Pa neka dođe lično i uzme i onda je 20, napisao sam sa dostavom 30CooK wrote:Pa neka onda kupi originalni, vidjoh ga na gerabestu ili banggoodu za 10 dolara. Realno tih QC3.0 punjaca ima svugdje i uopste ne mora biti Xiaomijev i moze od bilo kojeg drugog brenda samo da je QC3.0. Ili mu ti daj za 20KM, realno i sam znas da je 30KM previse za QC3.0 punjac.SONY_91 wrote:Loša kopija, dobio sam ih par komada i pobacao. Dođe u kutiji sa kablom. Originalni Xiaomi brzi punjač je skuplji i teži ali teško doći do njega. Dolazi pakovan bez kabla sa papirologijom dodatnom od Xiaomi.CooK wrote:https://www.aliexpress.com/item/3305814 ... b201603_55
Ima puno prodanih i recenzija a dobra je ocjena. Izaberes tu opciju "Only charger" posto imas kabal i izadje te 3.56 dolara.![]()
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- SONY_91
#9701 Re: Xiaomi mobiteli
- AhmetShabo
#9702 Re: Xiaomi mobiteli
Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.
Jako volim fotografisati, tako da onaj sa najboljom kamerom ulazi u obzir
kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8
ili da se protegnem do mi 9t
ako neko jos ima neki prijedlog, bujrum
Moja dosadasnja politika je bila da ne dajem vise od 300 KM za mobitel..
kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8
- madesa
#9703 Re: Xiaomi mobiteli
ja imam a3 i kamera je perverzija. usporedio sam sa note 7 ibolja je na a3. za 8 ne znamAhmetShabo wrote:Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.
kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8
- SONY_91
#9704 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam koristio S10e pa zatim S10 i nakon toga uzeo sam evo Redmi Note 8 čisto da probam i mogu reći da sam iznenađen ovim uređajem. Čak šta više iako sam mislio da će Redmi Note 8 biti kratka avantura jer sam ozbiljno planirao uzeti P30 Pro razmišljam da ga ostavim jedan duži period. Kad se sjetim kolika je novčana razlika između ta dva uređajaAhmetShabo wrote:Kako se bliži 11.11 sve više kontam šta da kupim, jer doslo je vrijeme da se mijenja Mi4 kojeg imam već 3 godine.
kontao sam nesto do ovog
A3
Redmi note 7, ili 8
- shape of despair
#9705 Re: Xiaomi mobiteli
GlobalAzrail wrote:Kod mene još uvijek 10.3.8.0 i ne pokazuje da ima update :/ Je li ti global rom ili eu?shape of despair wrote:Poco F1 MIUI 11.0.5.0 downloading
- kloniran
#9706 Re: Xiaomi mobiteli
evo i meni na mi note 3 izbaci na manualnom pretrazivanju da ima update
11.0.3.0
valjda nece nista zajebati
klik
11.0.3.0
valjda nece nista zajebati
klik
- Tesla Edison
#9707 Re: Xiaomi mobiteli
A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon?Sarajevo1970 wrote:Sto se tice dazbina itd, ima solucija i za toCooK wrote: Kokuz definitivno nisi jer ce te taj mobitel sa dadzbinama drzavi i DHL troskovima izaci oko 1100-1200KM tako da pusti suplju sa kokuzlukom.
Jos da ti cestitam na novom mobitelu i da ti dugo traje a sa SD855 procesorom i 12GB RAM nemas potrebu mijenjati mobitel 10 godina.A ne daj Boze da moram 10 godina sa ovim telefonom deverati
![]()
Inace je ispalo da je onaj prosli screenshot od DHL bila samo najava od prodavaca ca ima paket za njih.
Tek danas je paket predat DHL-u, po njihovom bi trebalo sutra krajem dana biti u mojim rukama ako ovi iz carine ne bi zajebavali.
Opet nebi bilo lose, za 1.5 dana iz Kine u BiH.(Ma da ja mislim da ce to prije biti subota krajem dana, ali eto. Tako oni kazu)
-
CooK
#9708 Re: Xiaomi mobiteli
Ja mislim da ce doci sutra ali malo sutra.Sarajevo1970 wrote:Sto se tice dazbina itd, ima solucija i za toCooK wrote: Kokuz definitivno nisi jer ce te taj mobitel sa dadzbinama drzavi i DHL troskovima izaci oko 1100-1200KM tako da pusti suplju sa kokuzlukom.
Jos da ti cestitam na novom mobitelu i da ti dugo traje a sa SD855 procesorom i 12GB RAM nemas potrebu mijenjati mobitel 10 godina.A ne daj Boze da moram 10 godina sa ovim telefonom deverati
![]()
Inace je ispalo da je onaj prosli screenshot od DHL bila samo najava od prodavaca ca ima paket za njih.
Tek danas je paket predat DHL-u, po njihovom bi trebalo sutra krajem dana biti u mojim rukama ako ovi iz carine ne bi zajebavali.
Opet nebi bilo lose, za 1.5 dana iz Kine u BiH.(Ma da ja mislim da ce to prije biti subota krajem dana, ali eto. Tako oni kazu)
Last edited by CooK on 31/10/2019 23:05, edited 1 time in total.
-
CooK
#9709 Re: Xiaomi mobiteli
Ne kontam poentu ovog pitanja. Ne mislim nista lose da me ne shvatis pogresno ali zivo me interesuje zasto ga to pitas?TESLA_EDISON wrote:A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon?
- Tesla Edison
#9710 Re: Xiaomi mobiteli
Ma čisto iz zezancije hipotetsko pitanjeCooK wrote:Ne kontam poentu ovog pitanja. Ne mislim nista lose da me ne shvatis pogresno ali zivo me interesuje zasto ga to pitas?TESLA_EDISON wrote:A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon?
Rijetko je vidjeti da neko naručuje tako skupu robu DHL-om a da nije firma pa zato. Uglavnom ništa loše, čisto iz zezancije pitam. Naravno da će telefon stići u petak i u komadu
-
CooK
#9711 Re: Xiaomi mobiteli
TESLA_EDISON wrote:Ma čisto iz zezancije hipotetsko pitanjeCooK wrote:Ne kontam poentu ovog pitanja. Ne mislim nista lose da me ne shvatis pogresno ali zivo me interesuje zasto ga to pitas?TESLA_EDISON wrote:A zamisli situacije, kupiš to sve, naplate sa kartice, utovare u avion i avion nestane negdje iznad Indijskog okeana. E šta tada? Refund ili novi telefon?
Rijetko je vidjeti da neko naručuje tako skupu robu DHL-om a da nije firma pa zato. Uglavnom ništa loše, čisto iz zezancije pitam. Naravno da će telefon stići u petak i u komadu
-
CooK
#9713 Re: Xiaomi mobiteli
Doci ce ti maskica mada je vise protiv klizanja nego sto je zastitna. Ja sam narucio Nillkin CP+ Max zastitu za display koja je navodno najbolja za Mi 9T Pro / K20 Pro a nikakvu zastitnu masku jos nisam narucio jer ne znam sta da narucim s obzirom da je ovo Nillkin staklo od ruba do ruba i ne znam koja zastitna maska moze ici sa tim staklom a da ga ne skida.Sarajevo1970 wrote:Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdjeCooK wrote:Dobro je, ide po planu.![]()
Jedino mi zao sto nisam nikakav zastitni oklop usput narucio, bukvalno zaboravio.
-
Grom2017
#9714 Re: Xiaomi mobiteli
Jesi narucio sa Alija ili negdje drugo? I ja to gledam za Mi 9T Pro i koja je cijena?CooK wrote:Doci ce ti maskica mada je vise protiv klizanja nego sto je zastitna. Ja sam narucio Nillkin CP+ Max zastitu za display koja je navodno najbolja za Mi 9T Pro / K20 Pro a nikakvu zastitnu masku jos nisam narucio jer ne znam sta da narucim s obzirom da je ovo Nillkin staklo od ruba do ruba i ne znam koja zastitna maska moze ici sa tim staklom a da ga ne skida.Sarajevo1970 wrote:Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdjeCooK wrote:Dobro je, ide po planu.![]()
Jedino mi zao sto nisam nikakav zastitni oklop usput narucio, bukvalno zaboravio.
Neki dan sam skinuo i onu masku sto dodje u pakovanju i hoce se tako da bas ga tad malo zakacim o ivicu na stolu. Ima packica 1 mm, skoro nevidljiva, a mene pojede.
- madesa
#9715 Re: Xiaomi mobiteli
samo da vas pitam hocu da uzmem zastitno staklo za MI A3 od Nillkina ali vidim imaju dvije vrste. 9h 0,33mm i 9h + pro 2.5d 0,2mm. Koja je razliak i koji je bolji
-
high_volume
#9716 Re: Xiaomi mobiteli
Prodaje li ko u nas Xiaomi Mi Mix Alpha?
- SONY_91
#9717 Re: Xiaomi mobiteli
Ne prodaje se još ni u Kinihigh_volume wrote:Prodaje li ko u nas Xiaomi Mi Mix Alpha?
- AhmetShabo
#9718 Re: Xiaomi mobiteli
Pošto sam se odlučio za redmi note 8, i sad samo čekam taj famozni 11.11 da poručim, može pomoć odakle je ono najbolje narucičiti sa alija?
koje prodavnice su ono najpouzdanije i najsigurnije?
- SONY_91
#9719 Re: Xiaomi mobiteli
Također preporuke za Mi Global store. Usput, imaš pp.Sarajevo1970 wrote:Ja sam svaki svoj Xiaomi telefon narucio iz "Mi Global Store" na aliexpress. Preporucujem.
- HardCore
#9720 Re: Xiaomi mobiteli
Koliko te izasla carinaSarajevo1970 wrote:Evo sta dodje u standardni paket K20 Pro "exclusive edition":
* uputstvo (in Chinese)
* matte crne boje 'zastita'
* USB-C cable
* 27 watt punjac
* EU adapter
* nakav telefon (baterija na 50%)
-
CooK
#9721 Re: Xiaomi mobiteli
Dodje sve isto kao sto dodje i uz Mi 9T Pro osim 27W punjaca sto i ne cudi jer su to isti mobiteli(osim sto K20 Pro nema B20 4G mreze).Sarajevo1970 wrote:Evo sta dodje u standardni paket K20 Pro "exclusive edition":
* uputstvo (in Chinese)
* matte crne boje 'zastita'
* USB-C cable
* 27 watt punjac
* EU adapter
* nakav telefon (baterija na 50%)
Nego citam tvoj prethodni post i fakat mi je fascinantno da za manje od 24 sata dodje mobitel iz Hong Konga, preko Njemacke i Italije pa do Sarajeva i tebi u ruke. Kao da su ga samo za tebe privatnim avionima slali i kao da se radi o bubregu ili srcu a ne mobitelu.
I cestitke na novom mobitelu i da ti potraje.
-
CooK
#9722 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam uzeo na ebayu jer je bila ista cijena kao na aliju(oko 9,5$) a kada je ista cijena prije uzimam na ebayu zbog placanja paypalom i lakseg rjesavanja problema(u slucaju da dodje do istog). 11-tog novembra bi trebao biti jeftiniji na aliju zbog ovih Singles day snizenja pa pogledaj ako te interesuje.Grom2017 wrote:Jesi narucio sa Alija ili negdje drugo? I ja to gledam za Mi 9T Pro i koja je cijena?CooK wrote:Doci ce ti maskica mada je vise protiv klizanja nego sto je zastitna. Ja sam narucio Nillkin CP+ Max zastitu za display koja je navodno najbolja za Mi 9T Pro / K20 Pro a nikakvu zastitnu masku jos nisam narucio jer ne znam sta da narucim s obzirom da je ovo Nillkin staklo od ruba do ruba i ne znam koja zastitna maska moze ici sa tim staklom a da ga ne skida.Sarajevo1970 wrote: Vjeruj me da mi ne bi ni smetalo da dodje dan-dva kasnije, nije da zurim negdje![]()
Neki dan sam skinuo i onu masku sto dodje u pakovanju i hoce se tako da bas ga tad malo zakacim o ivicu na stolu. Ima packica 1 mm, skoro nevidljiva, a mene pojede.
-
CooK
#9723 Re: Xiaomi mobiteli
Uvijek je deblje bolje mada neka ti to ne bude primarno nego gledaj da je full cover(preko cijele prednje strane) jer ona stakla sto pokrivaju samo display niti dovoljno stite a niti lijepo izgledaju.madesa wrote:samo da vas pitam hocu da uzmem zastitno staklo za MI A3 od Nillkina ali vidim imaju dvije vrste. 9h 0,33mm i 9h + pro 2.5d 0,2mm. Koja je razliak i koji je bolji
- strucnjakdemagog
#9724 Re: Xiaomi mobiteli
Ta sniženja 11.11. su smiješna. Sve nešto do 10%. Ako slučajno ne spuste još te cijene.
-
zippoo87
#9725 Re: Xiaomi mobiteli
evo ovaj sam ja stavio u kosaricu...11.11. ce mu cijena biti oko 275 KM sa postarinom,GLOBAL verzija,nije kineska...bolji deal od ovog nema,jer pratim aliexpress stalno,kao i kimovil i ovo je do sada najbolja cijena za ovaj model,jos slag na tortu global verzija,dakle rade sve frekvencije 4G mrezeAhmetShabo wrote:Pošto sam se odlučio za redmi note 8, i sad samo čekam taj famozni 11.11 da poručim, može pomoć odakle je ono najbolje narucičiti sa alija?