Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Maystor

#9701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

rajvosa1 wrote:Kao neko ko je bio u pocetku zagrijan za ideju da Zeljko pokrene nesto novo, drugacije, bolje, posebno nakon silnog razocaranja u Slucajnog Socijaldemokratu, moram sada reci da necu glasati sigurno za DF iz vise razloga. Prvo, bio sam zatecen sramotnom kolicinom uvreda za svakoga ko je imao dobronamjerne kritike i savjete, ukljucujuci ovaj blog, od strane DF jurisnika. Izgleda da je dio Slucajnog podmlatka presao u DF, ali je zadrzao stare boljsevicke navike. Ako niste spremni na dijalog, dobronamjernu kritiku... izbrisite ovo `Demokratska`. Drugo, sramno koaliranje u KS-u sa Esom Radeljasom, Cardzicem i ostalom (autocenzura), praceno pravljenjem budala svih dobronamjernih ljudi komentarima da DF i Hanka nisu u koaliciij u KS-u, praceno sramnom Hankinom trgovinom koja je pokazala da ce DF biti isti, ako ne i gori od Stranke Slucajnog Socijaldemokrate i SDA... Komentari tipa da je Hanka jedna a da SDP i SDA imaju stotinu Hanki, ne stoje, jer je jedan od razloga za formiranje DF-a Zeljko naveo borbu protiv korupcije, a onda ocigledno do zla Boga kompromitiranu osobu stavio kao prvu do sebe
Ne znam ko su ti "jurišnici", pretpostavljam da se radi o omladinskom pogonu DF-a. To nije dobro, djecu treba naučiti kulturi dijaloga (iako ta kategorija ne postoji na našoj političkoj sceni).
Moja iskustva su drugačija. U više navrata sam ljudima iz rukovodstva stranke ukazivao na greške i propuste i niko mi nije ništa rekao, osim "u pravu si". Hanka je prežvakana priča. Članstvo DF-a je ne voli i rukovodstvu je to kristalno jasno. Na manifestaciji u Jablanici se moglo primijetiti da je dotična već na neki način marginalizirana i da ne uživa podršku kakvu bi trebao uživati potpredsjednik stranke. Ako ima i jedna stranka u BiH u kojoj možeš predsjedniku u facu reći šta ti se ne sviđa, bez posljedica, to je onda DF.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

jesu ovo liskaluci ili sta vec , liskaluci nisu garant već ofucana mahalska. :lol: :lol:
fosna2014

#9703 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

dervo basic wrote:
fosna2014 wrote:
Vrli moji "analitičari", podsjetiću vas na nekoliko činjenica.
U Mostaru nikad niko (poslije rata) nije uspio ni pera odbiti nacional-šovinističkoj koaliciji SDA-HDZ. Haris Silajdžić na vrhuncu svoje moći nije mogao ništa napraviti u Mostaru, SDP takođe, ostale da ne spominjem (sjetih se, nedavno je neko na forumu Peđi Kojoviću prigovorio zašto NS nije zaživjela u Mostaru!).
Iluzorno je očekivati da će Željko pobijediti u Mostaru, i to nema nikakve veze sa Željkom, već sa prilikama u samom Mostaru.
Smislite nešto pametnije, umjesto što se ofirate po forumu.
U Mostaru bi mogla pobijediti samo Hercegovacka stranka. Sa naglskom na "mogla". Ukoliko bi se i uspostavila. Zeljko tu ne moze nista. Ti ljudi su zatrovani dole i procice dosta vremena i vode Neretvanske da se nesto pomjeri po tom pitanju.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
halo zmaj od fosne, nije u tome stvar, poenta je da je na celnu funkciju mostarskog DF dosao idiot imenom i prezimenom enver micijevic koji je privatizirao stranku a na celnu funkciju je izabran sa 60 glasova vise glasova dobije precenik udruzenja ribara u nekom mostarskom kvartu.

lik je kadar SBiH i igrac islamske zajednice kako sam za sebe kaze svaki vakat klanja, oko sebe je skupio ljude koji nikad u zivotu nisu napravili nista a stranka im je izlaz tj ulaz u kanton nakon izbora, isti taj micijevic ucjenama, obmanama i lazima i nepotizmom vodi stranku ka totalnom mrtvilu, precenik stranke kojem je uspjelo da mu 2 clana gradskog odbora odu u drugu stranku a sve da uvali svoje nesposobnjakovice je za dobrog degeneka od strane clanova stranke, al is obzirom da u sarajevu isti taj micijevic obnasa funkciju direktora bh mobile jasno je zasto ga trpe.

duduk komsic je obisao kompletnu bosnu i pravio javne tribine a mostar nije vidio nit ce vidit javnu tribinu, zelim da ova stranka pobjedi u bosni gdje ce se suocit sa humanitarnom, ekoloskom i ljudskom katastrofom da ih ljudi mogu sto prije popljuvat.

i za kraj nova vijest friska iz DF mostar ni kafa se nije ohladila, enver micijevic uspjesno ubacio svog rodjaka omera micijevica u GO a drugog rodjaka u neki savjet ili tako nesto pri stranci.

sretno sa ovom izdajicom
Pomiješao ti se moj odgovor sa nekim drugim u citiranju. Ali u suštini si rekao istinu. Loši ljudi, loša stranka. Malo je takvih.

jon_jovi

#9704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

Orange Revolution wrote:Image

Koliko god vi,crveni,zeleni,plavi ili bilo koji drugi pokušavali da omalovažavate,umanjujete vrijednost ili bolje rečeno strahujete,postojimo MI.

Apsolutna podrška Predsjednika Komšića!
jebo Billa Clintona
rajvosa1

#9705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Maystor wrote:
rajvosa1 wrote:Kao neko ko je bio u pocetku zagrijan za ideju da Zeljko pokrene nesto novo, drugacije, bolje, posebno nakon silnog razocaranja u Slucajnog Socijaldemokratu, moram sada reci da necu glasati sigurno za DF iz vise razloga. Prvo, bio sam zatecen sramotnom kolicinom uvreda za svakoga ko je imao dobronamjerne kritike i savjete, ukljucujuci ovaj blog, od strane DF jurisnika. Izgleda da je dio Slucajnog podmlatka presao u DF, ali je zadrzao stare boljsevicke navike. Ako niste spremni na dijalog, dobronamjernu kritiku... izbrisite ovo `Demokratska`. Drugo, sramno koaliranje u KS-u sa Esom Radeljasom, Cardzicem i ostalom (autocenzura), praceno pravljenjem budala svih dobronamjernih ljudi komentarima da DF i Hanka nisu u koaliciij u KS-u, praceno sramnom Hankinom trgovinom koja je pokazala da ce DF biti isti, ako ne i gori od Stranke Slucajnog Socijaldemokrate i SDA... Komentari tipa da je Hanka jedna a da SDP i SDA imaju stotinu Hanki, ne stoje, jer je jedan od razloga za formiranje DF-a Zeljko naveo borbu protiv korupcije, a onda ocigledno do zla Boga kompromitiranu osobu stavio kao prvu do sebe
Ne znam ko su ti "jurišnici", pretpostavljam da se radi o omladinskom pogonu DF-a. To nije dobro, djecu treba naučiti kulturi dijaloga (iako ta kategorija ne postoji na našoj političkoj sceni).
Moja iskustva su drugačija. U više navrata sam ljudima iz rukovodstva stranke ukazivao na greške i propuste i niko mi nije ništa rekao, osim "u pravu si". Hanka je prežvakana priča. Članstvo DF-a je ne voli i rukovodstvu je to kristalno jasno. Na manifestaciji u Jablanici se moglo primijetiti da je dotična već na neki način marginalizirana i da ne uživa podršku kakvu bi trebao uživati potpredsjednik stranke. Ako ima i jedna stranka u BiH u kojoj možeš predsjedniku u facu reći šta ti se ne sviđa, bez posljedica, to je onda DF.
Radi se o tome da DF nakon svih loših iskustava sa slučajnom socijaldemokratijom nije imao pravo na takvo ponašanje, posebno na slučaj Hanke. Nakon što je Željko napustio SDP, naveo je korupciju kao jedan od glavnih razloga. I onda pravac - koalicija Hanka-Eso-Čardžić i biber po pilavu da mi to loše vidimo, da to nije koalicija, pa slikanje Hanke kao prve do Željka... A što se tiče vulgarnosti jurišnika na dobronamjerne komentare i kritike, treba samo malo pogledati ovaj forum. Možda ste u pravu, da je vaše iskustvo u direktnoj komunikaciji sa ljudima iz vrha stranke drugačije, ali moje impresije sigurno bolje odražavaju pogled "izvana" - razočaranje, nažalost.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

malo hanka pa jos +eso pa + čardzić , malo li je ajd jos nadostiklaj, prosiri listu. do oktobra ce i rahmetli homeini uć u koaliciju.
madner

#9707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ovaj papagaj isto zlatna ribica, svako malo nam javi da nece glasat za DF.
rajvosa1

#9708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Ako ste vas dvojica predstavnici DF-a, onda odoh rahat za SDA glasati :izet:
biske

#9709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

fali još samo @havatar da nas prosvijetli. :mrgreen:
drug_profi

#9710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Posto sam se vala svega nagledao u ovom cirkusu od zemlje, lijepo mi je vidjeti jedinstveno suprotstavljanje DF-u. Pa ni Fahru ovoliko ne hvale.
Konacno, prilicno sam siguran da nam nema naprijed dok ne izgori do nokata, a to jos nije. Rahat patnja niti ce donijeti vise posla, niti bolje sutra.
Od zemlje prepune strucnjaka svih profila postali smo zemlja prepuna "strucnjaka" i samim tim smo zabetonirali poziciju roblja. Ovoj zemlji je potrebna katarza, potpuni preokret da bi tek neka nerodjena generacije imala neku sansu.
Jel vi stvarno ne shvatate u kojoj smo mi bananI? Ma samo ce vam se kasti sa DF ili bez. Imamo sada prave ljude za pogresan sistem. DF su pogresni ljudi za pogresan sistem i onda to mora dovesti jal do neke prilagodbe sistema jal do prilagodbe ljudi.
Sta god bude ja na dobitku. U najgorem slucaju, krizam jos jednu stranku.
A meni brate drago sto se mnogima guzovi znoje od straha. Svjetsko prvenstvo, pa izbori... ih spektakl ove godine.
madner

#9711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Samo rahat treba glasat, i naravno primjenjivati drugacije kriterije u zavisnosti od stranke do stranke. :D

Neko bi rekao da je to licemjerno, smjesno i donekle porazno, dok bi drugi rekli da ni trolovi nisu sto su nekad bili.
Banksy

#9712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

rajvosa1 wrote:
Kao neko ko je bio u pocetku zagrijan za ideju da Zeljko pokrene nesto novo, drugacije, bolje, posebno nakon silnog razocaranja u Slucajnog Socijaldemokratu, moram sada reci da necu glasati sigurno za DF iz vise razloga.
Koliko se sjećam, s ovom rečenicom si se prije godinu dana i pojavio na ovoj temi ... :mrgreen:
Maystor

#9713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

čekaj, je li ovo onaj što se nudio da bude donator DF-u ???
crysis

#9714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

gfchrtz5e65 wrote:jutros friško iz sarajeva stiže mi poruka sa fotkom član DF_a dobili zadatak da prosljede uplatnice svim podružnicama zafalilo para :lol: :lol: :lol: kuku LELEEEEEEEE

Image

aj pročitaj ponovo sta pise na uplatnici - članarina. to je zadatak da se pošalje svim članovima da plate članarinu za narednu godinu.
da je zafalilo para trazila bi se neka donacija .
fosna2014

#9715 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

crysis wrote:
gfchrtz5e65 wrote:jutros friško iz sarajeva stiže mi poruka sa fotkom član DF_a dobili zadatak da prosljede uplatnice svim podružnicama zafalilo para :lol: :lol: :lol: kuku LELEEEEEEEE

Image

aj pročitaj ponovo sta pise na uplatnici - članarina. to je zadatak da se pošalje svim članovima da plate članarinu za narednu godinu.
da je zafalilo para trazila bi se neka donacija .
Ne razumije.

crysis

#9716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

gfchrtz5e65 wrote:Promjenite ime stranke u DFK :lol: :lol: :lol: P.S. koliko je člaHnarina??

DEMOKRATSKI FRONTALNI KOKUZI
samo sto nije dzabe , marka mjesec
crysis

#9717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

trazi li velez pare za godisnju kartu svake godine , da mozda neulazis na stadion u vrapčićima dzabe, ahaaaa
pa mora i stranka od neceg zivit.
fosna2014

#9718 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

crysis wrote:trazi li velez pare za godisnju kartu svake godine , da mozda neulazis na stadion u vrapčićima dzabe, ahaaaa
Lakse je krasti narod preko drzavnih kompanija, nego ih pitati za clanarinu. Zato se neki ovdje i cude.

lerdi

#9719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

dervo basic wrote:trazit od naroda 12 maraka da dobiju clansku NEPROCJENJIVO
:lol: :lol: :lol:

Znam da ovo "od naroda" zvuči pravo dobro, ali ne traži se od naroda već od dijela istog koji je pristupio DF-u. Taj dio koji je pristupio upoznat je da po statutu treba plaćati članarinu i fakat mi nije jasno šta je ovdje čudno.

Koliko nisko možete ići? Izgleda da je takmičenje uveliko otvoreno. ;)

Dajte budite malo kreativniji. Nađite nešto konkretno da nevalja. Neki lopovluk, neki skandal nešto. Ah da to je rezervisano za druge adrese. Ništa onda samo nastavite. Slijedeća tema bi vam mogla biti npr. "Kome nije vračena lopata sa akcija DF-a? Željko Komšić i DF kradu lopate!". I čizme nisu svima vračene, pa možete o tome nakon lopata. Biće materijala u narednima danima sigurno.
crysis

#9720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

4365fdfgfg wrote:
crysis wrote:trazi li velez pare za godisnju kartu svake godine , da mozda neulazis na stadion u vrapčićima dzabe, ahaaaa
Kriza tebi se nadat jebaji ga, možda i tebi ostane nešto da glođeš nakon što enver mičijević podjeli familiji i poslušnicima mjesta, ali odmah da ti kažem ništa od toga, kaznit će vas članstvo u mostaru samo radi mičijevića i njegovog nepotizma, u vrh glave brat" bratu" prognoza oko 200 glasova na izborima u mostaru :lol: :lol: :lol:
e brato samo je razlika sto sam ja ustao na sastanku , naglas i javno rekao da nisam usao u stranku niti zbog polozaja niti zbog para, ja sam prebacio 50 i sta ce mi i polozaj i lova nek se mladi članovi bore za svoje mjesto.
crysis

#9721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

aj se istusiraj nije ti dobro koliko vidim.
Heartbeats

#9722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

dervo basic wrote:problem sa DF u Mostaru je jedino enver micijevic i jos njih nekoliko kao onaj milan jovicic vjeciti kengur promjeno 20 stranaka al hebiga micijevic je direktor bh mobile u sarajevu kontaju odatle da muzu lovu nakon izbora zato ga i trpe.

smjenom micijevica dobilo bi se puno u ocima clanstva i stranka bi mogla nesto napravit ovako se samo osipaju na kraju micijevic i ima taj zadatak da razvali DF u mostaru pa covjek je civija u IZ i nakav laminat iz rotary kluba presmjesan lik socioapata i pacenik.
Ja ne znam je li tebi misija bitzisanja na forumu ovaj Micijevic..
Covjek se kandidovao na unutrastranackim izborima i pobjedio. Ako ne ostvari rezulat, e onda ce da leti..
lerdi

#9723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

dervo basic wrote:
Heartbeats wrote:
dervo basic wrote:problem sa DF u Mostaru je jedino enver micijevic i jos njih nekoliko kao onaj milan jovicic vjeciti kengur promjeno 20 stranaka al hebiga micijevic je direktor bh mobile u sarajevu kontaju odatle da muzu lovu nakon izbora zato ga i trpe.

smjenom micijevica dobilo bi se puno u ocima clanstva i stranka bi mogla nesto napravit ovako se samo osipaju na kraju micijevic i ima taj zadatak da razvali DF u mostaru pa covjek je civija u IZ i nakav laminat iz rotary kluba presmjesan lik socioapata i pacenik.
Ja ne znam je li tebi misija bitzisanja na forumu ovaj Micijevic..
Covjek se kandidovao na unutrastranackim izborima i pobjedio. Ako ne ostvari rezulat, e onda ce da leti..
u tome i lezi stvar nakon izbora, nakon izbora je gotovo pisi propalo opet 4 godine pod cizmom sda i hdz nema nikakve satisfakcije ako ce letit nakon izbora jer je doticni odradio posao cinjenica je da je na izborima osvojio 60 glasova pa smijesno i na osnovu tih 60 glasova koje je dobio od familije i prijatelja trebamo sad uzeti njegovu izdaju kao demokratsku treba djubre odmah smjenit i palijom protjerat iz mostara dok nije kasno
Pa što nesmjenite? Ko vam brani? Ima statut imaju procedure i udri. Obratite se članstvu i organima stranke. Ako imate snagu neće vas niko spriječiti to da uradite. Najlakše je sjesti za tastaturu i pisati, ali od toga nema nikakve fajde.
crysis

#9724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

sta se pališ beze pa dervo ili klon onoga sto mu je nik sa puno brojeva i malo slova i obrnuto je zagovarac razvaljivanja df-a u mostaru, to je sda igrac , svaka rijec ko da murat čorić ili zijo hadziomerović govore.
ilkbahar

#9725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ilkbahar »

lerdi wrote:
dervo basic wrote:trazit od naroda 12 maraka da dobiju clansku NEPROCJENJIVO
:lol: :lol: :lol:

Znam da ovo "od naroda" zvuči pravo dobro, ali ne traži se od naroda već od dijela istog koji je pristupio DF-u. Taj dio koji je pristupio upoznat je da po statutu treba plaćati članarinu i fakat mi nije jasno šta je ovdje čudno.

Koliko nisko možete ići? Izgleda da je takmičenje uveliko otvoreno. ;)

Dajte budite malo kreativniji. Nađite nešto konkretno da nevalja. Neki lopovluk, neki skandal nešto. Ah da to je rezervisano za druge adrese. Ništa onda samo nastavite. Slijedeća tema bi vam mogla biti npr. "Kome nije vračena lopata sa akcija DF-a? Željko Komšić i DF kradu lopate!". I čizme nisu svima vračene, pa možete o tome nakon lopata. Biće materijala u narednima danima sigurno.
što se tiće članarine u DF evo info iz prve ruke. Članarina se plaća, ali za ugrožene kategorije, nezaposlene i penzionere postoji fond iz kojeg se njihova članarina nadoknadjuje. To je simbolična cijena, a novac ide uglavnom za troškove izrade članskih kartica. Tako dragi moji, nemojte da vas brine clanarina, stranka df je otvorena prema svima koji su normalni i posteni.
i u drugim strankama se pare uzimaju od clanova na ovaj ili onaj nacin.
Post Reply