
CooK wrote:Dobro je, ide po planu. :thumbup:
Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdje :)
Jedino mi zao sto nisam nikakav zastitni oklop usput narucio, bukvalno zaboravio.
Doci ce ti maskica mada je vise protiv klizanja nego sto je zastitna. Ja sam narucio Nillkin CP+ Max zastitu za display koja je navodno najbolja za Mi 9T Pro / K20 Pro a nikakvu zastitnu masku jos nisam narucio jer ne znam sta da narucim s obzirom da je ovo Nillkin staklo od ruba do ruba i ne znam koja zastitna maska moze ici sa tim staklom a da ga ne skida.
Jesi narucio sa Alija ili negdje drugo? I ja to gledam za Mi 9T Pro i koja je cijena?
Neki dan sam skinuo i onu masku sto dodje u pakovanju i hoce se tako da bas ga tad malo zakacim o ivicu na stolu. Ima packica 1 mm, skoro nevidljiva, a mene pojede.
madesa

#9715 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

samo da vas pitam hocu da uzmem zastitno staklo za MI A3 od Nillkina ali vidim imaju dvije vrste. 9h 0,33mm i 9h + pro 2.5d 0,2mm. Koja je razliak i koji je bolji
high_volume

#9716 Re: Xiaomi mobiteli

Post by high_volume »

Prodaje li ko u nas Xiaomi Mi Mix Alpha?
SONY_91

#9717 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

high_volume wrote:Prodaje li ko u nas Xiaomi Mi Mix Alpha?
Ne prodaje se još ni u Kini :D .
AhmetShabo

#9718 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Pošto sam se odlučio za redmi note 8, i sad samo čekam taj famozni 11.11 da poručim, može pomoć odakle je ono najbolje narucičiti sa alija?
koje prodavnice su ono najpouzdanije i najsigurnije?
SONY_91

#9719 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Sarajevo1970 wrote:Ja sam svaki svoj Xiaomi telefon narucio iz "Mi Global Store" na aliexpress. Preporucujem.
Također preporuke za Mi Global store. Usput, imaš pp.
HardCore

#9720 Re: Xiaomi mobiteli

Post by HardCore »

Sarajevo1970 wrote:Evo sta dodje u standardni paket K20 Pro "exclusive edition":

* uputstvo (in Chinese)
* matte crne boje 'zastita'
* USB-C cable
* 27 watt punjac
* EU adapter
* nakav telefon (baterija na 50%)

Image
Koliko te izasla carina
CooK

#9721 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Sarajevo1970 wrote:Evo sta dodje u standardni paket K20 Pro "exclusive edition":

* uputstvo (in Chinese)
* matte crne boje 'zastita'
* USB-C cable
* 27 watt punjac
* EU adapter
* nakav telefon (baterija na 50%)

Image
Dodje sve isto kao sto dodje i uz Mi 9T Pro osim 27W punjaca sto i ne cudi jer su to isti mobiteli(osim sto K20 Pro nema B20 4G mreze).
Nego citam tvoj prethodni post i fakat mi je fascinantno da za manje od 24 sata dodje mobitel iz Hong Konga, preko Njemacke i Italije pa do Sarajeva i tebi u ruke. Kao da su ga samo za tebe privatnim avionima slali i kao da se radi o bubregu ili srcu a ne mobitelu. :mrgreen: DHL fakat ubija.
I cestitke na novom mobitelu i da ti potraje.
CooK

#9722 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Grom2017 wrote:
CooK wrote:
Sarajevo1970 wrote: Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdje :)
Jesi narucio sa Alija ili negdje drugo? I ja to gledam za Mi 9T Pro i koja je cijena?
Neki dan sam skinuo i onu masku sto dodje u pakovanju i hoce se tako da bas ga tad malo zakacim o ivicu na stolu. Ima packica 1 mm, skoro nevidljiva, a mene pojede.
Ja sam uzeo na ebayu jer je bila ista cijena kao na aliju(oko 9,5$) a kada je ista cijena prije uzimam na ebayu zbog placanja paypalom i lakseg rjesavanja problema(u slucaju da dodje do istog). 11-tog novembra bi trebao biti jeftiniji na aliju zbog ovih Singles day snizenja pa pogledaj ako te interesuje.
CooK

#9723 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

madesa wrote:samo da vas pitam hocu da uzmem zastitno staklo za MI A3 od Nillkina ali vidim imaju dvije vrste. 9h 0,33mm i 9h + pro 2.5d 0,2mm. Koja je razliak i koji je bolji
Uvijek je deblje bolje mada neka ti to ne bude primarno nego gledaj da je full cover(preko cijele prednje strane) jer ona stakla sto pokrivaju samo display niti dovoljno stite a niti lijepo izgledaju.
strucnjakdemagog

#9724 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strucnjakdemagog »

Ta sniženja 11.11. su smiješna. Sve nešto do 10%. Ako slučajno ne spuste još te cijene.
zippoo87

#9725 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote:Pošto sam se odlučio za redmi note 8, i sad samo čekam taj famozni 11.11 da poručim, može pomoć odakle je ono najbolje narucičiti sa alija?
koje prodavnice su ono najpouzdanije i najsigurnije?
evo ovaj sam ja stavio u kosaricu...11.11. ce mu cijena biti oko 275 KM sa postarinom,GLOBAL verzija,nije kineska...bolji deal od ovog nema,jer pratim aliexpress stalno,kao i kimovil i ovo je do sada najbolja cijena za ovaj model,jos slag na tortu global verzija,dakle rade sve frekvencije 4G mreze
Post Reply