Ne znam ko su ti "jurišnici", pretpostavljam da se radi o omladinskom pogonu DF-a. To nije dobro, djecu treba naučiti kulturi dijaloga (iako ta kategorija ne postoji na našoj političkoj sceni).rajvosa1 wrote:Kao neko ko je bio u pocetku zagrijan za ideju da Zeljko pokrene nesto novo, drugacije, bolje, posebno nakon silnog razocaranja u Slucajnog Socijaldemokratu, moram sada reci da necu glasati sigurno za DF iz vise razloga. Prvo, bio sam zatecen sramotnom kolicinom uvreda za svakoga ko je imao dobronamjerne kritike i savjete, ukljucujuci ovaj blog, od strane DF jurisnika. Izgleda da je dio Slucajnog podmlatka presao u DF, ali je zadrzao stare boljsevicke navike. Ako niste spremni na dijalog, dobronamjernu kritiku... izbrisite ovo `Demokratska`. Drugo, sramno koaliranje u KS-u sa Esom Radeljasom, Cardzicem i ostalom (autocenzura), praceno pravljenjem budala svih dobronamjernih ljudi komentarima da DF i Hanka nisu u koaliciij u KS-u, praceno sramnom Hankinom trgovinom koja je pokazala da ce DF biti isti, ako ne i gori od Stranke Slucajnog Socijaldemokrate i SDA... Komentari tipa da je Hanka jedna a da SDP i SDA imaju stotinu Hanki, ne stoje, jer je jedan od razloga za formiranje DF-a Zeljko naveo borbu protiv korupcije, a onda ocigledno do zla Boga kompromitiranu osobu stavio kao prvu do sebe
Moja iskustva su drugačija. U više navrata sam ljudima iz rukovodstva stranke ukazivao na greške i propuste i niko mi nije ništa rekao, osim "u pravu si". Hanka je prežvakana priča. Članstvo DF-a je ne voli i rukovodstvu je to kristalno jasno. Na manifestaciji u Jablanici se moglo primijetiti da je dotična već na neki način marginalizirana i da ne uživa podršku kakvu bi trebao uživati potpredsjednik stranke. Ako ima i jedna stranka u BiH u kojoj možeš predsjedniku u facu reći šta ti se ne sviđa, bez posljedica, to je onda DF.