BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
El_comadante

#9701 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by El_comadante »

au sramote pa ovi što su izbacili širokog su skupili više bodova za državni koef. nego svi naš prestavnici zajedno, dalje malteška dva kluba su prošla prvo pretkolo a naš izgleda neče ni jedan, plus ovi isti maltežani su upisali dvije pobjede do sada naši niti jednu! ovo če biti izgleda najmanji koef. za našu zemlju iza rata
SmokingMan

#9702 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Au,koje spuštanje.. :D

Svi napreduju samo mi stagniramo.
cyprus

#9703 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

EDIT: Izbrisan dio posta koji nema veze sa temom!

A ispadanje Širokog od Birkirkare nije baš toliko ni senzacionalno... Maltežani (bar ovi jači klubovi) nisu više amateri... Dovodi se tu pristojnih stranaca... Ovako odokativno, ja bih Birkirkaru stavio u nivo Olimpica ili možda Viteza... Jeste da je Široki favorit, ali ono nije baš ni sada neko neviđeno čudo njihovo ispadanje... Ali loš rezultat - bez svake sumnje...
shake69

#9704 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by shake69 »

Ostaju ispod nas, ilifavoriti smo protiv: Andore, San Marina i Gibraltara, dok s Maltezanima, Luksemburzanima, Moldavcima, mogu igrati Zeljo i mozda kone s Koseva! Koja tuga od bh.fudbala! :sad:
kokuz_sa

#9705 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kokuz_sa »

cyprus wrote:EDIT: Izbrisan dio posta koji nema veze sa temom!

A ispadanje Širokog od Birkirkare nije baš toliko ni senzacionalno... Maltežani (bar ovi jači klubovi) nisu više amateri... Dovodi se tu pristojnih stranaca... Ovako odokativno, ja bih Birkirkaru stavio u nivo Olimpica ili možda Viteza... Jeste da je Široki favorit, ali ono nije baš ni sada neko neviđeno čudo njihovo ispadanje... Ali loš rezultat - bez svake sumnje...

buraz to je klub sa Malte..

realno..kad te izbaci klub sa Malte ..trebas sam odustat od Premijer lige..radi sramote ako niceg vise..

boolan pa 90% im igraca ni slike na TM nemaju.. (ovo je jako relevantno da se zna :skoljka: )
Herr Flick

#9706 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

El_comadante wrote:au sramote pa ovi što su izbacili širokog su skupili više bodova za državni koef. nego svi naš prestavnici zajedno, dalje malteška dva kluba su prošla prvo pretkolo a naš izgleda neče ni jedan, plus ovi isti maltežani su upisali dvije pobjede do sada naši niti jednu! ovo če biti izgleda najmanji koef. za našu zemlju iza rata
Nije to sramota nego je to realnost 8)
cyprus

#9707 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

shake69 wrote:Ostaju ispod nas, ilifavoriti smo protiv: Andore, San Marina i Gibraltara, dok s Maltezanima, Luksemburzanima, Moldavcima, mogu igrati Zeljo i mozda kone s Koseva! Koja tuga od bh.fudbala! :sad:
Pa jbmu mater, nećemo pretjerivat... Ovako kad je Sarajevo izbacilo Genka, garant su Belgijanci govorili: Malta, Andora i Farska Ostrva ostaju ispod nas, a sa Bosancima može igrati Anderlecht i možda Club Brugge :mrgreen:

@Kokuz, znam, Malta je Malta... Ali klubovi kao što su Birkirkara, Valleta i Hibernians su nivo prosjeka Premijer lige BiH, imali nemali slike...
Last edited by cyprus on 05/07/2016 23:26, edited 1 time in total.
Stroj-2

#9708 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Stroj-2 »

Nije ovo nikakva sramota lištice, koja svaki put kad izađe u evropu osramoti se ovako, i domet im je prvo ili drugo pretkolo, ko prati našu ligu zna to dobro, realno stanje jednog kluba, koji je u velikom padu zadnjih godina i nije sjenka od prije 5,6 godina, koji se još samo zbog nacionalnog ključa mora izgurat u evropu i tamo nema pomoć "sudija" i saveza. Bezveze se raspravljate.
Logovan

#9709 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Stroj-2 wrote:Nije ovo nikakva sramota lištice, koja svaki put kad izađe u evropu osramoti se ovako, i domet im je prvo ili drugo pretkolo, ko prati našu ligu zna to dobro, realno stanje jednog kluba, koji je u velikom padu zadnjih godina i nije sjenka od prije 5,6 godina, koji se još samo zbog nacionalnog ključa mora izgurat u evropu i tamo nema pomoć "sudija" i saveza. Bezveze se raspravljate.
Oni su jedan od stabilnijih klubova, tako da je sramota.

Nadam se da je ovo znak da se bliži kraj fašističkom klubu.
Stroj-2

#9710 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Stroj-2 »

Logovan wrote:
Stroj-2 wrote:Nije ovo nikakva sramota lištice, koja svaki put kad izađe u evropu osramoti se ovako, i domet im je prvo ili drugo pretkolo, ko prati našu ligu zna to dobro, realno stanje jednog kluba, koji je u velikom padu zadnjih godina i nije sjenka od prije 5,6 godina, koji se još samo zbog nacionalnog ključa mora izgurat u evropu i tamo nema pomoć "sudija" i saveza. Bezveze se raspravljate.
Oni su jedan od stabilnijih klubova, tako da je sramota.

Nadam se da je ovo znak da se bliži kraj fašističkom klubu.
Jesu, al su na silu stabilni i nazor, još uz pomoć saveza koji ih gura zbog nacionalnog ključa. Bili su i Brotnjo i Posušje stabilni a gdje su sad.
Pošto savez ne mari za klupski fudbal mnogo, ovo je rezultat tog "guranja". S njima svake godine isto, vrh jedno pretkolo.
Siguran sam da bi Čelik ili Velež, da su nastupali umjesto njih svih ovih godina po evropi bolje rezultate napravili.

I ja se nadam da im je ovo početak kraja.
duminjo

#9711 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by duminjo »

Listica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Herb

#9712 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herb »

Širokom je uskoro kraj a kao rezultat toga imaćete još jači Zrinjski nego što je sad
Dayton je ravaku
rajv0sa

#9713 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by rajv0sa »

Zrinjski je za Lišticu Real, samo dijasporci i ljevičari ispod kamena fujraju još priču o stadionu, sto puta su izlazili sa saopćenjima gdje su prezentirali šta je nuđeno Veležu (hint. "premijer" i sjeverni logor), al neki ne žele da se pomire s tim. Zrinjski će opstat i bit dugo vremena bitan faktor u ligi, dok će lištičani propast, što i zaslužuju više nego bilo ko.
todd_smith

#9714 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by todd_smith »

Uopce me ne bi iznenadilo da su dusmani namjerno izgubili da koeficijent drzave jos vise ugroze
ultima_palabra

#9715 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Sarajevski klubovi jedini znaju napraviti nešto u Evropi, ne uvijek ali počesto. Širokom ne može slab sastav biti opravdanje protiv Maltežana... s kakvom je ekipom Sarajevo izbacilo Levski ili Željo Ferencvaroša?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9716 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Bjezi, ti Maltezani za Sarajevo su bili ko malo jaci sparing partner na treningu. Ono, igralo se s puno golova, ali nikad nije bio upitan prolaz.
Ovi hladno ispadnu :skoljka:
Kad se ovaj kloc vrati na klupu Sirokog na proljece :mrgreen: :mrgreen:
shake69

#9717 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by shake69 »

Koliko puta je taj Musa od Listice smijenjen, koliko puta se vratio a koliko ce jos puta biti smijenjen i isto toliko 'come back'-ova' imati -pitanje je sad! :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9718 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Pa pogledaj malo rezultate tog Sirokog u Evropi. Njima je uspjeh jedan prolazak pretkola. Uglavnom hladno ispadaju.
Zato u nasoj ligi kuci ne znaju za poraz, zadnje sto pamtim je da ih je Zrinjski dobio u onoj ludoj utakmici sa puno golova.
Za njih su Zeljo i Sarajevo giganti sto se tice rezultata u Evropi.
sumirprimus

#9719 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

standardno nerealni...
svi danas igraju fudbal...
i svi napreduju osim nas...
podcjenjujete ove tzv male klubove i drzave.
pita se ne moze ni od cega pravit.
i ta malta, kad poredite sarajevo i zelju sa lokalnim klubovima kazete prije ce prec kod vas nego u ove dr.kl jel tako?
e primijenite to na maltu i bih.prije ce neko i na malti danas igrat nego u bosni.i sto se onda cudite?(malta je za svjetlosnu godinu ispred nas po standardu)
a tek ovo za siroki guranje od saveza i namjerno obaranje koeficijenta.pa nemojte zajebavat, ko je snjima surovo i talio se godinama??? :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#9720 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:standardno nerealni...
svi danas igraju fudbal...
i svi napreduju osim nas...
podcjenjujete ove tzv male klubove i drzave.
pita se ne moze ni od cega pravit.
i ta malta, kad poredite sarajevo i zelju sa lokalnim klubovima kazete prije ce prec kod vas nego u ove dr.kl jel tako?
e primijenite to na maltu i bih.prije ce neko i na malti danas igrat nego u bosni.i sto se onda cudite?(malta je za svjetlosnu godinu ispred nas po standardu)
a tek ovo za siroki guranje od saveza i namjerno obaranje koeficijenta.pa nemojte zajebavat, ko je snjima surovo i talio se godinama??? :)
Po standardu mozda jeste, sto se tice fudbala, sramota je da bilo koji sportski kolektiv izbaci ekvivalent iz BiH.
Nije bitno da li namjerno ili ne, taj Siroki se godinama bas bruka po Evropi. Nikakvih rezultata, a prilicno su redovni.
sumirprimus

#9721 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

bila je druze sramota nekad, kad se igralo protiv ribara i konobara ,nema vise toga, zaboravite to,ne zivi se od stare slave, nekad su nasi klubovi bili jaci od ovih tzv malih, idemo dalje...
kako kaze balas putuj evropo,nemoj vise cekati na nas,pa i nisu sjedili skrstenih ruku i cekali ...
ovo je isto ko kad citam komentare na vasoj strani, jebote ljudi se ibrete,kako sarajevo ne gazi ovu ligu standardno, ono kako mogu izgubit od mrtve slobode, randnika koga vec...
momci, lopta je okrugla,11 na 11 a vi nicim na terenu ne odskacete od ostalih ekipa...cak naprotiv trenutno ste bili topliko losi da ni evropu izborili niste.
jos plus dodaj politiku, stimanja, pizde materine, =kokuruz liga!
i onda dodje presjek stanja u KVALIFIKACIJAMA euro liga i lp, i onda se svi cude,ibrete, kako???
neki bolji rezultat je vise izuzetak nego pravilo.
da li ce nam pomoc ovo skracenje na l12,pa dalje na mozebitno 10 tek cemo vidjet.
ali prvo valja uredit sport u ovoj DRZAVI,napravit dobre i zdrave temelje, da bi se nesto moglo ocekivat u ovim euro takmicenjima.

i tako..
Tomahawk11
Globalni moderator

#9722 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Ne shvatas ti, ne pricam ja o nama, mi jesmo bili toliko losi da nismo otisli ni u Evropu, ali Siroki ima standardno lose rezultate u Evropi, ispadaju od svega i svakoga, cini mi se da dobiju ekipu sa Gibraltara da bi ispali, toliko lose odrade evropske utakmice.
Do cega je - ne znam, ali sramote se redovno.
stakasa

#9723 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by stakasa »

rajv0sa wrote:Zrinjski je za Lišticu Real, samo dijasporci i ljevičari ispod kamena fujraju još priču o stadionu, sto puta su izlazili sa saopćenjima gdje su prezentirali šta je nuđeno Veležu (hint. "premijer" i sjeverni logor), al neki ne žele da se pomire s tim. Zrinjski će opstat i bit dugo vremena bitan faktor u ligi, dok će lištičani propast, što i zaslužuju više nego bilo ko.
Dok je god profasisticka klima dominantna u drzavi - hoce sigurno
sumirprimus

#9724 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Ne shvatas ti, ne pricam ja o nama, mi jesmo bili toliko losi da nismo otisli ni u Evropu, ali Siroki ima standardno lose rezultate u Evropi, ispadaju od svega i svakoga, cini mi se da dobiju ekipu sa Gibraltara da bi ispali, toliko lose odrade evropske utakmice.
Do cega je - ne znam, ali sramote se redovno.
OVISI, sta mislimo pod dobrim rezultatom.
evo cisto sportski .
prelazak iz pretkola u pretkolo?
nikad u ono prvo jebeno kolo?grupu kako vec?
pa u startu smo sportski patuljciu odnosu na ostatak evrope.
svjesni svoje slabosti nemamo ni ambicije ni bezobrazulka ni pomislit uletit u grpunu fazu.
o kakvim vi rezulatima i uspjesima pricate?
ok slazem se treba stepenicu po stepenicu,pa bar da nam do drugog pretkola ne bude problem doci.
ali ljudi ulazu vise,ljudi rade vise, njihovi klubovi,savezi drzave napreduju vise i brze od nas,njihovi tereni glavni,pomocni su godinama sjvetlosnim ispred nas, iz godine u godinu razlika je sve veca, tako i rezultati.
onda se desi nekad nekom povoljniji zrijeb,malo srece,prodje se koje pretkolo,naleti neki ozbiljinji protivnik svima super,al jel to pravi reper?odraz stvarnog stanja u bh fudbalu?
sumirprimus

#9725 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

nemoj me pogresno shvatit, ne svadjam se,nit te ubjedjujem,jednostavno nekad al samo nekad se znam zacudit nasoj nerealnosti...
Post Reply