PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Drvosjeca iz Dejcica

#9701 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nedim73m wrote:
Janjicar wrote:Obojica su danas aktivni kao da su u dogovoru :D Alfons, Lucifer ima li drugih tema danas ? De samo nas ostavite 2h na miru :D
@Alfons jel osigurana zgrada vlade TK ?

jeste i mislim da ce sahraniti relativno malu kucu koja ju je osigurala...
Eh to me interesovalo jer sam neki dan procitao da je zgrada opstine osigurana :D Mislim da je Lido osiguranje u pitanju :D i mislim da proklinje dan kada je izasao tender :D

Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)
Svaka javna zgrada po Zakonu mora biti osigurana. Morala je biti osigurana i zgrada Kantonalne bolnice u Bihaću pa mi nije bilo jasno ono prikupljanje novaca za obnovu. Ako neka nije bila osigurna za to je netko osiguran.

Zbog javni nabavki većina ih je osigurana u divljim osiguranjima, jer ova ozbiljnija neće da ruše cijenu a prihvata se najjeftinija ponuda. Samo kad se uzme u obzir da zgrade kao što je zgrada Vlade TK se osigurava za isnos koji je daleko manji od 10.000 KM sve Vam je jasno. E sad možde se osiguranjima i isplati ovakva sranja se rijetko dešavaju, tako da mislim da neće biti problem i isplatiti štetu bez obzira o kojem se osiguranju radi, pogotovo što je osigurana samo zgrada a i ne oprema u njoj. Koliko sam vidio u procjenama u TK veća je šteta na opremi nego na zgradi.
Naravno, plus što svako osiguranje ima svoje re-osiguranje.
Alfons Kauders

#9702 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
hellue wrote:
E ako je tako hajmo ovu situaciju preobratii na dobro pa da sve općine u naredne 2 godine sa više od 10.000 ljudi imaju sve u digitalnom formatu i sve ostalo za zaštitu podataka. Hajmo iskoristi ovu katastrofu pa da F.BiH nabavi letjelice za gašenje velikih šumskih požara pa da nam ne gori pola države a da moljakamo po svijetu za pomoć. Ovo nema nikakve veze sa bilo kojom političkom opcijom, SBB, HDZ, SDP, SDA...ovo samo ima veze sa dostojanstvenim životom. Ja to želim i isoristi ću sve da to toga stignem pa makar i malo zažmirio na jedno oko po pitanju zakona.
to im je izgovor - malcice cemo gaziti ustav i po potrebi se baviti terorizmom, a narodu cemo zamazati oci pricom da se krsi zakon kako bi im zapravo bilo bolje...

zasto?

zasto se cijela prica usmjerava na krsenje zakona i rusenje institucija... ne vlasti, vec institucija... ne rusi se vlast, vec drzava... zasto se to ne moze uraditi u okviru sistema? izbori za osam mjeseci i sad ce se svi truditi da ispunjavaju kojekakve zahtjeve i ugode narodu, u protivnom ode skupstinska fotelja... borice se kao lavovi da se narodu uvuku u dupe do izbora, zasto ne iskoristiti tu priliku?

ali to i jeste problem zar ne? sto neki nemaju dovoljno skupstinskih fotelja za svoje planove i sto znaju da im je bezakonje jedini nacin da se dokopaju vlasti, mimo svih zakona i demokratskog procesa...

ukratko - prica za malu djecu... borimo se protiv kriminala i javasluka tako sto cemo krsiti zakon i rusiti drzavu... i na vlast dovesti super postene eksperte iz SBB-a... ali rekoh ja, avaz je narodu isprao mozak, pa mnogi i dalje puse tu pricu...
Janjicar

#9703 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

nedim73m wrote:
Janjicar wrote:Obojica su danas aktivni kao da su u dogovoru :D Alfons, Lucifer ima li drugih tema danas ? De samo nas ostavite 2h na miru :D
@Alfons jel osigurana zgrada vlade TK ?

Eh to me interesovalo jer sam neki dan procitao da je zgrada opstine osigurana :D Mislim da je Lido osiguranje u pitanju :D i mislim da proklinje dan kada je izasao tender :D

Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)
Svaka javna zgrada po Zakonu mora biti osigurana. Morala je biti osigurana i zgrada Kantonalne bolnice u Bihaću pa mi nije bilo jasno ono prikupljanje novaca za obnovu. Ako neka nije bila osigurna za to je netko osiguran.

Zbog javni nabavki većina ih je osigurana u divljim osiguranjima, jer ova ozbiljnija neće da ruše cijenu a prihvata se najjeftinija ponuda. Samo kad se uzme u obzir da zgrade kao što je zgrada Vlade TK se osigurava za isnos koji je daleko manji od 10.000 KM sve Vam je jasno. E sad možde se osiguranjima i isplati ovakva sranja se rijetko dešavaju, tako da mislim da neće biti problem i isplatiti štetu bez obzira o kojem se osiguranju radi, pogotovo što je osigurana samo zgrada a i ne oprema u njoj. Koliko sam vidio u procjenama u TK veća je šteta na opremi nego na zgradi.
kako sam ja uspio pohvatati podatke u Opstini je na opremu oko 400 000 KM otislo...
Bilo kako bilo osiguranje ce fasovat a s obzirom da su na tendeeru pobijedili vjerovatno imaju svojih veza u vladi, a ako ima veza u vladi vratit ce te on pare 8-)
I ako moze muzicka zelja za moje drugare u vladi:

L u c i f e r

#9704 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Prije mnogo, mnogo godina živio jedan precjednik koji je iznad svega volio nove tržne centre. Sav svoj novac on je trošio na to da otvori što više tržnih centara. On se nije brinuo za svoje radnike, nije mario za penzionere, a niti za bolesne i nezaposlene, ukoliko mu ne bi bilo stalo pokazati neki svoj tržni centar. I kao što se za vladara obično kaže da se nalazi u vijećnici, tako se za njega govorilo: "Precjednik je u svom Al Šidiju ili u svojoj Zari."
U tom velikom gradu u kojem se nalazio njegov dvor bilo je jako živo i veselo. Svaki dan su ga posjećivali mnogi stranci, ali jednog dana mu dođoše i dvije varalice. Rekoše mu da su građevinci i da mogu sagraditi građevinu kakva se samo zamisliti može. Ne samo da njene boje i šare izazivaju divljenje nego i zgrada od tog materijala ima neobičnu osobinu – ona je nevidljiva za svakog tko nije sposoban za svoju službu ili je neoprostivo glup.
"O, divna je ta građevina!" – pomisli precjednik. – "Kad budem imao zgradu od takvog materijala, ja ću znati tko u mome carstvu nije na visini svog položaja. A moći ću i razlikovati pametne od glupih. Ta mi se zgrada mora odmah izgraditi!"
I dade precjednik toj dvojici varalica veliki novčani predujam, s tim da odmah počnu s radom. Varalice odmah postaviše dva krana i počeše tobože raditi. Do kasne noći su tako gradili na praznim kranovima i sve tražili da im donose najfiniji građevinski materijal, i sve su to trpali u svoj džep.
"Baš bih volio vidjeti koliko li su već izgradili" – pomislio je car, ali mu je bilo malo teško na srcu kada se sjetio da glupi ljudi, a i oni što ne odgovaraju svojem pozivu, neće moći vidjeti tu čudesnu zgradu. Bio je uvjeren da se on za sebe nema šta pribojavati, ali ipak je odlučio prvo poslati nekog drugog da vidi kako posao napreduje. Čitav šeher je već znao kakvu će čudotvornu moć imati ta zgrada i svi su nestrpljivo očekivali tko će se od njihovih komšija pokazati kao glup, a tko nedostojan svog položaja.
"Poslaću ja građevincima svog poštenog ministra sigurnosti" – odlučio je car. – "On će najbolje izviditi kako ide sa tkanjem. On je pametan i nitko bolje od njega ne vrši svoje službovanje!"
I ministar sigurnosti uđe na gradilište gdje su one dvije varalice gradile na praznim kranovima. "Tobestagfirullah, ja ništa ne vidim!" – buljeći oči, pomisli pošteni ministar sigurnosti, ali ništa ne reče. Varalice ga zamoliše da priđe bliže, a onda ga upitaše sviđa li mu se šara i jesu li lijepe boje. Oni su pokazivali na prazno gradilište, a ministar sigurnosti, ma koliko buljio oči, ništa nije mogao vidjeti, jer ničega nije ni bilo. "Jao si ga meni!" – pomisli ministar sigurnosti – "da ja nisam glup? Nikada to nisam pomislio. Ali to nitko ne smije saznati! Zar ja nisam dorastao za svoj poziv? Doduše ionako imam samo srednju stručnu spremu, smjer likovno. Ne, ne, ne smijem im reći da ne vidim zgradu!"
– Pa vi ništa ne kažete! – reče jedan od tkalaca.
– O, zgrada je savršena, prekrasna! Fasada je izvrsna, boje su divne! Još ljepše od moja dva tornja – odgovori ministar sigunosti gledajući u kranove.
– Da, da, reći ću precjedniku da mi se zgrada izvanredno sviđa!
– E, to nam je izuzetno drago! – rekoše građevinci u jedan glas i počeše nabrajati boje i vrste šara svoje zgrade. Ministar sigurnosti je pažljivo slušao kako bi to sve mogao ponoviti kad se vrati u dvor. Tako je i učinio. Poslije toga varalice zatražiše još više novaca, još više svile i još više zlata. Rekli su da im to treba za gradnju, a sve su trpali u svoje džepove. Ništa od svega toga nije uzeto za građenje, slično kao što je već bilo sa autoputem, i oni su i dalje gradili na praznim kranovima.
Čitav šeher je sada pričao samo o toj prekrasnoj zgradi. Sada je i precjednik htio vidjeti tu zgradu dok je još u gradnji. Sa čitavom pratnjom svojih odabranika, direktoricom vojne bolnice, bošnjačke gimnazije, film festivala, vlasnikom izdavačke kuće i još nečijom šćerkom, precjednik je došao onoj dvojici varalica i zatekao ih kako iz sve snage grade, ali grade bez cigle i cementa. – Zar nije divna zgrada! – reče ministar sigurnosti. – Izvolite, vaše veličanstvo, pogledajte kakva divna fasada, kakve divne boje! – i pokaza na prazno gradilište, jer su vjerovali da drugi vide tu zgradu.
"Šta je ovo?!" – pomisli precjednik. – "Ja ništa ne vidim. Pa to je užasno! Zar sam ja glup? Ili ne zaslužujem da budem precjednik? Doduše jedina mi je refernca što sam igrom slučaja rođen kao precjednikov sin. Pa to bi bilo najstrašnije što bi me moglo zadesiti!" Nije htio priznati da ništa ne vidi, pa je tobože zadovoljno klatio glavom i, gledajući u prazno gradilište, ponavljao:
– O, baš je, baš je lijepo! Taj vaš rad zaslužuje moje najviše priznanje!
Sada je i čitava precjednikova pratnja gledala u prazno gradilište i ponavljala:
– E, baš je, baš je lijepo! – I savjetovali su precjedniku da se zgrada što prije otvori, da bi Zara što prije mogla početi raditi. Svi su bili ushićeni, od usta do usta je išlo:
– Divno! Krasno! Veličanstveno!
Obojicu varalica precjednik je odlikovao ordenom zlatnog ljiljana i dodjelio im članstvo u nadzornim odborima državnih firmi. Cijelu noć uoči svečanog otvaranja varalice su probdjele pored kranova. Svi su mogli vidjeti kako se tobože žure završiti precjednikovu zgradu. Maltali su nepostojećim malterom, zidali nepostojećim ciglama, i naposljetku su rekli:
– Evo, zgrada je gotova!
Precjednik priđe zgradi u pratnji svojih najotmjenijih dvorjana, a varalice rekoše:
– Evo zgrade! Čovjek bi mogao pomisliti da tu nema ništa, ali u tome i je prava vrijednost ove zgrade! – Da, da, tako je! – u jedan glas potvrdiše dvorjani iako ništa nisu vidjeli.
Okupljena svjetina na ulicama i prozorima je ponavljala:
– Šućur Allahu, novoj precjednikovoj zgradi nema nigdje ravne! Kako su joj divni zidovi! Kako sve krasno stoji!
Nitko nije htio priznati da ništa ne vidi, jer bi time priznao da je glup i da nije dorastao svojoj dužnosti. Dosad nijedna precjednikova zgrada nije doživjela takvo priznanje.
Ali najednom neki forumaš povika:
– Pa precjednik je glup! Glup ko kurac!
– Ah, bože moj, taj ope onaj Lucifer! – zabrzao je uplašeni moderator.
Ali već istog trenutka se začuo šapat, a zatim i sve glasniji povici:
– Lucifer kaže da je precjednik glup! Pa jeste stvarno je glup. Glup ko kurac! I ministar bezbjednosti još više! I slučajni prolazik je tu neđe!
I poče se narod smijati ovim glupanima te na izborima izabra pametne, obrazovane i poštene ljude.
Od tada su svi živili u sreći i veselju.
Last edited by L u c i f e r on 15/02/2014 11:59, edited 1 time in total.
almir90

#9705 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote: otkud to da odjednom nema selimovica ni na mapi? bas u isto vrijeme kada su se konacno pomirili s avazom? posteno privatizirao pivaru haman...
I mene zanima kako se ova dvojica više nigdje ne spominju, prošle godine, najzaduženiji ljudi u državi, ljudi koji su privatizovali ogroman broj firmi te ih uništili, da se danas više nigdje ne spominju. Progutala ih zemlja haman, ili su izmirili sve obaveze haha? How yes no! :izet:
Alfons Kauders

#9706 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dudlov wrote:
Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:

Pa radi se na tome, daj malo pardona. Niko se nije rodio pametan i niko na ovim prostorima nema iskustva a ni hrabrosti da se isturi da vodi demonstracije jer to znači minimalno polomljena ruka (slučaj iz Mostara).

Narod traži svašta od totalnih gluposti do realnih stvari ali se to sve treba izfiltrirati i napraviti skup zahtjeva koji su realni i izvodivi u određenom vremenskom periodu. To je svrha plenuma. Plenum treba da izdvoji zahtjeve koji su realni i da ih da na glasanje. Sinoć je to odrađeno odlično za razliku od proivg plenuma koji se sveo na seljačke povike i psovanje amjki neistomišljenicima.

Jutros pročitah i zahtjev za "ne radne Nedjelje" :-D evo sa moje tačke gledišta super zahtjev jer ja radim Nedjelje ali recimo sa tačke gledišta nekog čovjeka koji ih ne radi to je totalno debilan zahtjev.

Isto tako 4 zahtjev sa sinoćnjeg plenuma:

"4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH."

Je nekome nenormalan jer ima tužilaštvo KS i ostale pravosudne i inspekcijske institucije koje će ovo ispitati, ali! Šta je sa ljudima koji ne vjeruju ovim institucijama? Koji su se do sada više puta opržili na sistem koji radi za privilegovane a ne za narod?

Kao zaključak mogu reći da je svaki zahtjev opravdan dok ga većina ne obori.
ja ne vidim da se nesto plaho radi na tome... pogledaj zahtjeve malo pazljivije - u svaki je ugradjena neka sitnica koja ce ga uciniti neostvarivim... i to bas i nije slucajnost... jer onda ce se krenuti na skupstinu, koja kao nece da ispuni zahtjeve - koje objektivno i ne moze ispuniti osim ako ne prestane djelovati u okviru sistema... to se i pokusava napraviti, da se skupstine uniste... vlade su tek pocetak druze, ali mislim da je prvobitni plan da sjebu skupstine vec propao jer su malcice pretjerali

a sta cemo recimo sa spiskom firmi koje je plenum sinoc izbacio? otkud to da nema nekih zanimljivih privatizacija u kojim je veliki vodja imao stanoviti interes, pocev od alhosa i oka? otkud to da odjednom nema selimovica ni na mapi? bas u isto vrijeme kada su se konacno pomirili s avazom? posteno privatizirao pivaru haman...

previse je tu slucajnosti i predugo pratim politiku da ne primjetim da tu nesto OPASNO smrdi... jer se nerijetko direktno napadaju institucije, ne ljudi u njima, vec bas institucije... ne znam koja je svrha toga? sta od toga imaju gradjani? ja nemam nista, kao ni velika vecina ljudi... ali pojedinci imaju, kao i pojedine stranke kojima je u interesu da stvore haos kako bi ostvarile svoje politicke ciljeve

ko tu ne vidi nista cudno, jebi ga, sta cu mu ja
I meni to smrdi od početka. Nisam osoba koja je opterećena politikom, ali koliko ja vidim, ovo je samo proba za nešto puno krupnije. Sačekajmo proljeće pa ćemo saznati jel ovo bio spontani ili organizovani haos.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
organizovani, vidi se s kilometar

isto kao i sto se vidi kome to sve ide u korist... fahro bi da bude novi bosnjacki faraon, samo sto narod to bas i ne zeli i sto na izborima nikad nece dobiti potrebnu vecinu, jer niko vise nece u koaliciju s budalama... jedini nacin da se dokopa vlasti je ovaj - nedemokratski... da eskalira haos i da se onda pojavi kao mesija, ministar sigurnosti koji ce ponovo zavesti red i pri tome eliminisati politicke protivnike... fizicki, montiranim procesima ili dobro koordiniranom ruljom (koja naivcima treba izgledati spontano)

pitanje je samo da li je fahro jedini u toj prici, ili ima i podrsku od nekih drugih opcija kojima je u interesu rusenje institucija federacije i kantona
O'zone
Globalni moderator

#9707 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

almir90 wrote:
Alfons Kauders wrote: otkud to da odjednom nema selimovica ni na mapi? bas u isto vrijeme kada su se konacno pomirili s avazom? posteno privatizirao pivaru haman...
I mene zanima kako se ova dvojica više nigdje ne spominju, prošle godine, najzaduženiji ljudi u državi, ljudi koji su privatizovali ogroman broj firmi te ih uništili, da se danas više nigdje ne spominju. Progutala ih zemlja haman, ili su izmirili sve obaveze haha? How yes no! :izet:
Selimovici prunli u šišu evo jutros kažu da su ostali i bez KLAS-a tj prodaju ga AS grupi. Više ne prestavljaju opasnost po imperiju Fahrudina "likovnog nastavnika" Radončića.
hellue

#9708 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

almir90 wrote:
Pao je dogovor prije 3-4 mjeseca, mozete zaboraviti na kriminalnu hobotnicu..kad se sjetim slika iz avaza i naslova da Selimovic kriju arhivu i dokaze o kriminalnoj privatizaciji :-) :-) :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9709 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Tornjak nije nikakva alternativa nikome i ničemu...Neonko i Tornjak su dva oka iste glavuše i imaju iste ciljeve:
1. održavanje postojećeg stanja
2. očuvanje stečevine
3. i oba znaju da je to moguće samo ako (i dok) su na vrhu krimogene piramide

zamjenti Neonka Tornjakom je sjaši Murta da uzjaše Kurta

ps

a i Slučajnog Prolaznika nabijem na qurac i onog njegovog penzionera-punca što izgradi kuću na Poljinama od penzije ....vidi se da je ovaj revolucionar odrasto na kiflama i protestantskoj etici .. markica po markica i hop skromna kućica :D
L u c i f e r

#9710 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hellue wrote:
almir90 wrote:
Pao je dogovor prije 3-4 mjeseca, mozete zaboraviti na kriminalnu hobotnicu..kad se sjetim slika iz avaza i naslova da Selimovic kriju arhivu i dokaze o kriminalnoj privatizaciji :-) :-) :-)
Image
hellue

#9711 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

O'zone wrote:
almir90 wrote:
Selimovici prunli u šišu evo jutros kažu da su ostali i bez KLAS-a tj prodaju ga AS grupi. Više ne prestavljaju opasnost po imperiju Fahrudina "likovnog nastavnika" Radončića.
Posto sam ja na budgetu ( po nekim tu) reci cu d aje ovo dobro, AS grupa je u zadnji tren uzela ovaj posao ispred Konzuma koji je bio skoro zavrsio pregovore oko kupovine.
Poznajem ljude iz Tesnja i ovo je najbolja stvar koja se mogla desiti, cijena sitnica, nekih 40 miliona
almir90

#9712 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

L u c i f e r wrote: Image
Znači Faraon naš je samo jedan obični reketaš? Kako čudno, nisam se nadao od njega tome haha. :lol:
hellue

#9713 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Heroj a ne zlocinac:-) :-)
Image
Alfons Kauders

#9714 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

almir90 wrote:
platili konacno reket, to cijeli grad zna

legitimitet na sbb nacin... uvuku se ljudi, predlazu ono sto im godi... a bekani sve usvajaju jednoglasno misleci da ce tako nahraniti djecu... a sve sto se trazi zauzvrat je da se "malo" prekrsi zakon i da se "malo" urusi ustav... sto vise dignutih ruku, to vise "legitimiteta" - a narod ko narod, konta da ce mu biti bolje...

i onda kada ilegalne zahtjeve odbiju (jer ih ne mogu progurati), onda se opet narod moze dizati na bunu, a moze se ponesto i zapaliti... i tako sve dok ne prodje i dok se ne uruse institucije i dok nam najveci graditelj ne napravi nove, po svojoj mjeri i mjeri drugih kojima bi takve odgovarale

najperfidnija manipulacija koju sam upratio u nasoj politici u zadnjih 20 godina, a bilo je svakakvih, konkurencija je strasna... gladni radnici dizu za multimilionera koji je u grad sljegao s kesom prije 20 godina...

ali avaz je ucinio svoje pa to mnogi jos uvijek ne kontaju... srecom malo ga je jebo internet pa je sve postalo jasno isti dan... barem pametnim ljudima - siguran sam da ima ispranih citatelja avaza koji bi vec sutra za velikog vodju stavili pusku na rame ili bombu u ruksak... i to sve misleci da se bore za narod... nece vidjeti nista cudno u tome da im sef ima stotine miliona, dok oni nemaju hljeba i dok se navodno bore upravo za socijalnu pravdu

znas onu brilijantnu recenicu iz the usual suspects:

"The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist."
L u c i f e r

#9715 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hellue wrote: Posto sam ja na budgetu ( po nekim tu) reci cu d aje ovo dobro, AS grupa je u zadnji tren uzela ovaj posao ispred Konzuma koji je bio skoro zavrsio pregovore oko kupovine.
Poznajem ljude iz Tesnja i ovo je najbolja stvar koja se mogla desiti, cijena sitnica, nekih 40 miliona
za samo trećinu vrijednosti imovine :shock: :-) :izet:

http://www.klas.ba/downloads/obrazac_oe ... .2013..pdf
O'zone
Globalni moderator

#9716 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Jes da je članak iz Avaza i da je dodatno obogaćen pljuvanjem po SDA-SDP matrici ali fakati ostaje pitanje gdje nam je komesar?
LIČNOST SEDMICE
"Nevidljivi“ komesar Vahid Ćosić uznemirio državu
Ćosić: Gdje je bio dok je gorjela Vlada KS

Sjeća li se iko da je ovih burnih bosanskohercegovačkih dana u javnosti vidio Vahida Ćosića, komesara policije Kantona Sarajevo, bilo u MUP-u, bilo na ulicama, među demonstrantima, ili nakon što se oni raziđu, bilo na pres-konferenciji, bilo na vanrednoj sjednici Skupštine KS.

Ko ga bira i brani

Naravno da se ne sjeća, jer ga nije bilo ni na ulicama, ni na sjednicama, ni na konferencijama, ni u bilo kojim institucijama. A riječ je o čovjeku koji je najodgovorniji za stanje sigurnosti u prijestonici BiH.

Upravo on je taj koji je bio zadužen da, prema svim zakonskim rješenjima, osigurava i brani zgradu Vlade Kantona Sarajevo, koja se nalazi u istoj ulici gdje i Predsjedništvo BiH!

No, osim što ga nije bilo, on se proteklih osam dana nije udostojio javiti ni na brojne novinarske pozive.

Tako je, primjerice, odbio lično odgovoriti na pitanja Hayat TV-a koja su mu upućena te prekjučer objavljena u emisiji ove televizije, uz konstataciju da „u administrativnoj džungli čak i oni koji žive na budžetu i visokim funkcijama nisu baš sigurni ko je odgovorna osoba za javni red i mir u KS. Papiri ukazuju na policijskog komesara, ali je njega u Sarajevu teško pronaći. Našli smo zato Nezavisni odbor, koji ga bira i koji, očekivano, brani svoj izbor. Još ako su odgovori na naša pitanja tačni, stanje u sigurnosnim službama je još lošije nego što smo mislili.“

Naime, na upite poslane policijskom komesaru Ćosiću u emisiji Hayata nemušto je odgovarala predsjednica Nezavisnog odbora Sanela Brković, koju je na tu poziciju izabrala SDA sa svojom većinom u Skupštini i Vladi KS, baš kao što je ista ta SDA birala i Ćosića pa je on sve vrijeme u njenoj umjesto u službi građana!

Neodgovorena pitanja

A Hayatova pitanja na koja je Ćosić izbjegao odgovoriti, između ostalih, glasila su: „Komesare Ćosiću, gdje ste Vi uopće bili dok su u Sarajevu gorjele institucije?; Komunicirate li Vi s Federalnim MUP-om, direktorom Federalne uprave policije, ministrima i policijskim komesarima drugih kantona?; Kako je obučena policija s više nagrada na međunarodnim takmičenjima nespremno dočekala demonstrante ispred najvažnijih institucija u BiH?; Je li Vam bilo ko mogao reći šta se može desiti u Sarajevu dan nakon demonstracija u Tuzli“; Komesare Ćosiću, kako to da Vi niste podnijeli ostavku“; Zašto se javno ne oglasite i ne odgovorite na ova pitanja?“

Osim što nije odgovorio na novinarska, nije Ćosić odgovorio ni na ona zastupnička postavljena 12. februara na vanrednom zasjedanju Skupštine KS, gdje su poslanici, uz stav da su napravljeni teški propusti pri policijskom osiguranju protesta, također, na dnevni red iznijeli i pitanje zbog čega policijski komesar, kao najodgovornija osoba za propuste, nije prisutan na sjednici.

Izabrala ga i čuva ga SDA

I nije ovo prvi put da je komesar Ćosić „nevidljiv“ dok traju opravdani protesti građana, isto je bilo i ljetos, kada su se dešavale demonstracije zbog JMBG-a pred institucijama BiH. I, opet, politika SDA koja ga je postavila na poziciju komesara ni tada, kao ni sada, nije ga pozvala na odgovornost!

Zanimljivo je da ga sada ne proziva ni SDP, koji ga je otkako je došao na poziciju policijskog komesara žestoko napadao, jer je Ćosić bio najžešći protivnik promjenama koje je provodio bivši SDP-ov ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić. Promjene koje SDA-ovi političari nisu mogli spriječiti, u njihovo ime sprečavao je komesar Ćosić.

Zbog bliskosti SDA-u, koja i sada vlada MUP-om KS, Ćosić računa da i dalje ima najveće šanse da bude izabran za komesara i u narednom četverogodišnjem mandatu. Vrijedi podsjetiti i da je za jednog od najbližih saradnika Ćosić nedavno postavio Halida Ganiju, odanog policajca Bakira Izetbegovića, SDA-ovog člana upravljačkih struktura Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i preduzeća „Rad“, sa zvaničnom funkcijom načelnika Sektora uniformisane policije MUP-a KS.

Da ga brani na vanrednoj sjednici Skupštine KS prije tri dana Ćosić je upravo poslao Ganiju.
Ovaj boldirani dio je dio protiv kojeg se treba boriti. Pojedinci koji sjede na dvije-tri-četiri stolice primaju nanade za sve to a samo zbog toga što su nečiji podobnici.
animus

#9719 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

PatriotaTZ wrote:
Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:
nije brcko gas, mislim da je camelija u pitanju (nisam ni znao da su jos u zivotu)

ne tako davno omiljena kuca za te stvari u tuzli je bilo bosansko-njemacko osiguranje, koje je hiljade ljudi zavilo u crno... a uredno su osiguravali sve i svasta, od mupa nadalje... no o tome se nerado prica u tuzli jer su sve stranke imale svoje prste tu[/quote]

Ove firme su svakako godinama uzimale fine novce ni za šta. Trebala je debela stela (korupcija) da se dobiju ti poslovi I sad je Lucifer dosao da naplati svoje. Odlicno I nimalo mi nije zao.
almir90

#9720 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote: platili konacno reket, to cijeli grad zna

legitimitet na sbb nacin... uvuku se ljudi, predlazu ono sto im godi... a bekani sve usvajaju jednoglasno misleci da ce tako nahraniti djecu... a sve sto se trazi zauzvrat je da se "malo" prekrsi zakon i da se "malo" urusi ustav... sto vise dignutih ruku, to vise "legitimiteta" - a narod ko narod, konta da ce mu biti bolje...

i onda kada ilegalne zahtjeve odbiju (jer ih ne mogu progurati), onda se opet narod moze dizati na bunu, a moze se ponesto i zapaliti... i tako sve dok ne prodje i dok se ne uruse institucije i dok nam najveci graditelj ne napravi nove, po svojoj mjeri i mjeri drugih kojima bi takve odgovarale

najperfidnija manipulacija koju sam upratio u nasoj politici u zadnjih 20 godina, a bilo je svakakvih, konkurencija je strasna... gladni radnici dizu za multimilionera koji je u grad sljegao s kesom prije 20 godina...

ali avaz je ucinio svoje pa to mnogi jos uvijek ne kontaju... srecom malo ga je jebo internet pa je sve postalo jasno isti dan... barem pametnim ljudima - siguran sam da ima ispranih citatelja avaza koji bi vec sutra za velikog vodju stavili pusku na rame ili bombu u ruksak... i to sve misleci da se bore za narod... nece vidjeti nista cudno u tome da im sef ima stotine miliona, dok oni nemaju hljeba i dok se navodno bore upravo za socijalnu pravdu

znas onu brilijantnu recenicu iz the usual suspects:

"The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist."

SBB definitvno nisu nikakav izbor, Fahro nam se prije 4 godine dobro prodao, i sada je već jasno da smo stravično pogriješili davajući njemu glasove.

Ja gdje živim, u vijeće je ušla i SBB, pa ti ljudi konstantno blokiraju bilo kakav napredak u gradu, bilo šta da gradonačelnik želi uraditi, oni to blokiraju. Naravno sve u smislu toga, kad dođu na izbore "eto vidite prošlu vlast, ništa vam nisu napravili, ali mi hoćemo", i možda će im proći, jer narod slabo prati šta se dešava, i ima onih koji ne znaju da su oni prethodno i blokirali bilo kakav napredak.
Last edited by almir90 on 15/02/2014 12:22, edited 2 times in total.
dzema

#9721 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dzema »

Think different

Image
Alfons Kauders

#9722 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:Heroj a ne zlocinac:-) :-)
Image
a sta se drugo i moglo ocekivati od velikog brata

znao sam da ce nam kad tad avazovstina dohakati... ali ako im ne podje za rukom da izazovu gradjanski rat, glupi bosnjo ce za mjesec sve zaboraviti i opet ce citati avaz... i onda ce u slikovnici koju kupuje od ratnog i poratnog profitera citati o socijalnoj pravdi, kriminalu, obespravljenim radnicima, borcima i svemu osim o svom velikom vodji...
O'zone
Globalni moderator

#9723 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

dzema wrote:Think different

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PREDOBROOOOOOOOO!
costacurta

#9724 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
ukratko - prica za malu djecu... borimo se protiv kriminala i javasluka tako sto cemo krsiti zakon i rusiti drzavu... i na vlast dovesti super postene eksperte iz SBB-a... ali rekoh ja, avaz je narodu isprao mozak, pa mnogi i dalje puse tu pricu...
Recimo da si sve upravu. Sve je zavjera i urota SBBa, nije socijalni bunt već pokušaj državnog udara.
Istovremeno vaziš kako je paljenje institucija djelo terorista, huligana, djece koji su plaćeni i izmanipulisani i kako si protiv ovakvog vida protesta.
Također istovremeno si protiv kriminala, nepotizma, korupcije i svega drugogo što u sebi ima predznak "negativno" a takvog je u ogromnnim količinama u svim javnim institucijama, od mjesne zajednice do predsjedništva.
Daj nam svoj prijedlog kako misliš da se riješimo svog ovog negativizma i da izađemo iz blata u kojem se nalazimo?
Kažeš "Ovo nisu pravi protesti", kako izgledaju po tebi pravi protesti, daj definiciju pravog protesta?
Jel se probalo sa ovim:

Jel se probalo ovako:
Image

ili ovako:
Image

ovako:
Image

ovako:
Image

I tako sve unazad 18 godina.

I još jedno pitanje za tebe,

Obzirom da svi oni, bilo da su u opoziciji ili vlasti, imaju u svojim stranačkim programima rada između ostalog i program borbe protiv korupcije, kriminala i porijeklo imovine (što tebe najviše interesuje) samo mi kaži kako misliš, kojom metodom, da ih privoliš da usvoje jedan zajednički zakon, eto na bilo kom nivou vlasti, zakon kojeg koje li ironije imaju svi u svojim programima?

Tvoj problem je što si kontraš. Taman da smo svi mi rekli ono što ti misliš i što ti želiš da čuješ ti bi opet išao u kontru.
Antifriz+

#9725 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

dzema wrote:Think different

Image

Image
Post Reply